- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- svajcsik18: email csere
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
joel81
csendes tag
Urak, (hölgyek)!
Mit gondoltok erről a gépről?
http://www.ebay.de/itm/Panasonic-klima-aussengerat-S-60PK1E5-/252033079181
Mennyi lenne hozzá a beltéri távval?
Ez felveszi a versenyt pl.: Fujitsu LTC12-vel -15C ben?
Melyik az ami tud annyit, mint a fent említett -15ben? (Greeben is láttam ilyesmit)
-
Zeki
nagyúr
válasz
bluobluo75 #6996 üzenetére
A legolcsóbb is jó.
-
bluobluo75
őstag
Üdv!
Daikin klímából melyik a legjobb, legolcsóbb 4×4m szobába?
Köszönöm! -
313313
addikt
A szituáció a következő, adott egy Whirlpool/Philips split klíma, ha lehet hinni a rajtuk lévő papírnak 1992-es gyártású. Ma gondolt egyet kikapcsolt, bekapcsolt aztán ment tovább. Majd random ki-be kapcsolgat. Valami ötlet?
-
Zeki
nagyúr
válasz
membrandj #6988 üzenetére
Az igaz hogy a le-fel szerelés költségét nem téríti senki, akkor sem ha attól veszed aki szereli. Csak az alkatrészt.
Ha olyan hülye a klímás hogy leszereli, és a nagyker meg azt mondja hogy ez nem garis... azt már a jó szerelőnek látnia kell ott helyben, hogy ez valóban elromlott, vagy a karbantartás hiánya/rossz szerelés miatt romlott el. -
membrandj
nagyúr
Ebbe nem lennék 100%-ig biztos. Nem egy klímással beszéltem és van aki azzal indokolta a magas szerelési árat,hogy ő viszi vissza, szereli le stb, ha baj van és azt senki nem fizeti ki neki.
A nagykernek mi köze lenne a szereléshez?
Ha meg mégis így van, akkor gondolhatod,hogy te leszel az utolsó a naptárába, mert csak macera.
Másrészről meg elviszi a klímát, nagykerbe közlik,hogy pl nem hibás, felhasználó elrontott valamit.
Hozza vissza és akkor ki fizeti ki neki a leszerelést? Nem hiszem,hogy ebbe bármelyik klímás belemenne.Attól kell venni klímát, aki szereli és akkor nem tud mutogatni egymásra a szerelő és a kisker.
szabessz
Olvass vissza pár oldalt. Rengeteg ajánlott típus van. Japánt vegyél. Daikin, mitsu,fuji stb. Attól vedd a klímát, aki szereli. Sokszor a neten található ár alatt adják. Gondolom átengedik neked a klíma kedvezményüket és szimplán a szerelésen van a hasznuk. -
szabessz
tag
Sziasztok!
Inverteres klímát szeretnék kb 35-45m2 méteres szobába kb 180e Ft-ig?
Eddig ezt néztem ki?
Samsung AR12HSFNCWKNZE / X AR5000 GoodMi a véleményetek róla?
Mit tudok más ajánlani ilyen ár körül ami jól hűt és messzebbre is elfújja a hideget?Esetleg Keszthely környékén tudd valaki jó szerelőt?
Köszönöm. -
membrandj
nagyúr
válasz
fi:zi'k #6982 üzenetére
Megveszed Jóskától a klímát. Béla rakja fel. Bedöglik. Kihívod Bélát, megmondja,hogy ez szervíz. Szerinted neki mi köze van hozzá,hogy bedöglött? Nem fogja ingyen leszedni neked, elvinni a szervízbe és visszahozni, felrakni.A garanciát nemtőle kapod, hanem attól, akitől VETTED.
A garancia él, csak nem a szerelő felé, hanem a kereskedő felé.
Szemben, ha az rakja fel, akitől veszed is a klímát, akkor nincs kérdés, mert mindenképp az Ő dolga a szervízelés.
Daikin-t folyamatosan elírom..Félreértések elkerülése végett, Béla legyen xy KFT, Jóska pedig yx Kft.
-
membrandj
nagyúr
Aki klímát szerel hivatalosan, az 90%,hogy kedvezőbb áron tudja adni neked,mint bármelyik shop. Az árukeresős legolcsóbb árnál 20k-val kaptam olcsóbban a daikin klímát. Arról nem is beszélve,hogy ha bármi probléma van a klímával, akkor a te költséged leszereltetni, elvinni stb.
Ha a klímás rakja fel, akkor az ő dolga. Mármint, ha ő is hozza a klímát.Hülyeséget készülsz csinálni.
Egyéb: Akinek ftxb 25 daiking klímája van és zörög bizonyos fordulaton, az hívja a szerelőt, mert valószínűleg gyárilag " hibásan" rakták össze és a kültériben 2 cső összeér.
-
phoenix64
őstag
Sziasztok! Azt szeretnem kerdezni, hogy egy 50nm-es lakasba milyen aranylag olcso klimat tudnatok ajanlani? Maximum egy 60-80 ezer lenne ra.
Valaszokat elore is koszi!
-
BaLee
addikt
A Daikin idei belépő (C) szériájának beltéri egység éjszakai módban szinte hangtalan (20dB talán). Ilyen szempontból remek választás.
Már 2. éjszakát aludtam végig teljesen, mert rájöttem, hogy semmi értelme időzítővel 2-3 óra után kikapcsoltatni a klímát mert ennek mindig az volt a vége, hogy 3-4 körül felkeltem, hogy meleg van, mert a tető meg a falak visszamelegítették a levegőt. Beállítottam úgy, hogy csak reggel kapcsoljon ki és már 2. nap ébredek kipihenten.
Ez az ami megfizethetetlen, tetőtérben 35 fokos kánikulában... -
40 dBA feletti tartós zajszint beltérben már zavarja a mindennapos tevékenységet.
Ha egy 35 dBA, vagy a fölötti készüléket kapcsol be például a nappaliban, a következő mozdulattal garantáltan a TV távirányítójához nyúl, hogy egy rublikával feljebb tolja a hangerőt. (Megengedve magamnak azt a feltételezést, hogy épp tévézik a nappaliban.)
30-33 dBA körüli zajszint nem tűnik fel a mindennapos élet normál zajai mellett. Egy könyvtár zajszintje kb. 32 dbA
És végül a legszubjektívabb, mégis jelentős tapasztalatcsomaggal alátámasztott adat: 28-29 dBA felett nem lehet tartós nyugodt alvást elérni. Csak az alvás legmélyebb szakaszában kapcsolható ki ennél magasabb zajszint tartósan, az éberebb periódusokban szinte biztosan „behallatszik” az alvásba a szélzaj. [link] -
j3st3r
csendes tag
Urak
Kepbe jott egy Fisher klima is, az 31dB zajszintu...ez sok? Fogalmam sincs...
FSAI-Pro-122AE2 tipusrol van szo...
-
BaLee
addikt
Hülyeség, de lehet ettől lesz egy egység A+ helyett A++ mondjuk.
A Daikinoknál az "Econo" üzemmódnak pl. van értelme mert az annyit csinál, hogy nem hagyja bekapcsoláskor maxra futni a fogyasztást és esetleg ha nem bírja a hálózat akkor nem vágja le a biztosítékot, maximalizálja a fogyasztás valahol középen így persze tovább tart lehűteni a szobát szóval ez nem energiatakarékosság de ennek pl. van értelme.
-
Sungoo
addikt
Sziasztok!
Nincs véletlen valakinek ilyen gree készüléke? Tegnap szereltettem, és az időzítő funkciót nem tudom értelmezni. Magyarul hülye vagyok hozzá, és nem tudom beállítani.
-
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Éppen lakást újítunk fel Budapesten a II. kerületben és szükségünk lenne egy megbízható, jól dolgozó klímás szakemberre.
Be van már építve a klíma a lakásba, azonban az előző lakónál a csövek nem voltak belevésve a falba, hanem csak egy burkolat alatt futottak, de most ezt szeretnénk a falban elrejteni, ehhez kellene egy szaki.
Emellett a kültéri egység az erkély padlóján van, amit fel kellene rögzíteni a falra, hogy ne foglaljon helyet.Tudtok adni (akár privátban is) telefonszámot ilyen szakemberekhez?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
BlacKSouL
addikt
Samsungnál ez a "takarékos" funkció a leírás szerint annyit tud, hogy 25°C alá nem engedi lemenni a hőmérsékletet, állítani sem lehet, és ha jól rémlik a ventilátor fordulat is automatikus.
Az éjszakai funkció általában egy lefekvési-ébredési intervallum megadásával kezdődik, nagyjából azt csinálja, hogy az intervallum, vagyis az éjszaka/alvási idő folyamán egy általános emberi szervezetre megállapítható hőmérsékleti igény ingadozást próbál elősegíteni, vagyis lefekvéskor közepes hőmérséklet, mélyalvásnál alacsonyabb hőmérséklet, ébredés előtt pedig kicsit magasabb. Mittudomén... lefekvéskor 23°C, éjjel 21°C, ébredéskor 25°C
-
süti5
őstag
Daikin ftxv35ab-m van ugye kettő, most utánanéztem részletesen leírásában két funkciónak, de leírás alapján nemigen értem mi a lényegük:
TAKARÉKOS funkció:
Hűtés üzemmódban nyomja meg a TAKARÉKOS gombot, hogy az egységet
TAKARÉKOS üzemmódba állítsa. A távirányító kijelzőjén megjelenik az "SE" jelzés,
és a légkondicionáló automatikus sebességen üzemel. A beállított hőmérséklet nem
módosítható. Nyomja meg a TAKARÉKOS gombot ismét, ha szeretne kilépni a
TAKARÉKOS üzemmódból. A légkondicionáló visszatér az előzőleg beállított
sebességre és hőmérsékletre.
● Ez a funkció csak egyes modellek estében használható.Alvás gomb
Nyomja meg ezt a gombot hűtés, fűtés vagy szárítás üzemmódban, hogy
bekapcsolja az alvó üzemmódot. A " " ikon megjelenik a távirányítón. Nyomja meg
a gombot ismét az alvás funkció leállításához. A " " ikon eltűnik a távirányítón.Szóval mire jó a takarékos funkció? Mi a lényege? Nálam bekapcsolódik, ha bekapcsolom, de fogalmam sincs, mire jó, hogy spórol, ha mégis tartania kell a hőmérsékletet? Vagy csak marketing?
Ugyanez az alvás funkciónál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen NAS-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Linksys WRT54G/GL/GS router
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen légkondit a lakásba?
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest