Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13568) Throme válasza Murloc (#13562) üzenetére


Throme
veterán

Páran úgy gondolják kinőtték a belépő kategóriát, de technikailag tudnak csak továbblépni egy haladó vázzal, képalkotásban, látásmódban nem.
Sokat számít a fotós.
MA már szvsz a belépőkkel is elég sok mindent meg tudsz csinálni, max kényelmetlenebb a használata, vagy lassabb bizonyos funkciók elérése.
Ok, esetleg nincs benne olyasmi amire kezdetben nincs szükséged, csak később mikor már a hiánya feltűnik, de addig sokat fogsz kattintgatni.

Én azt javasolnám, hogy a neten nézz szét, leírások, tesztek, összehasonlítások közt.
Szvsz aki úgy jön a fórumokra, hogy felteszi a nagy kérdést " mit vegyek? " annak elég hosszadalmas és fáradtságos, de remek hsz gyűjtögetős útja lesz. :K
Ezt csak azért írom, mert ilyenkor mindenki a saját elképzelését fogja leírni, a saját értékrendjének és fotózási szokásainak megfelelően. Nem biztos, hogy neked erre van szükséged.
Minden hsz-ben találsz majd igazságot. ezért nem tudsz majd dönteni, ha nincs némi ismereted a különböző vázak és obik tulajdonságairól, amit netről fel lehet szívni.
Valamint nagyon fontos, hogy neked mi tetszik. Az ízlésed a tiéd. Hiába ajánlanak valamit, ha nem tetszik.
Nézz körbe széleskörűen. Nem csak nikon meg canon létezik. Van sony, pentax is pl.

Én kizárólag újban gondolkodtam anno.
Nem sznobságból. Inkább gyűjtögettem még + 2,3 hónapot. Vagy ott volt a 18-55 vs 18-105 kérdés (nikon).
Inkább vártam még és az utóbbival vettem meg. Mai napig használom a kitobit nagy megelégedéssel. a 18-55-el csak szívtam volna.

A másik a pénz. Induló szettet össze lehet kaparni, de ha esélyed nincs mondjuk 1 éven belül bővíteni a szetted (obik, kiegészítők...), akkor nehéz életed lesz. Biztos, hogy akarsz majd más obit is, mint a kezdeti... ;). Szóval ezt is meg kell fontolni. Ez nem bridge all in one kategória, hogy megveszed és van mindened.

DE ez mind tényleg csak "szerintem".

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.