Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2201) Szten Márs válasza geprombolo (#2200) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Nem igazán ismerem ezt a modellt, az a helyzet. Képstabid ezzel a verzióval sem lesz, fogásra - szigorúan a részemről - borzalmas, mivel gyakorlatilag nincs markolata. Mindenesetre határozottan az az érzésem, hogy a Nikon D50 18-55 kitben majdnem ugyanennyiért jobb választás lehet... igaz ez 5 ezer expó, az meg 19 ezer - bár ez meg nagyban szerencsefüggő dolog is, lehet hogy az Oly kevesebb után feladná a küzdelmet, hiába van benne kevesebb expó, de lehet pont nem....

(#2202) geprombolo válasza Szten Márs (#2201) üzenetére


geprombolo
senior tag

Köszi a gyors választ, nem reméltem, hogy azonnal válaszolsz. :R

cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!

(#2203) Mi5i


Mi5i
aktív tag

Sziasztok,

Nem okozok nagy meglepetést, én is a nem túl távoli jövőben szeretnék beújítani egy dslr masinériát. :) Röviden leírom hogy is alakult bennem az álomkép, ahogy mélyültem a témában.
Indult a történet azzal, hogy megnéztem 1-2 tesztet és megtetszett nagyon a 450D: ismerős kezében is láttam már, meg régebben is volt már közöm a márkához, tehát kis elfogultsággal megfűszerezve megtetszett és pont. Aztán, ahogy olvasgattam egyre többet itt a topikokban, mellette nézegetvén a teszteket, véleményeket, a szívem átpártolt a K20D felé igen erőteljesen. Aztán, jött a ma este, és elkezdett megtetszeni a 40D.. Amiért ez történt az az, hogy jómagam nagyon szeretek (és szeretnék majd) éjszakai (pl. városkép) fotókat is készíteni, és ebben pár tesztképet elnézve igen jól szerepel a 40D a többiekhez képest, a magasabb iso + mérsékeltebb zajosodásának köszönhetően, ami ilyenkor kiütközik rendesen.

Ekkor jön az, hogy de egyszer úgyis meg kell hogy állapodjak, de elsietni nem szeretném, van időm azért megrágcsálni kicsit a dolgot. (Plusz természetesen emellett húzni sem szeretném az itteni nem mindennapian segítőkész kollégák idegeit döntésképtelen viselkedéssel..)

Egyszerűen most ott tartok, hogy van-e valóban akkora különbség az utóbbi két gép képességei között, hogy megérje megvenni a drágábbat, valamint ha igen, akkor milyen obival kellene felvértezni kezdésnek (először kiismerni, kezdetnek átlagos obival, aztán folyt.köv.). Tehát -és ebben filozofálgatás is helyet kap megint- vajon k20d dupla kittel, vagy inkább 40D-t kihozni mondjuk egy induló obival, mert ezek kb. fedik egymást a mai árakon. Emellett ami kicsit szűkíti a kört, hogy jó áron újszerű használt 40D lenne a tökély az egyik esetben, de sajnos ha nincs számla, akkor nem játszik :O Emellett az sem biztos számomra, hogy megéri-e egyáltalán az a dupla kit, mert utolsó információk szerint az újabb kitobik nem annyira frankók pentaxéknál, mint régebben (olvastam dicséretet is, aztán meg kisebb lehúzásokat is, így kicsit árnyalt a kép a fejemben :) )

Megköszönöm, ha valaki esetleg ellát mankókkal :) Logikus, hogy na akkor k20d, de valahogy mégsem tudom azt mondani.

[ Szerkesztve ]

(#2204) rumos14 válasza Mi5i (#2203) üzenetére


rumos14
nagyúr

csak pár észrevétel. éjszakai fotónál mivel úgyis állványról készíted, felesleges magas iso-t beállítani, tehát a zajosság nem szempont. az tény, hogy a 40D jóval kevésbé zajos magas iso-n mint a K20D, de iso400-ig sztem semmi különbség. továbbá egy ilyen szintű géphez sztem érdemes nem kitobit venni, főleg a Pentax esetén a 14 mpixel kirajzolásához. egy, a kitobinál jobb obi pedig úgy 100k. (Canon-nál meg 150, ha stabit is akarsz.)

(#2205) Szten Márs válasza Mi5i (#2203) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Szia!

Az éjszakai városképek többségéhez abszolúte nem kellenek a magas érzékenységek: éjszaka még a városban is bőven kevés ahhoz a fény, hogy akár magas érzékenységeken kézből fotózz, kelleni fog állvány, ha pedig állványod van, akkor a város már nem fog elmozdulni a helyéről, nyugodtan használhatsz ISO 100-at és hosszú záridőt.

Kitobikról: a Pentaxnál a duplakit ugye tartalmaz egy 18-55-öt és egy 50-200-at. A kettő közül teljesen egyértelműen az 50-200 a jobb. Tehát a dupla kitet megéri venned a simával szemben, mert pont akkor kapod meg a jobb minőségű objektívet is. Viszont itt sokkal inkább az a kérdés, hogy kell-e neked a középtele, kell-e az 50-200 (illetve kisfilm ekvivalensbe átszámolva 75-300) mm közötti gyújtótávolság? Ezt viszont csak te tudhatod... Talán a duplakit helyett megérné a K20D-t a 16-45 F/4 kittel venni - nagyobb látószöged lenne, márpedig ez sokszor igen jól jönne a felvázolt célra, plusz fix fényerőd. És a 16-45 F/4 nem egy kitobinak szánt objektív, ez pedig a minőségében is meglátszik - nyílván messze jobb.
Canonnál talán 18-55 IS-el kaphatnád a gépet: korrekt objektív, persze kitobihoz képest.

A K20D sem rossz zajban, szóval pusztán csak a magas érzékenységű zaj miatt nem éri meg helyette az EOS 40D-t venni.
De nézzük az előnyöket mindkét gép oldalán:

Canon EOS 40D: A Canonnak tágabb az objektívválasztéka, illetve egyéb kiegészítőkből is nagyobb a kínálat rá. Ezen kívül Canonnál tudsz feljebb lépni, akár fullframe felé, majd, ha úgy gondolod megérett ár az idő. A 18-55 IS kitobi, mint mondtam elég korrekt optikai minőségű - kitobihoz képest - szóval ha mindenképp 18-55-el akarnád választani a gépet, akkor minden bizonnyal ezzel járnál jobban.

Pentax K20D: Vázba épített képstabilizátor - minden objektívvel lesz képstabilizátorod, akármilyen objektívet raksz is fel rá. Szerintem reális áron beszerezhető kitben a 16-45 F/4 objektívvel, és az eléggé jó választás lenne úgy érzem.

Ennyi? Ennyi... nagyon kevés, nem véletlenül. Mindkét gép igencsak jól sikerült gép, fémvázzal, pentaprizmás keresővel, két vezérlőtárcsával, felső státusz LCD-vel, MLU lehetőségével, jó zajszinttel, stb stb. De van egy nagy különbség még köztük: A két gépnek eléggé más a fogása, ergonómiája, ezen kívül a kezelőszervek elhelyezése és logikája is teljesen más. Ez szubjektív, hogy kinek mi tetszik jobban, de talán elég fontos dolog, hogy kézre álljon a gép. Fogdosd meg mindkettőt, nézd meg a vezérlőtárcsák és egyéb gombok elhelyezkedését, tapizd meg a két gépet kicsit mielőtt megveszed, ez mindenképp fontos és sokat segíthet.

(#2206) Szten Márs válasza rumos14 (#2204) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

"tény, hogy a 40D jóval kevésbé zajos magas iso-n mint a K20D"

Nem értek egyet.

(#2207) rumos14 válasza Szten Márs (#2206) üzenetére


rumos14
nagyúr

ok, semmi gond :)
a szubjektív Sony A200 vs. Pentax(ok) teszted mikorra várható?

(#2208) Szten Márs válasza rumos14 (#2207) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Hát kb másfél héttel ezelőttre :DDD
Elnézést, nagyon elhavaztam, nem gondoltam volna, hogy ennyire el fogok, ugyanis sajnos a felső sor csak félig vicc: tényleg akkora lett volna várható... ezek után viszont már nem mondok inkább semmit, főleg, hogy holnaptól egy pár napig nem fogok itthon lenni - igyekszem...

(#2209) ottkar válasza rumos14 (#2204) üzenetére


ottkar
addikt

Az optikánál nincs 14 megapixel kirajzolás nincs 6 mega kirajzolás nincs ezer megapixel kirajzolás. Így optikát se most se egymillió év múlva sem lehet csinálni mert a lencsék tulajdonsága lehetetlenné teszi.Egyes optikák vonalas felbontása már több évtizede elérte a maximumot és azt nem lehet növelni semilyen módon, de nem is kell.

(#2210) Mi5i válasza Szten Márs (#2205) üzenetére


Mi5i
aktív tag

Köszönöm a választ, mindenkinek. Természetesen nem kézből készülnének az éjszakai képek, erre nem is gondoltam, valóban kimaradt a gondolatmenetemből.
A város valóban a helyén marad, arra gondoltam mikor vízben esetleg tükröződik a fény, plusz a nagyobb csillagalakok kialakulása a lámpák fénye felől. Ez már igen szőrszálhasogatás, és ahogy írom is rá kell jönnöm, hogy mindez kis szelet az összes esethez képest, így nem ez alapján kell meghozni a döntést.

Elgondolkodtató az általad felvetett objektívval szerelt K20D is.. valamiért azon átsiklottam, kicsit egy kalap alá vettem azzal a ténnyel, hogy kitben adják azt is.

Fullframe szerintem még odébb lesz, először még fejlődni kell nagyon sokat, abban pedig nagy segítség a másik oldal stabilizátora (most jött ki új firmware :) ) az objektívekkel. Obi választék nekem úgy jött le, hogy bőven elfogadható Pentax esetén is, akár netről vadászva alkalomadtán.

Tele objektív kell-e nekem? Nos, a természetbe is természetesen kimozdulnék, amint idő és időjárás engedi, oda pedig jól jön. De, ha az általánosabb kategóriához közelebbi 16-45 viszont veri a másik kitobit, akkor erősen elgondolkodtató a téma, visszatérve erre.

Konklúzió ebben a hsz-ben, hogy kezdek ismét K20D felé hajlani. :B

(#2211) máyköl


máyköl
veterán

Sziasztok! Találtam 3 olcsó kategóriájú DSLR gépet, pls véleményeket adjatok, melyiket ajánlotok/nem ajánlotok. Köszönöm előre is.

[link]
[link]
[link]

(#2212) Zoli bácsi válasza máyköl (#2211) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Nade a Nikon az filmes váz, a két Canon meg digitális.....
Szerintem a 400D, ötezerrel több, mint a jobb 300D, és újszerű állapotban hirdetik....
Szerk: elírás. Mégegyszer szerk: Azt ugye tudod, hogy a Canon vázakat objektív nélkül hirdetik? A 300D-nél oda is van írva, a 400D-hez nem írták, de ár alapján gyanítom, hogy ehhez sem lesz.

[ Szerkesztve ]

(#2213) Degeczi válasza Zoli bácsi (#2212) üzenetére


Degeczi
nagyúr

így van, különösen mert a 300D még nagyon "kéthurkapálcás" kialakítású volt, nem egy tartós kivitel
a 400D már lényegesen jobb (bár elég aprócska)

(#2214) Dtomi


Dtomi
őstag

Érdekes nekem 2 300D-m is volt egyik sem tekeredett az 50-500 alatt mint pl a 350D és az egyiket 80.000 expóval adtam el 90% os állapotban 2 év után úgy, hogy én is használtan vettem. Annyira azért nem volt az kétpálcás...

[ Szerkesztve ]

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#2215) Degeczi válasza Dtomi (#2214) üzenetére


Degeczi
nagyúr

szerencséd volt vele, ennyi

egyébként vitathatatlanul a legkevésbé tartósnak tervezett (amitől egyes példányai még persze mehetnek sokat) DSLR, pl. a tükörmechanikával rengetegen szívtak, tele vannak ilyen bejegyzésekkel a régebbi fórumok

a pár hónappal később megjelent D70-el a Nikon szándékosan arra ment rá, h sokkal jobb minőségérzetet adjon már fogásra is, ne a kialakításon spóroljanak

(#2216) máyköl válasza Zoli bácsi (#2212) üzenetére


máyköl
veterán

Tudom. Egy egyszerű alapobi féleség kb. mennyibe fáj?

(#2217) sanyixXx válasza máyköl (#2216) üzenetére


sanyixXx
senior tag

18-55 kitobi 10k körül használtan. újonnan asszem 20 körül.
azzal elvagy már, amíg összejön egy kis pénz egy nagyobbra.

Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/

(#2218) Dtomi válasza Degeczi (#2215) üzenetére


Dtomi
őstag

A tükörmechanikának semmi baja nem volt. Ez egy óriási tudatlanságból eredő tévedés volt, amin a hozzáértők, és a szervizek óriásit röhögtek/kaszáltak az AF segédtükör tartó műanyag kis pöccenet tört le (jellemzően nem megfelelő használat mellett) javíttása 0 azaz nulla forint anyagköltséget jelentett, mégis sokan fizettek akkor 30-40-50 ezrest "tükörmechanika javításra" a nikon meg tehetett volna 0,9X es keresőt a D70-be a 0.75 ös helyett és akkor nem olyan érzés lett volna vele fotózni mintha egy vécégurigába néznék bele... És ha jól emléxem 30 vagy 40 ropogóval többe is került.

[ Szerkesztve ]

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#2219) Zoli bácsi válasza máyköl (#2216) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Ha nincs objektíved, akkor azért alaposabban nézz körül, vázat kitobival olcsóbban megkaphatod, mintha külön vennéd. Ennek az az előnye is megvan, hogy ki tudod próbálni a gépet.

Dtomi: Ezen a vécégurigás hasonlaton olyan jóízűt sikerült nevetnem.... ez most jólesett. :C

(#2220) ottkar válasza Dtomi (#2218) üzenetére


ottkar
addikt

"segédtükör tartó műanyag kis pöccenet tört le (jellemzően nem megfelelő használat mellett) javíttása 0 azaz nulla forint"

Hogyan lehet egy ház belsejében levő dolgot nem megfelelően használni? Javítás hogy lehet díj néllküli?

(#2221) Degeczi válasza Dtomi (#2218) üzenetére


Degeczi
nagyúr

én sem értem, hogyan lehet "nem megfelelően használni"? :F

rengeteg teljesen váratlan elhullásról lehet olvasni korabeli fórumokon (hazai, indexesen is. Még kimondottan 300D meghibásodásokat gyűjtő céltopik is nyílt...), többségükben megfontolt, kamerára vigyázó amatőrök - akiknek gyakran már párezer expó után is hajlamos volt megadni magát pl. a tükör

elhiszem, h Neked kifogástalanul bevált - de kár lenne egy megbízható, tartós gépnek beállítani, mert jellemzően nagyon nem az, ezért így használtan pláne nem ajánlható a megvétele...

azt ugyanakkor végképp nem értem, ha ennyire kínszenvedés egy vécégurigába nézni, akkor miért vettél belőle kettőt is? :Y
mert azzal ugye tisztában vagy, h akkoriban a belépőkategóriában ugyanaz a keresőkialakítás (kis méret, prizma helyett tükör) járt, így a 300D keresője is pontosan annyira kicsi képet adott, mint a D70-é...

(#2222) Szten Márs válasza Degeczi (#2221) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Tévedés, a 300D keresője 0,88x-os nagyítású, 95%-os lefedettségű az 1,6x-es cropp mellé. Ez 52,2%-ot jelent egy fullframes 100%-os lefedettségű és 1x-es nagyítású keresőhöz képest. A Nikon D70 a másfeles croppjával 0,75x-ös nagyítást és szintén 95%-os lefedettséget kínál, ez 47,5%-ot jelent.
Összehasonlításképpen:

Canon EOS 350D-400D: 47,5% (pont, mint a D70)
Canon EOS 30D: 53,4%

Azaz a 300D és 30D keresőjének mérete között jóval kisebb a különbség, mint a 300D és a D70 keresőjének mérete között - bizony jól érezhetően nagyobb volt a 300D keresője, mint a D70-é, vagy a 300D-t váltó modelleké...

(#2223) Dtomi válasza Szten Márs (#2222) üzenetére


Dtomi
őstag

Aki használta mindkét rendszert ugyi az tudja :C :C :C ezt... hogy sokkal kisebb volt!

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#2224) Degeczi válasza Szten Márs (#2222) üzenetére


Degeczi
nagyúr

akkor ebben nagy a kavarodás, mert pl ezen az oldalon azonosnak írták - ezek szerint rosszul

amúgy meg egyáltalán nem tartom lényegesnek: a cropos vázaké ígyis-úgyis nagyon kicsi (mondom ezt úgy, h jó ideje már D90-est használok, ami az egyik legnagyobb képet adja - de a filmes vázhoz képest sehol sincs az sem) - képkomponáláshoz bőven elég a méret, kényelmes kézi élességállításhoz meg kicsi

pár %-os különbségeket legalábbis elég furcsa lenne lényegi eltérésnek látni

(#2225) Dtomi válasza ottkar (#2220) üzenetére


Dtomi
őstag

Úgy, hogy pl 1000 forintos táskában hordta fejjel lefelé a gépet, ne adj' isten még lele is koppant ahogy letette a földre és bizony lepattant a kis pöcök. fototippen meg lehetne nézni de nem megy a szerver

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#2226) Dtomi válasza Degeczi (#2224) üzenetére


Dtomi
őstag

Ezért nem szabad hinni az "oldalaknak" Hidd el ha megszoktál valamit, amit rendszeresen használsz utána a kicsi változásokat is nagyon megérezni főleg minuszba!

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#2227) Szten Márs válasza Degeczi (#2224) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Pedig látszik lényegi eltérés, akár furcsának találod, akár nem :)
Bizony nem mindegy, hogy 0,8x-os a nagyítása vagy 0,88x-os... szépen érezteti magát minden alkalommal, amikor belenézünk a keresőbe. És igen, tudom hogy filmes/fullframes vázhoz képest sehol nincs egy még jobb APS-C-s kereső sem, de azért azt ne mondjuk már, hogy ha nem éri el a fullframes kereső méretét egy kereső, akkor már tökmindegy, hogy mekkora...

(#2228) ottkar válasza Dtomi (#2225) üzenetére


ottkar
addikt

Hát DSLR-t ne nylonszatyorban hordjon valaki. Van minimális követelmény.

(#2229) Dtomi válasza ottkar (#2228) üzenetére


Dtomi
őstag

Nálam például ezért a crumpler táskák máris 100%-ig kiesnek mint lehetséges alternatíva.

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#2230) sanyixXx válasza ottkar (#2220) üzenetére


sanyixXx
senior tag

Javítás hogy lehet díj néllküli?

Anyagköltség nélkülit írt, nem ugyanaz ;)

Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/

(#2231) Degeczi válasza Szten Márs (#2227) üzenetére


Degeczi
nagyúr

azért gondolom így, mert ha néha ismét az öreg D70-est kapom kézhez (családon belül maradt), ott valóban jól érezhető a keresőméret különbség a mostani D90-emhez képest (0,48 < 0,6), mégsem okoz semmi gondot: komponáláshoz bőven megfelel az is, kézi élességállítás meg a D90-en is kényelmetlen (pláne ha előkapom az öreg Chinont, ami egy mozi érzetét adja a DSLR-ekhez képest...)
ehhez képest egy kategóriákkal kisebb különbség (0,52) lényeginek beállítását tényleg furcsának találom - de valóban lehet, h csak én...

(#2232) vfo2


vfo2
csendes tag

DSLR gép választása előtt állok. Kb. júniusban tudnám megvenni a gépet, sokat nézelődtem a cameralabs-on, meg a dpreview-n egyaránt. Igazából nem érdekel a felépítés minősége, de azért ne legyen mobiltelefon hatása, igazából az optkai minőség számítana. Tudom, hogy az objektíven jobban múlik, mint a vázon, ezért valószínűleg kitobival lesz a jövőbeli gép megvéve.
Ezek alapján néztem ki a Canon 1000D, Canon 450D, Sony A300 és Pentax K-m kvartettet. Kitobi után valószínűleg biztos beruháznék egy 3rd party telére, alap objektív alapján szívem szerint valamelyik Canont választanám, a Pentax 18-55-e sajnos nagy gyér, Sony 18-70-éről nem hallottam semmit. Melyiket éri meg megvenni?

(#2233) Szten Márs válasza vfo2 (#2232) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

"Tudom, hogy az objektíven jobban múlik, mint a vázon, ezért valószínűleg kitobival lesz a jövőbeli gép megvéve."

Hát izé... szóval az a helyzet, hogy ok okozati összefüggések terén furán áll ez a mondat :DDD Olyan, mintha ezt mondanád: "Tudom, hogy 7 fok alatt nagyon fontos a téligumi, ezért nyári gumival fogom használni az autómat az egész téli időszakban."

A kitobik pont, hogy nem az optikai minőségükről híresek. Ha mégis nagyon kitobival akarod megvenni, akkor valamelyik Canonra szavaznék. Vagy még inkább valamilyen Olympus gépre - mondjuk egy E-520-ra.

[ Szerkesztve ]

(#2234) vfo2 válasza Szten Márs (#2233) üzenetére


vfo2
csendes tag

Igen, tudom, de valamivel el kell kezdeni.

(#2235) Szten Márs válasza vfo2 (#2234) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

A Canon 18-55 IS-e nem lett rossz objektív, az Olympushoz adott Zuiko objektívek pedig már kitobi szinten is igencsak jók - szóval tényleg azt javaslom nézz körül az Olympus gépek háza táján is :K

(#2236) vfo2 válasza Szten Márs (#2235) üzenetére


vfo2
csendes tag

Nézegettem, csak nekem a fogása nem jött be, túl széles volt a gép, meg a LV-je se tetszett nagyon, keresője is pici volt, ezért lett kizárva.

(#2237) máyköl válasza Zoli bácsi (#2219) üzenetére


máyköl
veterán

Köszi mindenkinek! ;)

(#2238) BiriBum válasza Szten Márs (#2235) üzenetére


BiriBum
őstag

Azért a Pentax 18-55 sem olyan katasztrofális szerintem, ha már a kitobi megléte a feltétel.

(#2239) Mi5i


Mi5i
aktív tag

Lehet balga kérdés, de ccsfoto-n szerintetek nettó az ár vagy bruttó? :) Egyiknek egész jó, másiknak sok lenne itt-ott :F

(#2240) vfo2 válasza Mi5i (#2239) üzenetére


vfo2
csendes tag

Ez jó kérdés, Nikon D60 18-105 VR obival 130 ezerért, még meg is gondolnám magam. :U

(#2241) Zoli bácsi válasza BiriBum (#2238) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Na hallod, azért a telefonom kamerájának műanyaglencséje után tényleg jó. De ahogy látom, sajnos a most kitben kapható gépek közül messze a Pentax kitobi a leggyöngébb. Persze az igényesebb fotósnak bármelyik kitobi kevés, de azért az én szerény igényeimet egy Zuiko 14-42-es kitobi kielégítené egy darabig, szemben a DA 18-55 AL II-vel. :) ;)

(#2242) rumos14


rumos14
nagyúr

Pana DMC-L10-et 100k-ért nem vett vki a Saturn-ban? eddig iszonyat dárga volt, a 100k az már kb. reális. utánaolvastam a gépnek, nem is rossz. az obija sztem legalább Oly kitobi szinten lehet. azt írják viszont, hogy a keresője is gyenge és a LV sem az igazi.

(#2243) Szten Márs válasza BiriBum (#2238) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Azért nem is az igazi.

(#2244) tailor


tailor
őstag

Sok-sok fórumolvasgatás után végre ma megvettem életem első dslr-jét egy Sony Alpha300 "személyében". Köszönöm a hozzáértő fórumtársaknak így ismeretlenül is, mert bár "read-only" üzemmódban voltam nagyrészt, sok hasznosat megtudtam itt. :R (Sokáig az Oly felé tendáltam, de a kihajtható kijelző és a "kifogható" Minolta obik meggyőztek).

És ha már itt vagyok, egy kérdés: eredetileg kétobis kitben vettem volna (ez 160E Ft), de aztán kicsit utánaszámoltam, és maradtam a 18-70-esnél (120E), mivel a maradék 40-ért /esetleg ezt kicsit megtoldva majdan, jobb minőségű telét tudok venni. Ezeket találtam első nekifutásra, ami bele is fér majd a keretbe:

Sigma Minolta/Sony 70-300/4-5.6 APO DG Macro
Tamron Minolta/Sony 70-300/F4-5.6 AF LD Di Macro 1:2
Sigma Minolta/Sony 55-200/4-5.6 DC

Vagy használt Minolta? :U

Még tájékozódom itt-ott, nem sürgős a dolog...

(#2245) tailor válasza tailor (#2244) üzenetére


tailor
őstag

Jó nagy tök vagyok, ilyen kérdés, amikor ott az objektívek topik.... :W Sorry... :B

[ Szerkesztve ]

(#2246) philoxenia válasza tailor (#2245) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Nézz szét a Sony topikban is, ott sok szó esik erről...

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#2247) tailor válasza philoxenia (#2246) üzenetére


tailor
őstag

Igen, köszi, nézem... úgy látszik, elment az agyvizem az örömtől :DDD

(#2248) Allien válasza BiriBum (#2238) üzenetére


Allien
veterán

Jaja, szerintem is! :DDD De persze, mihez képest! Az tutinak érzem, hogy a bridge gépemhez képest jobb. Akkor meg ennyi. Az, hogy van, aki kifog egy gyengébb darabot, ez benne van a pakliban, végtére is, sajnos ezekre már NEM Made in China van ráírva. Milyen érdekes, a "sors" fintora, hogy ma már örülni kell annak, amire ez van ráírva (madeinschina). A mi obinkat meg ugyebár a Vietkong csinálta. :B

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#2249) BiriBum válasza Allien (#2248) üzenetére


BiriBum
őstag

Csak assembled, azaz összeszerelve volt Vietnamban. Remélem a lencséket azért nem ott gyártják :Y :W

(#2250) vfo2


vfo2
csendes tag

Amúgy ha maradok a kitobik szintjén, akkor mégis érdemes inkább a kétobis Pentax kit-et választani?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.