Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nitro16
senior tag
válasz Skorpio.59.j #38997 üzenetére
Ne bizonytalaníts ell. Még csak holnap fog érvényesülni szóval még vissza is lehetne csinálni. De már tököm kivan az egésszel meg már én is annyi felé varjáltam tényleg "hülyének" fognak nézni de jogosan. Igen sajnos elég gyér a tv adás felhozatal, valós 4k tartalom sincs sok, mert abból is sok van ami nem valós 4k. 8k meg fasorba sincs de ugye samu qled-be már idén is érkezett. Jól hangzik meg minden de felesleges nincs tartalom. Meg ha pl oledbe be is jön akkor premium szegmensbe lesz első körbe jó drágán az biztos.
Remélem nem vetted sértésnek, a hozzászolást nem annak szántam. Nyílván ami nagyobb jobb, de jóval nagyobb a felár is. Azért is lenne célszerűbb/ésszerűbb a 55" most mert úgy is első oled tv-m lenne. Kitapasztalnám mi hogyan. És ha úgy van akár jövőre eladni és upgradelni nagyobbra vagy újabbra. Használt piacon azért jóval nehezebb eladni egy 65" oled tv +450/500k-ért, míg a kisebb verzió ahogy néztem szépen elmegy ott is.
-
Skorpio.59.j
tag
válasz nitro16 #39003 üzenetére
Szó sincs sértődésről.Nincs is miért .Beszélgetünk.
Visszatérve a témához:Tapasztalatból tudom,hogy a túl sok agyalás megöli a tettet.Az pedig megint nem jó,ha az ember saját magának akarja megmagyarázni a “ rossz” döntését...azzal,hogy miért is jó az ami igazából nem is jó.Mert hát valljuk be,de őszintén: a nagyobb volt az első igazi döntés...ha pedig így van,akkor maradjon is az...ha pedig most nem megy anyagilag,mert “picit” sok az ára,akkor mindenképpen hátra kell dőlni egy picit és jegelni a témát. Ez jót tesz az agynak és a pénztárcának is.Fújni kell egyet,de az ember( ha lehet) ne mondjon le az álmairól.Olvassuk a topikot és figyeljük a tapasztalatokat ..és árgus szemmel nézzük az árakat ...ha csak nem lesz egy nagyon kedvező áru LED tv...ha nem lesz, akkor marad az Oled...de szigorúan 65” ban. -
troll81
addikt
Sziasztok SONY KD-65XG8577 erről kellene vélemény.jon a karácsony és nem lennék tv nélkül a nappaliban. 55 65 col a kiválasztott méret tv netflix és film ez menne rajta.
800 1000 eu a maximális keret. Ebbe keresek opcionális jelöltet.
Legyen használható és ha lehet ne legyen felhős mint az égbolt. Samsung van ami a felhő t produkálja.olyan nem kell..... köszönöm a segítséget -
delibab
senior tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni. Sport műsorok ( és film + egyéb) nézésére milyen tv-t ajánlanátok? Főleg a gyors labda mozgásának a megjelenítése miatt? Kinéztem 2 típust, LG 55 B9/C9 és a samsung 55 q70. Alapból oled-et vennék de a beégésektől félek egy kicsi + a samsung olcsóbb is. Jelenleg egy Sony KD49XE9005 van itthon, erről melyikre lenne érdemes váltani?
Előre is köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
" Csak a puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot... “
-
Tannhauser
csendes tag
válasz Derron #38976 üzenetére
Én egy 70PUS7304 mellett döntöttem végül Fekete Pénteken. Nem vagyok szakértő, így a kérdésedre nem tudok egzakt választ adni, de itt a 7304 az egyik középkategóriás csúcsmodellje a Philipsnek. Nem tudom, hogy a 6504 Ambilightos-e?
Itt egy teszt:
https://24.hu/tech/2019/10/20/philips-7304-the-one-okosteve-elerheto-aron-200-000-forint-alatt/[ Szerkesztve ]
-
stilo18
addikt
válasz troll81 #39009 üzenetére
Sony topikban most vásárolt pont valaki XG81-est, (nem a 85 igaz) kegyetlen felhős volt... Ettől függetlenül ugye ez szerencse kérdése, hogy épp ki milyet fog ki... Lehet Sony, Samsung... Bármelyikkel járhatsz így sajnos. [link]
[ Szerkesztve ]
#PS5#C9/QN95#Xiaomi13TPro#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
AL
addikt
válasz troll81 #39009 üzenetére
Szia ! A felhősödés, mint előttem is leírták LED betegség, bármelyiknél lehet.
Választásnál lényeges a panel ( VA, vagy IPS )
Lényeges, hogy csak szemből, vagy oldalról is nézed
Sötétben is, vagy csak lámpafénynél nézed.
Mindegyiknek van jó és rossz tulajdonsága. Szemből és sötétben a VA a jobb és ennek nagyobb a kontrasztja és jobb a feketéje, de rosszabb a betekintési szöge, mint az IPS - nek .
Ha oldalról is nézi, akkor az IPS a jobb.
Ha VA panelnél elmozdul oldalra fakulnak a színek ( ez készülékenként eltérő ). [link]
Nézd meg ezeket, mind 100 - 120 Hz. A Sonyk androidosak.
A 9005 és a Samsung VA paneles. A 8577 : IPS [link] Üdv. -
Hzsolt11
tag
Sziasztok
Én is most szeretnék venni egy 40-43"-os tv-t monitornak és ebben szeretném kérni segítségeteket
Ha lehet 4k legyen.
Előre is köszönöm a segítségeteket
-
delibab
senior tag
válasz stilo18 #39013 üzenetére
Köszi a választ!
A mozgás sem lenne jobb a samun? Az a bajom, hogy a sony-n amikor rúgják a labdát akkor szinte átlátszó lesz... a nagyon gyors mozgásoknál nem az igazi. A lényeg az lenne, hogy ne legyenek ilyenek és minden mozgás folyamatos legyen és ne legyenek ilyen szellemképek... kicsit idegesít. De ettől függetlenül szeretem a mostani de ez zavar." Csak a puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot... “
-
mitibi
csendes tag
Sziasztok!
Kisfiamnak szeretnék venni egy tv-t. 22-40 colra gondoltam, mert max 2m-ről fogja nézni. Eddig egy LG22MA33PZ tv monitort használt, de ez sajnos panel hibás lett. Tv-monitor kategoriában nem találtam szimpatikusat, így lemondtam róla és nekiálltam normál tv-et keresgélni. Jelen pillanatban egy JVC LT-32VW52L áll közelebb hozzám, de idő és tapasztalat hiányában egyáltalán nem vagyok biztos, ezért fordulok hozzátok. A fent említett méretben, illetve a JVC tudásával milyen más tv-t ajánltok?
Segítségeteket előre is köszönöm!
mitibi
Ui: Ár 60000Ft környékén. -
Zebu
addikt
Na megvettem az OLED-et, nekem az 55 elég lesz, bután nézne ki nálunk a 65.
Kösz a tanácsokat.
-
kssvirag
tag
Sziasztok.
Lecseréltem a a 40" full hd samsungot egy LG 49" 7000pla ra.
Egy hetet használtuk, de számomra csalódás.
Szörnyű hang, torzuló kép, ha csak egy picit oldalabbrol nezzuk már sötét ,élvezhetetlen a kép. És tul nagy, de ez nem a tv hibaja.Ennél még a régi samsungomnak is jobb volt a képe. Nem is értem
Visszaküldöm.Amit kinéztünk helyette. 43"
Samsung 7092 most akcios 100e ft
Samsung 7102 vagy 7122, 110- 120e ft
Vagy
Samsung 7402, 130e ft körülMelyik lenne érdemes?
Csak tv , és filmek. -
Tankblock
aktív tag
Sziasztok,
Karácsonyra szeretnénk meglepni gyerkőcöt TV vel,
Paraméterek amit szeretnék: 32 coll,Full HD, SMART TV HBO GO végett és mindenképpen 90 alatt.
Mit tudnátok ajánlani?
Köszönettel!Release the Beast....
-
AL
addikt
válasz luciferk #39006 üzenetére
Szia ! Szívesen.
A képfrissítése 50 - 60 Hz. 600Hz Picture Performance Index : ez egy képjavító, mozgásjavító technológia megnevezése. Minden gyártó használ valamilyen képjavítót, ezeknek mind egyedi neve van. Minden tévé képfrissítése 50 - 60 Hz, vagy 100 - 120 Hz. A többi hasonló ( 200, 400, 600 Hz, stb. ) valami egyedi kép - mozgásjavító technológiára utal. Ezek hatásossága készülékenként eltérő, még a nagy márkáknál is van " silány" . Üdv. -
kssvirag
tag
Minnél jobban belemélyedek annál nehezebb.
Most 3 variácio van.
Samsung ru7402
Lg um7400plb
Lg um7450plaEgy kis segitseget megkoszonnék.
-
AL
addikt
válasz Kowi84 #38989 üzenetére
Szia ! Ilyen nagy méretben és jó minőségben már csak 4K tévét kapsz.
Lényeges a használat és a panel. Erről reggeli levelemben olvashatsz.
Ilyen nagy méretben már gyakrabban előfordulnak bevilágítási hibák (felhősödés, sávosodás) Ajánlatos üzletben megnézni őket, mert mindegyiknek más a képe és mindenkinek más tetszik. Itt láthatsz néhányat a jobbak közül : Panasonic VIERA TX-58GX830E
Ez 50 - 60 Hz - es és VA paneles.
Sony Bravia KD-65XG8505B
Ez most drágább, de akcióknál Neked is belefér a pénzügyi keretbe. ( 8505, 8577, 8596 ugyanaz ) . Androidos, 100 - 120 Hz és IPS paneles.
Samsung QE65Q60RA
Qled, VA panel, 100 - 120 Hz.
A Qledhez hasonló ez is, kicsit gyengébb : Samsung UE65RU8002
Szintén 100 - 120 Hz, VA panel.
Itt láthatod az adataikat : [link]
Ha beütöd a típusszámokat a google keresőbe, akkor véleményeket és teszteket is olvashatsz róluk, de az áruházak oldalain is vannak vásárlói vélemények. Üdv. -
EasyLife
aktív tag
Sziasztok!
75Q90 -es szerintetek megéri az árát? vagy inkább Q85? Vagy bőven elég egy Q70-es? Szerintetek lesz még valami karácsonyi akció ezekre? De még az Lg 65C9-en is gondolkodtam, bár azt kicsinek találom... 77c9 lenne még jó de annyit már nem adnék egy tv-ért és picit félek a beégéstől is (Jimjam menne egy darabig még rajta elég gyakran) -
AL
addikt
válasz mitibi #39020 üzenetére
Szia ! Itt láthatsz néhányat, ami az árkategóriádba belefér : [link]
[link]
Tapasztalatom egyikkel sincs. Reggeli levelemben láthatsz leírást a kijelzőkről ( VA, IPS ), ez a képminőség miatt fontos lehet.
Ebben a táblázatban sok információ van a tévékről ( kijelző, méret, felbontás , stb ), csak a jobb felső sarokba kell a típusszámot beírni. [link]
Választás előtt érdemes egy nagyobb áruházban néhányat megnézni, mert nagyon más mindegyik.
Néhánynak gyenge a hangja, másiknál meg a színek torzak. Tökéletes sajnos nincs.
Jelenleg a leghosszabb garancia ( 5 év ) a Hitachira van ( de nem minden üzletben ).
Néhány helyen a JVC - re is 42 hónap a garancia, meg kell érdeklődni.
Lényeges, hogy ne ismeretlen üzletben vegyél, nehogy használt, vagy javított legyen kevesebb garanciával.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz Tankblock #39030 üzenetére
Szia ! Itt láthatsz néhányat a kínálatból : [link]
Néhányról vélemények is vannak.
Azt nem tudom, hogy HBO GO - hoz melyik jó, érdeklődni kell az eladóktól.
Ezeknek a SMART funkciói változóak és korlátozottak. Ez a Sony csak HD, de jó, talán ezt is érdemes megnézni : [link]
[link]
Előző levelemben is láthatsz néhány információt.
A Telekomnál is vannak jó akciók, érdemes megnézni. Üdv.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz barnam_ #38921 üzenetére
Szerintem a 4K csak marketing. Amikor bejött az FHD, akkor 3 méterre 76"!-es TV ajánlottak. Egyébként most is ez a helyzet.
Most őszintén, el tudtok képzelni egy 4 tagú családot, ahogy egy 70"-es (177.8cm)TV-t, 1,35 méterről néz?
SONY 50WF665-et vettem. VA, Direkt LED. Írtam róla itt is, meg a Sony topikban is. MM ingyen Dvisszaszállítja, ha nem tetszik. Arra, hogy TV adásra, FHD, SD anyagra FHD TV kell, már tavaly is rájöttem, 3db 4K-s TV-t összehasonlítva a régi TV-mel. Csak akkor még hiányoltam az automatikus fényerőszabályozást. Tényleg jobb lenne, de nincs ezért a profilok között kapcsolgatok, Háttérfényt, Kontrasztot állítgatom. Azért több fényviszony van, mint világos meg sötét.
