Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen okostelefont vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-04 10:31:59

LOGOUT.hu

Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Aktuális: Karácsonyi telefonajánló 2023 (cikk), Milyen telefont vegyek 2023-ban karácsonyra? (videó)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#178870) dontibee


dontibee
tag

Sziasztok!

Nagyon időszerűvé vált nálam a telefon csere.
A felsőbb kategóriákban gondolkozom, egy lassan 5 éves Huwaei Mate 20 Pro-t váltana az újabb készülék.
Új, független, gyári garis telót szeretnék, android rendszerrel (Google-szolgáltatásokat tartalmazó), hosszú távra. Nem túl kicsi, inkább a közepes/nagyobb kijelzős telót szeretnék. Két SIM fogadására képes legyen (bár nem tudom, hogy hány olyan közép-felső kategóriás mobil van, ami ezt nem tudja). Az átlagosnál némileg nagyobb akkumulátor, vagy a hosszabb üzemidő nagy előny.

Amire használnám:
- Sok különböző alkalmazást szoktam egyszerre (vagyis egyikről a másikra ugrálva) használni. Általában különböző kripto brókerek applikációit, mellette elemző, chart és indikátor kezelő programokat használok. Meg ezek mellé sokat olvasok (vagy szövegfelolvasót használok) híreket a mobilon.
- Sokat használom a YouToube-ot (gyakran fut kis ablakban, miközben mást is csinálok a telón), és a különböző közösségi felületeket: Telegram, Discord, Twitter.
- Fotózás, videózás, zenehallgatás közepes mértékben, de napi szinten használom erre is. Egy jó kamerás képességekkel rendelkező mobil kellene nekem.
- Az NFC-s fizetést gyakorlatilag minden nap használom, úgyhogy arról sem mondanék le.
- Navigálás, heti rendszerességgel használom.
- eSIM támogatás mindenféleképpen fontos lenne. Lehetőleg olyan, amin az airalo is megy. [link]

- Ami még nagy előny, ha van rajta infra is.
- Lehetőleg legyen IP68-as, mert a mostani készüléket is megáztattam jó párszor.
- Bár ez kevésbé fontos, de szívesebben használnék teljesen sík képernyős mobilt, mint lekerekített szélűt. De ha van olyan mobil, ami minden másban megfelel, akkor ezt el tudom engedni.
- És bár tudom, hogy fönt azt írtam, hogy nagyobb kijelzős mobilt szeretnék, de olyat, ami azért egy átlag zsebben hordható, tehát az igazán nagy batárokat kerülném…
Amiket néztem:
Galaxy S22 Ultra (Bár az S23 Ultra érkezése után az sokkal jobban tetszik, csak árban is jóval több.)
Galaxy S22+ (Szintén tesztek és sok adat alapján az S23+ megint jobbnak tűnik.)
Google Pixel 7 Pro (Itt több dologban is kompromisszumot kellene kötnöm.)
Galaxy S23 Ultra (Ez nagyon tetszik, hosszú terméktámogatással, viszont ilyen magas áron nincs benne infra, ívelt a kijelző, és töltőt sem adnak hozzá, ennek ellenére nekem ez az egyik favorit.)
Galaxy S23+ (Ami az S23 Ultrában hiányzik, az itt is, csat itt gyengébb a kamera, viszont cserébe nem ívelt a kijelző, és a tesztek alapján kicsit üzemidőben is jobb. És persze olcsóbb.)
Xiaomi 13
Xiaomo 13 Pro
Honor Magic5 Pro (Itt szinte minden egyben van, és még töltőt és egy tokot is adnak hozzá, viszont drága is. A Samsungot egy jóval erősebb gyártónak gondolom, a Honor nem tudom mennyire stabil. Ilyen árban jobb vételnek gondolnám a Samsungot. A Samsung viszont fele ekkora tárhelyet ad ugyanennyiért, és kevesebb RAM-ot.)

És most az Alzánál van egy akció a Honor Magic5 Pro-ra. Aki május 31-ig megrendeli az Honor Pad 8-at kap ajándékba (ami elvileg 130 ezer Ft). [link] Azt eladva lehetne csökkenteni a bekerülési árat, (bár gondolom max 80-90 ezerért lehetne eladni).

Bárkinek van egyéb ötlete, tapasztalata, azt szívesen veszem. Vagy ha valaki tud olyan telefont, ami alternatíva lehetne (esetleg olcsóbb, nem okkal gyengébb tudásban), az is nagyon hasznos lenne.

Előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen okostelefont vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.