Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
Messer22
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
A p1-nél külön kellett engedélyezni a + menü-t.
bővebb manuál?(a dp fórumon is írták, hogy nem olyan egyszerű és logikus a menü, meg egyes funkciók elérése, mint azt gondolná az ember)
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Messer22
üzenetére
hát pici, és kevés a beállítási lehetőség

zajszűrést hol lehet zaklatni pl? összvissz van 3x4 menüopció, és vége viszhall.
viszont a kézi üzemben a belenagyítás megy, ha nem digitális obi van fent.
a sötétkép (60s, f3.5) teszten a fürdőszobában kb. az E520/620 szintjét hozza....
-
Messer22
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Jó kis gép az, főleg, ha jó áron jutottál hozzá

mondjuk a 200mm-s jupiter 21-et nem tenném rá, izé az obira a gépet
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
No, ez hamar meglett

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Messer22
üzenetére
képek, egyelőre bent a szobában villanyfénynél....AF segédfény nélkül is odatalál, jó gyors, még egy kis villany fényénél is, videóban is szépen átugrik a fókusz, igaz a kép remeg már az 1/6 záridő miatt.
viszont a manual vmi basic nagyon, úgyhogy kerítek egy teljeset, mert ezek a bajaim:
- belenagyítós fókuszt nem találom
- AF pittyegést offolni
- a bekapcs mellett egy kiba. nagy kék led világítfurcsa, hogy a teleobit is két ujjal kell fogni

-
Messer22
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
HI
jó neked

És milyen?
képek, stb?
-
Mr.Csizmás
titán
megvan a pen mini

-
Gondwana
addikt
Itt OFF, de lehet, hogy annyira mégse: Canon 7D-t az első naptól úgy használom, hogy a "Highlight Tone Priority" opció be van kapcsolva (néha műteremhez kikapcsolom, de ott se mindig). Múltok végigfotóztam egy keresztelőt kikapcsolt highlight priorityval, utána meg csak vakaróztam, hogy lehet retusálni a beégéseket, mert a LightRoom se nagyon tudott mit kezdeni velük.
Ami miatt mégis ide tartozhat ez a hozzászólás, az az, hogy ilyen hardveresen lejjebb kapcsolom az ISO-t, és ezzel paraméterezve a JPG motort (meg a RAW konvertereket) módszerrel még 2-3 blende tartalék marad a kiégett képek visszahozására, és mégse láttam más gyártónál, csak a Canonnál - meg persze a Fuji X100 ISO-push módszere hasonló. -
Tulku
veterán
Szerintem a full fill light-ra reagál így a gh1 raw-ja, azzal szerintem vigyázni kell.
Dinamikában, zajban mindenképpen jobb, egy kissé jobban kell vigyázni a beégésre, én is "expokomp"-olok, ha eget látok
Nálam a banding kevéssé jelentkezik, de ezt is elő lehet csalogatni gondolom.
Az biztos, hogy a gh1-et raw-ban kell használni, és lájtrúmmal konvertálni, akkor a siker szinte garantált. -
FEDman
addikt
Na ez úgy nagyjából igazolja a sejtésemet, miszerint a GH1 dinamika előnye elsősorban az árnyékokban mutatkozik meg.
Jól látszik, hogy amíg a csúcsfényekben minimális a különbség, addig az árnyékos részletekben sokkal jobb a GH1.
A bal alsó sarokban lévő növényen jól látszik, hogy a GF1-nél itt a zaj már iso100-on is megrongálta a képet, addig ugyanez a GH1-nél sokkal szebb, egészségesebb.
Persze csak amíg nem lép közbe a bandi.
-
madgie
titán
Jaja, fura. Mindenesetre ez alapján úgy tűnik, tényleg gyengébb csúcsfényekben ISO 100-nál a GH1, mint szinte bárhol máshol.
szerk: full fill light, full recovery, nulla blacks és visszavett fényértékkel lett ilyen lapos a végeredmény, de így látszik a felhőkön a csúcsfény. A banding is szépen látható így a GH1-en magas érzékenységnél.
-
szőröscica
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
De igen.

El kellett ugranom Sárospatakra, céges ügyben, aztán fotózgattam is egy picit. Elég kellemes idő volt, és még szépek a fák. -
madgie
titán
Újabb összehasonlítás, nullára vett black, max recovery, meg ilyenek. Akárhogy húzom a GH1 értékeit, mindig hamarabb kilukad a kép, mint a GF1 képe (ISO 100 még mindig). Fura, marhára fura. Lehet meg kéne 200-on is nézni, lehet 100-on rosszabb a GH1 képe.
-
FEDman
addikt
A GX1 body only-ra meg 600 eurót mondanak, ehhez képest a 1000 eurós kit nem hangzik túl reálisan. Általában kit-ben olcsóbban adják az obit, de ez így szinte ugyanannyi lenne mintha külön vennéd meg.
Szerintem várjuk meg a bejelentést, bár illúzióim nincsenek, biztos nem lesz olcsó!

Most majdnem hozzá tettem, hogy a Panát ismerve, de igazából mostanában a konkurencia szerintem még rosszabb e téren, elég csak az Oly E-P3, a Sony NEX-7, vagy Samsung NX200, a Nikon 1 és a Pentax Q árazására gondolni. :/
-
FEDman
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Itt meg 300$, de szerintem még az is túl sok, kit obit általában nem éri meg külön venni.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
SpongyaBob
üzenetére
én se, ha elég jó áron menne el, vennék helyette egy placsit

-
FEDman
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Itt is azt írja, hogy "Fényes fémes külső burkolat". Ez gyakorlatban a 45/1,8-nál full műanyagot jelent, plusz egy igen sérülékeny fémes fényes ezüst festéket.
Az igazi fém burkolat az a 12/2-nél kezdődik, persze az már egy kicsit más árkategória.

-
SpongyaBob
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Én biza kitobiért nem adnék még töredékét sem.

-
FEDman
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Szerintem csak marketing duma, nem azt írja, hogy fém, hanem hogy fémes. Gondolom ez magyarra lefordítva kb. annyit tesz, hogy próbál fémnek látszani.

-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
NEM fém, volt a kezemben többször, 3 gramm sincs az egész.
-
panasonic... mindig ezt csinálják. 300e ft, és fél évig hozzáférhetetlen. aztán van egy egy éves periódus, amikor vehetsz drágán, aztán meg jön az utód, és addigra van rendes mennyiségben, amit kiszórnak harmadáron. nekem végülis jó ez a rendszer, de hogy a panának miért jó, az rejtély.
gh1 sem volt túl sok, amíg új volt, aztán 399 és 299 dollárért (!) szórták raklapszámra amerikában. gh2 méginkább ezt a pályát futja, egyelőre.
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
nem fémházas, műanyag az egész, a bajonett talán fém, nem emlékszem, nézz utána rendesen.
-
Mr.Csizmás
titán
új fémházas 14-42 II R mennyit érne?

-
FEDman
addikt
Ez alap konverzió?
Ha igen akkor így amúgy se jön ki az igazi különbség.
A sima alap konverzió nem mutatja meg hogy mekkora az adott gép valós dinamika átfogás, mennyi plusz tartalék van még benne.Azt kéne összevetni, hogy mikor fel, illetve lehúzod az expot akkor mennyi plusz info nyerhető vissza a két vázon.
-
|AP|
veterán
Én majdnem azt mondtam, hogy nekem nem csalódás a GX1, sőt nekem egy kicsit tetszik is, ha úgy közelítjük meg a témát hogy ez nem a várva várt pro váz keresővel és tárcsákkal, hanem csak egy ráncfelvarrt GF1 az új X-es obi alá. És így is gondolnám, ha ez az árazásán is látszana. Viszont az előzetes hírek az 1000 eurós árról nagyon durvák, még ha bevezető ár akkor is.

-
-
igen, én is néztem

érdekes amúgy, amiket például a g3-ról ír, h utálta fogni, használni, aztán idővel megszerette, ráhekkelt vmi leica bőrtokot és így már király. ahogy az is érdekes, h írta még régebben, ha a gh1 szenzor egyszerűen annyival jobb az összes pen lapkánál, h nem igazán akarja magával vinni az oly-kat. meg, hogy a pen-ek ergonómiája elég szar... (és az e-pl1/e-pl2 még relatíve a legjobb. egyetértek)
-
FEDman
addikt
Egész jól mutat GH2-n is a fekete M.Zuiko 14-150.

-
madgie
titán
Huhh, milyen durva hack van a GH2-höz, pont ezen az oldalon leltem: 176 mbit + gop 1, dzsízösz. Nekem most 60 mbit gop 5/gop 4 van, igaz, jóval többet is bírna, de akkor csak extreme III hiperszuperedisön SD-vel kéne szaladgálnom mindenhová. Jó az a GH2!
Más: tényleg nagyon hiányzik a GF1-ről egy kihajtható LCD. Jó gép, halszemmel meg a palacsintával nagyon is szerethető, de nagyon korlátozza a kompozíciós szabadságot a fix LCD (főleg a halszemnél).
FEDman: jaja, igazad van. Van még két képem tegnapról, de kifogytam a PH! tárhelyből, a flickr-re meg nem tolom fel őket, egyik sem annyira jó, mint a kápolnás. Igazából ennél a képnél a HDR maga volt a kihívás, olyan óriási kontrasztkülönbség volt, hogy tíz képből kellett összezongoráznom.
-
FEDman
addikt
Őszintén?

Egy kezdőtől nem lenne rossz kép, de aki lőtt már ilyet is, attól ez inkább csak a szódával elmegy kategória.

-
nem ismertem ezt a site-ot, de egész jónak tűnik, csomó cuccot kipróbálnak, és jók a fotók, láthatóan fotóorientált emberek írják. steve huff-nál kb. ezerszer jobbnak tűnik így elsőre.
végre, van oly 14-150 + gh1 tapasztalat egy csomó, sőt, régi 4/3-os panaleica obik is, használta az összes m4/3 vázat, nex-eket is stb.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Nem mondod, hogy miskolci vagy?

-
madgie
titán
válasz
szőröscica
üzenetére
Van benne valami, bennem is meghűlt a vér, amikor pont ennél a képnél a beállításokkal szórakoztam (delete gomb, majd display a gh1-en, állítok mondjuk négy másodpercet és akkor olyan időközönként frissíti csak a keresőképet: lehet komponálni vele normálisan sötétben is) felnézek, oszt hat tizenéves jön felém és két oldalról kerülnek ki. Elmentek mellettem szó nélkül, visszagondolva elég rémisztő látvány lehettem, az LCD alulról világította meg az arcomat és olyan hideg volt, hogy az orromon kifújt levegő is gőzölt, mint a fene... szerintem jobban betojtak, mint én

-
madgie
titán
No majd holnap meglövöm, ahhoz nem árt némi fény. Addig is egy kis ízelítő a temetőből.
-
Warter
addikt
Mindenhol azt olvasni, hogy minimálisan kisebb a GF1-nél, szerintem GF2 lesz méretre. Kb úgy is néz ki, csak a plusz tárcsa meg a pár gomb.

-
FEDman
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Hehe, én pont arra próbáltam célozni, hogy szerintem nem lesz lényegesen kisebb.

No de nemsokára tele lesz a net normális képekkel és akkor majd kiderül.

-
FEDman
addikt
Ezért mondom, hogy jelenleg egyértelműen a 16Mp-es lapka a legjobb m43-as szenzor.
Lehet, hogy teszteken a GH1 ver mindent, de a bandi miatt sajnos ezt mégsem lehet 100%-osan kihasználni. Ettől függetlenül ár/érték arányban nincs jobb jelenleg a GH1-nél.
A GX1-el kapcsolatban meg sok helyen olvasom, hogy aggódnak amiatt, hogy túl kicsi lesz, még a GF1-hez képest is, hisz mekkora már rajta az a palacsinta zoom??
Erre próbáltam írni, hogy várjuk meg a rendes képeket is, mert amekkora torzítás van ezeken a képeken abból még akármi is lehet.

Nekem az az érzésem, hogy a GX1 kb pont akkora lesz mint a GF1.
Kerestem neten olyan GF1 + 20/1,7-es fotót, ami hasonlóan nagylátóval közelről lőttek:
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
az alapja a régi 12 mp-es pana. amin persze az oly (is) mindig dolgozik egy kicsit. a lényeg, hogy az e-p3, e-pl3 és e-pm1 szenzora teljesen azonos, ez az aktuális "generáció".
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
A 12 megás ősrégi Pana
Mint mindegyik Oly-ban...
Mindentől függetlenül szerintem elég jól el lehet vele lenni
-
madgie
titán
Közben csináltam a sötét fürdőszobában egy csillagfotó-szimulációt. ISO 640, 60" záridő, ugyanazon beállítások mindkét gépen. Először is, igazad volt, a GH1 brutálisan jobb zajilag az őskori Pana szenzornál (de bandizik, ami sok esetben használhatatlanabbá teszi a végeredményt, mint a több zaj), másrészt nem akartam hinni a szememnek, kicsit világosabbnak tűnt a GF1 képe. Aztán megnéztem a DxO-n, ISO 800-1600 körül tényleg magasabb picit a valós érzékenysége a GF1-nek.
-
madgie
titán
És nordnak egy kis plusz retró!
(asszony nagyszüleinél hasonló csodák vannak) -
Mercutio_
félisten
Merre van ez a custom colors, menüben?
G3-on is van ilyen?
GX1 tényleg csak egy GF1 upgrade, de ha annyiért vagy csak picit drágábban jönne, mint a mostani GF vázak nem lenne rossz alternatíva

G3 tulajokhoz kérdések:
1. Kijelzőre milyen védőcuccot érdemes tenni, fólia? (Gondolom GGS nem játszik, mert nem megy át a tapizás, meg gari érvényesítés esetén esetleg belekötne a szervíz)
2. Ez a szürke kis pengető-szerű cucc lenne a "ceruza"?
3. Jól látom, a Q-menübe nem azt rakok amit akarok, csak egy bizonyos listáról válogathatok össze dolgokat? -
madgie
titán
Van Tejiparos is!
Most megint divat lett (szokásos retró-őrület), lehet kapni ezerfélét. Én meg emlékszem, hogy gyerekkoromban ilyenből szerettem a legjobban inni a hideg vizet, így gyorsan vettem kettőt.Sami néha kell csak, de akkor szeretem

Mr.Csizmás: úgy értem, Samyang. Ott van a képen. Halszem, nem vót olcsó, jobb, ha bele sem gondolok

-
nord_
veterán
Igen, a rajzokat szimplán le kellett volna menteniük.

Jópár évre megint elégedett lenne a júzer (legalábbis én
), ha nem csinálnak mást, csak sarki evf, billenthető lcd és GH1 (esetleg 2) szenzor.Aztán lehet, hogy ilyen váz sose lesz, mert azzal talán alátennének a G3 típusú vonalnak?
-
FEDman
addikt
A kis mélységélességgel nekem semmi bajom, de a természetes arányokat azért szeretném látni.

Persze lehet megint csak nekünk túl nagyok az igényeink, hisz ezek még csak egy idő előtt kiszivárogtatott képek, annak is örülnünk kéne, hogy nem kocsmában mobillal lőtték őket!

-
nord_
veterán
Lehet, hogy ennyire lassacskán adagolnak minden újat... Legalábbis remélem, mert ebben lenne valami előremutató a szimpla hülyeséggel szemben.

Kiéhezett tulajok megveszik az X-et, aztán ha fél év múlva jön az igazi ütős nagyágyú, akkor azt meg főleg megveszik. A Pana meg duplán jól jár, legalábbis pénzügyileg.
-
ez egy picit elrontott gf1 egy g3 szenzorral. nem hiszem, hogy túlzott elvárás lett volna ennél többet várni. ráadásul, ha a pana a nikon 1-et nézi célpontnak, akkor lehet, hogy nagyot zakózik.
a két fényerős zoom már komolyabban hangzik, de mi kerül alájuk? g4, ami megint g2 formavilágú lesz? nem hiszem. gh3? az ugye az, amit bejelentenek, aztán fél évig nem lehet kapni, 300e ft-ért?
hogy őszinte legyek, sokkal jobb vételnek tűnik nekem 50e ft-ért egy gf1-et halászni most, mint bármit kezdeni ezzel a gx1-gyel (ami nem hiszem, hogy olcsóbb lenne a g3-nál). sőt, igazából a g3-hoz képest milyen előnye van?
-
FEDman
addikt
Annyira torz nagylátós képek ezek, hogy az arányokat ebből szerintem még nagyon nehéz lenne megítélni. A fogásával viszont szerintem nem lesznek gondok. Legalábbis én szerettem már GF1-ét is, ez meg annál picit mégjobbnak tűnik.
Persze nekünk kicsit csalódás ez a váz, mert már hatalmasak az elvárásaink, de amúgy a Nikon 1-re nem egy rossz válasz. Komolyabb váz, jobb szenzor és ráadásul kit obival még laposabb is.

Az meg megint más kérdés, hogy mi már jó ideje nem ezt várjuk.
Viszont nem rég meglepődve olvastam, hogy a két fényerős Pana zoom obi állítólag már januárban érkezik. Na az nem lenne rossz, pláne ha érkezik alájuk egy ehhez méltó váz is.
Mint ahogy a GX1 is mintha elsősorban a kicsi zoom palacsinta alá készült volna.
-
norddal értek egyet: őszintén szólva semmi extra, simán egy új szenzor és kész. ráadásul még a nagylátós fotók alapján is túl kicsi, és ezt a kört már megjártam az e-pl3-mal. az a grip irtó ocsmányul néz ki (cserébe lehet, hogy kényelmes). sőt, az egész úgy néz ki, mintha picit összenyomták volna a gf1-et, aztán ráragasztottak volna egy minimálgripet. még a 14-42 X is marha nagynak tűnik rajta, pedig tudjuk, hogy az kb. a 20-as pancake mérete.
szóval ez, ma, marha kevés. úgy meg pláne, hogy a gf2 óta sír mindenki, hogy mit kér, konkrétan. még fan-rajzokat is gyártottak, gondolkodniuk sem kellett volna. nincs evf. ziccer lett volna x100/l1 típusú formát csinálni, de nem. adja magát a multi-aspect szenzor, és senki sem vesz gh2 helyett ilyet (de ha azonos áron vannak, ez is megoldva), de nem, azt sem.
nem tudom, hogy ennyire hülye a pana-oly páros, vagy ennyire tudatosan adagolják a "fejlesztéseket". bármelyik is, remélem, hogy egy irtó nagy pofon képében jelentkezik náluk a samsung az nx20-szal (sajnos vannak fenntartásaim, ha az nx200-ból indulok ki, ők sem normálisak).
hú, de pipa vagyok.
-
FEDman
addikt
Piszok jó kis gép lesz ez a GX1, ránézésre a fogása is kellemes lesz.
Egyetlen szépséghibája, hogy egy kicsit megkésett. Ha ez jön ki anno a GF2 helyett új szenzorral akkor mindenki pezsgőt bontott volna.
Ma se rossz ám ez..
Főleg ha jó lesz az új opcionális EVF.
Ettől függetlenül továbbra is várjuk mikor kerül már a Panánál az L1 után ismét oda a kereső ahová az való!

Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Viccrovat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy ruhás topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LEGO klub
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi haladó szinten
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4243, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 - i7 11800H 32GB DDR4 1TB SSD Quadro A2000 4GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
kicsi, értetlenke néha.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)