Hirdetés

2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1413) battag


battag
aktív tag

Sziasztok!

Első DSLR gép vásárlásán gondolkodom egyre erősebben. Két gépet néztem ki, az egyik a Pentax K200D, a másik a Canon 450D. Ami miatt a Pentax nagyon tetszik, az a por és vízálló fém váz, a vázba épített képstabilizátor és a viszonylag olcsó ár. Viszont a Canonban van Liveview, ami számomra (kezdő, amatőr fotós) nagyon fontos. Bár nem igazán tetszik, hogy a Canonnál az objektívekben van képstabilizálás. Egy másik érv pedig az, hogy a családban van egy régi analóg Canon EOS 300 fényképező két EF objektívvel is. Ebből az egyik, egy alíg használt (max 100 exponálás) EF 75-300-as objektív. Jól tudom, hogy ezt a 450d-vel is tudnám használni? Van értelme képstabilizátor nélkül?
okkal.
Lenne még pár kérdésem: Az EF bajonettes objektívekhez létezik valamilyen "átalakító gyűrű", amivel használható lenne Nikon, vagy Pentax vázakkal?
Szerintetek jó választás a 450d? Vagy elég lenne az 1000d is?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Üdv.: BattaG

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.