Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-20 17:39:44

LOGOUT.hu

Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a Gyakran feltett kérdések szekciót!
A topic célja, hogy segítsen eligazodni a NAS-megoldások folyamatosan bővülő, színesedő piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18773) fogtunder válasza Flashback (#18772) üzenetére


fogtunder
nagyúr

ja, én most nem ajánlottam az Xpenologyt konkrétan, úgy értettem, hogy egy gyári Syno NAS-sal vagy előrébb egy simeretlen OS-hez képest, amit épített gépre raksz. de egyébként ha letiltod a frissítések automatikus telepítését, akkor nem fog felmászni rá semmi, aminek nem kellene és az adataidat akkor sem bukod, ha mégis. én ettől függetlenül nem ajánlom, használtam, nem volt rossz, de pont emiatt hagytam fel vele.

NAS OS-ekkel dunát lehet rekeszteni, a legnépszerűbbek az OMV, FreeNAS, NAS4Free, Rockstor, unRAID. ezek ugye nem NAS-okhoz készülnek, hanem NAS célra épített PC-khez, a gyári NAS-okra maga a gyártó fejleszt és csak pár eszköznél tudod cserélni az oprendszert, aminek normál boot sequence-e van. én személy szerint általános célokra az OMV-t ajánlanám, talán az a legrugalmasabb és ahhoz van a legtöbb plugin. ha kellenek extra funkciók, mint pl. a ZFS filerendszer, rugalmasan összepakolható és bővíthető tömb, akkor érdemes másfelé nézni.

[ Szerkesztve ]

I hate morning people. And mornings. And People.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.