- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
verti1
tag
Sziasztok!
Tudom ne vegyek mobil klímát, de ha mégis akkor milyet? Tetőtérbe, 15 m2-es szobába. Érdemes drágábbat venni vagy vegyek valami olcsóbbat? Ki mit ajánlana?
Köszi
-
Zeki
nagyúr
válasz
brummmogo #6645 üzenetére
Jaja, jöhet más cég neve is, akinek a munkájával elégedett az illető. És esetleg nem csak ő, de ismerősei is.
Én tizenéve klímás fórumozok. Láttam már képeket az elégedett vevők készülékeiről meg telepítéséről, mikor 1-2-3 év múlva a valódi szaki kiment, és elképedve látta a gányolást.Én szerelés alapján nem tudok más klímás céget ajánlani, mert mind a 3 klímám ugyanattól van, és a szomszédom Fujitsuja is.
Nem szerelés alapján ismerem még a frigotrade.hu tulaját is. A fővárosban meg Szegeden melóznak. Meg a kettő között. Ő is a klímás létből él, és akar megélni, szóval rá sincs panasz.Egy debreceni cégről is olvastam még jókat.
-
Zeki
nagyúr
válasz
fi:zi'k #6632 üzenetére
Te, mosógépszerelőt is tudok jót.
Windyt évek óta ismerem. Legalább 10 éve.
Akkor vettem meg az első kílmám tőle. Aztán az persze hogy egy szériahibás genex volt. Ő meg nem hagyott cserben, egy csomószor lejött Kecskemétre, hogy mit tud vele kezdeni. Aztán egy Toyo klíma vezérlőpanelje megoldotta véglegesen a problémát.Akinek meg Daikin légtisztító kell, de nem a legolcsóbbtól, hanem attól aki kimegy személyesen, elmagyarázza, elgyakoroltatja veled hogy kell szétszedni, eltakarítani, összerakni, akkor arra is tudok embert.
A klímákról is elmondom a véleményem, van nálam egy Mitsubishi meg egy Daikin. A Daikin halkabb.
-
brummmogo
tag
És nem is vitatja senki a hozzáértését. A fenti hozzászólásokból kiderül, hogy nem is azzal van a baj, hanem a sok ajnározással ami visszatetszést kelthet.
Nem baj ha más megbízható cégek neve is felmerül a fórumon. Írom ezt azért is mert én is "bedőltem" az itteni javaslatnak. Szerencsére azóta van már klímám, igaz más cég intézte. -
Hoorus
őstag
-
BaLee
addikt
válasz
fi:zi'k #6632 üzenetére
Érdekes, mert én pont azt szeretem a PH! fórumokban, hogy vannak minden topicban ajánlott boltok/szerelők, ha ráadásul van egy olyan ember aki lelkesen írogat a fórumra, ingyen tanácsokkal lát el mindenkit, ráadásul mindenki szerint (aki szereltetett velük) megbízható és jó munkát végez akkor miért ne lehetne ajánlani?
Ezt nem értem.
Bár lehet csak én nem szeretem túlbonyolítani a dolgokat. Én nem tudtam velük szereltetni mert vidéki vagyok.
-
pjen
félisten
Én avaly a CS 80 al (konkrétan egy szerelőjükkel)szereltettem panákat,nem voltak olcsók,de kiválóan működnek.A szerelő is jó munkát végzett és szerintem nem is drágán.Ha érdekel priviben elküldöm a tel számát.
Megjegyzem windy ről még csak jót olvastam,mikor a klímát csináltattam még nem is tudtam erről a fórumról.
-
Nem egy márkára mondja, hogy jó. Ha visszaolvasol akkor a Fujitsut, Mitsut, Toshibát, Daikint ugyanúgy ajánlja, csak utóbbit a megbízhatósága és szervizháttere miatt szokta.
De mindenki azt vesz amit akar, csak utána mindig jön a sírás, hogy rosszul telepítették meg beszart a cucc 1 év után. -
spiky03
veterán
Tudtok ajánlani valami jó klímást Pesten, akik kijönnek és felmérik a terepet és nem is dolgoznak drágán?
Valamint lehet náluk venni jó áron klímát is.Köszönöm.
-
Zeki
nagyúr
válasz
csemberlen #6624 üzenetére
Na igen, minden engedélyük megvan, évtizedes tapasztalatok, referenciák, 5 év gari a telepítésre, nemzetbiztonságilag is megbízhatók.
Árban meg elég versenyképesek.
Nekem már 3 klímát is telepítettek az évek alatt windyék (pannonklima.hu). -
Zeki
nagyúr
Rekordot döntött kedden az áramhasználat
naja, a sok klíma... -
Zeki
nagyúr
Ellenőrizted a céget ezen az oldalon?
http://nemzetiklimavedelmihatosag.kormany.hu/ellenor.php -
DEJVID
őstag
A XX. kerületi (azt hiszem) air tech klímával, ami a Nagysándor utcán található (a tűzoltósághoz közel), van valakinek tapasztalata?
-
Kal-El
senior tag
86m2-hez úgy olvastam, hogy kb 8-8,5kW szükséges.
Elég szép költségek vannak úgy látomCineDOG1:
Igazából nem tudom mennyi lenne az a hőmérséklet, ami kellemes lenne, nem volt még klímám, direkt írtam alacsony hőfokot, hogy ha magasabb is megfelel, akkor az csak még jobb. De szerintem a páratartalom is sokat módosít a hőérzeten. Én még most 27°C mellett is úgy érzem, hogy dögletes meleg van, meg szakad a víz rólamDe valószínűleg csak a pára miatt érzem így.
-
Zeki
nagyúr
Öngyilkosság lenne 23 fokra állítani. Nálunk 25 fok már teljesen okés nyáron. És még így is megüt a hideg, mikor kintről bejössz.
Amúgy itt 300W körül elmegy a klíma, amikor nagyon megy, akkor 800W. De ez a ritka. Nagyon-nagyon meg nem szokott menni. Silvercrest fogyasztásmérővel mértem. -
Kal-El
senior tag
Sziasztok!
Hogy tudnám kiszámolni, hogy egy inverteres klíma, ha 23°C-ra lenne állítva, egy 86m2-es ház esetén és 2,75m-es magassággal (tehát kb 240m3 a levegő térfogat), napi 15 óra használat mellett kb. mennyit fogyasztana, ilyen kinti 40 fokos mocsok melegben, mint ami most is van?
Ja és a ház szigetelt, meg a nyílászárók is jól szigetelnek.Ha nem is pontos érték, de valami támpont is elég lenne, hogy máshol mennyit fogyaszt, ahol hasonló feltételekkel és hasonló igényekkel van használva.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
rasurosenpai #6589 üzenetére
Nálunk 1 hetes non-stop klímahasználat mellett (22-25°C) általában 40-45% alá nem megy a páratartalom mod: most speciel pont 1 hete megy a légkondi és 51% ... A fürdőszoba gőze viszont a téli időszakkal ellentétben most simán a lakásban van kiengedve. Ez, és az inverteres alacsony teljesítmény biztosít minimum 40%-os párát, de inkább kicsit többet is. Fura, de már én is látom.
Ha viszont télen-nyáron száraz a levegő, akkor: [link]; [link]
Azonban ezek értelemszerűen a klíma ellen dolgoznak, vagy a klíma ezek ellen. A klíma szárítja a levegőt, ez meg nedvesíti. Két fogyasztó, két bevásárlandó eszköz, viszont együtt is olcsóbb, mint egy Ururu S. -
Zeki
nagyúr
válasz
Konfigos #6581 üzenetére
Az van, hogy kint gyatyarohasztókurvameleg van. Ő beszívja kintről a 37 fokot, ezt kéne lehűtenie, és benyomni a hideget. Hát nem bírja. Vagy csak alig.
Gatyarohasztókurvalemelegben a mobil klímák összefossák magukat. Ezt már tapasztaltam egy régi munkahelyemen. Mindegy hogy 1 vagy 2 csöves. Az 1 csöves ugyan a benti levegőt szívja át magán és hűti le jobban, ellenben mivel ugye közben el is szívja bentről a levegőt, így más helységekből, nyílászárók réseiből pótlódik vissza.
Ez van. Aki az eszetlenbaromimelegben is gazdaságosan akarja magát hűteni, annak egy jó inverteres split klímát kell venni.BaLee
gebasz van a telepítéssel, szépen kihívod a telepítő céget.
Locutus
Okés gép, 3.5kW-os kell.
mm00
lehet, csak sokszor elbasszák a csövezést, nem megfelelő a csőméret, vagy annak elhelyezése, vagy a tápellátás, vagy a cseppvízelvezető, aztán nem lesz mindegy milyen klíma, vagy újra kell csövezni.
Szóval szerintem klímás céggel a legcélszerűbb.rasurosenpai
nagyok az igények, kicsi a keret.
Plazmaszűrős klímát vegyél, de az nem fog páraszintet tartani. Azt a Daikin ururu-sarara tudja úgy-ahogy. Annak van kis csöve, ami kintről betud szívni friss levegőt, és ha a kinti levegőben van pára, akkor tud benyomni. De ilyen időban nulla a pára, szóval csak bentről megy ki.
Ha neked s szűrt meg páradús levegő a jó, akkor van a Daikinnak levegőtisztítója, ami tud párásítani is. Csak drága az is.Scobbyka
A vortex nem gyártó. Noname. Nem olvastam róla tapasztalatot.
-
Mr.Knight
csendes tag
Szerintem a Panasonic-nál is rugalmasak, legalábbis a raktár ahonnan kaptam a légkondit vásárláskor.
Kihozta a DPD a melóhelyemre, majd hazahoztam, utána itt pihent pár napot a lakásban, hozza se nyúltam.Eljött a szerelő felmérni a terepet, mondja nekem vegyük már ki a dobozból a külső egységét, hogy mekkora meg, hogy hogy nézi ki a bekötés helye.Ekkor tárult elénk, hogy a külső egység csúnyán meg van rongálódva, de a dobozon nem látszott.Egyből hívtam a boltot, másnap visszaküldtem saját futárral a külső egységet és este már itt is volt az új.Persze ez egy csere volt nem alkatrész beszerzés... -
graffin
csendes tag
sziasztok!
nem tudom, tudtok e segiteni, de hátha:
hozzám került pár éve egy stiebel eltron ACP 8 tipusú mobilklima.
A mobilklima mint olyan, nem tökéletes, hangos, sokat fogyaszt, stb... de azért ilyen melegben igencsak jól jön.ha müködik....
Merthogy 1 hét szakaszos használat után elkezdte kijelezni, hogy A2 és leáll. Ilyenkor ki/be kapcs és megy tovább egy ideig.
Ért valaki itt ehhez a tipushoz?
Jó lenne tudni, hogy kb. mekkora a baja. Ha csak valami egyszerű, akkor elszenvedem egy szerelőhőz, de ha valami nagy gebasz, akkor még megfontolom, érdemes e pénzt önteni bele...Köszönöm, üdv
g -
Gigi01
őstag
válasz
spiky03 #6602 üzenetére
Asztali ventim van,ha elé tennék jeget,vagy jeges valamit,ugyanott lehetek.
Igazából nem is mindig menne,de azért ha 5-6 fő,beül ebbe a szobába,akkor meleg tud lenni.
Ha meg a vetítőt bekapcsolom,pláne.Tudom,hogy rendes klíma kéne,meg a tetőt valahogy megcsinálni,de egyelőre ez van.Majd amikor többet keresek,előbbrelépek ezen a szinten is.
Ha azt mondjátok nem ér semmit,akkor sima csillár,vagy spot az utód,aztán kész. -
spiky03
veterán
Vagy akár lehet csinálni ilyet is.
Légkondi házilag, olcsón -
Gigi01
őstag
Sziasztok!
Mennyezeti ventillátorról vélemény?Klímaberendezésre nincsen pénz,viszont a csillárcsere mindenképpen esedékes.Ezért gondoltam rá.20nm-nél kisebb helységbe lenne.
Legfelső szinten lakom,persze lapos-tetős ház.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest