Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- tordaitibi: Chatcontrol
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
-
Drizzt01
őstag
válasz
Reggie0 #15597 üzenetére
Mindenhol azt olvastam, hogy elfogadják.
Felelősség: Optimum 4.000.000 Ft/évenkénti max. 2.500 Ft /év
2.000.000 Ft/káresetBaleset:
Optimum csomag
100%-os baleseti eredetű egészségkárosodás 1 250 000 Ft
baleseti halál 1 000 000 Ft 2 500 Ft/év
baleseti csonttörés 25 000 FtSzerintem nem olyan rossz
-
Reggie0
félisten
válasz
PociAti #15588 üzenetére
Nem hibas, csak nem erted, pedig egyszeru altalanos iskolas logika az egesz. De elmagyarazom: le van irva a jarmu es a gepjarmu definicioja, amit ideztem is. Ez megfelel az elektromos rollerre. Ezen kivul vannak szabalyok, amelyek azt mondjak, hogy egyes eszkozok nem szamitanak gepjarmunek vagy jarmunek annak ellenere, hogy a jarmu vagy gepjarmu definiciora megfelel ra(lasd smkp, babakocsi, kerekesszek, stb.). Az elektromos rollerre pedig nem talalsz ilyen kivetelt. Tehat az alap szabaly megfelel ra, igy az.
Es igen, ez igy mukodik, hiaba nem kedves neked az igy kapott vegeredmeny.MABISZ-nal egy baromsag amit irnak. Mutasd meg, hogy melyik szabaly alapjan kivetel a 300W alatti e-roller? Nem fogsz ilyet talalni.
#15587 Somatom: A babakocsi nem, benne van a kreszben ez is. A moszkvics jatek pedig mar igen, mivel a gyermekjatekokat kivettek a kivetelek kozul.
-
aelod
veterán
Most akkor mi a helyzet velük? Mond tiktokon is mindenki mindent is
-
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #15583 üzenetére
(#15583) Reggie0
"Hat, ha a roller nem SMKP, akkor egyertelmuen gepjarmu, hiszen nem emberi ero, nem allati ero es nem termeszeti ero hajtja, hanem egy gep."Szerinted...
Maga a következtetési folyamat teljesen hibás.
Azért, mert kizárod hogy egy állat nem elefánt, attól még nem lesz zsiráf.
"Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást csak gépjárművekre lehet kötni. A vonatkozó jogszabály (Gfbt.) szerint gépjárműnek a közúti forgalomban való részvétel feltételeként hatósági engedélyre és jelzésre kötelezett gépjármű, pótkocsi, félpótkocsi, mezőgazdasági vontató, négykerekű segédmotoros kerékpár (quad), lassú jármű és munkagép, továbbá a hatósági engedélyre és jelzésre nem kötelezett segédmotoros kerékpár minősül.
A 300W teljesítményt el nem érő elektromos roller és elektromos kerékpár a jelenleg hatályos szabályozás szerint nem minősül gépjárműnek, így biztosítás sem köthető rá. Ilyen járművek használata esetén javasolt olyan lakásbiztosításhoz tartozó vagy egyéb felelősségbiztosítást kötni, amely fedezetet nyújt a gépjárműnek nem minősülő járművekkel okozott károkra is."
-
AliasB
senior tag
válasz
Reggie0 #15580 üzenetére
Ó dehogynem! Ha ez a 21éves nő meghalt volna (ami lehet nem is sokon múlt így 125km/h-s sebességnél rolival) egyből felelősöket kerestek volna, hogy ez hogy fordulhatott elő és miért. Aztán mit lehet tenni, hogy ez többet ne forduljon elő. Ennyi erővel fiatalabbal is megtörténhetne mert bárkinek lehet rollere. A lényeg annyi, hogy ez egyszerűen nem biztonságos de ez van akit nem érdekel.
-
Reggie0
félisten
válasz
Somatom #15584 üzenetére
Igen, mert mint latod ott van a szabalyban, hogy az kivetel. De az e-rollert nem irjak, hogy kivetel lenne.
Jarmu pedig ugy lehet, hogy kozuti szallitoeszkoz. Ehhez nem kell semmilyen besorolas sem, nem is irja feltetelkent.
Lasd:
Jármű: közúti szállító- vagy vontató eszköz, ideértve az önjáró vagy vontatott munkagépet is. -
-
Reggie0
félisten
válasz
Somatom #15582 üzenetére
Hat, ha a roller nem SMKP, akkor egyertelmuen gepjarmu, hiszen nem emberi ero, nem allati ero es nem termeszeti ero hajtja, hanem egy gep.
Gépjármű: olyan jármű, amelyet beépített erőgép hajt. A mezőgazdasági vontató, a lassú jármű, a segédmotoros kerékpár és a villamos azonban nem minősül gépjárműnek.
-
Drizzt01
őstag
válasz
AliasB #15579 üzenetére
Félre értesz. Én várom a szabályokat, felkészültem rá. Védőcucc, jogsi biztosítás. Viszont nálunk Szolnokon, szivesebben közlekedek úton, mint bicikliúton/járdán. Többnyire jobb állapotú a bicikliút, de akkor is. Nem azt mondtam, hogy pályán szeretnék száguldozni 110-120-al. De a mostani rollerrel, ha mindenki betartja sebességhatárt, tudom kényelmesen tartani és nem tartom fel a forgalmat. Ha valaki képes normálisan közlekedni az úton, miért ne tehetné. Aki meg nem érzi magát biztonságba az úton, maradjon a járdán/kerékpárúton, de akkor tartsa be az oda érvényes szabályokat. Nyilván ez csak hiú ábránd, de hátha lesz normális szabály egyszer
-
AliasB
senior tag
válasz
Drizzt01 #15574 üzenetére
Nem tudom hogy jön ide a motor de ezzel a sebességgel motorral esni is életveszélyes. De a motor sokkal stabilabb és nem véletlen van a megfelelő vezetői engedélyhez kötve. Az első ilyen rolleres esés után meg lehet majd nézni milyen szabályzások lesznek és lehet hőbölögni, hogy miért. Ki akarja, hogy valamelyik szerette azért haljon meg mert felelőtlen módon rollerezett? Ki lesz a hibás? Kit fognak beperelni, hogy egyáltalán miért rollerezhetett így? Én is hivatásos sofőr vagyok 22éve és tudom milyen szar állapotban vannak az utak és sokan hogyan közlekednek! Teljesen mindegy ki mit gondol biztosnak mert nem csak egyedül vesz részt a közlekedésben!
-
PociAti
őstag
válasz
Drizzt01 #15574 üzenetére
"Nyilván nem teljesen egészséges ez a közlekedési mód, de ha ő biztosnak érzi, miért ne?"
Mert ez a jármű az úthibákra sokkal-sokkal érzékenyebb.
Baleset esetén ő egyedül fogja viselni a mentési és kórházi költségeket, vagy közösen viseljük azt?
Ha helyszínelés miatt lezárják 1 órára az autópályát, az nem csak a balesetet szenvedett magánügye.
Lehetne még sorolni az ellenérveket.A "Természetesen a kellő odafigyeléssel." értelmezhetetlen ebben a környezetben.
Nem lehet ennyire felelőtlen emberre saját belátására bízni a megfelelő döntés meghozatalát, pont emiatt van szükség szabályozásra. -
Drizzt01
őstag
válasz
AliasB #15573 üzenetére
Igazság szerint nem jobb, ha ilyen tempóval motorral esik. mNyilván nem teljesen egészséges ez a közlekedési mód, de ha ő biztosnak érzi, miért ne? Egyébként meg a pálcikások elképzelni sem tudják mekkora élmény nagyobb sebességgel haladni. Természetesen a kellő odafigyeléssel. Erre lehet azt mondani, hogy nem feltétlen kell nekem hibázni. Ezekkel a dolgokkal tisztába vagyok, 91 óta vezetek, az elmúlt 10 évben meg hivatásosként. Busz, tgk szgk, minden minek kereke van. Mégis úgy vagyok vele, ha lehet én is inkább az úton megyek 50-60-al, mint a bicikli úton 20-al. Egyszer ki kellene próbálnod, milyen az amikor teljesítmény van alattad és maximálisan tudod uralni. Kihangsúlyozva a megfelelő védőfelszerelést
-
polo493
tag
Ezekkel autó úton lehet menni? vagy csak járda lakó övezet meg kerékpár út?
Ha nincs rá szabályozás akkor lehet pl 2000+w motorossal simán menni esetleg biztosítás mint segédmotorra lehet rá kötni ha igen milyen matrica kell rajta legyen alváz számok a koteshez... tapasztalt akinek van? Köszönöm.
Ha pl van hellobringas biztosítás az elég? -
Balion
senior tag
válasz
andrisbandi #15568 üzenetére
Köszi!
-
andrisbandi
őstag
válasz
Balion #15567 üzenetére
https://prohardver.hu/tema/hagyomanyos_roller_kickbike_boardy_topik/friss.html
-
Balion
senior tag
Sima (nem elektromos) rollereknek van valahol topikja, vagy valami ajánló, hogy milyet érdemes venni?
-
-
kovyhun
tag
válasz
rep3at #15564 üzenetére
Nálatok lesz rolleres összejövetel, nézd meg élőben a gépeket, kérdezz körbe, hátha hasznos lesz. Mi is lehet kinézünk párommal (2x F40E)
-
rep3at
őstag
válasz
drzozo #15563 üzenetére
Egyenlőre ezzel szemezek mint arany középút, valszeg egy Tier által használt roller jóval drágább lenne, ennek legalább 10 colos kerekei vannak.
Ennél többet már csak azért sem szánnék rá mert kettőt vennék. Még nézegetem a teszteket meg a hasonló árkategóriájú rollereket de a Segway mint márka megbízhatónak tűnik nekem. Talán a mi kis városunkban elegendő lesz az a 30 km hatótáv is (tudom hogy ezt csak kikapcsolva, dombon és hátszéllel tudja de akkor is).
Azért a javaslatokat várom még, a rendelés gombot csak jövő héten akarom megnyomni, nem kis pénz 400e így rezsinövelés előtt..
-
DigitXT
félisten
válasz
bajnokpityu #15561 üzenetére
Tippre vinnyog, erőlködik (durván melegszik), 10 km/h sebességet tartva,
a 14%-os szakaszon meg tovább lassul: lábhajtással segíteni esélyes...A G30LP verzióról van hegymászós teszt itt, 74 kg pilóta, 60 m, 18 mp, ez
átlag 12.2 km/h, azaz közel 300W leadott teljesítmény.A gond csak az,
hogy a hatásfoka lassú tempónál nem túl jó ezeknek a motoroknak, tehát
a felvett teljesítmény több, a különbséget meg elfűti, attól melegszik.
Arányosan nehezebb pilóta alatt több munkát kell elvégeznie, miközben a
teljesítménye nem lesz több, sőt, szóval arányosan lassabb lesz ugyanott.Szerk: mondjuk csalóka a teszt, mivel álló helyzetből indul, miközben rövid
távon megy, s végül átlagsebességet ad meg (nem azt, mennyi lett a vége).
Nyilván többet kell mennie a végén, mint az átlag, lehet, hogy akár 20 km/h
körül, amiből azért még van tartalék egy nehezebb pilóta alatti haladáshoz.
Ki kell próbálni... Azt megmondja a fizika, hogy mekkora teljesítmény kell...
De a motor/vezérlő/akku triumvirátus határozza meg, mennyi elérhető. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Thunderzolee #15560 üzenetére
Azt nem tudom mit csinál 100kg alatt 2km 10% meg rövid távon 14%os emelkedőn .mert ilyen tesztet nem látok sehol.. tier kb elég lenne,de az bőven erősebb
-
válasz
rep3at #15557 üzenetére
G30-ast vegyetek.
DHGateről kuponokkal megvan 250alatt.Ráadásul ezek már global verziók, 30km/h a vége.
Itt összehasonlítottam a Mi 3-assal:
https://prohardver.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_13740-13740.htmlPersze, árban jobb a Mi 3, de 25km-es hatótávot nem fog tudni, inkább a Pro 2. De akkor már árban nem messze van a G30-as, ha külföldről rendelitek.
Olyan roller nincs ennyiért, ami lengéscsillapítós. Da a pálcikarollerek között még mindig a G30 a legjobb, aztán ha nem felel meg, még mindig lehet rá venni később lengéscsillapítókat.
-
rep3at
őstag
válasz
szpali #15555 üzenetére
Melyik az a modell ami nagyjából hasonló élményt nyújt? Kivehető akksi nem feltétel, hatótáv nem kell 25 km-nél több, Zalaegerszegen lenne használva, itt nincsenek nagy távolságok + tele van bicikliúttal. Igazából maga a komfort, vezetési élmény, minőség érdekel. Ja meg ne legyen milliós tétel, nyilván, max 250e, kettőt vennénk.
-
szpali
addikt
válasz
rep3at #15554 üzenetére
hát...
0 lengéscsillapítás, kisebb kerekek... szerintem más kategória nagyon
én Tier-t már régen próbáltam, sokkal többet mentem Lime-al (kiskerekűvel többet, mint a naggyal, ami emlékeim szerint megegyezik a Tier rollerrel)Aztán G30P-t vettem saját felhasználásra és így 2,5 hónap elteltével, jövő héten érkezik rá a monorim csomag is.
-
rep3at
őstag
Sziasztok. Kipróbáltuk a Tiert a párommal és nagyon megtetszett. Annyi lenne a kérdésem hogy egy Mi Electric Scooter 3 mennyiben más ehhez képest élményben?
-
szpali
addikt
-
delibab
senior tag
válasz
szpali #15547 üzenetére
Ez nem is tűnik rossznak! Nekem a [Cory Cool] tetszik, pont valami ilyet keresek.
Van valakinek ezzel a márkával illetve a termékekkel kapcsolatban valami tapasztalata?
Bevállalható?
-
gergo5991
őstag
válasz
yesyesyes16 #15548 üzenetére
Ezeken a márkákon kívül mi ajánlott ebben a katagóríban még? árkategóriát kéne irni ha már
mantis-ról annyit hogy talán szeptemberben kapható lesz az új mantis, légrugók, meg sinewave kontroller meg tökömtudja, szóval valami baby nami féleség leszdualtronról videókban általában csak rosszat hallok, kormánytörés, elfüstölő kontrollerek, teljesitménygondok satöbbi.
-
yesyesyes16
friss újonc
Üdv.
Roller vásárlás elött vagyok.
Legyen lehetőség szerint dual, erős, strapabiró és megfelelőnszervíz hátter.Bár nem dual motor, Kugoo ról nem jókat irtak azonbam olyan infóm van, hogy van javított verzió!?
Kabbo mantis dual 2x 1000W 10' vélemények tapasztalotakat, javaslotakoat várok , valóban olyan jónmint tartják?
Dualtron teljesen új számomra, most találtam rá a neten, valóban minőség?
Ezeken a márkákon kívül mi ajánlott ebben a katagóríban még?
-
szpali
addikt
válasz
drzozo #15546 üzenetére
https://cory.hu/cory-elektromos-roller/cory-sprint-elektromos-roller-450w-fekete/
Ha nagyméretű kerék kell, ez szerintem elég jó ajánlat.
-
drzozo
senior tag
válasz
andrisbandi #15544 üzenetére
Köszi!
Tudnál esetleg egy hasonló kaliberű (méretű kerekű), ajánlott típust mutatni? Alapvetően a minél nagyobb hatótáv előnyt élvez a sebességgel szemben. Városnézéshez vennénk (nem Budapest).
-
Reggie0
félisten
válasz
DigitXT #15540 üzenetére
Nem, messze volt meg ahhoz. A felso rakparton legalabb 5 masodperces tavolsagbol szoktam kezdeni csengetni, mert eleg lassan reagalnak.
#15541 tothjozsi96: Nem olyan rossz, ujra fiatalnak erzem magam. Szerencsere nem utottem meg magam komolyan, csak par horzsolas(terd, csuklo, konyok, vall).
-
drzozo
senior tag
Sziasztok!
Valaki tudja esetleg, hogy a Tier szolgáltató rollerének kerekei mekkorák? Nem találtam a FAQ-jában semmit. Elég masszívnak és stabilnak tűnt próba során, valami ilyesmiben gondolkodnék.
-
-
Reggie0
félisten
Na, sikerult egy szepet bukfencezni a rollerrel 25km/h-val. En voltam a bena, elol volt a sulypont es a csengo gombja helyett a fekre nyomtam ra.
-
bexinho23
őstag
válasz
Revolit #15535 üzenetére
A Segway app valóban elég fapados, ritkán is használom. Leginkább a hátralévő km miatt szoktam ránézni 2-3 naponta. Viszont minden km adatot pontosan átvisz, akármikor csatlakoztatom az appot a rolihoz. Igaz F sorozatom van, de amikor először kipróbáltam, meglepődtem, mennyire masszív, stabil eszköz. A súly itt is 15 kg, ami 2. emeletre cipelve nem túl kényelmes. Gumik nálam 5 bar környékén vannak (73kg+ 2-3 kg táskával).
-
zs2994
tag
válasz
Revolit #15535 üzenetére
Egy hete “hajtom” , gumik 4 baron ( 80 korul mozgok neha tobb)
massziv , stabil , nem nyekereg , lampa tokeletes , feklampa is eros , szoftver update is siman felment ( olvastam egy angol csoportban hogy valakinel megszakad)
azt a 134ezret siman megerte , par nap alatt itt volt, az ingyen sisakkal
sisak: hatul kitekerted rendesen? -
Revolit
senior tag
válasz
PociAti #15409 üzenetére
Megjott a Ninebot D28E ajandek sisakkal. A sisak az gyerekmeret, vagy csak nagy a fejem (nem kicsi, de nem is szokott gond lenni felnott bukokkal).
Nem volt korabban elektromos rollerem, szoval igazabol nincs mihez hasonlitanom. Ami feltunt, hogy baromira massziv. Minden. A fekkar, a kormany, az osszecsuko klipsz bizbasz. Jol vilagit, csendes, szepen gurul. Palcika rollernek hivjak, lehet ezert is szamitottam kb olyan minosegre, mint labbal hajtos
De tenyleg szilard mint allat. Hatso sarvedo is eleg erosen, jol rogzitve van. Majd kiderul ez is letorik-e hasznalattal, ahogy itt olvastam.
Az app az eleg gagyinak tunik, es amint hatterbe kuldtem alkalmazast elvesztette kapcsolatot, es gondolom adatot se ment. Kulonosebben nem izgat.
15kg a cucc, de nem mondanam komfortosnak amikor kezben kell cipelnem. Illetve ha valami, az a kis rogzito pocok ami a kormanyt osszehajtva tartja szallitasnal, hat nem tudom. Az egyetlen amiben nem vagyok teljesen biztos, hogy nem hagy cserben - de szerencsere ez pont nem menet kozben fenyeget
-
válasz
PociAti #15523 üzenetére
Megfogom próbálni, de kézzel mozgattam és nem kotyogott, nem hiszem hogy ez a baj. Annyit láttam hogy a sárvédőn van egy védő, [kép] a padkával ezt sorjáztam meg, ezt két csavar fogja. Talán azzal lehet a probléma.
Még annyit szeretnék kérdezni hogy a rezgéscsillapító szilikonnak mi értelme? Néztem hogy 1 szettben 3 különböző vastagságú szilikon van [link], ez miért van így hogy különböző méretekben vannak? Esetleg ezek élettartamáról tudnál mondani valamit?
Köszönöm.
-
AliasB
senior tag
De szupi
nekem is ilyen van de ezt vagy 8 néven árulták legalább
sok helyen azt írják nincsen hozzá alkalmazás pedig van. Én hetekkel a megvétel után tudtam meg, hogy rá tudok csatlakozni és van hozzá androidos app mert semmi bluetooth jel és nem is látszik semmi ami erre utalna. Amikor bluetoothon keresel semmi sem látszik. Csak az alkalmazás látja semmi más. És vannak olyan funkciók amik csak alkalmazásban érhető el. Nagyon praktikus a kivehető akku mert nem lenne kedvem cipelni a rolit de elég csak az akkut. És a 10Ah-s akkuval az én kb 70kilómmal elmegy 35km-t is. És nagyon kényelmes a 10es felfújható kerék. Nekem nagyon tetszik
eddig 500km-t mentünk
és mindig nálam van mert az autó csomagtartójában lakik
így sosem felejtem otthon
max az akkut
ja és a max sebessége 32km/h de mentem már vele gyorsabban is mert sík terepen meg tud lódulni 35el is
-
PociAti
őstag
Szűk két héttel ezelőtt jelent meg ez a "cikk", a rendeljkinait oldalon:
Új Segway Ninebot elektromos rollerek - Itt az új szebb, jobb D szériaEz legalább megbízható gyártó és fejlesztő cég, nagy múlttal, millió szám eladott rollerekkel.
Még ha maradékokból összelegózott példányok lennének, akkor is sokkal jobban meg lehet bennük bízni, mint a noname példányokkal, ahol a tanúsítványok megléte elég kétséges.
Ha egy év múlva szeretnél eladni egy noname példány, féláron se nagyon találsz rá vevőt, ezek a márkás cuccok sokkal jobban tartják az árukat.Szerintem ez a D széria most elég best-buy belépő szint, a költségtakarékos külföldi webáruház vonalon.
A valós igényekhez kell választani rollert. Inkább ezt tekintsd kiindulási alapnak, ne azt a név nélküli példányt, amiről az égvilágon semmit sem tudni. Például hogy milyen szoftvere van, testre tudod-e szabni, van-e hozzá alkatrész, foglalkozik-e vele valaki?
-
synar
őstag
-
Grafiqs
őstag
Magyar webshopban megtudod venni két év garanciával (ugyan úgy mint a Xiaomit). Annyira nem lehet gagyi a cucc.
Lehet, hogy nem költöttek sok pénzt marketingre, brand építésre, de ennek nagyon sok oka lehet aminek semmi köze a minőséghez.G
szerk: PociAti-nak szántam, csak nem válasz lett.
-
PociAti
őstag
Kb. annyi, hogy ez lehet a századik Xiaomi (Ninebot) klón, amin kisebb módosításokkal árulnak.
Elég eltérő táborra szakad minden fórum az ilyen klónokkal kapcsolatban.
Én azok közé tartozom, akik semennyire sem ajánlják.
A "Techsend" a webáruház neve, nem a gyártóé. Lehet hogy ugyanezt a rollert megtalálod 10-20 másik néven. Ha olyan jó lenne, felvállalnák a nevüket, brandet építenének köré.
Viszont az a gyanú, hogy komoly minőségi probléma van velük, ezért próbálják meg mindig új néven kis adagokban rásózni azokra a tájékozatlan vevőkre, akik nem járnak utána a dolgoknak, (szinte) csak a roller hatótávját és az árát nézik.Olyan, mint a mobiltelefonoknál megtalálható gagyi utángyártott akku. Első fél évben még akár jobb is lehet az eredetinél, de aztán hamar vége lesz. Csak gondolj bele, ebbe is milyen akkut tehettek ahhoz, hogy az árat sikerüljön leszorítani?
-
aelod
veterán
válasz
PociAti #15522 üzenetére
Köszi!
Techsend Electric Scooter Cyber A Pro erről mik a tapasztalatok? Ezt néztem ki első körben.
-
PociAti
őstag
válasz
tothjozsi96 #15519 üzenetére
Pedig jó helyen kerested a hiba okát.
Egy csavar kilazult.
A macskaszem, illetve a prizma tartó ház alatt van a sárvédő rögzítő csavar, azt kell meghúzni.
YouTube: Remove rear wheel Xiaomi e-scooter
Ebben a videóban látod, miként kell leszedni a macskaszem házát. 1-2 perc. (A hátsó kereket nem kell kiszedni, bár a videóban az is benne van.) Szerszámokat adtak a rollerhez, azzal megoldható. -
PociAti
őstag
Magyarországon rollerre semennyire sem kötelező a bukósisak.
Nincs rá jogszabály. (De még magára a rollerre, mint közlekedési eszközre sincs konkrét és egzakt szabály.)A rendőr sisak hiányába biztosan nem fog belekötni.
Viszont ha tapló módjára közlekedsz, akkor mindenbe bele fog kötni, és még a pótizzót és az elakadási háromszöget is számon kérheti rajtad.A bérrollereknél a használati feltételek között szokás tanácsként, vagy hogy magukat levédjék olyan elvárásként kikötni a sisak használatát, amit nem fognak használni.
-
powergoku
tag
válasz
tothjozsi96 #15519 üzenetére
Szia
Sajnos nem találkoztam ilyennel. -
powergoku
tag
a
-
-
powergoku
tag
Üdv.
Gariba küldeném vissza a Xiaomi Pro 2 rollerem ,mert nagybobb sebességnél furcsa hang jön az első kerék felöl(éles, süvítő hang).Megkérdeztem Xiaomi szervízt és azt mondták motorhiba lehet.
Bestmarkt vétel (javitottként vásárolt).Megkérdeztem mi a folyamata ennek az egészenk és mondtam mi a hiba ,erre azt volt a válasz egyből hogy vizet kaphatott és ez garivesztéssel jár,de majd kiderül.Nem használtük esőben,a hátsó gumi tömörre lett cserélve de már nincs valami jó állapotban.(be van repedezve a lyukaknál)
Van valakinek velük tapasztalata?Lehet potyára küldöm vissza,azt fogják mondani nem javítják ?
Előre is köszi a segítséget. -
aelod
veterán
Bukósisak mennyire kötelező e-rollerle? Vagy mi az amibe a jard beleköthet?
-
Bété71
újonc
Sziasztok!
Kellene egy kis segitség! Van egy ninebot F40-em feltelepített a scooterhackinget,és szeretném letörölni ,de nem sikerült. Az app törlése nem oldotta meg a problémát. -
Sziasztok!
Xiaomi Mi Pro 2 esetében a rezgéscsillapító ad valamilyen pluszt? Amit eddig olvastam az az volt hogy legtöbben nyekergő hang megjelenése után kezdik el felrakni, viszont néztem hogy legtöbb helyen 3-as szettben árulják, és különböző vastagságú szilikonok vannak benne. Az a kérdésem hogy miért? Előbb a vékonyabbat kell, és úgy a vastagabbat? Fogy próbálgatni kell hogy melyikkel lesz a legjobb a hatás? Ezek a szilikonok hosszú életűek, vagy nem kell tőlük sokat várni?
Köszönöm.
Üdv! -
szpali
addikt
válasz
Thunderzolee #15500 üzenetére
én régebben futottam 20km/h-val... ezelőtt 20 kilóval és 20 évvel
-
szpali
addikt
válasz
Thunderzolee #15490 üzenetére
Köszi, én egy első légrugós csomaggal szemezek a monorim-ről.
Így 127 pénz lenne és mivel idén már nem vennék nagyobb rollert (Mantis 10 Dual), erősen kacérkodom a vásárlás gondolatával -
AliasB
senior tag
válasz
Nordik #15504 üzenetére
Zsírozni inkább zárt részeket szoktak pl csapágyak aztán levédik a portól mert ha por kerül bele nagyobb kárt csinál, mint hasznot. Felületet összekenni nem szeretnénk ami utána poros lesz. Azért gondoltam a WD40re mert bejuthat nem hozzáférhető helyre.
DE mivel így látatlanba szerintem senki meg nem mondja mi lehet csak tippelgetünknem szabad semmit készpénznek venni
még az is lehet, hogy be kell kenni sza...
-
gabe_
őstag
válasz
anorche1 #15499 üzenetére
Ezeket a kis gumi lapokat nem pont ilyenekre találták ki?
-
AliasB
senior tag
válasz
anorche1 #15499 üzenetére
Szia. Úgy hallom, hogy a nyak alján a műanyag elem adja ki ezt a hangot ahogy összeér két felület. Maga a csavar meghúzásával nem is fog megszűnni mert attól még azok pont összeérnek. Inkább a távolság a probléma. Vagy összébb vagy széjjel kell állítani valamit. Esetleg egy kis WD40 nem árt neki mert az kenőolaj.
-
Somatom
veterán
válasz
kovyhun #15498 üzenetére
Nem. Már írtam korábban, hogy olvastam vmi német híranyagban, hogy ott másfelől közelítették meg a dolgot. Az volt az elképzelés, hogy a futó embernél ne legyen gyorsabb a roller. Ezért lett 20Km/h. Egyébként én is reálisnak érzem. Nem tudom, hogy ez mennyire korfüggő. Én 53 múltam, motorozok is és a villanymonti bringámmal szoktam a budai hegyekben ugrabugrálni. Az utcánkban úgy megyek lefelé negyvennel, hogy közben ugratónak használom a fekvőrendőröket. De, a bringámon van ehhez fék, meg futómű. Rollerrel ugyanott óvatosan, az úthibákat kerülgetve, gyök kettővel ereszkedek. Félek, hogy ha elengedném és belendülne, akkor nem tudnám megállítani.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen notebookot vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Változik a CPU-k csomagolása az EU-ban
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro Fly More Combo RC2 drón 6 akkumulátorral - Garancia, Care Refresh
- DJI FPV Fly More Combo drón szett extrákkal
- DJI Mini 4 pro Fly More Combo FMC RC2 drón új állapotban
- DJI Mavic 3 Fly More Combo RC Pro drón szett - 4/3" Hasselblad + 7x-es zoom kamera
- DJI Air 3 Fly More Combo RC-N2 21 hónap garancia
- Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Csere-Beszámítás! Garancia! Steam Deck LCD 512GB + 256GB Ajándék Micro SD Kártya!
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506HE / 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Eladó szép állapotban levő Samsung S22 8/128GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest