Hirdetés

2024. március 1., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-06-28 12:57:20

LOGOUT.hu

Ajánlott weboldalak:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1) ldave


ldave
Topikgazda
LOGOUT blog

Legyen eme téma az a hely, ahol kötetlenül beszélhetünk japán játékról (melyeknek nincs külön témája), legyen az Knights of Xentar, Dragon Quest vagy Hatsune Miku vagy ami épp eszünkbe jut.

A Slime draws near! Command?

(#2) ldave


ldave
Topikgazda
LOGOUT blog

Nyitom is a sort, vannak ezek a Tales of játékok, amik eddig teljesen kimaradtak nekem az életemből, viszont tennék velük egy próbát. Wikit néztem, de a sorozatnak több része van, mint a FF sorozatnak, szóval ha valaki képben van, akkor ajánlhatna egy részt, amivel érdemes kezdeni :)

A Slime draws near! Command?

(#3) Synthwave válasza ldave (#2) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Attól függ, milyen platformon.

Az első megvan SNES ROM-on, csak nincs lokalizálva.

PS3-ra Tales of Xillia, Tales of Graces F (ez a Wii-s játék remaster-e Sony-ra), Tales of Symphonia Chronicles van jelenleg, ill. a Tales of Vesperia, de az sincs lokalizálva - viszont ha tudsz japánul, akkor talán a legjobb kezdés lehet; az X360-verzióhoz képest jelentősen megnövelték a content-et. Eljön majd az idő, hogy polcra kerül.
Ugye PS3 viszi a PS1-es lemezeket is, szóval ott van még a Tales of Destiny, Tales of Eternia (a lokalizált verzió Tales of Desitiny II néven fut) is. Ha megfelelő FAT-od van, akkor a PS2-es címek is beleférnek ugye.

A legtöbb rajongó (PS3-on) a Xillia-t és a Symphonia Chronicles-t dícséri, de a Graces F is meglehetősen pozitív véleményezéseket kap. gamefaqs.com (nagyon zsír oldal)-on töménytelen információt és topikokat lehet találni (kis túlzással) szinte minden létező játékról, minden platformon.

Én egyelőre a Tales of Xillia-val töltöttem el 90 órát. Még decemberben vettem meg a Day One Edition-t 40 EUR-ért. Milyen jó volt, hogy egy hónappal később már csak 30 volt és csupán Júniusban vettem elő (úgy un block a PS-t). :DDD
De nem bántam meg a dolgot. Meg nem is tudom, hogy ezt a kiadást lehet-e még kapni. Az extra tartalom egy takaros kis papírdoboz, egy art-füzetke és egy audio CD, a játék soundtrack-jeivel.

Most van egy kis dolgom, de majd írok róla egy rövidke bemutatót.

Aztán még most Augusztus 22-én jön EU-ba a Tales of Xillia 2 (japánban már egy ideje kint van), ami az előzetesek és hírek alapján szinte tutiszáz, hogy még királyabb lesz. Az első rész szereplői is feltűnnek majd. Részemről a Day One Edition tuti azonnal megvevős lesz premieren.

Jövőre meg Tales of Zestiria jön, szintén PS3-ra.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#4) Máté94


Máté94
addikt

Ilyenkor sajnálom, hogy nincs kéznél egy konzol, úgy kedvet kapok mindig ilyen esetekben. :DDD

Csendes figyelőként majd követem a topikot, érdemben úgy sem tudnék hozzászólni. :K

(#5) ldave válasza Synthwave (#3) üzenetére


ldave
Topikgazda
LOGOUT blog

Köszi! Elsősorban kézikonzolban gondolom jelenleg, Vita és 3DS amit aktívan használok, a PS3-at lassan már lefele építem, arra már nem nagyon tervezek új játékot venni. Vitára jön a Tales of Hearts R, 3DS-re pedig a Tales of the Abyss ami jelenleg elérhető. Mondjuk PSP-n amiket írtál PS1 címek, azok megoldhatóak, szóval még akár az is bejátszhat. Amúgy ezek is olyanok, mint az FF/DQ játékok, hogy minden rész egy új történet, szóval nem veszít semmit az ember, ha csak belecsap egybe?

A másik sorozat amit látok Vitára de eddig még elkerült, az a Disgaea, a 4. rész jön hamarosan a gépre, a 3. már elérhető, de ha jól tudom, akkor az első három rész összefügg, a 4. viszont már új történet, szóval lehet azzal lenne érdemes próbálkozni.

A Slime draws near! Command?

(#6) Gabor343


Gabor343
tag

Sziasztok

Én mostanában kezdtem próbálgatni az ilyen JRPG játékokat.
Eddig a Final Fantasy XIII-at és a Star ocean: The Last hope-ot toltam végig.
Meg most tolom a Tales of Xillia-t. (később terveben van még majd a final fantasy X is meg a XIII folytatásai)
Hát összességében tetszenek, de azért vannak problémáim velük.
A final fantasy-n kívül a többinek kb PS2-es szintű grafikája van, nem vagyok olyan nagy grafikabuzi de azért ha már PS3-ra fejlesztették akkor legyen már kicsit jobb grafika.
A másik nagy problémám a játékmenet, nekem ez játéktér és a csata különválasztása nem jön be, mész a világban összefutsz egy szörnnyel és akkor töltőképernyő, berak egy kis arénába ahol meg kell küzdeni.
És ezt még tovább rontja az hogy minden csatánál ugyanolyan bevezető animáció van meg a végén is még húzza az időt ilyen pontozással meg egyéb hülyeségekkel, amivel alapvetően nem lenne gond, mert pl egy boss harc végén még kíváncsi is lennék hogy teljesítettem, de könyörgöm minden kis harc végére pontozást meg eredményeket berakni csak időhúzás. Szóval egy idő után engem már zavart hogy az volt a játékmenet, hogy belefutottam egy csapat szörnybe, aztán csatabevezető animáció, majd leraktam őket kb 5-10 másodperc alatt, aztán pontozás meg eredmények és utána visszarak a világba hogy pár másodperc múlva mindez kezdődjön elölről.
Szerintem ezt úgy kellett volna megoldani, hogy sokkal ritkábban vannak a szörnyek de nagyobb csapatokban és így hosszabb ideig kell küzdeni, az ilyen pontozás meg egyéb dolgokat meg csak a boss harcok végére raknak. Így élvezhetőbb lett volna számomra.
Viszont amiért mégsem hagytam abba ezeket a játékokat az a történet és a karakterek amik nagyon tetszettek, ezek ellensúlyozni tudták a monoton harcokat.

Szóval szerintem még van hová fejlődnie a JRPG-knek, lehet hogy japánban ezt a harcrendszert szeretik, de szerintem nyugaton a fent felsorolt indokok miatt nem olyan sikeresek ezek a játékok.
Legalábbis én így látom. :)

(#7) Dr.F.E.R.I. válasza Gabor343 (#6) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
addikt

Lehet, hogy akkor neked a taktikai jrpg-k valók, mint a Fire Emblem-sorozat. Négyzetháló, körökre osztott harc és az ellenség is végig látható. Amit írsz, az a legősibb harcrendszer-típus, már ezer éve Game Boy-on is volt ilyen játékom.

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#8) ldave válasza Gabor343 (#6) üzenetére


ldave
Topikgazda
LOGOUT blog

Hát igen, amit leírsz a klasszikus jRPG játékmenet, pont emiatt nem nagyon tudok már a régi kedvencekkel játszani, nemrég elővettem a Final Fantasy IX-et és a csata egyszerűen megőrjít, legalább 10 másodperc minden csata eleje, mire betölt a helyszín, beforog a kamera meg minden és csak utána lehet kiadni az első parancsot, a végén pedig a győzelmi animáció és a pontosztás szintén legalább ennyi idő. Régen ez nem zavart, mert szinte végtelen időm volt játszani, de manapság már sajna nem ez a helyzet és ha már leülök, akkor az az idő legyen minél tartalmasabb, ne ilyesmivel teljen el.

Amúgy szerencsére egyre több jRPG van, ami szakít ezzel a tradícióval, a Final Fantasy XII és a Xenoblade Chronicles már egy jóval modernebb harcmechanikával rendelkezik, nincs már ez a külön helyszín, eredménytábla megoldás, minden ellenfél látható a pályán és a harc is valós időben, ugyanott zajlik.

A Slime draws near! Command?

(#9) Synthwave


Synthwave
HÁZIGAZDA

Ezeket még az anime-totyikba írtam anno, de bemásolom ide is, némi lektorálás után. Melegséggel tölt el, ha nem csak linkek vannak, nem? :>

Szóval

Knights of Xentar (aka Dragon Knight III)
--------------------------------------------------------------------

Egy japán ero-(kaland)RPG-ről van szó, amit a jól ismert ELF Corporation készített és a Megatech Software jelentetett meg még '91-ben a szigetországban. Az angol verzióra aztán 4 évet várni kellett, egészen '95-ig. Amúgy a mai napig ez az egyetlen Dragon Knight játék, amit Japánon kívül is terjesztettek.

Klasszikus, felülnézetes jRPG-nek tűnik első ránézésre, de egy kicsit ennél azért bonyolultabb a helyzet; elfuserált humorral nem bántak kesztyűs kézzel a készítők és néha csak azt veszed észre, hogy játék közben vigyorogsz, mint a vadalma (a hozzászólás alján látható feltöltött kép alsó sorában nézelődve kaphatsz minimális ízelítőt :C).
Számos alkalommal szólítják meg a karakterek magát a játékost, tahó szexista poénok garmadája, Kennedy elnökről vagy egy-két egyéb hírességről is esik szó, néha még a készítők vagy éppen a "közönség" is szabadkoznak, esetleg éppen magyaráznak valamit egy felugró ablak keretein belül. : D

Maga a játékrendszer nem valami bonyolult, hőseink fejlődése során sem nagyon kapunk szabad kezet; szintlépéskor az adott főjellemzők és a HP egy megadott kereten belüli randomizált értékkel automatikusan nőnek. Néha találhatunk ilyen főjellemzőket turbózó mágikus lötyiket, ezekkel lehet játszani, hogy kinek adjuk őket pluszba.

A harc is meglehetősen egyszerű, a real-time és a körökre osztott metódus keveréke, de igazából még a célpontunkat sem választhatjuk ki, néhány beállítás kivételével (milyen harcmodorban nyomjuk, mekkora attack gauge-töltöttségnél menjen a csapás, stb.) gyakorlatilag automatikus az egész.
Kivételt képez ezalól Luna varázslatainak elsütése, amit nekünk kell aktiválnunk, de ezekből sincs túl sok. És persze harc közben használhatunk tárgyakat (amik 99%-ban valamilyen gyógy-, esetleg mana-regeneráló lötyik lesznek, héba-hóba 1-1 füstbomba a zavartalan visszavonulás érdekében), vagy akár dönthetünk úgy is, hogy megfutamodunk, ám ilyenkor a legtöbbször még számolnunk kell némi extra sebződéssel.
Ahogy észrevettem a szörnyek és egyéb lekaszabolandó lelki nyomorultak esetében nincs szinthezmérés, tehát ha valahol gondjaink adódnak, elmehetünk kicsit tápolni, hogy majd újult erővel (értsd. potion-hegyekkel megpakolva, néhány szintlépés után) térhessünk vissza előzetes kudarcunk helyszínére (ezt hívják amúgy grind-olásnak).

Pénzzel sem nagyon lesz gondunk, rengeteg lehetőség nyílik csörgő aranyat és XP-t szerezni, mert temérdek random encounter-be fogunk belefutni a világtérképen barangolva. Szabályosan el lehet menni pénzgyűjtő körjáratra, senki nem fog minket sürgetni, mert a quest-eknek nincs teljesítési határidejük.
Később meg annyi zsetonunk lesz, hogy gyakorlatilag nem számít, hogy mennyit költünk.

Azt azonban érdemes észben tartani az ínségesebb időkben, hogy ha HP-nk és / vagy manánk az elapadás határát súrolja, bármely település fogadójában éjszakázva (egy minimális összegért cserébe), reggel minden főjellemzőnk maximumán ébredünk. Amúgy van olyan hely is a játékban, ahol még fizetni sem kell az ágyért. :U

Az ágyakhoz érve... :D
Mivel ERO-RPG, ezért számtalan hölgyeménnyel is megismerkedhetünk KÖZELEBBRŐL kalandjaink során. Persze (sajna) nem csap át a dolog hentaiba, megmaradunk a softcore szűkös mezsgyéjén - de ha a feltöltött kép középső sorát jobban megnézed, akkor már tudod, hogy nagyjából mire számíthatsz ilyen téren. Viszont az ilyen jelenetek alatt előforduló párbeszédek jó része egyszerűen kiborító. Hősünk egy istentelen tirpák, de szinte mindenki más is az. :' D
Ami KIFEJEZETTEN búskomorsággal töltött el, hogy loli az nuku. Azaz nai, nyet, nyista, zéró. :(((

A történet maga sajnos nem túl hosszú, bő 15 óra alatt végigjátszottam, pedig elég alapos voltam, nem siettem félőrült módon a megnyerési képernyő felé. Még egyszer ennyit simán el tudtam volna viselni.
Túlságosan sok csavar sincs benne, gyakorlatilag a standard, jó-gonosz között megvívott csata húzódik a háttérben. Az események is kifejezetten lineárisan következnek egymásból. Mielőtt félreérthető lennék, igazából nem ez a program lényege, hanem a humor és a lányok.

A játék mostanra már abandonware, tehát legálisan letölthető ingyen és a cenzúramentes R18-változat mindösszesen ~7 MB. Létezik hozzá egy full audio-patch is a digi beszédekhez, de azzal nem érdemes foglalkozni.
Futtatásához DOS-környezet szükségeltetik, de szerencsére már Windows 7 alá is van tökéletesen és egyszerűen működő DOSBox.

(Zárójelben megjegyezném, hogy jónéhány anime OVA is készült a sorozatból.)

Óriási bánatom, hogy a 4. résznek nincs lokalizált verziója. Pedig..

Na de ne keseregjünk; nosza, kalandra fel!

----------------------------------------------------------------------------------------

Season of the Sakura (さくらの季節)
------------------------------------------------------

Az eroge, amivel '98 óta akartam játszani. Még egy német Animania újság hasábjain láttam meg először, és bár a cikkből kb. egy kukkot sem értettem, azóta foglalkoztatott a játék (és az újság még mindig megvan ^^). A napokban (ez ugye igazából mán régen vót) véget ért ez a 14 éves várakozás, végre sikerült egy műkődő verziót találnom.

Szerintem az art nagyon kellemes, annak ellenére, hogy nem egy mai alkotásról van szó. Már másfél évtizeddel ezelőtt is megfogott és most, hogy élőben is látom, ez a benyomás mit sem változott.
Pontosan ezért a jól megszokott Tsutsu-panorámaképz™ sem maradhatott el. ^^

Korát meghazudtoló módon sokan a mai napig az egyik legjobb angol nyelven is megjelent dating sim-nek tartják a programot. Jellegzetes, kidolgozott karakterek, remek setting és magas újrajátszhatósági érték jellemzi.

Zárójelben megjegyezném, hogy idén a JAST USA gondozásában megjelent a JAST Memorial Collection Special Edition kereteiben az újrakiadása. A CD-n a Season of the Sakura mellett megtalálhatjuk még a másik két legsikeresebb JAST eroge-t is, a Runaway City-t és a Three Sisters' Story-t is, felújított engine-nel, kicsit kipolírozva. Megvan ez is, de az eredetiek valahogy jobban tetszenek, ráadásul abandonware kategóriába tartoznak, szóval ingyenesen letölthetőek.

A gépigény horribilis; egy közepes felszereltségű 486 SX-en, 8 MB RAM-mal már elindul a játék, egy hangkártyával megtámogatott Pentium 75-ösön már egészen lehengerlő az élmény. Ebből gondolom kitaláltátok, hogy DOS-környezet szükséges a futtatásához, de mióta a DOSBox nevezetű kis alkalmazás megjelent, köszönhetően a pofonegyszerű használatának és funkcionalitásának, a DOS-emuláció gyerekjáték a Windows 7 és a 6-8 magos procik korában is.

Időközben begyűjtöttem mellé még egy eredeti Three Sisters' Story-t meg a Runaway City-t (másik két eroge, ami '98 óta mozgat), a Ys 1 és 2 COMPLETE-et, School Days HQ VN-t, Kanon-t, Higurashi sound novel-eket, néhány Super Nintendo-s klasszikust (Final Fantasy I-VI, Chrono Trigger, Tales of Phantasia, Secret of Mana 1-2, Dragon Knight 4 - ez utóbbiból a PC-s verziót is) meg a PSX-es Final Fantasy IX-et és Legend of Mana-t.

Úgy érzem, tartalmas lesz az év..

------------------------------------

Knights of Xentar download
Season of the Sakura download
DOSBox 0.74 download

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#10) Máté94 válasza Synthwave (#9) üzenetére


Máté94
addikt

A képeket nézegetve olyan érzés fog el, mintha ezek a rajzok/képek szebben ki lennének dolgozva, mint jelenkori társai. :)

(#11) Gabor343 válasza Dr.F.E.R.I. (#7) üzenetére


Gabor343
tag

Sajnos nem talált, mert a körökre osztott harcot még jobban nem szeretem, akkor már inkább ez a "legősibb-típusú" harc legyen. :DDD

Amúgy bevallom hogy én legjobban az akciórpg és a hack&slash(pl Diablo) típusú harcot szeretem, de igazából bármi jöhet ami nem az időhúzásra megy és nem fullad unalomba elég hamar.

ldave:
Jah az újabb final fantasyk már kezdenek ebbe az irányba menni, ezért is tetszettek jobban.
Azért nem kell minden jrpgnek ebbe az irányba menni, de ha a pályafelépítést újradolgoznák kicsit nagyobb nyílt terekre és nem lenne az a külön "arénás" harc, hanem az eredeti helyen harcolnának már az is nagy fejlődés lenne. Meg végre leanimálhatnák az egész csapatot ahogy mennek együtt és nem csak a főkarakter rohangálna egyedül és a többiek meg csak harcnál jönnének elő. ;)
Egy így megcsinált játék egy jó történettel szerintem nagy siker lehetne nyugaton is.
Majd ha elkezdenek PS4-re és XBone-ra fejleszteni akkor talán lesz változás. :)

(#12) Synthwave válasza Máté94 (#10) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Mert '90-es évek. Sokan néznek rám, hogy anime-téren is miért a '92-'98 közötti a kedvenc időszakom.

Okkal az. :>

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#13) Synthwave válasza Gabor343 (#11) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

"Majd ha elkezdenek PS4-re és XBone-ra fejleszteni akkor talán lesz változás."

Nem hinném. A jRPG jRPG marad, de az utóbbi években megfigyelhető trendeket nézve maximum visszafejlődik. Már ma is nagyon kevés IGAZI ilyen cucc van. Új FF-ek nem azok. :>

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#14) ldave válasza Synthwave (#13) üzenetére


ldave
Topikgazda
LOGOUT blog

Ahogy én látom: már nincs annyi pénz egy ilyen típusú játékban, mint régen. SNES és PS1-2 korszakban egy Final Fantasy játék megjelenése az adott év egyik legfontosabb videojátékos eseménye volt, aztán a 13. résznél megtört ez a dolog, ennek nagyrészt maga a játék az oka, másrészt pedig a nyugati fejlesztők az első Xbox, az X360 és PS3 megjelenésével jóval több játékot készítettek konzolra és elindult a FPS/TPS generáció. PS2-re szinte még nem is volt nem japán játékom, PS3-re meg japán alig van (kis túlzással persze).

Érdemes csak megnézni a Final Fantasy XV történetét, soha nem telt még el ennyi idő két FF játék között mint most és még most se tudjuk, hogy mikor jelenik meg végre, az E3-on kint se volt, még egy trailer se. A Dragon Quest játékok utolsó pár része már ki se jutott Japánból, régen pedig milliókat adtak el belőlük USA-ban és Európában.

A Slime draws near! Command?

(#15) Gabor343 válasza Synthwave (#13) üzenetére


Gabor343
tag

Előbb utóbb mindennek kell a változás, megújulás, örökké nem maradhat ugyanolyan.
Másrészt meg szerintem nem csak a játékmenet határozza meg hogy egy rpg az nyugati vagy japán.
A japán rpg-k általában egy kész történetet mesélnek el és teljesen kidolgozott karaktereket mutatnak be, nagy hangsúllyal a karakterdrámán. A nyugati rpg-k meg inkább betekintést nyújtanak neked egy világba, ahol létrehozhatsz egy saját karaktert és te formázhatod meg a jellemét, te hozod meg a döntéseket és alakítod a sorsát. De ezen kívül is még sok más szemszögből lehet vizsgálni ezt a 2 fajta rpg irányt.
Viszont a lényeg az, hogy szerintem abból semmi rossz nem származhat ha kicsit keveredik a 2 stílus, attól még készülhetnek jó játékok amik nagyobb közönséget is meg tudnak fogni. Bár azt tudom hogy a japánok nem nagyon szeretnek nyitni a külvilág fele, pedig nem ártana nekik.

Ha tudsz angolul, akkor ezt a 2 videót tudom ajánlani, elég jól körbejárja a témát. videó1 videó2

(#16) nonsen5e válasza Gabor343 (#6) üzenetére


nonsen5e
addikt

Nuygodj meg, sajnos a XIII folytatásaiban a grafika folyamatosan gyengül, nem is értem miért. A harcok egyre látványosabbak, de a környezet nagyon durván elnagyolt lesz a harmadik epizódra. Viszont ha az akció rpg tetszik, akkor a LRXIII is tetszeni fog. Teljesen új real-time harcrendszer amiben nincs a körökre osztott menet.

Szidhatja mindenki, hogy mennyire lineáris az első rész, ez a baj a másodikkal, ósdi a történet a harmadikbanl. Nekem a Blizzardos szentháromság mellett :D a kedvenc játékom ez a trilógia.

SPOILER!
(második rész végén olyan sokkban voltam, mint még az előtt soha, alig akartam elhinni...)
SPOILER vége!

FFXV-ből amit eddig láttam az szintén nagyon hangulatos, ha kijön veszem a so-called 'next-gent' de lehet csak az ükunokáim fognak vele játszani.

Na és kérdezném a Szakértő Uraktól, hogy milyen FF-hez hasonló, viszonylag szolid, nem nagyon eldurvult japános jrpg-ket tudnátok ajánlani, vagy olyan több nem létezik? :P

[ Szerkesztve ]

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#17) Gabor343 válasza nonsen5e (#16) üzenetére


Gabor343
tag

Nem bánom hogy gyengül a grafika ha cserébe a harc izgalmasabb lesz. :)
Viszont a történetet azért remélem nem rontják el nagyon.

A XV-ből meg ha erre a trailerre gondolsz akkor az nekem is tetszett, csak a megjelenési dátum még sehol sincs. Lehet PS5-re tervezik majd megjelentetni. :DDD

Amúgy meg én azt sem bántam volna ha ez a videó nem egy tech demó lett volna, hanem a következő FF rész trailere. Nagyon hangulatos. :K

(#18) nonsen5e válasza Gabor343 (#17) üzenetére


nonsen5e
addikt

Azon a demón én is csak ámultam. FFXVI-nek jó lehetne. :P

A történet az ízlés dolga, nekem mindháromé nagyon tetszett, egyedül az első részben irritált Hope a bosszúvágyával de nagyon. Hogy Lightnak milyen visszaszólásai vannak a harmadikban... :D

NPC:
Do you know how I cry for people? Can you imagine the kind of things I think of?
Lightning:
Something sad? Like your pointless existence?

További jó, hogy a 2. 3. részben sokkal nyíltabb lesz a világ, (mint Gran Pulse - Archylte Steppe) nem egy cső az egész játék.

[ Szerkesztve ]

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#19) Synthwave válasza nonsen5e (#16) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Gondolom PS3 platform.

Pár jó kis jRPG (a zárójelesek érkező címek);

Final Fantasy X / X-2 HD Remaster
Atelier Rorona: The Alchemist of Arland
Atelier Totori: The Adventurer of Arland
Atelier Meruru: The Apprentice of Arland
Atelier Escha & Logy: Alchemists of the Dusk Sky
(Atelier Shallie: Alchemists of the Dusk Sea)
Tales of Vesperia (JP ONLY)
Tales of Graces f
Tales of Symphonia Chronicles
(Tales of Zestiria)
(Tales of Xillia 2)
Eternal Sonata
Ni No Kuni: Wrath of the White Witch
Star Ocean: The Last Hope
The Guided Fate Paradox
Tears to Tiara Gaiden: Avalon no Nazo
(Ar Nosurge: Ode to an Unborn Star)
Ar tonelico Qoga: Knell of Ar Ciel

sRPG / tRPG-vonalon:
--------------------------------
Record of Agarest War
Record of Agarest War 2
Record of Agarest War ZERO
Cross Edge
Disgaea 3: Abscence of Justice
Disgaea 4: A Promise Unforgotten
Disgaea D2: A Brighter Darkness
Valkyria Chronicles

Ha tervezel PS1-es diszkeket is futtatni, a mennyiség hatványozódik.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#20) nonsen5e válasza Synthwave (#19) üzenetére


nonsen5e
addikt

:R
Most mobilnettel vagyok, az is már lassított, szóval nem tudom őket megnézni, de könyvjelzőztem.
FF az alap, még nyáron beszerzem, de a XIV:ARR + a Diablo 3 eléggé leköt még.
A többire mind igaz, hogy viszonylag szolidabb ("csökkentett") japánságú? - Ezért mondtam, hogy pl. FF-hez hasonló mértékű akkor az bőven jó, max egy kicsit lehet japánosabb. Láttam még régebben pár dolgot amit linkeltél, hát van pár eléggé elvadult darab. :P Aztán lehet ha nagyon belemelegszem jöhet a többi is. :)))
Egyelőre a PS3 címeket, később esetleg jöhet régebbi is. Windows Phoneon pl. nagyon élveztem az FFIII-at.

Ezeknek beszerzési helye ebay és egyéb külföldi webshopok, vagy Magyarisztánban is hozzá lehet jutni legalább egy részükhöz?

[ Szerkesztve ]

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#21) Gabor343 válasza nonsen5e (#18) üzenetére


Gabor343
tag

Jól hangzik. :) Akkor már csak időt kell valahogy csinálnom rájuk, a játékok már fent vannak a polcon egy ideje.
Ami szerintem nem mostanában lesz, mert van még jó pár elkezdett játékom, meg holnaptól indul majd a Destiny béta is. De előbb utóbb sorra kerül majd. :))

(#22) ldave válasza Synthwave (#19) üzenetére


ldave
Topikgazda
LOGOUT blog

Szép lista :) Nekem erről egyelőre a Ni No Kuni és a Valkyria Chronicles van meg, mindegyik zseniális a maga műfajában. Az Final Fantasy X HD-t Vitára tervezem majd a nyár végén, a Disgaea 4-gyel együtt. Az Eternal Sonata-ról jókat hallottam, lehet még egyszer az is sorra kerül.
Meg van még a Resonance of Fate és a Folklore, amivel szerettem volna játszani, de aztán máshogy alakult.

A Slime draws near! Command?

(#23) Synthwave válasza nonsen5e (#20) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

A jRPG azért jRPG, mert japán. :>

Tudtommal az összes beszerezhető itthon is, kivéve a Tales of Vesperia (amúgy jelentősen bővített) PS3-portját, tekintve, hogy lokalizáció hiányában full japanese.

supergamer.hu

Nekem eddig másnapra mindig itt volt a rendelés.

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#24) Synthwave válasza ldave (#22) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Hehe, majd szép lassan beszerezzük az összeset. Meg még alsóhangon féltucat PS1-es társukat. :>

De most nézem, hogy az ismertebbek közül kimaradt pl. a White Knight Chronicles.

Egy lokalizált Dragon Knight IV-ért zokogni tudnék.
Meg La Pucelle: Tactics, Ar tonelico: Melody of Elemia és Ar tonelico II: Melody of Metafalica PS3-as HD Remaster-ért is. Nem kicsit.

Ha szereted az sRPG-t, a Record of Agarest War játékokat ajánlom figyelmedbe. Nekem egyelőre még csak az első rész van meg. Eddig beleraktam kb. 60 órát, a játék második harmadának vége felé vagyok. Némi dating-sim jegyekkel és fanservice-szel átitatott, ELKÉPESZTŐEN komplex és szerteágazó cucc. gamefaqs.com-on 260 oldalnyi thread van hozzá. A játékrendszernek nagyon durva mélysége van.
A gémnek akadnak ugyan hiányosságai, de nem rossz, nem rossz. Meg ugye japán hangsáv, thank God.
Majd a másik két része is beszerzésre kerül idővel. Amúgy elérhető PC-re és X360-ra is.

Sajnos az EU-verzióban nincs trophy support (az NA-ban van, de annak meg fizikai kiadása nincs, csak PSN - bleh) és a lokalizációban is vannak azért hibákok (ezen a téren is jobb az NA-verzió), ill. nem egészen finom fordítások.
Sok dolgot a folytatásokban javítottak és políroztak, de mégis a legelsővel köll kezdeni. Összességében a hibái ellenére nem bántam meg a ráköltött 7,5 ezret.

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#25) ldave válasza Synthwave (#24) üzenetére


ldave
Topikgazda
LOGOUT blog

Szeretem az sRPG-t, de nekem az Agarest stílusa nem jön be, az anime/manga ilyen típusú karakterábrázolását nem kedvelem, nem tudom élvezni (annyira nem vagyok képben, biztos van neki valami neve), inkább a Valkyria Chronicles-féle megjelenítés, amit kedvelek.

A Slime draws near! Command?

(#26) nonsen5e válasza Synthwave (#23) üzenetére


nonsen5e
addikt

Tudom mi a jrpg. :) A szolidabbsagot a 9.hsz-ed masodik kepere ertettem, hogy ami nem olyan az jo, mert az nem az en izlesvilagom.

[ Szerkesztve ]

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#27) ldave


ldave
Topikgazda
LOGOUT blog

Kingdom Hearths-ról még nem esett itt most szó, de előbb olvastam, hogy Japánban jön egy jó kis dupla kiadás a HD átiratból:

Jó lenne, ha nálunk is megjelenne ez így, PS2-n nagy kedvenc volt ez a két játék és a PSP-s rész is jó volt.

A Slime draws near! Command?

(#28) Synthwave válasza ldave (#27) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Eddig is volt PS3-on.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#29) ldave válasza Synthwave (#28) üzenetére


ldave
Topikgazda
LOGOUT blog

Az első rész HD átirata elérhető már nálunk is PS3-on, de a második rész még nem, az majd csak később jön. Még nem vettem meg, abban bízva, hogy a 2. rész érkezésével lesz majd valami egyesített kiadás és hát Japánban ezek szerint lesz. Remélem itt is lesz ilyesmi.

A Slime draws near! Command?

(#30) Synthwave


Synthwave
HÁZIGAZDA

Mán csak 1 hónap. :DD

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#31) ldave válasza Synthwave (#30) üzenetére


ldave
Topikgazda
LOGOUT blog

Első rész folytatása lesz vagy pedig egy új történet?

A Slime draws near! Command?

(#32) Synthwave válasza ldave (#31) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Új történet, de az első rész szereplői is megjelennek.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#33) ldave válasza Synthwave (#32) üzenetére


ldave
Topikgazda
LOGOUT blog

Jajj, a végén még elcsábulok :) Pedig a Ni no kuni-t se fejeztem be, sőt már azt se tudom hol tartok benne. :(

A Slime draws near! Command?

(#34) ldave


ldave
Topikgazda
LOGOUT blog

Tetsuya Nomura (Final Fantasy, Kingdom Hearts) Batman értelmezése:

Elég menő :)

A Slime draws near! Command?

(#35) Synthwave válasza ldave (#33) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Ahogy már írtam, előzetesek / beszámolók alapján még jobb lesz, mint az első. Ha jól értelmeztem, itt már lehetőséged lesz ténylegesen befolyásolni a végkimenetelt (adott pontokon választási lehetőségek) és nem csak lineárisan haladsz előre (most nyilván nem az első rész mellékküldetéseire gondolok).

Viszont szerintem, hogy jobban értékeld és értsd, célszerű lenne végignyomni az elsőt is. Szerintem jó kis gém. supergamer.hu-n, most 9 ropi.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#36) ldave válasza Synthwave (#35) üzenetére


ldave
Topikgazda
LOGOUT blog

Ez jó kis bolt, talán a legnagyobb jRPG választékkal amit itthon ismerek, PS2-re jópár címet vettem tőlük. Utóbbi időben viszont átálltam angol webshopokra, de ahogy most nézem ez most Amazonon se olcsóbb. Meg amúgy elterveztem már, hogy PS3-ra nem nagyon vennék új játékot, így is végtelen a backlog a polcomon, kivétel persze a Persona 5, ha egyáltalán eljut hozzánk. Vitára jön majd a Tales of Hearts R, talán azzal teszek majd egy próbát a Tales sorozattal.

A Slime draws near! Command?

(#37) Synthwave válasza ldave (#36) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

"hogy PS3-ra nem nagyon vennék új játékot"

Semmi értelme magadat regulázni. Ha valami jó, az jó.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#38) ldave válasza Synthwave (#37) üzenetére


ldave
Topikgazda
LOGOUT blog

Nem azzal van a gond, hogy nem lenne jó, hanem hogy van sok játékom, ami szintén jó, de szinte még bele se kezdtem (Dragon's Dogma, Dark Souls 2, stb), csak ott ül a polcon. Ráadásul ezek között több is van, amit teljes áron vettem, aztán mégse vittem még végig. Szóval ez van :)

Eközben Japánban:

A Slime draws near! Command?

(#39) Synthwave válasza ldave (#38) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Nekem is van olyan. Attól még egyszer sorra kerülnek. Ha a polcodon vannak, onnan már nem mennek sehova, tutira a tiéd és előbb-utóbb meglesz a végigjátszás.
Ha meg időközben feldobod a talpad, olyan mindegy.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#40) ldave válasza Synthwave (#39) üzenetére


ldave
Topikgazda
LOGOUT blog

Persze, de minek álljon úgymond benne a pénzem? Később is meg lehet majd venni őket, amikor már időm és kedvem is lesz játszani ezekkel a játékkal. Eddig nagyjából ész nélkül megvettem mindent, ami tetszett. Ezen szeretnék változtatni :)

A Slime draws near! Command?

(#41) Synthwave válasza ldave (#40) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Te tudod. De vannak dolgok, amiket később már igen küzdés lehet beszerezni.
Én inkább biztosra megyek. A polcról nem mászik el.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#42) ldave


ldave
Topikgazda
LOGOUT blog

Ööö, na ez nekem is új, pedig nem mai a cucc: Hatoful Boyfriend

Randiszimulátor, emberek helyett galambokkal és más madarakkal. Galambok gimiben.

A Slime draws near! Command?

(#43) nonsen5e válasza ldave (#42) üzenetére


nonsen5e
addikt

Aztarohadtbüdös... Ez tetszik! :DD

[ Szerkesztve ]

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#44) Synthwave válasza ldave (#42) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

trololo

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#45) nonsen5e


nonsen5e
addikt

Ez melyik FF-ből van?
(nem értem miért nem tudok fullscreen screenshotot készíteni VLC-ből...)
Olyan mintha az FFXIV lenne, de mégsem (ilyen volt az ARR reboot előtt? O.oRoegadyn... check.

Grand company zászlók... check. - de mégsem, csak hasonlít.

Felvett videó a Distant Worlds Returning Home koncertről, így a számcímeket sem látom a menüben, amiből azonosítani lehetne. :(

[ Szerkesztve ]

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#46) ldave válasza nonsen5e (#45) üzenetére


ldave
Topikgazda
LOGOUT blog

Ez szerintem a 11. rész, abban néztek ki így a karakterek, az a magas szőrös a Galka faj.

A Slime draws near! Command?

(#47) nonsen5e válasza ldave (#46) üzenetére


nonsen5e
addikt

Lehetséges, sőt biztos, így már megtaláltam a Tracklistben, ott meg írják, hogy melyik részből származik a háttérzene, ami nem mellesleg eszméletlen jó. :)
[link]

A 11. nekem (egyelőre) kimaradt az életemből. Bár egy jó RPG-nél csak egy jó MMORPG-t szeretek jobban, de most megnézve az az irányítás, hogy a klasszikus menüs harcrendszer MMORPG-be integrálva eléggé elriasztott tőle.

1024 komment, yay! :D

[ Szerkesztve ]

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#48) Mister_X


Mister_X
nagyúr

Tyű, van ilyen topic is :Y :C

Én akkor pici segítséget kérnék az otakuktól. Amíg bbe nem rendelek egy NTSC-J 3DS-t, addig a videojátékok terén lehet kimaradok a normális játékokból... de addig eljátszogatnék dating simulatorokkal.

Eddig volt a True Love 1996 (トゥルー・ラブ 樹愛物語 ) ami egy végigjátszást már megélt. De volt benne pár lányka, aik kb. 1-2 screen erejéig voltak, gondolom őket is meg lehet dönteni velük is össze lehet barátkozni egy értelmes route miatt.
Aztán most megy a Katawa Shoujo, ami bár nem japán, de roppant egyedi alapokon nyugszik, az aláfestő zene, a grafika, a sztori és a humor is mind magas fokon van. Mindkettő hátránya, hogy sokszor csak haladunk a sodrással, néha felugrik egy-egy választási lehetőség. True Love esetén kevesebb is volt, a Katawa Shoujo-ban eddig több fordult elő kb. (igaz, többsége csak két feleletes), plusz csak kevesebb erotikus tartalommal fog bírni (ami nem feltétlen baj). Ellenben itt már látom, hogy a meglévő karakterek közül (akik eddig szerepeltek), hajlandó lennék szerelmi viszonyt képeztetni a főhőssel (eddig kettő, max három van).

Ami a listán van, az az elmaradhatatlan Clannad. De még kelleni fognak. Jó móka ez is a maga módján.

Amilyet keresek, az a Gekka Shoujo Nozaki-kun 4. epizódjának elején lévő PD3-as "Girls Princess". Az elég összetettnek néz ki. A fenti kettővel az a bajom, hogy túl lineárisak.

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#49) ldave válasza Mister_X (#48) üzenetére


ldave
Topikgazda
LOGOUT blog

Hát erről nekem fogalmam sincs :) Sose játszottam még ilyen fajta játékkal, de lassan ideje lesz kipróbálnom egyet. Steam-en van valami ilyesmi?

A Slime draws near! Command?

(#50) Mister_X válasza ldave (#49) üzenetére


Mister_X
nagyúr

Áh, ezek annyira japán dolgok, hogy már fel se kerülnek Steamre :N A többsége le sincs fordítva.

A Katawa Shoujo teljesen ingyenes, érdemes meglesni. Természetesen csak a Full Versiont, és a magyart elkerülve. Annyiból látszik, hogy nem made in japan, hogy elég erős-középszintű angolt használ, bármilyen PC-n fut (Win, Mac, Linux) és nincs japán az elsődleges nyelvek között. Nekem muszáj volt szótárt használnom, hogy teljesen képben legyek a leírtakkal, annyi a latin és francia eredetű angol szó... persze csak az előbbi zavaró, mert a franciához (pfej) hozzászokik az ember, ha már az angol harmada az.

[ Szerkesztve ]

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.