Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Jaja. Teljesen más téma, de sokan csak azt nézik a régi objektívek használatánál, hogy van végre fényerő, milyen szépen (?) mosnak. Itt egy kép, miért is kell több pénzt kiszurkolni az M Zuiko 45-ért

-
sebgutkopf
őstag
A 30-as makrót elszúrták, hogy nem legalább F2. Így számomra is teljesen érdektelen, mert nekem makró nem kell, viszont a 30mm (45mm evk) pedig pont a kívánatos normál alap fényerős fix lenne.
Ráadásul ilyen nagy látószögű makró...
Ezt nem fordítva akarták? Egy 30/1,8 és egy 50-es makró értelmesebb lett volna meg mondjuk egy 85/1,8 porté.
-
madgie
titán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Ha középpontban és nagyjából a közelpontban van a téma, mögötte meg van mit mosni, akkor nem is olyan rossz a a 16/2.8

De ha már tájat akarsz fotózni, akkor "lyaly" nekünk. Nézzétek a jobb felső sarkot... f5.6!
-
Tulku
veterán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
30-as makró van a vesztend sanyi boltban...csak azt nem tudom mire jó.
(máhogy jó nagy fényerőt csináltak neki)Ha már lenne 50 1.8 stabival én is elgondolkodtam volna egy nex 5n-en, de így megint a GH2-nél kötöttem ki

-
válasz
sebgutkopf
üzenetére
jobb híján én is megvenném, inkább csak a logikát nem értem, ami ezt eredményezte. ha már úgy is csináltak egy új obit, nem lett volna nagy dráma értelmesen megoldani. már csak azért sem, mert 50-esből így is lehet millió egyet használni a nex-en.
-
sebgutkopf
őstag
Nekem is jobban tetszene a 60, de ettől függetlenül tuti nevező vagyok egy példányra.
Imádom, hogy már mindenhol azt mondják, hogy a nex obi választékában van 4 fix, meg mittudomén hány zoom obi.
Csak az a gond, hogy a 4 fixből jelenleg ha bemész a boltba továbbra is csak azt az 1 db 16-ost tudod megvenni. A papíron már hónapok óta létező 24/1.8, 30/3.5 macro és 50/1.8 obikból pedig max a tesztelők fogtak kézben valódi üveget.Szerintem érted min háborgok.
-
válasz
sebgutkopf
üzenetére
fel nem foghatom egyébként, hogy az az 50-es miért nem minimum 58-60 mm

-
sebgutkopf
őstag
Valamit pedig mégiscsak tud az 5n, mert azon mintha egy teljesen más obi lenne a 16-os. Állítólag a szenzor mikrolencséi miatt, de nekem mindegy is a lényeg, hogy más. A nex-3-on az 16-ost szinte F8 only-ban használtam, az 5n-el viszont jóval bátrabban lehet a rekeszt kezelni.
Érdekes hozzáállás. Ezek szerint a sony-nak jobban megérte a vázat/szenzort addig hegeszteni, amíg jobb nem lesz az eredmény, mint egy jobb verziót kiadni a 16-osból. Fura hozzáállás.
Csak jönne már az a nyamvadt 50/1,8! Karácsonykor jó lenne már azzal riogatni a családot
-
Tulku
veterán
Nem tudom, nekem gh1-en elég lassú volt a 45-ös (meg is jegyeztem Parcinak eladáskor) de GH2-n mintha kapott volna egy turbó fokozatot.
Persze előfordul olykor az általad említett dolog, de mégis jobban esett vele filmeznem mint a kitobival, és nem csak a kontúrélesség miatt (bár hazudnék, ha ezt a szempontot kihagynám, nem hiába hekkelik orrba-szájba sokan a GH1-2-jüket) de a beltartalom, a fényerő, a színek jobbak, határozottabbak.Próbáld meg a fókuszkeretet családi eseménynél nagyobbra venni, hátha kevesebbet téveszt. A kézremegés valóban érezhető kézből, talán ez az egyetlen hátránya, de a 20-asnál nekem jobban előjött.
-
Khm,
szerintem annyira nem hűdeszuper a 45-ös videóra.
Túl hosszú, és iszonyatosan "ideges", a legkisebb kézremegés rendesen felnagyítva jelentkezik a mozgóképen, nemhogy kézből valami mozgalmasabb téma. Állványról, vagy biztos kézzel, de így meg melyik nem jó...???
Tény, hogy azt nem csinálja mint a 20-as palacsinta, hogy oda-vissza túlszalad az AF, ám sebességet tekintve nem valami fürge. Egyszer kiesett a téma (emberek) a fókuszból, és legalább 6-8 mp kellett mire visszaállt. Kicsit idegesítő mindez 1.8 rekesz mellett egy fontos résznél, amikor a témád egy szép mosott bokeh
ahelyett hogy éles lenne!Komolyan elő kell vennem megint a 14-42 kitobit, sztem videóra jobb, mint a 20-as pala, vagy 45-ös Oly. Nem halálosan éles, na és kit érdekel? Aki azért nyomja fullHD-ban, hogy azt fél méterről nézi, hogy vazz, milyen k**** éles, az el van tévedve...
-
madgie
titán
Én is szeretem kézbe venni, zsebbe tenni, tök jó vele fotózni. Imádom, hogy a bajonett folytatása a 16-os, gyönyörű minőségi a hármas egyszerű polikarbonát váza is, paszentos, szépen megtervezett az egész.
Csak aztán a Lightroomban azt látom, hogy a Micro 4/3-dal sokkal jobb képeket lehet csinálni. Persze erről nem a váz tehet, sokkal inkább a Sony gyér objektívválasztéka.
-
hehe, én is sokat tapiztam egy nex-3-ast a hétvégén (ismerősét), és leginkább csak megerősített abban, hogy a sony elég rendesen kitalálta, hogy mit akar ettől az egésztől. a handheld twilight iszonyú látványos, a sweep panorama dettó, a váz nagyon minőségi, az lcd-től könnybe lábad a szemem stb. lehet, sőt biztos, hogy a gh1 sokkal komolyabb cucc összességében, de kézbevenni és használni a nex-et meggyőzőbb, nem is kicsit. igazából a sony-n és a nikonon érzem egyelőre, hogy koncepcióval érkeztek mirrorless földjére. ami lehet, hogy nem a legjobb, de "nulláról rajzoltak".
ehhez képest az olympus a huszonnyolc pen vázával, a pana a gf-jeivel inkább tűnik kóválygó gólyaf.snak a levegőben.

a gh1-et amúgy képtelen vagyok megszeretni egyelőre, de küzdök még

-
madgie
titán
Tegnap megsétáltattam Pozsonyban mindkét gépet (adventi vásár). GH1-nél hátrány volt a banding, NEX-3-nál meg az objektív, meg a Sony hülye jpeg motorja (handheld twilight mode-ban csaj jpg van). Baromi zavaró egyébként, hogy a NEX képek bajnokul festenek az LCD-n és 90%-ban pocsékok monitoron, a GH1-nél meg fordítva, fakó az LCD, de a monitoron meg brutális. Persze ebben vastagon benne vannak a "lencsék", a Sony 16/2.8 még f5.6-on is takony a jobb felső sarokban (nem mintha elvárnám, hogy faltól falig éles legyen egy ennyire olcsó ekv 24mm nagylátó)
-
Tulku
veterán
Igen!
Holnap veszek egy panát (visszavásárolom az egykori enyémet)
Ő csúnya, lassú, zajos, borzalmas élességállítással, de;
Nincs nála jobb obi a 20 ekv 40 tartományban széles-e határon!
IMÁDOM!
ps: ma dönthettem hogy a 45 1.8 oly, vagy a 20. 1.7 pana legyen a nyertes (pénzhiány miatt) és egyértelműen a pana a befutó.
pedig az oly gyönyörűen állít élességet a GH2-n, zajtalan, és kiváló vidóra is, akár autofókusz módban is!
Remélem meggyőztelek!
Ja igen, a 17-es palacsinta egy kissé mos, nagylátószerű, de nem oly állrónder, mint a 20-as palacsinta
-
lutiy
tag
A panasonic 20mm/f1.7 obektiv mennyire jó video felvételekre?
Többen irtátok hogy traktorhangja van!
Ez zavaró lehet videó felvételek közben!
Tapasztalatok mi vele kapcsolatban? -
need
addikt
köszönöm mindenkinek az értékes hozzászoktatásokat..

-
Mercutio_
félisten
Itt vannak a lényeges különbségek felsorolva (kereső gyengébb, LCD-kijelző nem kihajtható/forgatható, videó csak mjpeg nem AVCHD, témamódok hiányoznak, a többit olvasd el
) -
ROBOTER
addikt
válasz
Messer22
üzenetére
Majd egyszer. Sajnos mindkét műfaj ami érdekel eléggé minőségorientált, és ebből nem engedek. A tele tartományban egyelőre csak játékszerek vannak (100-300, 75-300). A makró már kezd komolyodni, de GH2 tudása alá nem nagyon mennék, viszont szeretnék egy kivitelében is profibb vázat. Azért néha be kell feküdni a mocsokba.
-
need
addikt
Sziasztok...
Lóg nekem még itt a levegőben egy [kérdésem] az Olyval kapcsolatban...
esetleg valaki tudna rá reflektálni valami érdemlegest...?Na meg ha itt tartunk..csak úgy kíváncsiság képen..
Nézegettem most Panasonic Lumix DMC-G10K gépet..pár oldalt..és elég érdekesnek találtatott..!Igaz idáig a kezembe Nex-3 és E-PL1 gép volt.. ezt még nem próbáltam ki..!
Ami engem érdekelne hogy képminősége milyen a gépnek..?
Van annyira jó vagy versenyképes mint az PL-1...? -
ROBOTER
addikt
Ha 200 ezret kinyomok egy 45/2.8-as obiért, akkor jó lenne, ha nem csak makróra tudnám használni. Megnéztem a szintetikus teszteket, azok középen extrának, nyitva és szélen pocséknak mutatják. Ezt a képek alátámasztják, 2.8..4 környékén a kép széle véleményem szerint olyan szintű, amit egy gyakorlatilag kistelénél nem lehet megengedni ezen az árszínvonalon.
-
ROBOTER
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nem, Pana 45 makró.
-
ROBOTER
addikt
Ha ezt az X 35mm 2,4-es makrót megcsinálja a pana, akkor rohadtul el kellene gondolkodnom egy Pana cuccon. Csak legyen általánosabb használatú, mint a 45 makró.
-
madgie
titán
GH1 vs NEX3 szenzor- és bajonettméret, a gépek alatt vonalzó volt, így méretre vannak utólag igazítva

(azért szúrtam be ilyen bénán mert a PH! képfeltöltője nem működik nekem valamiért)
-
Messer22
senior tag
HI
Nincs valakinek eladó 20 1.7 vagy 45 1.8? (occóért persze
) -
FEDman
addikt
Ehhez most kicsit fáradt vagyok, pontosan mi is a baja, nem olyan hibátlan a képe saroktól sarokig mint a 45/1,8-nak?
No de azért a széleket nem kéne ilyen hardcore összevetni egy nagylátó és egy kistele esetében.

Ha a többi ekv. 24mm-es obihoz hasonlítjuk akkor mindjárt más a kép, ami engem illet sose legyen ennél rosszabb nagylátóm!

-
-
na ja...
inkább ez a meglepő: 12/2 tapasztalatok -
FEDman
addikt
-
need
addikt
válasz
Mercutio_
üzenetére
nem is gondoltam hogy lehet venni utángyártott napellenzőt..?!?? feltételezem ilyet itthon nem lehet kapni...

a másik kérdésem... neked is ill. aki esetleg tudja..
hamarosan megyek megvenni az Oly Epl1 gépecskét.. gondolkoztam rajta hogy venni kéne tartalék aksit.. de mint látom arany árában mérik..!
Az Oly nem nyüszög ha utángyártott aksi van benne..pl. [ez???] -
madgie
titán
Béna kép de a lényeg rajta van: APS-C szenzoron az M ZD 45/1.8. Kézzel odatartva, ahogy illik

-
Mercutio_
félisten
Nemtom, egy
VÁMNAV-os ismerős írta, de még valamikor év elején, és akkor engem csak az IT-eszközös része érdekelt
G2 tulajokhoz lenne kérdésem: Mitől lehet az, hogy egy 2 akkus pack egyik akkuja egy G2-ben tökéletesen megy, a másik akkut egy másik G2 viszont "visszadob", hogy utángyártott?
A második vázon 1.0-ás firm van (14-42-es obin 1.1-es)need: Utángyártottat érdemes venni napellenzőből, ezt a drága gyári trükköt CaNikonék is játsszák

-
Messer22
senior tag
válasz
Marseille199
üzenetére
a sunpak tud motorosan zoomolni(de neked kel nyomni rajta a gombot), 50+ kulcsszám, forgatható-dönthető stb.
-
Marseille199
senior tag
Igazándiból fontos lenne, hogy tudja, mikor zoomolok és ő is tegye ugyanezt, no meg tudjak vele plafonra villantani

-
Messer22
senior tag
válasz
Marseille199
üzenetére
HI
manuál vagy auto vakut tudok adni

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
e-pm1 kitvaku jó?
-
Marseille199
senior tag
Nem is tudom, hogy írjam le...
Volna olyan kedves topiktárs, aki dec 9-10 nélkülözni tudna számomra egy vakut?
Fizetek kauciót, vagy tudok adni mondjuk néhány M39-es fixet, esetleg egy 300/4.5 telét kölcsönbe, hosszabb időre is.Vagy akármi. rugalmas vagyok.
Csak úgy néz ki, mennem kell szalagavatóra fotózni és khmm, csak a kitobim van egyenlőre a géphez

-
FEDman
addikt
Zsír!

Persze ha már elektronikus, akkor használják is ki annak az előnyeit!
Lehetne állítható az áttétel mértéke is. Sőt ha rajtam múlna lehetővé tenném egyébb alternatív funkciók kiszolgálására is. Például AF használata közben teljesen kihasználatlan, jó lenne ha ilyenkor mondjuk lehetne vele expo korrekciót állítani.. -
madgie
titán
Már a tükrös Oly-k is tudták ezt a fícsört, sőt, azt is lehetett állítani rajtuk, hogy milyen irányba kényelmes neked a focus by wire élességállító gyűrűt tekerni

#5207: egyébként úgy tűnt fel a dolog, hogy reggel a NEX elég raktam a kis 45-öst, aztán csodálkoztam, hogy a túróba nincs végtelenem vele. Aztán rápakoltam a GH1-re és kiderült a turpisság

-
FEDman
addikt
-
színzajt elég könnyű kiszedni nx2-vel, de a default nikon feldolgozás is nagyon szépen irtja. pont színzaj nem igazán probléma egyik újabb vázuknál sem sztem, beleértve (amit eddig láttam belőle) az 1-es szériát is.
persze lehet, h mesterséges mm-fények mellett nem az igazi, nem próbáltam.
-
FEDman
addikt
Erről beszéltünk anno, hogy mikor itt többen sokalták az árát a kis M.Zuiko-nak, hogy nem lehet egy az egyben összevetni az olcsó DSLR 50-es obikkal.

Egyrészt teljesen más látószög, másrészt talán még Roboter is megjegyezte, hogy a lencseszerkezetét tekintve is sokkal közelebb áll a klasszikus portré obikhoz, ami bizony meg is látszik a képén.
-
FEDman
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Hát ha ez így van akkor helyesbítenem kell, ezt az Oly oldotta meg ügyesebben.

És a két cég továbbra is keresztbe szivatja egymást..
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / 100%-os akkumulátor / 12 hónap jótállással
- Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-58-75F8 Gamer notebook - i7 12700H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

ahelyett hogy éles lenne!

)