Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Annyiért jelenleg megéri javíttatni.
-
qpakcovboy
őstag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Megjött az E-M10 ii-re a javítási ajánlat 29 darab ezres a redőnyzár csere és fél év garit adnak. Többre számítottam.
-
MrChris
nagyúr
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Jó gyüjtemény, Panával is lehet színes képet készíteni!
Lr-t ajánlom, vannak profilok, kiválasztod a három használható közül amelyik tetszik, wb-t korrigálsz, kicsit húzhatsz a szaturáción. Ezen felül cizellálhatod helyi szűrőzéssel. Nem bonyolult, csak az a kérdés mennyire kapsz rá erre. Számomra önmagában megfelelő a Pana szín. Néha (vagy mindig
) találok egy egy részt amit máshogy gondolnék. De majd segítünk. 
itouchfan: valami olyasmi. Kb G6-nál kezdett ez a zárdolog kijönni, nemtom mi az oka, talán másik zár ami durvábban müxik. Az újabb vázakban (gx80-tól) új zár van, csendesebb, puhább, finomabb az érzet, olyan profi csillapított. Már nem rázza be a szenzort, tizedére csökkent a rezgés. GX80/G80 és felette/későbbiek teljesen mentesek ettől.
-
HoaryFox
őstag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Nem kell nagy dolgokra gondolni, az alap annyi, hogy beteszed Lightroom-ba a RAW fájlokat, File -> Export és készen is vannak a .jpg vagy .png képek
Persze, ezernyi javítási lehetőség van még benne. -
vond
MODERÁTOR
válasz
qpakcovboy
üzenetére
-
itouchfan
őstag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
+Thin_Shield, + MrChris:
Köszönöm mindenkinek!Van esetleg a topikban valakinek Pana G7-e, amit kipróbálásra bocsájtana számomra egy rövidke fotózás erejéig? Ígerem, hogy meghálálom!

-
vond
MODERÁTOR
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Hát, az lesz szerintem is.
Ennyiért már tényleg nem lehet ott hagyni. Max. később lövök mellé használtan egy 14-140-est, és akkor lesz nagy átfogású, meg egy időjárásálló alap obim is, amit még mindig el lehet adni később, ha mégsem kell.Ahhoz képest, hogy pár hete még álmomban sem gondoltam volna, hogy új gépet veszek, most jól állok, mondhatom.

-
vond
MODERÁTOR
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Köszi! Várom a videókat.

Ahogy nézem, Digitcam-ben most leárazták a 12-60-as kitet. Csak hogy egyszerűbb legyen döntenem, mikor már épp letettem volna a voksom a 14-140 mellett.

-
vond
MODERÁTOR
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Előre is köszi szépen!
Melyik obival vetted, és honnan?Amúgy is akartam kérdezni, hogy milyen boltokban ajánlott elkölteni azt a 240-300 ezret.

-
Tin_Shield
őstag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
G80 és raw
És 12-60-nal, a különbözetet megéri, elég jó "mindenes" objektív. -
jaanoo89
aktív tag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Nyáron vettem egy E-M5 II-t, ugyanezt csinálta. Sajnos az eladó jó eséllyel tudott erről, ezek olyan hibák, amik kibontás után kvázi azonnal előjönnek és abban pedig volt 1000 expo.
Zárat fognak cserélni, bár az nem tudom mennyibe kerülhet.
Kicsit off, de mindig kérdezik tőlem, hogy miért nem veszek használt cuccokat jó áron... mivel az újak is döglenek, én inkább a gari miatt választom az új termékeket és inkább kivárok az akciókig. Így manapság lett teljesen újonnan, garival 66 ezerért az MM-ből egy 17/1.8, de az E-M5 II és a 60-as macro sem volt sokkal több, mintha használtan vettem volna. A 9-18-on gondolkodtam, de azt is többnyire gari nélkül látni és híres arról, hogy el tud szakadni benne a szalagkábel, a javíttatása árából meg már kijön egy új, akciósan.
-
Warton
őstag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Én csak azt nem értem, hogy miért nem ez az alapállapota az Oly kameráknak, amikor épp ki vannak kapcsolva?!

-
MrChris
nagyúr
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Ha tudott a dologról az eladó akkor egyrészt szemét volt, másrészt valahogy vissza tudta csinálni. Nekem átalánydíjban javították a gépet, lehet azóta fejlődtek.
-
MrChris
nagyúr
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Vásárlás előtt nem tudtad kipróbálni?
-
jube7
tag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
E-3 Japánból rendelve anno... Első bekapcsolás, próba, hasonló zárfennakadás. Mindent csináltam, próbálgattam, akksi kivéve, gyári állapot visszaállítás, meg ami eszembe jutott, és semmi. Aztán több, mint 24 órára akksi ki, vissza, és minden rendben lett. Utána még csak hasonló hiba sem jött elő soha többet.
-
Royo85
tag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Itt találod!
A lap alján!
-
Royo85
tag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Jobb stabi, High-Resolution Mode, időjárásálló váz, kifordítható kijelző és gyorsabb sorozatfelvétel.
Nagy vonalakban ennyivel tud többet az M5 MKII. -
Royo85
tag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Ha nem kell a 4k videó akkor M5 MKII !
-
Muerte68
addikt
válasz
qpakcovboy
üzenetére
+1 a wiever3-al gyak mindent meg lehet csinálni,a Rawtherapy sok mindent tud de nem gy egyszerű darab.
A Wiever egy átlag felhasználónak bőven elég,én is csak a Nick collekció miatt használom még a PS-t mellé
-
rushmoon
csendes tag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Február végéig még elérhető a DxO OpticsPro 9 ingyenesen, én ezt használam, szintén E-M10-zel:
http://www.dxo.com/us/digitalcamerauk -
80hun
addikt
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Adni szoktak hozzá

De tölts le egy LR , DXO optics , C1 próbaverziót mondjuk.Ami teljesen ingyenes az a Raw therapie.
-
totálkezdő
tag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Itt megtalálod a választ
-
Mercutio_
félisten
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Az mk2 mellett szól még az e-shutter is.
-
Monya78
veterán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
1 évvel ezelőtt voltam ebben a dilemmában, szerintem megéri, ( főleg ha makrózol is focus braketing látványos)
volt két régi hozzászólásom: #72723 , #73721 hátha segít.
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Igen, meg kell igényelni, és átutalják. Nekem eddig két héten belül.
A végén 130-ba fog kerülni, csak 31 ezer forintot egy rövid időre mellőzni kell.
Hogy az eredeti kérdésre is válaszoljak, nekem anno megért ennyi többletet az MkII, amikor vettem, és mind a kettő kapható volt.asdf_: azt láttam, hogy a mintaboltban nincs, ezek szerint már sehol sem forgalmazzák? Nem tudtam. Ha használthoz hasonlítunk újat, akkor azért nem csak a feature listát kell figyelembe venni az árban.
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Mármint úgy érted, hogy ennyivel olcsóbban megéri-e inkább az újabbat venni?
Ugyanis ha ma (ma jár le az akció!) megrendeled az E-M10II-t a mintaboltban, akkor kapsz rá 15% kedvezményt, és még 31 ezer Ft visszatérítés is van (01.15-ig kell vásárolni hozzá).
Az mkI-re semmilyen akció/kedvezmény nincs most tudtommal. -
hotkar
senior tag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
-
Tikakukac
titán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Amíg sikerül az EU-n belül maradni addig nem lesz gond

-
t72killer
titán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Mennyi a használt értéke egy ilyennek? Kaptam egy ajánlatot e-m5ii +14-150ii kombóra 1k EUR-ért, de csak akkor viszem, ha a váz 600-ból megvan.
Szerk: nem fog menni, ahog nézem, a kitben kb 350eur-ra van értékelve, eladni meg nekem sosincs akkora szerencsém, mint a bolti ár 95%-áért áruló Fritzhansoknak.
#73020: mi volta kérdés
? -
Mercutio_
félisten
válasz
qpakcovboy
üzenetére
40-ért?
ahhoz nagyon nepper véna kell 
-
Mercutio_
félisten
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Ha egy obit kitben is lehet kapni, akkor annak az önálló listaára már nem igazán mérvadó, inkább a váz és váz+obi közti árkülönbség + 20-40% körüli érték a reális (aka kitből bontott obik)
Esetünkben - számomra - leginkább arra lenne jó, hogy az obi eladásával a váz+esetleges tartozékok költségét lehetne csökkenteni.
De ez azért a "bagóért" kifejezéstől messze van. Majd ha tisztán megvan egy E-M10 70k-ból szóljatok
-
t72killer
titán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Kihagytam - nekem nem feltétel a kereső, a minőség/újra eladhatóság inkább

-
t72killer
titán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Nálam mondjuk a "fogás" fotógépnél nem kritérium - sem az evf, úgyh ellennék én a kisebb vázzal is - sőt, előny, ha könnyebb. No, meglátjuk, viszem amelyiket kapom
. -
t72killer
titán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Értem, köszi, ez egy kis hozzáadott értéknek hangzik
Videóminőségben és IBIS-ben vajon van különbség? (utóbbit tudom, h 3-tengely mind2nél, csak esetleg az egyikben jobban meg van csinálva...) Ill firmware-támogatás esetleg tovább jár az om-d sorozatnak?#72793+4: Köszi nektekis, AA-nélkül elvileg jobb az élet, hacsak nem csíkos tesztábrákat fotózik az ember

-
madgie
titán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Szvsz sóher dolog volt a pdaf-et kispórolni belőle.
-
Monya78
veterán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Én is upgraden gondolkozok mióta kijött a E-M10 mark II...mivel az E-M10-et akciósan vettem így kb. 20-25eFt-ba kerül a váltás, ennyit szerintem megér.
Ami szerintem sokat számít:
- EVF pixelsűrűség megduplázva
- elektromos zár
- focus bracketing
- AF targeting padKicsit számít:
- EVF méret kicsit növekedett
- Stabi, video kicsit fejlődött
- plusz FN gomb
- 4K timelaps
- új cucc miatt további gariEgyedül azt nem tudom várjak e még árcsökkenésre...külföldi árakhoz képest sem rossz az MM-os 170eFt ár.
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Megkérdezhetem, hogy miért? Első m4/3-os váznak könnyű döntés volt a II-t választanom, de ha lett volna az I-es, nem cseréltem volna le.
-
80hun
addikt
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Igen ECG-3 , Igen BLS-5 v BLS-50
gorgo
Poén volt , látom nem ment át
Nekem a fólia nem ront a kijelzőn ahoz hogy le tudjam olvasni az adatokat , de ha karcos lesz már 20e-el kevesebbért tudom eladni. Egyébként nem is látszik hogy fóliázva van
De nem egy 200e-s vázon fogom tesztelni hogy hogy bírja a karcolódást és bármikor lehúzhatom róla nyom nélkül
-
Lassú Víz
addikt
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Használati útmutató 126. oldal. Kapcsold ki a váz vakuját!
-
Studi
veterán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Ha több vakud van, akkor három csoportba oszthatod őket (egy csoportba két vaku lehet, ha jól emlékszem), és akkor a csoportokat külön szabályozhatod, hogy mekkorát villanjanak.
Parci: kézbefogva az egy torzszülöttnek tűnik, nem letisztultnak. Persze ez megint szubjektív téma, de nekem a letisztult a P3, P5, GX7.
-
Studi
veterán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Biztos hogy megy így. Sőt, korábban az volt, hogy a váz vakuja nincs hatással az expora, az csak a vezérlést végzi. Az újabb modelleket lehet már úgy beállítani, hogy a váz vakuja is villanjon amikor a kép készül.
-
Studi
veterán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Nem fog, a menüben le tudod kapcsolni a váz vakuját úgy, hogy ne villanjon az exponáláskor, csak előtte, a vezérléshez.

-
Lassú Víz
addikt
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Pl. innen vagy e-bay.
Apropó, miért nem próbálod ki a beépített optikai vezérlést?
-
Studi
veterán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Nem, dehogy, mint Lassú Víz írta: a saját kis vakujával vezérelhető a Nissin.
-
Studi
veterán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Köszi, Lassú Víz, tényleg.

-
Lassú Víz
addikt
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Nem rádiós, hanem optikai. A váz kis vakuja vezérel olyankor. Túl nagy hatósugarat ne várj. Sima középérintkezős rádiós kioldó van egy tucat, csak ahhoz mindent neked kell manuálisan beállítanod.
-
wms
senior tag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Köszi a választ!

-
wms
senior tag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Meg szabad kérdezni, hogy miért adod el őket? Nem voltál megelégedve velük?
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Itt tedd fel a kérdést.
A Nissin i40 lehet, hogy érdekelne engem. -
80hun
addikt
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Nézegettem de drágállom egy kicsit

Mivel riitkán használnám lehet veszek egy occó metz 24 af-1-et. Pár családi fotózásra az is elég lesz vszínű.
Csak ne keljen beltérben f2.8-on iso6400-re tolnom a gépet , ezért kell a vaku.
Jó lenne nekem a beépített is , csak telibevillant és ez zavar. -
beginnerguy
tag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
@MrChris Szerintem is túlárazott, nézegettem az elmúlt pár hónap árait. Mondjuk egy 14-150 jönne vele 25k felárért, ezért érdekel főleg
Viszont megvenni ezt a szettet és eladni belőle az m5-öt veszteséggel (ami igazából az obit is figyelembe véve nyereség), úgy, hogy a sajátomat még nem sikerült eladni, meg megvenni még egy alább említett mk2-t is elég rizikós meg nem is kevés pénz. A 144-gyel egyetértek, bőven vállalható.Hülyeboltban tényleg 170k (köszi a tippet!) az m10 mark II, viszont csak 2 év gari... Tudják, mitől döglik a légy

De azt még mindig nem értem, hogy az M5 mark2 miért több mint 2x annyi, mint az m10 mark II? A weather seal miatt? Vagy mi ennyivel sokkal jobb benne?
-
Oly-Service
tag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
BLS-5 (1150mAh) már nem kapható, ezt a BLS-50 váltotta föl (1210mAh)
-
Studi
veterán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
A gyári az 1150 mAh. Szerinted mekkora az esély, hogy a kínaiak másfélszer annyi energiát beletolnak, és még ötödáron oda is tudják adni?
Az 1800 csak rá van írva, jó esetben annyit tud, mint a gyári. -
trlala
aktív tag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
A 19-esnek konkurenciája a 20-as pana, ami méretben, minőségben, fényerőben is jobb. Egyedül az árnál vérzik el. A 60-as más ligában játszik.
-
trlala
aktív tag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Itt van 4 kép, ablakból fotózva: http://oktatlak.hu/fotok/
Teljesen nyitott rekesszel, illetve 4-4.5 blendével. Hogy nincs torzítás, az telénél nem meglepő, de az élessége talán csak a 75-östől marad el. -
Lassú Víz
addikt
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Ilyen helyre búvártokot vagy TG kompaktot kell vinni. Azt lemosod a csap alatt

-
Oly-Service
tag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de nagyon kis eséllyel javítja meg a márkaszerviz a folyadék érte gépeket.
Általában visszadobja, hogy gazdaságtalan a javítása.
Minden esetre egy próbát megér!
A javítás árajánlat alapján működik. Kiküldjük szervizbe, mondanak egy árat, amit vagy elfogadsz vagy nem. Bevizsgálási díj nincs.
Tapasztalat alapján 20.000.-Ft-tól indul a javítás - amennyiben megcsinálják. -
scarabaeus
őstag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Egy tökéletes világban ennek sem kellene számítania. Aki okozta, annak kellene felelnie érte, és annak kellene fizetnie. Akár véletlen, akár szándékos volt az eset, mindegy.
-
jeni
félisten
válasz
qpakcovboy
üzenetére
És aki okozta ezt a galibát, az fizeti a szerviz költséget is utólag?
-
MrChris
nagyúr
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Az obi szétszedés a könnyebbik. A 20-asról még videó is van.
A vázon fültisztítóval nem fogsz sokra jutni. A dzsuva belül van. Ha meg megáztatod akkor csak még jobban szétfolyik belül. -
jeni
félisten
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Az árpalé biztosan a gombok alá is folyhatott valamennyit. Azt hogy oldod meg?
Mivel később akár egy oxidációs folyamat is végbe mehet. -
pandur99
aktív tag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Nekem egy sörtől elázott Tokina 12-24-est Kalocsay Karcsi tett rendbe pár éve.
-
jeni
félisten
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Csakis az Oly-hoz vinném mivel ha máshová viszed még akár nagyobb gondod is lehet belőle.
Hiába viszed egy profi független szakihoz,KÉSŐBB úgyis kiderülne,hogy a vázba belenyúltak korábban és ugrik a gari. A Pana objektív esetén gondolom az amúgy se lenne garis? -
Wa2x_
veterán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Igen, Helios. Köszi!
-
Mirman
őstag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
E-M10 + markolat + Nissin i40 + 12-40 2.8 ?
Nagyon szép . -
Monya78
veterán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Összefogsz valakivel aki E-M10 mark II-őt akar venni, ugyanis kittben olcsóbb a 14-150II-es : [link] A 70eFt-os nyereséget testvériesen megosszátok.
-
somasz
addikt
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Igen, lesz sarc.
Rendeld UK-ból vagy németektől. -
Lassú Víz
addikt
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Na kíváncsi vagyok, hogy ezt valaki utána tudja-e csinálni, és, hogy megy-e másik üzemmódban is, vagy csak B záridő esetén. Azért rövid záridőnél nem takarta le a kis vakut a csóka. Kis vaku, sőt felnyitott kis vaku nélkül nincs RC mód, márpedig a wifi vagy más rádiós megoldáshoz miért kellene?
.mf: Szlovákiába nem megyek egy darabig. Kolléga egy hónapon belül kétszer dobott el egy Jettát ott, és most te a motort. Jobb a békesség... Örülök, hogy jól vagy.
Lehetne osztani az észt az út- és látási viszonyoknak megfelelően megválasztott sebességről, de itt különösen igaz, hogy az vesse rá az első követ aki éjszaka nem hajtott még relatív gyorsan. Persze ahogy öregszem úgy szokok le róla. Múltkor a 31-esen sikerült alig 50-nel poroszkálni, és a mögöttem jövő gagyi xenonos nem fogta fel, hogy ha nem tart megfelelő követési távolságot és telibe világítja az utasteret hátulról, akkor bizony én nem látok ki a kocsiból, tehát lassan megyünk... -
MrChris
nagyúr
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Nem hinném hogy wifi, em5-ben nincs wifi és a kisvakuról se tudok hogy lenne benne. Valszeg az hogy befogja a kezével az még nem elég, annál érzékenyebb a vevő szenzora. Ha jól értelmeztem a látottakat.
-
grigo
őstag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
És nagyon szép

Jó lenne összeollózni egy gépet. Kérnék bele vázstabit, 4K-t, timelapse videót, kihajtható kijelzőt, frankó panás fogást és olys színeket.
udpate: Ja és 10 év garit, mindent százé valamint ingyensört és egy dögös szőkét

-
80hun
addikt
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Nekem is pont megfelelő lett , főleg hogy még lefelé is növelt a vázon egy picit.

-
ati3x
senior tag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Nekem is nissin van. Jó lesz, meglàtod! ;-)
-
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Kérlek, ha már használtad, akkor írd le a tapasztalataidat róla!
(Engem is foglalkoztat ez a konkrét termék.) -
Lassú Víz
addikt
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Azt írtad, hogy rádiósan akarod vezérelni, tehát nincs a vázon, TTL felejtős. Egy bazi nagy Yongnuo 560 IV-es manuális vaku 30000 Ft a Mikrosatnál. Igaz, hogy manuális, de tud slave funkciót, tartalmaz rádiós adó és vevő egységet, amivel egyikről a másik erőssége, zoomja is állítható távolról. De a maradék pénzből kijön alap fényformáló is, ha elég az egy vaku. Amiről le kell mondani, az a HSS vagy FP mód (melyik gyártó hogy hívja). Szintén pár ezres tétel a rendszervakura tehető méhsejtrács, és van díszítő fényed is.
Ha nem kell a kis méret, meg a TTL és az FP mód, meg amúgy sem használnád a vázon, akkor szerintem hatékonyabban el lehet költeni 60 ezret.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Szerintem távolság függvénye. Ha látja a beépített vaku fényét, akkor vezérelni is tudja a váz. A wireless mód optikai vezérlést jelent, olyankor van TTL fénymérés is. Amennyiben nagyobb távolságra kell tenned a vakut a váztól, akkor kell majd rádiós kioldó, de akkor csak manuális módban tudod használni a vakut. Oly/Pana TTL-t tudó rádiós vakukioldó nem gyakori és nem olcsó állatfaj.
-
Mercutio_
félisten
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Vegyél 46-52mm step-up ringet, a minőségi 52mm-es szűrőkben sokkal nagyobb a választék és olcsóbbak is mint a 46-osak.
ati3x: 12-32 eddig is volt (és 20-as fix is).
-
athomi
veterán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
-
törölt tag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
ez siralmas mobilos minőség.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
qpakcovboy
üzenetére
"autó módban nagyon hangosan állította a rekeszt"
ezért nem muszáj obit cserélni
Amúgy nálam a 60-as sigma is hangosan rekeszelget, de ki nem tojja le 
-
schawo
titán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Elég érdekes ilyen okból egy 20-ast 45-re cserélni. Teljesen más célra való objektívek.
-
törölt tag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
50e újonnan boltból, itthon. Hát akkor mennyi legyen használtan, ha nem 35?

-
Tin_Shield
őstag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Pontatlan? Milyen vázon? A lassúság is csak viszonyagos, m43 vonalon az, de amúgy bőven hozza a cserélhető objektíves átlagot. A Sigma19-et nem ismerem, a 60-as is lassabb picit mint a legjobb m43 obik (abszolút értelemben persze bőven elég gyors)
-
madgie
titán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Nem hiszem, hogy pontatlanabb volna az AF a 20/1.7-tel, mint bármelyik más mft objektívvel. Sőt, a távoli tárgytávolságra esetleges 45-höz képest ott is harap, ahogy kell.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Elvileg a 19-es a leggyengébb a sorból... esetleg 14-es pana? Kisebb, nagyobbat lát, szintén olcsó, mondjuk annak sem valami extra a képe. Vagy pana 20? Azzal én is szemezek, csak a múlt hétvégén az a7s elterelt dofb*zi irányba

-
jjeahh
nagyúr
válasz
qpakcovboy
üzenetére
A 60-assal én is elégedett vagyok, Balinak meg egy 30-as van
-
3YEW
tag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Hello! Szerintem csak a HDR1&HDR2 beállításoknál teszi meg az összefűzést automatikusan, a többi esetben csak az alap kepek készülnek el.
-
schawo
titán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Most jelent meg pár hónapja, nem csoda, hogy nincs használtan. Ha olcsó használtat keresel, akkor Metz 44-48-50-est keress. Azok nem kicsik, de legalább jó nagyok.
-
Gondwana
addikt
válasz
qpakcovboy
üzenetére
A Yongnuóság a lényeg, vagy az olcsóság? Mert ha utóbbi, Dojcslandisztánból 160€ körül mérik a megfelelő Nissin i40-et. Tény, kb. feleennyiért vannak YN cuccok, amikhez már csak olyan transcievert kell találni, ami m4/3 gépen is észleli, hogy gépen van, tehát adó és nem vevő üzemmód kell.
Szerk.: most nézem, hogy nem is találok olyan YN vakut, ami Oly TTL-t tudna kezelni, akkor meg bármilyen manuális vakut is használhatsz helyettük - és még olcsóbban is.
-
Mercutio_
félisten
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Holnap mikor mennél?
-
törölt tag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Utazó: nekem nagyon hiányzott most a 24milli ekvivalens. Nonstop koccra tekertem a 14-42-t 14-es állásba és csak úgy-ahogy voltam elégedett az eredménnyel. A fullframe standard obik 24millis kezdője egy nagyon jól eltalált nagylátó-induló tartomány (24-70-ek, 24-105-ök, 24-120-ak, stb).
-
TayRol
nagyúr
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Tamron.
Sorry.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Szerintem az Oly megéri a +10 ezret. Időjárás álló, hosszabb garancia. Sőt ha van klubkedvezményed még olcsóbb is 20 ezerrel. Számomra nem kérdés, hogy melyik.
-
törölt tag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Szerinted?

Published on 12 Jun 2014
-
athomi
veterán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Én tegnap esküvőn voltam, mivel a kitobi sötétedés után elhasalt beltérben, a 45-öst pattintottam fel. Sokszor szűk volt, eléggé korlátozottak voltak a lehetőségeim vele, egy szélesebb fix nagyon hiányzott.

-
Mercutio_
félisten
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Majd egy 25/1.8-at is próbálj ki, kültéren elég távol lehet lenni és kellemes a szinvilága.
-
Mercutio_
félisten
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Tudok egy eladó feketét
-
madgie
titán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Mindkettő, de amúgy a 45, a kertben meg jó esetben van hely, hogy mászkálj.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
qpakcovboy
üzenetére
A 17-est. Vagy a 25-öst. Vagy a 45-öst. Vigyél egy 12-40-est, az jó lesz mindenre.

Alapból a kit obit, és ha portréra kerül a sor, akkor cserélném. Szükséged lesz a nagyobb látószögre is, de a kit obi f5.6-ja nem sok játékteret ad portrénál.
-
Mercutio_
félisten
válasz
qpakcovboy
üzenetére
12-32
jó lesz a kitobi övtáskában meg elfér a 45-ös, potakku, iratok, dcr-250 -
Mercutio_
félisten
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T4 Plus DeepCool 400W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman S2 TG FSP 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Lr-t ajánlom, vannak profilok, kiválasztod a három használható közül amelyik tetszik, wb-t korrigálsz, kicsit húzhatsz a szaturáción. Ezen felül cizellálhatod helyi szűrőzéssel. Nem bonyolult, csak az a kérdés mennyire kapsz rá erre. Számomra önmagában megfelelő a Pana szín. Néha (vagy mindig
) találok egy egy részt amit máshogy gondolnék. De majd segítünk.
Persze, ezernyi javítási lehetőség van még benne.

Melyik obival vetted, és honnan?

ahhoz nagyon nepper véna kell