Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10209) Freddy76 válasza airmax (#10204) üzenetére


Freddy76
addikt

A canon 550d kölcsönben volt a kezemben (egy szülinapi buliban a gazdája villámgyorsan kiütötte magát, és én fotóztam végig az eseményt...), de nekem nem jött be. Persze ez minden bizonnyal azért is történt, mert Nikonos vagyok...

A d5100 nekem nagyon megfelel. Én egy d3100-at cseréltem az 5100-ra, és lenyűgöz. A képminősége pazar, elképesztően jó. A kijelzője nagyon jó, itt már nem csak a kompozíciót tudod megnézni, hanem a nagy felbontásnak köszönhetően tényleg látod, hogy milyen lesz az elkészült kép. A menüje (nekem) logikus, és nem zavaró, hogy bizonyos funkciókat menüből tudok elérni. A kihajtható kijelző hab a tortán, akinek valamiért ez hasznos, az szeretni fogja.

Nekem gondom volt, hogy az 5,5 hónapos gyermekemről nem tudtam mosolygós képet készíteni: valahányszor arcom elé emeltem a gépet, elkomolyodott. A kihajtható kijelzővel valamivel lassabb ugyan a fókusz, de használható. Így most a kihajtott kijelzővel csípőből lövöm a képeket a nevető kislányomról :DD .

Ami hátránya: a gép tudásában profi, de a célcsoportja elsősorban az amatőr fotósok, és ez a kezelhetőségén látszik. Kevesebb a dedikált gomb, sok funkció menüből érhető el. Ez az egyszerűsége engem nem zavar, sőt, ez számomra előny. De ha haladó vagy, és fontos neked, hogy minden beállítást manuálisan a vázról elérj, akkor ez zavaró lehet.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.