Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#84213) Molydeus válasza Tsebacsi (#84212) üzenetére


Molydeus
senior tag

Én ezeket tenném sorrendben:
1. Megnézném, hogy a kupak jól van-e felrakva. Ez elsőre hülyeségnek tűnik, de ha a stab slidereit (a mozgó rész) a kupak nem párhuzamosan fogja meg, akkor csavarodik mozgás közben és ez zörgést idézhet elő.
2. Megnézném, hogy a drót két szára egy síkban van-e, ha nem akkor kiegyenesíteni.
3. Kis öntapadós szivacs csíkot raknék a drót alá.
Ezek a "tickling" zajt tudják kiszűrni. Úgy tudod tesztelni, hogy picit nyomva tartod a kupak egyik szélét éppen csak annyira, hogy még ne aktiváljon, és a másik kezeddel finoman végigütögeted a kupakot. Utána ugyanez a másik oldallal. Ha mozog és zörög, az a "tickling", ha nem, akkor jó.
4. Tennék még sűrű kenőanyagot (205G2, Superlube, stb.) a drót végére. Ehhez nem kell szétszedni, elég felemelni a slidert és a drót vége felüli lyukba kell bejuttatni a lube-ot.
Ezzel lehet csökkenteni annak a hangját, ahogy a drót vége megüti a slidert belülről.
Elvileg lehetne valamelyik szűkítő eljárással is élni (holee mod vagy műanyag esetleg zsugorcső a drót végére), de a Keychron keni a drótot a stabban, így ezt utólag macerásabb (a holee-t konkrétan lehetetlen jól megoldani).
5. Ha esetleg "kopog" a stab, akkor a slider nekikoppan a PCB-nek. Ehhez én band aid modot csinálnék. leszedném a stabot és vagy erre a célra vágott kis öntapadós szivacslapkát raknék a stab ház által közrefogott téglapra a PCB-n, úgy, hogy ne legyen alatta légbuborék.Nekem ez és a Durock V2-esek mellé adott ragacsok váltak be: [link] (link javítva)
Ennek híján házilag is megoldható megfelelő sebtapasszal is (innen ered a mod neve). Viszont minél vastagabb ez a ragacs, annál inkább lesz nyúlósabb a bottom-out.
6. Lehet rakni szivacsot a Space kupak belsejébe is házilag vágva vagy előgyártottat: [link]
Ha vékonyabb a kupok, akkor segíthet.

Ha ez mind nem hoz eredményt, akkor elgondolkodnék a stab cserén. Micafighter remek összefoglalót írt pár hete róluk, korábban pedig a stab modokról is.

M.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.