Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen okostelefont vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-04 10:31:59

LOGOUT.hu

Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Aktuális: Karácsonyi telefonajánló 2023 (cikk), Milyen telefont vegyek 2023-ban karácsonyra? (videó)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#183750) Serebro


Serebro
csendes tag

Sziasztok!

Telefoncsere előtt állok, egy jó pár évig használt Huawei P30-at szeretnék cserélni. Több készülékkel is szemeztem, elsősorban az iPhone 15pro/pro max és a Xiaomi 13T pro készülékeken gondolkodtam. Mindkettő más árkategória, mint a P30 volt, illetve a rendszer is különböző a két említett telefonon. A Google támogatás hiánya miatt nem szeretnék a Huawei vonalon maradni, de ha már telefoncsere, elgondolkodtam az ios rendszeren is (amit nem tudok, mennyire lesz kompatibilis a windows alapú laptopokkal), illetve a nagyobb készülékkel. A P30 egy kézzel könnyen használható 6-os méret, de a 6,7-esen is elgondolkodtam (iPhone esetében van különbség a pro és a pro max között).

Ami nagyon fontos, hogy jó kamerája legyen, fotózásra és alkalmanként videózásra is használnám, utóbbi esetében a hangminőség nem hátrány. Ezeken kívül emailezés, üzenetküldés különböző alkalmazásokon keresztül, közösségi profilok kezelése, telefonálás, hangrögzítés, ritkábban játék, online vásárlás, hírolvasás applikációkon keresztül, "hagyományos irodai" használat: dokumentumok megnyitása, esetenként minimális szerkesztése. Úgy láttam, mindkettő eSim kompatibilis, de ha fizikailag van benne két simnek hely, az sem hátrány. Mindenképpen hosszabb távra venném.

Alapvetően a személyes használat mellett munkaeszköz is lenne, így fontos az erős akkumulátor és hogy strapabíró legyen. Gyakran fut egyszerre több program a telefonon: email, üzenetküldő alkalmazások folyamatosan, emellett a P30-on lehetőség volt arra is, hogy a fő alkalmazás mellett bizonyos appokat kis ablakban megnyissak.

Érdemes egyáltalán átváltani Androidról ios-re? Android után számomra az ios is egyszerűnek tűnt, némileg másabb a felület, de a funkciók hasonlóak.

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen okostelefont vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.