Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
Gondolkoztam ezen az mirrorless EVF kereső témakörön, hogy lehetne a jelenleginél lényegesen jobb.
Már a Pana G1-en is feltűnt, hogy az LCD-nek hiába kisebb a felbontása, mégis sokkal szebb a képe, mint az EVF-nek. És itt most elsősorban a színekre, dinamikára gondolok.
Gondolom ez azért lehet mert akárcsak a szenzoroknál, kijelzőknél se a felbontás az igazán meghatározó e téren, hanem sokkal inkább a panel felületének mérete.No már most ha minden igaz a jelenlegi EVF-es gépekben ha jól tudom akkor marha pici panelek vannak, aminek a képére optikailag rá is nagyítanak.
Ezzel szemben ha megnézzünk mondjuk egy FF Canon 5D-t ott a kereső a képet a matt üvegről kapja, ami ugye nyilván 24x36mm-es ami viszont a fentiekkel ellentétben hatalmas. Olyannyira, hogy a prizmán keresztül úgy alkot végül képet, hogy annak méretét nem fel, hanem épp ellenkezőleg még kicsit le is kicsinyíti és így jöhet ki a 0,71x nagyítása.
A végeredmény meg mint tudjuk elég kellemes..
Persze egy optikai keresős SLR, látszólag semmi köze a témához, de..
Mi van ha ezt az elrendezést kicsit átemeljük egy EVF-es mirrorless-be?
Gondolok itt arra, hogy nagyobb kijelző panelt használunk, amit nagyjából ott és úgy helyezünk el, mint egy SLRben a matt üveget. Persze az mFT gépek vastagsága miatt akármekkora nem fog elférni, de egy 24x36mm panel talán még itt ís bőven elférhet és ha jól sejtem ez jóval nagyobb a jelenleg használtaknál. Erre aztán fel lehet puszilni az SLR gépeken alkalmazott prizmát.Ez egy elég komoly lépés lehetne a jobb minőségű EVF-ek felé, mert a jelenlegi keresők 1,44Mp-es felbontása szerintem már most is bővel elég, az igazi előrelépést a dinamika növelés jelentené. Amit meg szerintem a fent említett eljárással könnyen el lehetne érni, akár a jelenlegi technikával is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Tesla topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Spórolós topik
- Mini PC
- További aktív témák...
- Sony A7S III - újszerű - 2028 márciusig garanciális
- Hoya HD Filter CIR-PL 58 Digital - Prémium cirkuláris polárszűrő + Dörr Advanture filter tartó
- Nikon AF-P DX Nikkor 10-20mm f4.5-5.6G VR (makulátlan állapot!)
- Nikon D750 + 50mm f/1.4G + 24-120mm f/4G szett
- Canon EF 300mm f/2.8L IS USM teleobjektív - Újszerű -
- Apple iPhone 14 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- SzuperÁron! 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia - hajszálrepedt
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra - 12/256 GB Használt, karcmentes 6 hónap garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest