- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- weiss: Pant* rant
- N€T0X|N: SSD cserék
- bambano: Bambanő háza tája
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Emunem
őstag
válasz
Mustármag #33374 üzenetére
azt értem, de milyen gyakran fordul elö, hogy ezek megtörténnek nálad? Erre gondoltam. Ha rossz környéken kell hagynod, (Miért nem lehetséges magaddal vinni?) akkor ok, minden más esetben ítélhetik úgy is, hogy magad okoztad. (Német ismerösök tapasztalatai) Ott mondjuk kötelezö a bizti...
-
válasz
Mustármag #31581 üzenetére
Az egyik munkahelyemen volt tűzoltási gyakorlat.
Megmutatták hogyan kell oltókészülékkel eloltani a kis tüzet. A dolgozók több mint fele elrontotta az oltást. Nem tudták egy percen belül eloltani a gázégőt, ami a valódi tüzet jelképezte. Stressz nélkül is kapkodtak, valós helyzetben rosszabb lenne az eredmény.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
Mustármag #31556 üzenetére
Ezen rajta vannak a bringas utak is? Mert olyat regota keresek. A merretekerjek.hu-t szoktam hasznalni, mert azon rajta vannak korrektul. De annak meg annyira rossz a kezelese telefonon bongeszoben hogy jajj.
Semmi, most olvastam a tobbi hsz-t, latom van valasztek is. -
PociAti
őstag
válasz
Mustármag #31557 üzenetére
Tűzoltókkal katasztrófák megelőzéséről beszélni olyan, mintha a nemibeteg gondozóban dolgozó ismerősöddel beszélgetnél a szexről Nem teljesen hülyeség, de ők az életben előforduló legdurvább forgatókönyvekkel találkoznak, azokra akarnak felkészíteni, közben az átlagos élet azért nem annyira durva, mint az ő normál hétköznapjuk.
Szerintem a roller tárolási helyével, a töltési helyszín megfelelő megválasztásával, a töltési idő meghatározásával (esetleg automatizálásával) jobban lehet védekezni a tűz ellen, mint amit el lehet érni egy ilyen oltó készülékkel.
Ha nekiállt égni egy roller, akkor fontosabbnak tartom előbb arról gondoskodni, hogy ne zárt térben legyen a roller, hanem szabadban, és csak azután nekiállni az oltásnak. De a roller szempontjából addigra már majdnem úgy is mindegy.Célszerűbb megelőzni, azzal, hogy normális rollert veszünk, nem cseréljük le a vezérlőt noname példányra, szakértelem hiányában nem gányolunk bele az elektronikába, teljesen vakon nem állítgatjuk a firmware beállításait, vizes használat után nem dugjuk egyből töltőre, stb.
-
PociAti
őstag
válasz
Mustármag #31556 üzenetére
OsmAnd-ról eddig még csak nem is hallottam, rákerestem mi az.
OpenStreetMap alapra épül, csak fejlesztettek rá egy offline is használható applikációt.
https://play.google.com/store/apps/details?id=net.osmandAz OsmAnd egy OpenStreetMap (OSM) alapú offline világtérkép-alkalmazás, amely lehetővé teszi a kívánt utak és járműméretek figyelembevételével történő navigálást. Tervezzen útvonalakat lejtőn alapuló útvonalak alapján, és rögzítsen GPX-nyomokat internetkapcsolat nélkül.
Az OsmAnd egy nyílt forráskódú alkalmazás. Nem gyűjtünk felhasználói adatokat, és Ön dönti el, hogy az alkalmazás mely adatokhoz férhet hozzá.
-
gaborino986
tag
válasz
Mustármag #31549 üzenetére
Köszi, sisakom van a bicóhoz, igaz az szürke, lakatot tervezek venni, igaz az is van de nem a legbiztonságosabb
Esetleg a fenti típusokból melyiket javaslod első rollernek?
Első körben vonattal kombinálva tervezem használni munkába való bejáráshoz heti 3-4 napban kb napi 12 km-es futással számolva.
Illetve van olyan útvonaltervező, ami e-roller szerint kalkulál?
Köszi! -
válasz
Mustármag #31407 üzenetére
Van még pár, ami "még könnyebb", ha nagyon számít a súly. A Xiaomi 8.5"-os kerekű rollerei.
Itt össze tudod őket hasonlítani.
A Pro 2-ben ugyanakkora az akksi, mint az F2 Plus/Pro/Pro II rollerekben.
A G2 hatótávját csak a G30 tudja, de ezt biztos észrevetted (az egyforma akksi méretből) PociAti listájában.Újonnan viszont a Pro 2 szerintem már nem éri meg, használtan 100ezer körül vannak, sokat látni kevés km-el is.
Korábban alu ötvözetből készültek, ezek könnyebbek voltak, a szénacél vázúak némileg nehezebbek alapból, és a lengéscsillapítók még plusz súlyt adnak hozzá.
A Dott bérlettel nem éri meg jobban?
Akkor nincs feloldási díj. Én is úgy használom a Limeot. Asszem valami havi 1800 az alapdija. -
PociAti
őstag
válasz
Mustármag #31403 üzenetére
Tömeg alapján állítottam sorba a táblázatot.
+-----+------------------------+--------+------+------+------+----------+--------+---------+
| aid | termek | weight | Pno | Pmax |range | capacity | energy | voltage |
+-----+------------------------+--------+------+------+------+----------+--------+---------+
| 228 | Ninebot F2 E II | 17.3 | 400 | 800 | 55 | 10200 | 367 | 36.0 |
| 230 | Ninebot F2 Pro E II | 17.3 | 450 | 900 | 65 | 12800 | 460 | 36.0 |
| 246 | Ducati PRO-III R | 17.6 | 500 | 800 | 55 | 10400 | 499 | 48.0 |
| 95 | Ninebot F2 Plus E | 17.7 | 400 | 800 | 55 | 12800 | 460 | 36.0 |
| 49 | Ninebot Max G30P | 18.5 | 350 | 750 | 65 | 15300 | 551 | 36.0 |
| 96 | Ninebot F2 Pro E | 18.5 | 450 | 900 | 55 | 12800 | 460 | 36.0 |
| 249 | Ninebot F3 E | 18.6 | 450 | 1000 | 70 | 10200 | 477 | 46.8 |
| 79 | Ninebot Max G30E | 18.7 | 350 | 750 | 65 | 15300 | 551 | 36.0 |
| 15 | Xiaomi 4 Pro (2nd Gen) | 19.0 | 400 | 1000 | 60 | 10000 | 468 | 46.8 |
| 250 | Ninebot F3 Pro E | 19.3 | 550 | 1200 | 70 | 10200 | 477 | 46.8 |
| 139 | Kaabo 8H (21A) | 19.4 | 350 | NULL | 70 | 21000 | NULL | 36.0 |
| 13 | Xiaomi 4 Pro Plus | 19.5 | 350 | 960 | 60 | 10200 | NULL | 48.0 |
| 80 | Ninebot Max G30E II | 19.9 | 350 | 750 | 65 | 15300 | 551 | 36.0 |
| 251 | Xiaomi 5 Max | 20.0 | 400 | 1000 | 60 | 10200 | 477 | 46.8 |
| 219 | Xiaomi 5 | 20.1 | 350 | 700 | 60 | 10200 | 477 | 46.8 |
| 213 | VMAX VX2 PRO | 20.4 | 500 | 1300 | 60 | 16000 | NULL | 48.0 |
| 84 | Ninebot Max G2 E | 24.3 | 450 | 900 | 70 | 15300 | 551 | 36.0 |
+-----+------------------------+--------+------+------+------+----------+--------+---------+Jelölés: Pno= nominális motor teljesítmény, Pmax = maximális motor teljesítmény, range = elvi* hatótáv, energy = Akkumulátor Wh-ban megadott "teljesítménye".
* Angolul theoretical, korábban szokás volt ezt typical-nak hívniuk, szerencsére leszoktak róla.
Hogy ne legyen ennyire szűk a lista, így a Max G2 E elvi 70 km hatótávját levittem a másik rollernél egészen elvi 55 km-ig (hátha annyival könnyebb és szélárnyékban elvitorlázna mögötted). Bár a Ninebot F2 E II vállalása így is nagyon bátor azzal a akkuval.
-
DigitXT
félisten
válasz
Mustármag #30816 üzenetére
sutty = kipp-kopp / tik-tak
Btw. annyira vicces, amikor vki annyit állít, hogy 13.5Wh/km-rel érdemes számolni, annyit biztonsággal meg lehet tenni (ez többrendbeli tapasztalat), erre a habzószájú megjelenik, hogy nem igaz, sőt "baromság", mert neki megy 12.5Wh/km is. Aha... Szóval, ha 40 km-re 540Wh-t mondunk, az baromság, hiszen neki menne 43 km is "ugyanúgy". A biztonsággal részt elegánsan figyelmen kívül hagyva kevesebb, mint 8% különbségről papol. Vicc!
(Ráadásul saját bevallása szerint ehhez már meg kellett piszkálni a gyári beállításokat is.)
-
-
-
-
PociAti
őstag
válasz
Mustármag #30262 üzenetére
Hogyan tudom bekapcsolni hogy folyamatosan világítson a hátsó féklámpa?
Bízom benne, hogy csak pontatlanul fogalmaztál.A féklámpa attól féklámpa, hogy a fékezést jelzi.
Annak így kell működnie, nem világíthat állandóan.Ha az lenne a szándékod, hogy a hátsó világítás (ami a féklámpánál lényegesen kisebb fényű), az első lámpától függetlenül felkapcsolható legyen, akkor arra normál esetben tudtommal nincs lehetőség.
Vagy esetleg az lenne a szándék, hogy ne lehessen megkülönböztetni mikor fékezel, vagy a regeneratív fékezés miatt mikor lassít a roller?
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Mustármag #30031 üzenetére
Téli használathoz annyit hozzátennék, hogy én sem vagyok fázós, csak 25-30 km/h sebességnél már az ember arcára fagy a kifejezés, hacsak nem használ fullos sisakot.
Sebességet is lehet csökkenteni.Nem olyan, mint kerékpáron, ahol mondjuk előre dől az ember (és még úgy sem kellemes), itt viszont egyenesen szembe ver a hideg. 3 km távolságra szoktam járni, az még épp kibírható.
Másik dolog az útviszonyok, ami miatt most már elővettem a kerékpárt, mivel áztatni a rollert, vagy jégbordákon megcsúszni vele nem lett volna praktikus. Noha a CST 8,5" külső elég jól tapad, érezhetően rendes autógumiból készült, nem nylon keverék. Nyomást is csak 2 bar körül fújom, hogy ne rázzon nagyon.
Az utak szóróanyaga is kérdéses, mennyire tesz jót a "karosszériának". Amikor csak vizes volt az út, a roller alját kellett letörölni a felcsapott víztől, az nem nagy feladat.
-
válasz
Mustármag #30031 üzenetére
Ird be hozzá, h Ninebot, vagy Segway, akkor már ad be találatokat.
F2 Pro helyett már inkább a G2-t ajánlom, jó roller. Én használtan vettem őket 200ezer körüli (~alatt) összegekért, Aliról rendeltem global vezérlőt hozzá, igy 35-el is tudnak menni, (viszont a trepni alján az adattáblán G2 E szerepel).
Az első lengéscsillapító el tud romlani, és gariban nem is akarják cserélni. Erről majd biztos találsz posztokat.Állítólag a Xiaomi is jó, de különösebb tapasztalatom nincs vele.
G2 Alin pont akciós. Onnét a global verziót lehet beszerezni.
Az Inmotion S1 lenne még, de az már nem nagyon kapható. Esetleg a Navee S65, bár az meg hangosabb motorú.
Itt össze tudod az adataikat hasonlítani.
Nemigen van más pálcikaroller, a Kugook ugyan erősebbek, de más kategória.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- Vicces képek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- EAFC 25
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- További aktív témák...
- HP OMEN 16 Brutális teljesítmény gamereknek és profiknak!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest