- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
koni016
tag
Ilyen olcsón nem is vennék processzort
-
KISDUCK
addikt
Ha most gépet vennék a saját igényeim alapján, ami netezés, film nézés és játék, (hozzáteszem, hogy nincsenek nagy igényeim minőség terén, mert most is egy "1060 max-q"-t hajtok laptopban), akkor ami legfontosabb lenne, hogy támogatva legyen normálisan a linux gaming, tehát vga terén AMD lenne, proci terén ami azt a vga-t ki tudja hatjtani, szerintem még a 9060XT is bőven megfelelne nekem, úgy hogy valami kevesebbet evő és könyebben hűthető procit választanék mellé, tehát nekem az X3D-re sincs szükségem. Ha nem jött volna ez az AI slop ár katasztrófa, akkor nagy valószínűséggel lecsapatam volna egy steam machine-ra.
Nyílván aki játék mellett más számításigényes dolgokat csinált min, pl.: videó kódlás, vágás, akármi annak jó választás az új intel proci, de nekem az nem szempont. -
Sinesol
veterán
Ezt en ertem, de ha valszthatsz, hogy olyan procit veszel ami minden téren erös, vagy olyat, ami csak gaming teren van vele pariban, akkor szerintem nem nehez a valasztas. En nem latom, hogy mondjuk a 9700x mikor lehet opcio egy 270-el szemben, a 9800x3D meg azon az aron kb a legrosszabb vétel, kiveve persze ha 720p-ben gamelsz erös vga mellett…
-
KISDUCK
addikt
és niof
Úgy néz ki, hogy jobban ki kellett volna hangsúlyoznom az első hsz.-emben a "gaminget", mert én arra reagáltam és így nagyon félreérthető.
Az avg minimum szerint a 9700x csak egy hajszálnyival marad el és a 6 magos 9600x-nek sincs szégyenkezni valója a 24 magos 270k plus-szal szemben. Gaming terén ez most olyan, hogy bruteforce-szal akarják behozni a lenaradást, sok mag es magas fogyasztás révén.
Ismét bemasolom a zaró mondatom:
Ez megint az lesz, hogy kinek milyen platformja van, mire lenne szüksége, mire szeretné használni és hogy mennyi a büdzséje.
-
niof
veterán
-
Sinesol
veterán
Azt felejted el, hogy a játékban nyujtott teljesitmény mellett applikációk terén is top szinten van, mig ott a 9700x és X3D társa eléggé elvérzik a 270-el szemben.
A fogyasztása tényleg nagyobb, de az meg kis tulzassal szinte mindegy, nem egy olyan brutálisan nagy érték.Egyébként sokaknál megy játék mellett streaming, meg miegymás, eleve sok minden másra is használsz egy PC-t, nagyon nem mindegy, hogy egyéb applikációk terén mire képes.
Egyébként lehet nem jó diát néztél, a minimum fps-t érdemes nézni, az mutatja meg mennyire simán futnak a játékok.
-
bteebi
veterán
Hát ha igaz, akkor az meg végképp gáz.
Tavaly szeptember-október körül voltam úgy vele, hogy most már tényleg kellhetne új gépet venni, mert a 4. generációs i5-aim (brand gépekben) nem az igazik; meg majd kellene NAS is. De úgy tűnik, nem lesz semmi idén se.
Meg ha így halad, akkor már talán az életben se. Szerencsére futná rá, de nem fogok egy korábban 50 ezres RAM-ért 170 ezret adni, egy 40 ezres SSD-ért meg 80-at. És lehetne folytatni a sort már lassan az RGB LED-ekkel is (bár az legalább pont nem érdekel
).Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet. -
KISDUCK
addikt
Néztem a nem gaming teszteket is, de én erre válaszoltam.
"Miközben arrol nincs hir, hogy a joval dragabb X3D procikat leszamitva az uj intel refresh gaming terén is elver mindent es a teljes kepet nezve kb a top cpu."
Szép az egyszálas teljesítmény, az meg elég gáz lenne, hogyha annyi maggal ami versenyre kel egy dinnyével elbukná a multie core teszteket, viszont itt is ugrik elég szépen a fogyasztása. A teljesítménye jó, de a teljesítmény és fogyasztás aránya gyenge. Ezért is írtam ezt:
"Ez megint az lesz, hogy kinek milyen platformja van, mire lenne szüksége, mire szeretné használni és hogy mennyi a büdzséje." -
ggbuffon1897
őstag
-
KISDUCK
addikt
Techpowerupon nézegettem a 270k plus tesztjét (nagyobbat nem találtam), de ez nem tűnik nekem akkora ugrásnak pl.: gamingben. Ha a 9700X-et nézem, van hogy jobb, van hogy rosszabb, van hogy fej-fej mellett vannak, de a 9700X átlagban játékk alatt 77 wattot kér, míg a 270k plus 113 watt körül mozog és realtíve gaming performance pedig 1080p-ben a 9700X 1,2%-al van lemaradva és ott a legnagyobb szakadék köztük. Relatív gamingben a 9600x is csak 3%-al van lemaradva. Ha erre a 270k plus-ra gondoltál hogy x3d-n kívűl jobb mindennél, akkor én nem látom azt amit te látsz.
Ez megint az lesz, hogy kinek milyen platformja van, mire lenne szüksége, mire szeretné használni és hogy mennyi a büdzséje. -
huskydog17
addikt
Ha a 10%-os emelés kellemetlen, akkor az AMD 15%-os emelése milyen jelzőt érdemel?
Az AMD ugyanazt csinálja, mint az Intel: szerverek és adatközpontok kapják a fókuszt.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ -
Fjoe
tag
Közben azt olvastam külföldi oldalakon, hogy az AMD meg 15%-al emelheti a processzorai árát...
-
niof
veterán
Persze, ezt meg lehet tenni, de azért ez nem egy általános dolog a PC használók közt. Így nem az a mérvadó, hogy 1M felhasználóból páran szétcseszik az oprendszert (még ha használható is marad), hanem a nagy átlag, ahogy mindenki használja. Ez olyan, mintha lenne egy átlag autód, és mivel úgyis egyedül jársz vele, és sosem szállítasz semmit, kidobod belőle az üléseket, szőnyegeket, kalaptartót, stb. Valóban nyersz vele a kg/lóerő tekintetében, de ettől még nem lett sportautó, te meg csak egy különc vagy. Tehát, ennek úgy kellene működnie, hogy mindenki számára ugyanazt nyújtsa, belenyúlás nélkül!
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre. -
niof
veterán
Így van. Jó pár éve is így vettem a 10600k-t, de mostanra már kevéske, így itt az ideje váltani. Én is ingadoztam, hogy Intel vagy AMD, de tegnap este végignéztem a GN tesztjét, és igazából nincs rá különösebb okom, hogy AMD-t vegyek, meg ahogy írják is, annyit nem adnék érte, és annyival nem ér többet valójában, hogy a csúcs AMD-ket, vagy akár a csúcs Intel-t vegyem. Nekem a középmezőny megfelel, és ebben (250 K P) is látom a következő 5-6 évre a potenciált. Valószínűleg így is nagy ugrás lesz sebességben a 10600K-hoz képest.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre. -
csakdzsó
tag
"végletekig kiherélem a windows-t telepítés után, kikapcsolok mindent ami nem kell és egyebek"
-Hogy kezdesz hozzá?"m$ direkte lassítja a windows-al az amd-ket, meg eleve intel-re optimalizál... "
-Ez durva.köztudottan ugyebár a nácik árja atlantisziak, tehát valójában magyarok is nyilván és persze gyíkok is... Mé? Nem tuttad? :D -
Cythyel
senior tag
hát nemtudom... olvasgatva itt hogy ilyen mikrolag, olyan akadás amd-n... én 2003 óta vagyok amd-s, és mivel mindig a végletekig kiherélem a windows-t telepítés után, kikapcsolok mindent ami nem kell és egyebek, így ilyeneket nem tapasztaltam sosem, se helyi szerver futtatásakor, se máskor... az meg köztudott, hogy az m$ direkte lassítja a windows-al az amd-ket, meg eleve intel-re optimalizál...
-
ggbuffon1897
őstag
Ez regen is volt, pl 2600x nel. Az fps counter jo szamokat mutatott aztan tele volt mikroakadasokkal. Pedig nem futott a hatterben semmi. Aztan ugyanebbe jott egy 10400f (+lap mielott vki belemkot) aztan sehol semmi.
Azota kerulom a ryzent mint a kolerat, pedig onmagaban mivel szinte csak amd procijaim volt x2 250, 4200+ stb neha visszacsabulnek. De h tok oszinte legyek engem nem gyoztek meg. Raadasul valtottam 4kra, ott kb tok mindegy mit pakolsz be a vga ala.
-
Sinesol
veterán
Nincs semmilyen beallitasi gond, mindig is ilyen volt, előző tápegységgel is. Nem tudom a táp hogyan szolhatna bele, az előző egy Seasonic belsős Corsair volt, a mostani meg egy igen jól sikerült FSP. Ha egy RTX 3080-al elbánik, akkor nem a 65 wattos cpu lesz a gond a 850wattos tápnak. Más játékokkal többnyire nincs gond, bár annyira sok mindennel azért nem játszom. Teszt alapján egyébként elég jó táp.
Most nézem elfeledkeztem az adatlapom frissitéséről, nem látja senki mi van a gépemben és magyarázkodhatok pluszban.

-
csakdzsó
tag
-
Sinesol
veterán
Pedig létező dolog, 5600-am van és Dota 2-nél rendszeresen előfordul, amikor nagy a cpu terhelés, helyi szervernél pl. szinte játszhatatlanul laggos, miközben 120-130 stabil fps-t mutat az fps mérő.
Mondjuk nem olyan nagy gond, ha játszik az ember, akkor max nem indit cpu igényes dolgot, megtanultam már együtt élni az AMD-s dolgokkal, volt benne bőven részem, amikor még a vga is AMD volt, ahhoz képest ez már csak apróság.
Egyedül olyan szempontbol rossz, hogy amikor nincs időm online gamelni és botgameval lazitanék, akkor csak a buta default bot van, mert a spéci botok töbnyire csak helyi szerveren működnek megfelelően, az meg játszhatatlanul laggos.
Nyilván panaszkodni nem fognak a topikjában, hiszen közismert, hogy tökéletes procik.
-
bteebi
veterán
Minden plusz emelés tovább ront az eleve szar helyzeten. Ez összességében kevesebbet számít, mint a RAM, de igenis számít.
Amúgy nem mindegy, hogy milyen értékű komponens ára emelkedett mennyivel. Ha mondjuk az alaplapokhoz szükséges 50 centnyi kondenzátor, akkor azoknál egy 200%-os áremelkedés is csak +1 dollár pluszköltséget jelent. Ha viszont van egy alapból 500 dolláros procid (fiktív példa!), akkor ott már 10% is 50 dollár. És most gondoljuk ezt végig egy 2000 dolláros GPU-val, meg 20%-kal
. (Az már nyilván nem az irodai SFF kategória.)Amúgy az nagyon ritka - én személy szerint nem is emlékszem egy esetre se, bár lehet, hogy volt több ilyen is -, hogy egy adott CPU árán emeljenek. Ahogy telik az idő, az MSRP csökkenni szokott, néha egész gyorsan egész sokat. Szóval ez mindenképp egy anomáliás viselkedés, akár jó volt ár/értékben a CPU, akár nem.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet. -
Chiller
őstag
-
ggbuffon1897
őstag
-
ggbuffon1897
őstag
-
bteebi
veterán
-
RobbyJr
addikt
-
csakdzsó
tag
Szia.
Az AMD cpu topicjaiban nem igazán panaszkodnak mikroakadásokról.
köztudottan ugyebár a nácik árja atlantisziak, tehát valójában magyarok is nyilván és persze gyíkok is... Mé? Nem tuttad? :D -
Cassi
őstag
Kár felkapni a vizet, mindenkinek jó hír, hogy az Intel kezd kijönni az alagútból. A 9600x és a 9700x kap majd valamennyi árcsökkentést.
-
ggbuffon1897
őstag
Es mi van ha rancfelvarrjak? Hoznak majd 10%ot?
Az x3d hozsannat meg csak-csak erteni velem, bar en egy prociert egesz biztos nem fogok ennyit fizetni, de h az x3d-k mitol lennenek olyan jok az intel hasonszoru tsaihoz kepest azt valahogy nem latom. Se arban se teljesitmenyben. Sot eljutottunk oda h core5ot jelentosen olcsobban vehetsz mint 9600x-et.
-
Cassi
őstag
-
ggbuffon1897
őstag
Nemerted meg h 720p be 5090el szetvernek mindenkit ?
Aztan mindig szembejon a valosag. 50C idle, 80-90C load, huccse a parasztja, jatszhatsz a pboval hatha nem omlik ramdom ossze egy chrome-tol, aztan mikroakadasok dogivel.
Nyilvan sarkitok, csak arra akarok ramutatni h felesleges veluk hitvitazni.
A helyzet meg az h core7et mar kapsz 100 alatt, ami produktivitasban minimum versenykepes (jobb), jatekokban normal hasznalat es felbontas mellett meg lehet van 10% hatranya (ha van). De naluk minden feher vagy fekete.
-
Sinesol
veterán
-
GodGamer5
addikt
Akkor rájuk rohad. Ha fizetnének sem vennék már Intel procit.
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral" -
Ribi
nagyúr
-
törölt tag
-
Sinesol
veterán
Megis mi ez a buta cim? Majd nyilvan egy 10% aremeles okoz nehez helyzetet, amikor pl. 400% ot dragult a ram.
Nagyon izzadtsagszagu sardobalasi kiserlet ez.Miközben arrol nincs hir, hogy a joval dragabb X3D procikat leszamitva az uj intel refresh gaming terén is elver mindent es a teljes kepet nezve kb a top cpu.
Miert is nem lepődök meg..

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Trollok komolyan
- Linux kezdőknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Dell Vostro 5410 14" i5-11320H 16GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 650 G4 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4143
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Meg ha így halad, akkor már talán az életben se. Szerencsére futná rá, de nem fogok egy korábban 50 ezres RAM-ért 170 ezret adni, egy 40 ezres SSD-ért meg 80-at. És lehetne folytatni a sort már lassan az RGB LED-ekkel is (bár az legalább pont nem érdekel
).

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)