Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- Hieronymus: Rosszindulatú tevékenységek ellenőrzése IP alapján
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
Új hozzászólás Aktív témák
-
lehet, hogy már annyira süket vagyok meg minden, de mintha nem kattogna a 20/1,7 blendéje az E-PL2-n live view-ban. az af traktorhangja nem zavar annyira, mint az a rohadt kattogás (E-PL1-en). így most elég jó kis low-light gepárd lett a cucc.

-
Mr.Csizmás
titán
köszi mindenkinek
továbbítottam az újoncunknak az infot 
-
Olynor
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
A fehérvári Auchan-ban 70 ezer az EPL1 kit, lehet részletre is venni, de erre sajnos nincs 0% THM, ja és fekete színű.
-
EFT
tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Köszi a linket, nem akartam ide is beírni a hirdetést, úgy láttam, hogy ebben a topicban kevésbé szokás.
A gépről annyit kell tudni, hogy az edigitalban vettem, vigyáztam rá, szép, újszerű állapotú. Ha nem lenne karácsony és nem lenne a mintaboltos epl2 akció és nem tudnám, hogy az kifutó készlet, és később nem lesz, akkor nem pörögtem volna ennyire rá az epl2-re. Így viszont aránylag sürgős az epl1 eladás. -
EFT
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Hali! Enyém a gép. Holnap megyek az E-PL2-ért, azért adom el.

-
Mercutio_
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
én csak linkeltem, de elég egyszerű megnézni mind a gépet, mind a garanciapapírt+számlát, hogy rendben van-e. -
Mercutio_
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
E-PL1 mediker 79.900.-
GF2 bocs, nem oszt, nem szoroz, ha árérzékeny, akkor vegye meg az általam lentebb linkelt 2 hónapos, garos E-PL1-et 60-ért

-
hegyimorc
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Amikor belőlem gépválasztási tanácsadót akart csinálni egy haverom, akkor azt mondtam neki, hogy ha nem tudja magától, hogy mi lenne neki a jó, akkor ne költse ilyesmire a pénzét

-
Tulku
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
GF2-t említettem, sztem nagyságrendekkel jobb, mint a gf3
Az most a szaturnban 99 ezer körmöczi magyar forint, bátran akárkinek merem javasolni, pártállástól, nemtől, vallási felekezettől függetlenül.
(na jó, ha valamelyik párt tagja, azt megvárnám egy setét helyen oszt kicsit megrendezném
-
Mr.Csizmás
titán
konkrét árral kellene, mert árérzékeny a t. vevő
epl1 váz mennyi kb.?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Talán van olcsóbb (E-PL1) de a Tulku által lentebb írt GF3 klasszisokkal jobb vétel.
-
Messer22
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
HI
Újba PL1 kitek jó áron mennek.
(Használt PL1, GF1, P1, G1?)
-
Mr.Csizmás
titán
szakértő urak,
mi a legolcsóbb elérhető milc újonnan? (nagykompakt helyett inkább milcet vegyen...gépválasztási tanácsadó vagyok most)
-
válasz
hegyimorc
üzenetére
igen, az igazi különbség az obikban van. nem nagyobb a gh1 igazán, én is pont azt mondom, hogy érzésre nagy, de egymás mellett látszik, hogy ha valakinek kell hajtogatós lcd és evf, nincs kompaktabb megoldás (de van: nex-7).
kár, h ilyen nagyok a dslr obik, főleg, hogy állítólag készül egy olcsó 24/1,8 DX obi is a nikonnál...
-
Tulku
veterán
válasz
hegyimorc
üzenetére
Érdekes, a G3 nekem nem tünik "olyan nagynak"...
Nem prospektusokból néztem az adatokat, fogdostam én eleget ezt is azt is (volt 2 GH1-em és GH2-m) valahogy a gh-k érzésre nekem a dslr világot juttatják eszembe, és természetesen a zsebrerakhatóság szmpontjából is jobb egy evf nélküli gépes (az már más kérdés, hogy kit érdekel a zsebrerakhatóság, ha csak az lcd-t bámulhatja komponálás közben)
-
hegyimorc
senior tag
"alig kisebb látszatra, mint egy kisebb dslr"
Papíron a G3 is alig kisebb mint egy Nikon D3100, de ha már egy 20/1.7 és 35/1.8 is van rajtuk akkor elég jelentős a különbség.
Ezért nem érdemes a grammokat és millimétereket csak a prospestusokban nézegetni.
-
Tulku
veterán
Ugye, ugye?
Csak nem vagyok én annyira hülye...
(dehogynem)Pontosan ez volt a benyomásom...alig kisebb látszatra, mint egy kisebb dslr
Különben néztem az epl2-t, ki is lehetett próbálni a saturnban (pl1 és pl3 társaságában) magasan a pl2 tetszik a legjobban, masszív, jó kialakítású, kellően gyors, nagyon jó érzés kézbe venni, kattogtatni vele. A pl3 szerintem visszalépés külcsínyileg, messziről (szintén szaturnban ahol egymás alatt voltak) nem tudtam megkülönböztetni a pm1-től (ami sztem gáz, mert a pm1-et pontosan azért adták ki, hogy kompakt fílinget valósítsanak meg mft szenzorral mint a panánál a gf3)
Videózni meg úgysem akarsz...
-
köszi. itt van egymás mellett az e-pl2 és a gh1. nagyon érdekes, hogy a gh1 igazából alig nagyobb. icipicit vastagabb, de csak a hajtogatós kijelző miatt, csak annyival. icipicit magasabb, de csak az evf miatt, és jóval kompaktabb, mint az e-pl2 egy külső evf-fel. ott a markolat, de igazából a legkisebb pancake is jobban kiáll a vázból.
magyarán, ha valakinek kell evf és hajtogatós kijelző, a gh1 kompaktabb. ráadásul súlyban sincs érdemi különbség. mégis, a gh1 összességében valahogy nagynak tűnik, kézben is. az első kérdés, ami felmerül az emberben, hogy ennyi erővel miért nem egy nikon d5100?
fura dolgok ezek.
-
e-pl2 in da house!

tök rendben van a cucc, a fogása lehetne még jobb (de ég és föld az e-pl3-hoz képest, hála az égnek). a tárcsája viszont elég vacak, könnyen járós, lötyögős. ezt az e-pl3-nál javították, el kell ismerni.
összességében a legjobban tetsző pen nekem, és most akciózzák is a mintaboltban. bőrtok azért jön majd még rá.
ha valakinek kéne 14-42 II MSC vagy 40-150 II MSC, keressen, eladogatom őket sztem, elég a 14-150.
-
need
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
akkor egy kicsit majd nyaggathatlak privátban a géppel kapcsoltban...??!
Valahol valamikor írtad hogy az asszonnyal közösen.. azért írtam körbe a valaki a családban..
-
need
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Miszter..

ha jól tudom neked is Only-d van vagy legalább is valakinek a családban
gondolkoztam hogy megkereslek privátbande ez a \o elbizonytalanított
mert még a google sem ismerte fel..![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
need
addikt
Sziasztok..
Hát elég régóta olvaslak itt benneteket.
mondhatni hogy [így kerültem ide]
Azóta már van gépem.. ebben segített a legegyszerűbb dolog..mégpedig a honom alatt egy sdhc kártya amit bele raktam különböző gépekbe és kipróbáltam és amit láttam képeket azok alapján döntöttem..!
Egy HP photosmart R17 után azt hiszem elég nagy változás szerintem gyakorlatilag ismerkedünk egymással..és az Oly..!
Már volt bemutatkozás.. meg közös sörözés is..meg ilyenek..
Mivel hogy eléggé tapasztalatlan vagyok e téren.. szükségem volna olyanokra akik Olyt használnak..kellene pár baráti jó tanács..! esetleg..

-
sebgutkopf
őstag
Kíváncsi vagyok melyik győz meg. A sanyi állvány adatait én is olvasgattam, de ahogy írod is fölöslegesen nehéz és drága. Pedig a fej mozgatásának megoldásra nagyon baba.
Az igazi megoldás nyilván egy megfelelő nem túl nehéz állványra venni egy igazi videós 3d fejet. Azok nagyon jól ellen tartanak mozgatáskor és ha elengeded mégse bucskázik le a fej, ha nem rögzíted. Az egy másik kérdés, hogy hobby és otthoni célra megéri-e ilyen drága fejbe beruházni.
-
Tulku
veterán
No ha nem nagyon OFF:
Megtörtént az állványvásár. A következményekhez hozzátartozik, hogy videóra vettem, én évente két napot használom a családi összkép elkészítéséhez, magammal sehová nem viszem, ha túrázni, bicajozni megyek (napi tíz lépés max amit megteszek, biciklim nincs

A választás egy fluid fejes Velbon, amit a szaturn leértékelt, úgy hogy 15 ezer forintot kellett leszurkolnom érte. Kleroo nevű - néha itt is megmutatkozó - emberlény ajánlotta valakinek a zindexen, mondván; olyan fluid fejjel rendelkezik, amellyel a jóval drágább társa a dv7000-es.
És lám igen, a Velbon kínálatának csúcsfeje van rajta, c600 néven elhíresült.
Első videóm beltérben megnyugtatott választásom tökéletességéről (kogn. dissz) a fluid fej szépen teszi a dolgát.
Megnéztem a felső osztályt is Manfrotto képében, látszik a jobb építési minőség, de az is megremeg, ha kihúzom teljesen, illetve csak gömbfejjel a háromszorosa árban, s akkor hol a videófej?ON:
Ebben a szaturnban a GF2 kit 99 ezer pezó (jól olvastátok) szerintem most a legjobb vétel az MFT fronton. Igaz, hogy az a 14-42 nem csúcsok csúcsa, de baromi gyors, érintőképernyős, tiszta fém, médijapán, no meg Vitalij most hekkeli a videó részt. Ennyiért melegen ajánlom legalább megnézni (kipróbálható, van benne delej) akik feljebb lépésen gondolkoznak. A jpegje persze csapnivaló, de ne akarjunk mindent... -
EFT
tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Nézegettem azt is, de mivel van mellette DSLR, nekem az EVF nem elengedhetetlenül fontos. A pancake nem rossz, de a 20/1.7 mellé inkább egy alapzoom kell, meg majd esetleg egy 45/1.8. Arra jutottam, hogy jó lenne ez az E-PL2, de ha pár napon belül nem viszik el az E-PL1-et, akkor ennek fogok továbbra is örülni.

-
Tulku
veterán
Értem én az írást, afféle, amit mögérdemel a magamfajta...
De!
Azt is írtam, hogy vállaljuk fel saját választásunk hibáit, előnyeit, értékeljük magunk, s gépünk ennek tükrében.
Még mindig eszembe jutnak Parci kartács szavai:
Azt válaszd, amelyiket szereted, amelyik igazán megragad, magaddal akarod vinni, használni, s nem nézed fullhádémonitoron a pixelhibákat (tudom: klasszikusokat csak pontosan, de nekem ez csapódott el...)És ha kacsingaccc akkor alkuggggy pofátlanul erre erre erre
A 45 1.8 egy főnyeremény, a kereső sem rossz, a te választásod, mennyit áldozol az utódért...
-
EFT
tag
Igen, ezt tudom. Ami nekem furcsa, hogy a dpreview szerint az E-PL1 jobb low-lightban és videoban, míg a dxomark a RAW low-lightot lényegesen jobbnak tartja az E-PL2-ben (487 vs, 573 ISO).
Van esetleg ilyen irányú tapasztalatod?
Én azt tippelem, hogy RAW-ban tényleg jobb az E-PL2 low-light, JPG-ben kb. azonos, videoban is azonosnak kellene lennie sztem. De nem használtam még E-PL2-t. -
FEDman
addikt
Az iso100-at csak papíron veszted el, valójában az E-PL1-en is iso200 az alap érzékenység. Amit meg az E-PL1 iso100-on csinál az csak szoftveres visszahúzás amit elég rendesen megszenvednek a csúcsfények.
Ennyire erővel az E-PL2-est is túl lehet lőni iso200-on majd utólag visszahúzni 1 EV-t és máris ugyanott vagy. Az 1/4000s viszont nagyon jól tud jönni.
Ezt leszámítva képminőségre szerintem egy kategória. A fent említetten túl a legnagyobb különbség az igényesebb csomagolás és az általad is említett E-PL1 kompaktos kezelése helyett egy sokkal kellemesebb ergonómia.Az 1/4000s záridőn túl érdemi különbség nem igen van így a váltás nem feltétlen észszerű.
No de párt se feltétlen csak a puszta nyers paraméterek alapján választunk, az se mindegy mekkora élmény kézbe venni és hát e téren az E-PL2 finomabb falat.

-
EFT
tag
Véleményeteket szeretném kérni a következőben:
Mennyire érdemes Olympus E-PL1-t E-PL2-re lecserélni?
Én eddig amellett voltam, hogy nem túl sok, legalábbis sok pénzt nem érdemes ebbe beleölni.
Nyerek vele nagy felbontású, szép kijelzőt, ami tényleg jó dolog; jobb kezelést tárcsával; szebb vázat; 1/4000-es záridőt, bár elveszteném az ISO100-t; új MSC-s kitobit, bár főként a 20/1.7-est használom.
Nálam a m4/3-os gép egyelőre DSLR mellett, csúcskompakt helyett van, ezért az E-PL1 kompaktos kezelésével elég jól elvoltam.
Képminőségben, videóban elvileg ugyanaz, bár a dpreview értékelése szerint low-lightban és videóban az E-PL1 valamivel jobb ?? Másik oldalon pedig a dxomark a RAW low-light képminőséget kb. 15%-kal jobbnak értékelte az E-PL2-ben.
Kérdéses számomra az is, hogy az AF mennyivel lenne gyorsabb, pontosabb, az E-PL1-nél? (A dpreview szerint kb. annyival, mint amennyit az MSC-s kitobi jelent)
Tulku kollega szerint az E-PL1 az mFT-s gépek közül az egyik leglassabb (Ő nem pont így fogalmazott :-) ezt azért rögtön meg is cáfoltam :-) de AF-ben a Panák tényleg jobbak. Viszont kérdés számomra, hogy az E-PL2 hogyan viszonyul ehhez.
Ebben a témában asszem Parci kollega aki igazán szakavatott
de mások tapasztalatát, véleményét is szívesen fogadom.PS Tulkunkak: ennyit a kognitív disszonanciáról

-
nord_
veterán
Nem akarok beleszólni, mert nem az én pénzem, de a tizenezres állványok pont az a kategória, amit pár hónappal később lecserélünk egy normálisra. Az állvány kicsit más játék, mint a fényképezőgép: ha okosan választunk, a tripod még akkor is meglesz, amikor már a nevére se emlékszünk annak a fotógépnek, amit először tettünk föl rá.
-
Tulku
veterán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
aszongyák ez (c600) jól mozog, de azért leellenőrzöm.
Sanyi állványt néztem, az nagyon babán mozgott, de van rajta egy kiló felesleges biz-baz (távvezérlő,fókusz, zúm meg miegymás) ami nekem nem kell, illetve 20-24 pénz.Mindegy ma megnézem a felhozatalt, aztán lehet választok valamit...
-
sebgutkopf
őstag
Az a késleltetett 3 vagy 5 képes sorozat nagyon jó. Főleg csoport képeknél, nem kell rohanni és 5-ből csak van egy, amin senki se pislog

Állványban én nem nagyon bízom az olyanokban, amelyiknek szüksége van szétnyitott lábaknál belső merevítőkre. Az azt sejteti, hogy azért kell, mert inognak a vékony lábak kihúzva. Cullmant néztél már? Manfrottonak is vannak kisebb állványai mint pl a 715. De a cullman olcsóbb.
A gond a fej igazából. Videózásnál szempont, hogy a fej oldal irányba simán mozogjon ne darabosan és ezt nagyon kevés tudja. Amúgy van olyan gömbfej, aminek van külön horizontális állítási tengelye, ami a gömbtől független. -
Tulku
veterán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Nem is veszem meg, 35-ért odaadná pedig, de egy velbon c600-at néztem ki, az 17-18 körül van, és azon is fluidos a fej (továbbá elég sokan ódákat zengedeznek róla ár-érték arányban, nincs is eladó egy szál se)
Nekem nem kell hosszú záridőkre, fénykép max családi események alkalmával, fókusz előre beállítva, 10 mp-es késleltetéssel 3 db-ot (mer hogy ilyen es van rajt) lövök oszt megnézem melyik jó. -
sebgutkopf
őstag
-
szőröscica
addikt
Használtam egy 1100D-t a napokban, az a kereső egy rossz vicc a Panasonic EVF-hez képest. Kicsi, sötét, fos. Nem bánom, hogy m43-as gépre sikerült rábeszélnetek, és nem ugrottam bele egy olcsó dslr-be.
-
nord_
veterán
Az árakat majd meglátjuk (bár az árfolyam nem sok jóval kecsegtet).
EVF: egyelőre sajnos úgy tűnik, a Pana hozzáállása az, hogy akinek beépített kereső kell, az válasszon a G/GH sorozatból. Végülis logikus... vagy legalábbis annak tűnik. Persze, vannak olyan kekec júzerek, akik az slr-like helyett a távmérős módit szeretik - reméljük, elegen vagyunk, hogy észrevegyék az igényt.
Vagy, ha mi (és a Sony) nem, legalább a Fuji és a jövőbeni Oly majd rákényszeríti nyakas kedvencünket álláspontjuk újragondolására. -
nord_
veterán
-
válasz
ROBOTER
üzenetére
az állványra lógatott táskáról, mint hibátlan megoldásról? nézd, műszaki dolgokban alapvetően a kisujjadig sem érek, ezért és egyébként is rettentő mód tisztellek. ám ezt azért még én is nehezen hiszem el. mozog az a táska, mozgatja a szél, mozgatja, hogy odatetted, és ugyan ki lehet várni amíg minden mozgás megszűnik, de valahogy azt képzelném, nem ez a legjobb megoldás. és igen, remélem, hogy ebben egy statikus is megerősítene.
-
Marseille199
senior tag
Hmm, akkor felejtős.
Mindegy, az én állványom nem múlja felül senki. Régi Berlebach, egyszerű 3D fejjel. Atomvillanáskor is szilárdan állna és rögzítené az eseményeket borotvaélesen. Csak most kicsit tönkrevágta egy ismerősöm. De eddigi legjobb állvány, amit póbáltam. És csak röpke 4 kg

-
válasz
Marseille199
üzenetére
bemozdul sajnos. legalábbis nem hiszem, hogy a hasonló súlyú, 3 lábrészes gitzo rosszabb volna, mint a 4-es hama. és bemozdul. kicsit, finoman, de bemozdul. ha most keresnék állványt, azt hiszem, egy jobb minőségű 1 kilós karbont céloznék meg, oda tippelném az arany középutat ezekhez a kisebb gépekhez.
-
válasz
ROBOTER
üzenetére
igen, ez egy tipikus hack.

a kihúzható középrész igazából már gond, még nem kihúzva is. a legjobb, ha egyáltalán nincs. illetve, érdekes volna megnézni mindezt egy nikon 1-gyel mondjuk, a teljesen elektronikus zár miatt már nincs mechanikus mozgás exponálásnál. lehet, hogy felértékelődne egy csomó állvány is, ami eddig so-so muzsikált.
-
ROBOTER
addikt
Ha már állvány: az enyémhez adtak kampót, amit a középrész (legyen az lapos, vízszintező vagy oszlop) közepébe lehet csavarni.
Ha picit is magasabbra kell kihúznom, akkor rá tudom akasztani a fotóstáskát. Én nem adnám fel a súlyát (1.06kg) azért, hogy magában is stabil legyen, mivel kizárólag gyalog és biciklivel járok.
-
válasz
Marseille199
üzenetére
négy részes, első feketepont. a gömbfej már neten át is sírós. nincs súlya, kizárt, hogy bármit megtartson. mindezek mellett amúgy nem rossz cucc, ha tudod, hogy mire veszed. én megvenném, a gitzóm is hasonló (azért stabilabb, így látatlanba is), mert nem érdekel, ha picit bemozdul a kép.
de, a lényeg, hogy be fog mozdulni, az hétszentség.
épp ezért viszont igazán jó megoldásként senkinek sem ajánlanám. nem megoldás, hanem egy könnyű helyettesítő.
-
:AMF:
senior tag
induro állványt vettem a mikrosatban, bár nem 3D, hanem gömbfejjel. teljes magasságon (158 cm) is baromi stabil cucc, nem billeg, nem lifeg. a középoszlop megfordítható, vízszintező is van. frankó kis szütyőt adnak hozzá, ja és szerelő készletet. a gyorscseretalp fémből van. kicsit idétlenül néz ki rajta a g2, olyan " ágyúval verébre" benyomást kelt.

-
Tulku
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Nikon AF 50 mm 1,4 de nem d-s és nem g-s.
Nekem nagyon bejön, 1,4-en olyan videókat lövök beltérben iso 4-800-al hogy leesek a székről. Az alapzúm felejtős beltérben, kb hasonló eredményt hoz, mint a 14-42 "nálatok" vagyis kuka. De ez a maga kis dof-jával eszméletlen jó. Már csak az az állvány...
Új hozzászólás Aktív témák
- OTP Bank topic
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Arch Linux
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Ezt nézed TikTokon és YouTube-on a telefonodon
- Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T4 Plus DeepCool 400W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Mini 2023 M2 16GB 256GB + billentyűzet/egér garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

továbbítottam az újoncunknak az infot
én csak linkeltem, de elég egyszerű megnézni mind a gépet, mind a garanciapapírt+számlát, hogy rendben van-e.
persze, a szenzor az bitang jó benne, de mi már...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)