Egyébként ajánlom, ha valaki 4K-s TV-t vesz, ne tegye mellé a régi FHD-s TV-jét. Egyszerűen élesebb az FHD TV képe. Mostanában olvastam, azért mert az FHD 1 pixelét, 4-re konvertálja. Lágyabb lesz mondhatnánk eufemisztikusan.
Egy gond van vele, gyengébb a mozgáskompenzációja, stutter, judder, teszt sem megy folyamatosan. Gondolom direkt nincs benne Motionflow állítási lehetőség. Ha ez is lenne, ki a fene venne 4K-s TV-t?[ Szerkesztve ]
-
magy1975
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi 4 tv közül melyiket lenne érdemes megvenni filmnézésre illetve ps 4 pro játékokhoz?
1.Samsung UE43RU7402
2.Samsung 43Q60R
3.Lg 49SM8200PLA
4.Samsung 49RU8002
Válaszokat előre is köszönöm -
mitibi
csendes tag
-
kacsyx
aktív tag
Sziasztok!
Édesanyámnak szeretnék egy TV-t venni Karácsonyra. Jelenleg egy hagyományos Samsung CRT TV-je van, amelyen parabolával (T-Home) nézi a műsorokat. Ez a jövőben sem fog változni, mivel tanyán lakik és más opció nincs. Internet mobilnettel van (wifis), tehát nem fog sokat böngészni a TV-n.
Amire használná: tv műsorokat nézni és pendriveról sorozatokat, filmeket (jellemzően 720p), fotókat (24Mpixel) nézni, ezért fontos lenne, hogy kezelje probléma nélkül a szokásos videó fájlokat. Telefonról, fényképezőgépről is szeretnék rajta tartalmakat megjeleníteni.
A távolság kb. 2-2,5 méter, a hely nem probléma. Főleg estefelé ér rá tévézni.130 ezer fölé nem szeretnék menni, ennyiből szerintem az ő igényeihez mérten megoldható és így is úgy is nagy előrelépés lesz a mostani szinte olvashatatlan betűkhöz képest.
Köszi előre is!
-
AL
addikt
válasz mitibi #39040 üzenetére
Szia ! Szívesen. Különbséget látni, de sokkban függ a nézett műsortól és a készülékek minősége között is nagy az eltérés. A VA panel szemből a legjobb, minél jobban oldalra mész, annál jobban torzulnak a színek, a kép. Ma reggeli levelemben olvashatsz a panelekről. Üdv.
-
Rotcsa
tag
Sziasztok,
Maximium 150E Ft-ért szeretnék venni egy Tv-t, kb 2 m-ről vagy kevesebbről néznénk,
Smart rendszereset szeretnék wifi direkt-el. Mit ajánlanátok? -
Tankblock
aktív tag
köszönöm, már nézem is,
Csak nekem van olyan érzésem, hogy csak túl pozitív vélemények vannak????
Lg ből tavalyi modellt szbad-e venni? LG 32LK6100PLB Full HD Smart LED Tv ?Release the Beast....
-
xkoti
senior tag
Sziasztok.
Így karácsony közeletével szemezgetek a tv vásárlással viszont a keret ugye azért annyira nem is magas
Lényegében ezzel szemezgetek : LG 43UM7100PLB (~120k árukeresőn)
Viszont most jön az, hogy ezt a tv-t leakciózták 67k-ra ami szerintem nem elhanyagolható és ezért is fordulok hozzátok tapasztalata valakinek ezzel a fajtával van-e ? Mert így láthatatlanba azt mondom megéri a 67k-t de a hozzá értő emberek válaszára is kíváncsi vagyok.
Mert amire leginkább használnám az a ps4-hez lenne és ritkán filmezni is
Per pillanat most egy LG 32" tv-m van pontos típust nem tudok de az csak full hdKO
-
Gendi83
csendes tag
Sziasztok!
feltettem a tv-t a falra és rövid a táp kábel!
sony tv-nel nem lehet kihúzni és kicserélni hosszabbra?illetve holnap megyek venni hdmi és optikai kábeleket ebből milyet érdemes venni?
koszonom a segítséget!
illetve meg egy kérdés:
van házimozi erositom,PS4
ezt úgy érdemes összekötni hogy hdmi el a ps4-tv a tv-t pedig optikaival a házimozi erositovel?köszonom mégegyszer
-
törölt tag
Szia AL!
Első tapasztalataimat szeretném megosztani a Sony Bravia-val kapcsolatban.
SONY KD-49XG8396B (a B nem tudom mit jelöl).
[link]
Nos aklimatizálódni volt ideje, 4 napig pihent a dobozában a nappaliban. Hét elején vitték, én meg hétvégére értem haza. Pikk-pakk összeszereltem, egyelőre csak a nappali fal tv-s szekrényére tettem a saját lábaival. A konzol később lessz felfúrva.
Tányéros DIGI vevőnk van, összedugtam, bekapcsoltam. Beállítottam az időt, dátumot. Kiválasztottam a forrást. A wifi-t másnap röffentettem be.
És ennyi!
Tényleg igaz, mint amit itt mondtatok. Hogy a Sony-k alapból, out of the box hozzák az elvárt minőséget. Végig mentem a menün, ismerkedés gyanánt. Semmit az ég világon nem állítottam rajta. Így jó ahogy van. Majd ha lessz időm elszórakozok vele, de semmi nem indokolja a menüben túrkálást. Tényleg.
A wifi-re kapcsolódás kicsit nyögve nyelős volt (kezdtem elszomorodni a negyedik sikertelen próbálkozás után), de aztán össze pacsiztak a router-rel.VA panel oldalról nézős mizéria: Szerintem csak kofalárma (mint azt Regős Bendegúz is megmondta).
Őszintén szólva ez az első ilyen kaliberű készülékünk. Vannak kisebb HD Ready, FHD, de nem okos tv-ink. Ezt a VA-IPS témát nem tudtam hová tenni, tapasztalat híján. Olyan torzulásra és élményre számítottam, mint amikor egy matt FHD notit nézünk rossz szögből. Ott tényleg csak árnyék és elmosódás látható.
El kell mondjam, hogy úgy választottam ezt a modellt, hogy nem mentem el megnézni sehová. Ezt sem és másikat sem. Elegendő időm nem lett volna rá és a sok embert és a sok készüléket inkább zavaró tényezőnek gondoltam.
Szóval ez a színtorzulás olyan minimális értékkel bír, hogy aki nem tud erről az észre sem veszi. Én tudatosan kerestem, de abból a szögből amikor oldalvást nézem az étkezőből. Elhanyagolható a minőségbeli romlás, a család másik négy tagja ezt észre sem vette.A hangja kiváló, nem kell mellé semmilyen soundbar. Tehát ha nincs, nem kell venni mellé semmit. Szépen szól, nem dobozos, kellemes a basszus-nem torzít, a magasak szépen jönnek.
Az oprendszerét olyan tekintetben vizsgáltuk, hogy mennyi idő intenzív YT-ozás után áll be, mint a szög. Lányoméknak van egy 2-3 éves 100cm-es FHD-s Androidos tv-jük (márka mellékes). Az max. 1óra YT nézelődés, keresés, sűrű váltogatás , beletekerés után kampó.
Itt ezt 3 órán keresztűl nyüstöltük (tényleg), de semmi röccenés.A képe magáért beszél, gyönyörű.
Nagy vonalakban ennyi, így első "ránézésre".
Maximálisan elégedett vagyok vele. -
kssvirag
tag
sziasztok.
az Samsung 43RU7402 idáig a befutó. 130eFt
Esetleg lenne ilyen összeg körül ami ennél jobb vétel lenne?
Néztem pár Samsungot még, de soknál kiderült a 43" méret IPS vagy PLS .
Mindenképp VA panel és 43"-50" ig. de inkább 43"
köszi -
icelowacska
friss újonc
Hali
Két kérdésem lenne.
Egyik
Tv vásárlás előtt állok és van egy kiszemelt ami tudásban és árban is nekem megfelelő. Ő egy Samsung QE65Q82RATXXH. Van róla bárkinek tapasztalata?
Másik
Ezért az árért mondták páran hogy nézzék oledet. Őszintén mondom, hogy félek az oledtől. Még mindig képes "beégni"? Igaz az, hogy pár év után elfáradhat a " fénye"...?
Helyileg a nappaliban lenne. Sok természetes fénnyel. Filmek, YouTube, playstation menne rajta. Napi kb 2-3 órát megy a tv. Maximum hétvégente megy többet, de nem számottevően.
Előre is köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Házimozi belépő szinten
- BMW topik
- Politika
- NBA és kosárlabda topic
- Horgász topik
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest