Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#50916) jaanoo89 válasza tvamos (#50912) üzenetére


jaanoo89
aktív tag

"Es ez meg is tortent. Te meg azt irod, nem az a jobb, hanem valami mas, de nem arulod el, hogy mi, es szerintem mar mindegy is."

Bármi más MILC rendszer jobb választás. De levezetem másképp, hogy miért:

Kicsi kezű nőről volt szó -> MILC rendszer és natív üvegekben kellene gondolkodni -> kezdő fotósról volt szó -> natív AF-es üvegekben kellene gondolkodni -> innen már elég hamar következik is, hogy ha van 3 olyan MILC rendszer ami kicsi és ami tele van natív AF-es üvegekkel akkor miért is lenne olyan jó ajánlás egy negyedik, ahová meg alig van valami? Ehhez egyszerűen szakmai fórumra se kell feljönnie, bemegy egy boltba és leemel egy gépet, 75% valószínűséggel fog jobb rendszert találni általa, 25% valószínűséggel pedig kiköt az EOS-M-nél.

Szóval mit is ajánljak, bármi mást, de tényleg. Az, hogy ez az egész elhúzodik 100 hozzászóláson keresztül, csak azért van, mert van aki kiemel 1-1 részletet egy hozzászólásból és fel se tűnik neki, hogy kinek is megy az ajánlás (nem tudja a hozzászólást kontextusba helyezni) vagy elkanyarodunk az adapterezős szálra, miszerint teljesen rendben van az, ha a szomszéd 110 kilós Józska adapterezik, akkor ugyanúgy fog egy 55 kilós nő is kis kezekkel. Sőt, teljesen rendben van az, hogy 0 legacy objektívvel belevágjunk egy adapterezős világba teljesen új belépőként. Ez teljesen logikátlan, de ez itt tök elfogadott, sőt, ajánlott?! Ezeket a mellékszálakat levágva kellene tovább menni és megnézni, hogy esetleg lehet-e élet az EOS-M-en kívül is, mert tudom, FF Canon tükrös világból sokan ajánlják, sokan vakon is ráadásul, csak azért mert Canon szó van ráfirkantva, de ha a kitobin túl szeretne lépni, lesz pár keresetlen szava az illetőhöz, aki azt a kopár rendszert ajánlotta neki.

Pár konkrétum, Pana gx80, g80, gx9, Olympustól E-M10II,III FujitólXT100, Sonynál a6000 és még párat biztosan kihagytam, ezek többé kevésbé egymáshoz közeli áron futnak és ha netán rájön, hogy fixekre is szüksége van, tele van mindegyik rendszer kicsi, nagy, olcsó, drága, mindenféle fixekkel és ha esetleg rájönne, hogy nagyon kevés neki az ekv. 300mm-es kitobi, tele vannak jobbnál jobb üvegekkel amik ezekre a gépekre vannak tervezve és nem adapterrel kell rátuszkolni valami nagyobbat. A Canon EOS-M-re kutya közönséges ekv. 24, 35, 50, 85-ös AF fixből is csak 1 van, ezért sem feltétlen konkrét gépet kellene ajánlani első körben, hanem kizárni azokat a rendszereket, amikkel kevésbé járna jól, aztán a meglévőkből kiválasztani egy kezdő gépet az induláshoz. De ezt ezen a fórumon nagyon nehéz megtenni csak mindenféle kitérővel, mert mindenki beleképzeli a saját maga setupját és ha az neki jó, tuti jó lesz minden embernek a világon. Meg kizárunk elvből APS-C-nél kisebb rendszert, no mert egy kezdő tuti megbírná mondani 4 egymás melletti képről, hogy melyik egy Pana/Oly képe és melyik Sony, Canon, Fuji kép. Sokkal inkább fontosabb az, hogy elbírja azt a szettet amit ajánlunk neki és hogy ha van 1-2 plusz igénye, azt mennyiért és hogyan tudja majd később megoldani.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.