Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz Zsolti76 #6452 üzenetére

    Minden helységet maximálisan 23-25°C-ra akartok fűteni? Ahogy az alaprajzot nézem, egy jó minőségű jól elhelyezett megfelelő teljesítményű klíma a nappaliban a hálót is tudná fűteni, illetve a dolgozóból szintén lehetne nyomni kifelé a többi helység felé. A fürdőbe kell egy helyi fűtés, szárítóval egybekötött volna ideális.
    Nálunk egy 2 oldalon nyitott(erkélyes) 56 m2-es panellakást egy 3,5 kW-os klíma kifűt úgy, hogy a nappali 25°C, a háló 24-25, a legtávolabbi fűtött szoba pedig 23°C. Télen, -7-8 °C esetén érvényes adatok. -10°C környékén már beszáll a radiátoros központi fűtés, és alatta lekapcsoljuk a klímát. De vannak már jobb hatékonyságúak, amik -15-ig még jók.
    Természetesen egy 4 oldalról viszont szomszédok által fűtött (vagy minimum temperált) lakás más, mint egy családi ház, ahol 5 oldalról van külkapcsolat, és a talaj felől is inkább a hideg jön.
    Kültéri egységek vs. a szomszédok szeme kapcsán pedig nem szükséges ám feltétlenül a magasba szerelni az egységet, lehet azt talaj fölé is, és egy egyszerű takarót lehet eszkábálni elé utca felől.

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés