Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
nggabi
félisten
válasz adika4444 #80971 üzenetére
a műanyag szűrőt szivaccsal + jarral vagy folyékony szappannal óvatosan, utána öblíted és árnyékos helyen szárítod. tűző naptól vagy hajszárítótól összemegy a műanyag. ha van szövet azt nem szabad bevizezni. ha picit még nedves pár apró pöttyben akkor is már vissza lehet rakni.
"szenyor dzsíííí"
-
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz adika4444 #78715 üzenetére
"Az normális, hogy miután bekapcsolom, szépen kinyitja a lamellákat, majd a beltéri ventit egész addig nem indítja el, amíg a kinti kompresszor fel nem pörög?"
Igen. Nálunk a Mitsu EF25 is így megy.
De felesleges is lenne beindítani, hisz még nincs a hőcserélőn semmi, amit le kéne fújnia.A fapadosabb Gree viszont egyből indítja a beltérit.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
DarkByte
addikt
válasz adika4444 #77473 üzenetére
Én igyekszem amennyire lehet emiatt cloud mentes smart home-ot építeni. Okos konnektorok/kapcsolók is Zigbee-sek, nem WiFi-sek.
A Midea-hoz láttam hogy van HA képes ESPHome stick, de mivel megy a gyárival is, és egyszer kellett kiszedni hozzá a cloud token-t, úgy voltam vele, nem költök rá felesen.Na ja, még a robotporszívó függetlenítése nekem is hátra van. Elvileg amúgy ez is tudna tisztán a porszívón menni, legalább is néztem a Xiaomi S10 integrációt és valahogy le tudja róla szedni. (fun fact, a robotporszívón valami Ubuntu származék van elvileg..)
[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
válasz adika4444 #75215 üzenetére
Én gondolkoztam most azon, hogy be kéne tenni a teraszon ahol van a kivezetés a csatorna felé, egy kettes toldót és lenne egy minimális 10-20cm csőcsonk felfelé. A légkondiból amúgy sincs nagy nyomás, az szépen csordogál kifelé, de ha kintről jönne valami nagy nyomással, az meg a csonkon bugyogna ki. Helyhiány és szúnyogok miatt nem vödröznék. Szerintetek?
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
windy
tag
válasz adika4444 #75002 üzenetére
Ezt sosem értem ezt a "jégverem" dolgot. Mitől lenne jégverem, ha mondjuk 25 fokra van állítva a hőmérséklet? Akkor 25 fokra szabályoz le és kész. Nem fog lemenni 18 fokra csak azért , mert a gép elméletileg tudná azt is. Még a régi on-off-os berendezések sem hűtötték túl a kis helyiséget sem, ha jól voltak beállítva. A mai modern klímák pedig simán tudják a kis helyiséget is akár 5-6 fokos deltaT-vel temperálni. Használni is tudni kell a klímát.
-
prisz
senior tag
válasz adika4444 #74996 üzenetére
10-12 m2-re, lehet akár NASA fejlesztésű adagolós is, a 3.5kw-os bőven túlméretezett. Csak szenvedni fog az a klíma. Amúgy is már túl van misztifikálva ez az elektromos adagolós mizéria. Csak nagyon minimalisan ad többet a komfort érzethez. Megfelelő! méretezés esetén watt/m3 észre sem veszed a különbséget.
[ Szerkesztve ]
-
ecaddsell
aktív tag
válasz adika4444 #74996 üzenetére
Ráadásul fűtésnél is hatékonyabb az elektromos.
Ha elfogadjuk az adatlapon szereplő SCOP értékeket nem így van.
és a jobb leszabályozás
Erre nem láttam még tényszerű adatot, hogy a 2.7-es alá tudna leszabályozni. Ha csak ugyanoda vagy felé tud szabályozni akkor nem érdekes.
-
rmihaly
tag
válasz adika4444 #74626 üzenetére
Nekem Nord klímát wifin OpenHabian vezérli.
Az openhabiant vpnen élérem.
Telefonon elég böngészőben könyvjelzőt beállítani.Kb így néz ki a beállított felület - persze ha van kedved lehet mindenféle weblapot is készíteni.
A legjobb, hogy beállítast követően a klímának nem kell a netre felmennie, nem kell login, nem kell a telefonra 300MB-os app, és nem veszíti el a beállításokat 3 havonta.
-
lala666
őstag
válasz adika4444 #74624 üzenetére
Köszi. Sajnos akkor nálam ez nem fog menni.
Hihetetlen, hogy napok óta nem képesek rendbe rakni. Már olvasgattam külföldi fórumokon, hát nagy a felháborodás.Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
TeeJay
félisten
válasz adika4444 #74564 üzenetére
Ja az ilyen klímás fejét bele nyomnám abba a vödörbe amit kimosok utánuk a nagynyomású mosóval az elpárologtatóról meg a ventilátor kerékről... Mocskosul fel tud húzni hogy 25ezrekkel húznak le embereket és semmit se csinálnak. Milyen szagember az aki nem néz rá a mókuskerékre hogy lássa tele van mocsokkal és pörög mint egy rúd emiatt semmi légmozgás nincs és nem tud semmit csinálni a gép. Vagy tele az elpárologtató por szőnyeggel és fúj rá valami spray-t azt csá... Konkrétan benyomja vele a lamellák közé és megint csak szenved a gép utána. Kültéri kondenzátor mosást már meg sem említem arra rá sem szoktak nézni pedig BP-en főleg forgalmas utak mellett koromfekete trutyit mosok arról is aztán utána egyből halkan megy a gép és nem szenved mert tud szellőzni. PH srácok közül sokaknál jártam már ők már tudják lehet ezt jól is csinálni
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
rmihaly
tag
válasz adika4444 #74469 üzenetére
Szia!
Szellőztetés mehet úgy ahogy neked megéri, és jó lesz a levegő.
Én személy szerint a meleg párás levegőt nem szeretem, a szárazabb hűvös levegőjű helyiségben jobban pihenek, így szellőztetést követően a klíma visszahűti a levegőt.
Nekem napelem is van, így a reggeli /kora esti szellőztetésnél még a klímát se kapcsolom le - a szellőztetés 5-10 perc teljesen nyitott ablaknál.
A klímát azért kell egész nap járatni, mert inverteres, és beállítja magát a megfelelő munkapontra - ez rendszerint a legalacsonyabb teljesítmény szint körül szokott alakulni.
DE!
Ha nem mész haza, vagy ritkán vagy otthon, és a lakás szigetelése is jó (nincs benapozás miatti túlmelegedés stb) gazdaságosabb lehet a szakaszos üzemeltetés is.
Ezek mindig hely és használatfüggő kérdések, nincs kőbe vésve, hogy bizony így kell használni, mert csak így jó.Pl folyamatosan bekapcsolt klímánál:
átlag 200W/ó (nappal kicsit több 300W, este kevesebb 160W, esetleg ha lehűlt a levegő ki is kapcsol magától). Így napi villamos energia igény: 0,2kW*24ó =4,8kWhHa csak 8-22 óráig megy, utána felmelegszik a lakás 2-4C-t (mert nem szigetelt kelően, vagy a belső hőtermelők ennyit emelnek rajta és/vagy esti szellőzéssel a levegő páratartalma jelentősen nő), akkor a 8-22 óráig lehet átlag 350W/ó-val megy. Ez 0,35kW*14ó=4,9kWó
Szerintem kWh-ban nincs különbség a két üzemmód közt, de a működésben annál inkább.
Míg első esetben 160-200W-hoz a legkisebb fokozatú ventilátor is elegendő, és a kompresszor is éppenhogy pörög, a másodiknál már a működés idején nagyobb ventilátor fokozat és/vagy hidegebb befújás szükséges (ez kevésbé komfortos)
Ha állandóan ki/be mászkálsz, akkor igen nem jó a nagy hőmérséklet különbségre állítani a klímát, mert hamar megfázás lehet az eredménye, de!
Az se normális, mikor kint árnyékban 36C-van, és a lakásba meg 29C-ra állítják a klímát. Az a klíma nem működik, és egy redőny vagy árnyékoló 1000x hatásosabb annál a klímánál.
-
rmihaly
tag
válasz adika4444 #74432 üzenetére
Szia!
1. Csapágyak kiszáradhatnak szárazon, kenés nélkül zajosan járhatnak. A klíma beltéri bal csapágyához könnyen hozzá lehet férni és PTFE vagy hasonó csapágy zsírzásra alkalmas kenőanyaggal jól be lehet fújni. Ezt követően halkan fog siklani.
Másik hiba lehet hogy nem egyes síkban sikerült a beltérit a falra szerelni. A ventilátor ekkor kicsit feszül ami miatt hangosabb lehet.
Koszos a mókuskerék vagy törött hiányzó rész miatt a fordulat nem egyenletes.
2. Hűtésben alapjába véve kültérinek halknak kellene lennie - kb közepes teljesítményig biztosan.
Kérdés hogy nalád mi zörög? Kompresszor, cső, kültéri doboza vagy kültéri ventilátora.
Nálam a kompresszor körül lévő gumi-filc-gumi szigetelés csúszott le a klíma aljába és ahogy a kompresszor mozgott úgy rázta a kültéri lemezét. Jól halhatóan hangos volt. A szigetelést megigazítva, a lemez és a szigetelés közé zajelnyelő szövetet téve a zavaró hang megszűnt.
Cső zörgésnél az óvatos mozgatás, feszülések megszüntetése segíthet.Klímás ezeket biztos tudja javítani - de a klíma mellett ülni figyelni mit hogyan csinál biztos nem vállalja senki (neked se érné meg egy napi munkáját kifizetni)
A fenti dolgokat gyorsan meg lehet nézetni, javítani. 2-3 óra biztos kell hozzá.
-
idegen lény
őstag
válasz adika4444 #38194 üzenetére
A leírásuk alapján szerintem ők sem szedték szét őket, csak befújtak, és végeztek vele tíz perc alatt. Bár érdekes ez "A nagyon elkoszolódott készülék teljes szétszerelése, tisztítása". De mi számít annak? Lehet, hogy akkor inkább az Ózonos klímatisztítást választom. Fele ennyibe kerül, de szerintem többet ér.
[ Szerkesztve ]
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Skil Red 9320 sarokfűrész
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest