Hirdetés

2024. június 11., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#97652) CharlieFirpo válasza aginor (#97649) üzenetére


CharlieFirpo
tag

Több szálon fut a történet. Ha azt látom, hogy néhány jól hangzó ígéretet mindenki átvesz, az manapság inkább gyanút szül bennem, mint reményt ébreszt. Egy szép és jó világban ez jelenthetné azt, hogy szakmai konszenzus alakult ki a kérdésről, de itt ebben nem vagyok biztos.
1. új szenzor: mindenhol újrahasználják a bevált szenzorokat több generáción át. Van egy sejtésem, hogy a csere pénzügyi kérdés, mikor hozta vissza már az árát. Menő dolog, ha mindig valami új dolgot kap az ember, de pont a szenzor egy messzire ható döntés.
Menjünk bele! Ha új szenzor, akkor legyen már magasabb pixelszámú, ezt is lehet olvasni sok helyen. Kell ez nekünk tényleg? Biztos, hogy jó lesz, ha növeljük a pixelsűrűséget? Az MFT objektívek már most is speciális tervezés eredményei, hogy nagyobb felbontást legyenek képesek kirajzolni. A még olcsó objektívek egy része akár el is vérezhet ezen, és újabb löket a jövőbeli objektívek áremelkedéséhez. Biztos sokan fogják boncolgatni, de a nagyobb felbontással ugye a diffrakciós határ is lejjebb száll, vagyis szűkebb rekesztartományban fog kiemelkedően teljesíteni az arzenálunk (elsősorban az egyes lencsék karakterére gondolok, de a pixelkukkolók az élességet is sirathatják). Végezetül, lesz-e ténylegesen érzékelhető előnyt jelentő technológiai újítás a jövőbeli szenzoron? Ugye azt látjuk, hogy a 20 MP-es szenzor minimálisan jobb a 16-nál, egy 1.2 verzió inkább, mint egy 2.0. A nagy követelésnek simán lehet ez a vége újra.
2. lens road map: persze, az új menő. Újabb és újabb kütyük tartják fenn a vásárlási kedvet. Vagy éppen pont nem, mert sokan rájönnek, hogy nem ilyen lovat akartak. Az új objektvídömping helyett szépen megfontoltan lehetne haladni egy-egy új darabbal és sokkal jobb hozzáállást mutatna, ha gondos gazdaként a meglévőm objektívek tuningolását, korszerűsítését végeznék el, kihozva mindent, amit ki lehet belőlük hozni.
3. jobb elektronikus kereső és kijelző kell! : A konkurenciának jobb van, ez nagyon fáj, mert irigyek vagyunk :D . Ne már. Nem mondom, hogy nem lenne jó új EVF, na de hogy ezért nem lehet jól fotózni? Meg itt van az OMd E-M1-gyek lesajnált LCD-je. Lehet tudni, hogy a magasabb képfrissítési frekvencia miatt döntöttek ilyen "ergya" EVF mellett annak idején (akkor még rentábilisen ennyit tudott a technika). Most azért fizessünk sokkal több pénzt egy új gépért, hogy nekünk is a csilivi új technológia szerint tudja majd ugyanezt? Rendben, menjen a csúcsmodellbe, amit közülünk senki sem fog majd megvenni. És akkor elégedettek leszünk, hogy most már a mi márkánk is tudja? Ne már...
Folyt.

[ Szerkesztve ]

Charlie

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.