Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35793) grigo


grigo
őstag

Sziasztok, úgy néz ki megvehetem a fényképezőgépemet besegít egy szülői kölcsön így akár jól is járhatok mert pl Fujinál most van visszatérítés így nem szeretnék lemaradni egy jó akcióról.

Óriási harc előtt állok, nem tudom mi lenne a jó megoldás. Próbálok nem sokat pofázni és mindent elmondani.
- amatőr vagyok, hobbista, nem kenyeret keresek vele
- Jelenleg amim van: Canon 600D, Tamron 17-50 2.8 stabi nélküli, 50mm 1.8II, YN568EXII + manuálok
- raw-ban fotózok manuálban, szeretek utólag pepecselni velük, jpeget gépvásárlás után 1 hónappal elhagytam, videót 1 percet sem rögzítettem 2013-as vásárlás óta, de ha lenne 4K nem mondom hogy soha nem érdekelne, sosem tudhatjuk
- amit nem szeretek a jelenlegi szettemben: zaj, dinamika hiánya
- amit keresek: a lehető legjobb képminőség, fenntartható rendszer, jobb low light és jobb dinamika
- amire szeretném: természetjárás közben táj- és makró fotók, természetfotók, kisállat 'portrék' (menhelyi társ. munka) és mégis csak a fotózás csúcsa az emberi portrék. Ez utóbbit szeretném kipróbálni, eddig nem igazán az én terepem volt. Amire még nagy vágyam, vállalható tejutas képet készíteni. Timelapse is érdekelne (zárkímélős verzióban)
- manuálok: igen vannak, használom, szeretem ezeket a régi "sz.rokat"
- keretem: 400e. Ez ilyen lélektani, 425 még belefér ha életem ajánlatába belefutok
- koncepció: milc vázat keresek és amíg egy alapzoomot be nem tudok szerezni addig manuáladapterezés és böjt, nem akarok még egyszer szenvedős vázat, olyat szeretnék ami 3-4 év múlva is megállja a helyét. Dslr-ről váltok, izgatottan várom a ficsöröket holott nem is tudom mik vannak a kis szörnyetegeitekben. Nekem már a focus peaking is csoda, meg az arcfelismerő focus. Egyszerűen nem is tudom mire számíthatok ilyen téren.
- amik eddig szóba jöttek: EM1, EM5II, a6300 (sajna túl van a lélektani határon de megtörhető vagyok), X-T1, A7 esetleg GX8. Nyitott vagyok az ötletekre, ha ezek szintjét alsóbb kategória is hozza akkor akár lefelé is váltok a racionalitás jegyében de akkor jó lenne hozzá minél jobb minőség kit objektív vagy kvázi kit objektív külön megvéve.
- ami még fontos: garancia, szervízháttér. Használt gépet esetleg az oly értékcsökkent kínálatából vagy nagyon megérős 2nd hand...És ha már hand, nincsenek kis kezeim, zajos tücsök gépet nem szeretnék, legnagyobb ellenérzésem a milcekkel szemben a fogás hiánya. Ez hiányozni fog tükrös vonalról.

Köszönöm ha segítetek, legfőképpen az érdekel mit miért vennétek, ha valamit kizártok akkor miért nem. Ha van amit nagyon ajánlotok abban az is érdekelne, hogy mi a negatívuma.
Tisztában vagyok vele, hogy rossz gépet nem vehetek, és előny-hátrány mindenhol lesz.
Köszönöm a türelmet (előre is) :)

[ Szerkesztve ]

https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.