Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fcbarca
őstag
Sziasztok. Elektromos rollert keresek jó ár értékbe.
[link] ezzelvan valakinek tapasztalata? -
-
Reggie0
félisten
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Pinter jogertelmezeseben, ha a kis roller segedmotoros kerekpar, akkor a nagy 4kW roller mar gepjarmu, tehat felmehet az autopalyara, ha tudja a 60km/h-t.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
Jah én a riportot meg sem néztem. Szándékosan.
Az nem nagyon érdekelt. Csak maga az "esemény". -
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
-
Azért annyira jó lenne, ha az ilyet kivennék a kékek, és megjelenne valami nyilatkozat a vallomásából, h mégis mi járt a fejében.
Ennyire ne legyen valaki képben, h hová nem lehet felmenni vele.
Mégha egy nagy roller lett volna, ami akár 70-el is tud repeszteni, de ez egy sima Xiaomi..

Elképesztő, h valaki ennyire ne ismerje a kreszt, tuti nincs jogsija se.

-
rígel
őstag
válasz
Casseius
üzenetére
A szoftveres tuning biztonsági okokból csak személyesen végezhető el, ennek oka, hogy egyes rollereket a korábbiaktól eltérő vezérlővel látnak el, amit tuningolás előtt minden esetben le kell ellenőrizzünk
Ezt írják a honlapjukon. De azért holnap rákérdezek. Kommentben pont azt írja valaki az eredményre, amit én szeretnék. Agilisebb, gyorsabb, finomabb gurulás a KERS kiiktatásával. Ha meg nagyon lecsökken a hatótáv, kap egy akkupakkot. -
rígel
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
Aha, értem, akkor névleges teljesítmény alapján papíron gyakorlatilag összehasonlíthatatlanok.
Cityblitz urban-nal ugrándozunk a cégnél, igénytelen, gagyi konstrukció, a tömör kerekeivel úgy ráz, hogy a tömések kiesnek a fogakból. Viszont fürgén eléri a 20-at, és picivel még kisebb akksival, simán elmegy 20 km-t egy töltéssel. Ebből következően amire a gyerek használja, bőven elég ez az akksi, ha 10 km-t megy egy töltéssel, az is jó, de gondolom lehet bővíteni , ha szükséges. Alföldi városban lakunk, szintkülönbség nálunk értelmezhetetlen fogalom, úgyhogy emelkedő miatti túlterhelés kizárt.Ha jól értem, nem javaslod a fw módosítást, mert több problémát okozhat, mint amennyi haszna van. Lehet akkor hagyom a fenébe. Jó ez így végülis, kicsit hirtelen vásárlás volt, de már mindegy.
-
stifi82
aktív tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Nekem avoopro van 3éve volt 100 ezer a jofogáson vettem 1 év garival. 3 évig semmi gondom vele. 1085km van benne. 10ah akku én vagy 86kiló ruhástól plusz csomagok az még kb 5 kiló. Minden évben észre veszem hogy sajnos csökken a hatótáv de 20 kilométer még most is van benne bőven gyári tömör gumival kicsit ráz de nem kell félni a defekttől. Öcsém vett a 12 éves gyereknek 4x küldte vissza mert hol nem töltött hol nem kapcsolt be aztán a vége az lett a gyerek ugratott vele és váz törött lett. Iphonenal alkalmazáson keresztül fel lehet húzni 25ről 30km/h-ra. Csak akkor ugrik a gari ha van vele valami gond vissza tudják nézni.
-
stifi82
aktív tag
Azt mondta nálunk a főnök, hogy a városban 3 kukás autó sofőrnek vették el a jogosítványát elsőbbség meg nem adásáért C azaz teherautó kategóriában mert azzal követte el és az sem érdekli a hatóságot, hogy kenyérkeresője 80ezer ft ha nem ismeri el és feljelentik meg 6 vagy 8, 9 büntető pont. A kis embert az lehet sarcolni...........
-
DigitXT
félisten
Ezekben nem értelmezhető az áttétel. Nem igazán van fogaskerekes motor...
Bicikliben előfordul, de rollerben agymotorral kevésbé, szinte egyáltalán nem:
ott lehet a kutya elásva, hogy névleges 250W bármit jelenthet a gyakorlatban.
Értsd 2-3x-os csúcsteljesítményt simán ráereszthetnek gyárilag, bírja. (Akkor
van gond, ha hosszabb távon próbálja az ember túlhajtani az adott motort pl.
erősebb hegymenetben baromi gyorsan túlmelegedhet az egész. Vezérlő is.)Az Essential-ben nevetségesen kicsi akku van: az se köszöni meg a tuningot.
Elméletileg lehet javítani a nyomatékon: kulcsszó a fázisáram felső korlátja...
Mellékhatásként az akku letérdelhet, csupán 2p, nem igazán terhelhető.
(Ezt fejeli meg, hogy mellette van a vezérlő, egymást is melegítik az akkuval.) -
rígel
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Köszi, sajnos nem Budapesti vagyok, a helyben elérhető szervizek nem csinálnak ilyet.
-
Itt kérdezd meg:
rollex.hu/Szoftveres-tuningolas-Sebessegkorlatozas-feloldasaVagy bármelyik másik rolleres szervizben.
Nemcsak a végsebességet lehet módosítani, de valamennyire a nyomatékot is, majd átbeszélitek.
A kulcsszó a garanciavesztés terhe mellett lesz úgyis a Te esetedben.Egyébként azok milyen rollerek a cégeteknél?
Valami adattábla a taposó alján oldalt, nincs rajta? -
Nah megérkezett az elektromos pumpa (xiaomi portable 1S) és a lakat (ninebot) a rollerhez. Már csak egy bukót kell szereznem és megvagyok.
-
z67
őstag
válasz
stifi82
üzenetére
Úgy tudom, hogy a magyar jog nem precedensalapú, minden egyes ügyben külön kell végigjárni a jogi utat. Ja, a bíróság a 9 büntető pontot nem tudta törölni, kiváncsian várom a nem jogosítványköteles valamire milyen alapon cseszik majd ki azt. Mert akkor talicskára is mehet.
-
Reggie0
félisten
válasz
Peaceliker
üzenetére
A tomor gumi ellenallasa nagyobb tapasztalataim szerint, mivel hiaba nem tapad, a rugalmas alakvaltozasa igencsak veszteseges.
-
DigitXT
félisten
válasz
Peaceliker
üzenetére
Tömör gumi és tömör gumi között is van különbség: attól, hogy nem tapad,
nem feltétlen azért, mert nem deformálódik, és jól gurul. Lehet, egyszerűen
annyira szar anyagból van. Én már jártam így "nagyon kínai" tömör gumival.Amúgy meg, amit a Xiaomikra szoktak felrakni az ilyen rácsos szerkezetű:
nem tudom mennyire tapad, de a szerkezete miatt biztosan deformálódik*,
így a fogyasztás több vele, mint egy keményre fújt pneumatikus gumival.
Olyan, mintha lapos gumin közlekednél: Kugoo S1-nél a Pro kereke ilyen...
Kényelmesebb vmivel. De mérhetően többet zabál vele, nincs mit szépíteni.
(Ilyen szempontból a 200x60-as gumi volt a legjobb, légcellás belsővel...
)*: épp az a cél, hogy valamennyire helyettesítse a rugózás teljes hiányát...
-
rígel
őstag
Üdv,
vettem a fiamnak egy Xiaomi Essential rollert, abból kiindulva hogy nálunk a cégnél pont ilyen 250W-os 5000Ah-s, és még kicsit nehezebb rollereket használunk, de vígan megfelelnek minden célra, sőt elég nyomatékosak.
Ehhez képest nekem az Essential elég lomhának tűník, még a 45 kilós gyerek alatt is. A 20 km/t sokkal lassabban éri el, nem érzem a nyomatékot induláskor sem. Nincs szükség nagyobb hatótávra, nagyobb sebességre sem igazán, viszont a nyomatékon lehet-e szoftveresen javítani? Vagy ennek fizikai korlátja van? Más lenne az áttétel?
Milyen módosított fw-ek léteznek a típushoz? Megéri garanciavesztés terhe mellett próbálgatni?
Előre is köszönöm. -
PociAti
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
"Itt van róla egy elég részletes magyar teszt."
Azért a teszt kifejezést erősen zárójelek közé tenném, ez egy független tesztnek beállított promóciós anyag.
Felismerhető onnan:
- hogy a honlap már a címében is vásárlásra ösztönöz: weddmegonline.hu;
- az egész weboldalon szinte csak noname, vagy alig ismert márkák szerepelnek;
- a tesztelés sohasem hosszú távú, az eszközök élettartamának első rövid életszakaszáról szólnak;
- a kritikával nagyon óvatosan bánnak*;
- a dicsérettel viszont bőkezűen;
- és érdekeltetve vannak a termék eladásában (a végén kuponkód található, mellyel a promóciós anyag megalkotója beazonosítható, azaz jutalmazható).* Vagy ha kritikusak, akkor azt se hátsó szándék nélkül teszik, hanem azért, hogy más eladásra szánt terméket jobb színben tüntessék fel. Relativizálják.
-
stifi82
aktív tag
Belém is belém vesztek a készenlétisek a belügyes pintérre hivatkozott minden második mondata ez volt azt hittem papagájjal komunikálok.
Vettem sisakot 6000ft volt hello.hu kötöttem 1500ftért biztosítást rá............ de akkor már többet azt sem kötök sisakot 80% felrakom lássák jogkövetőségemet. -
Reggie0
félisten
válasz
Peaceliker
üzenetére
Igen, ez is szamit, de mondjuk ettol azert nem 50% elterest varnek, hanem mondjuk 10-20-at.
Ami esetleg nagy kulonbseg lehet az a gumi gordulesi ellenallasa.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Reggie0
üzenetére
87 kiló vagyok és 182cm. Szóval semmi kiugró, ami ekkora difit okozna. Csak arra tudok gondolni, hogy motor 20-25 fölött már valójában szenved, hatásfoka nem oda van kihegyezve, míg mások gépben inkább nagyobb fordulatra van optimalizálva. Vagy vezérlőn sok múlik, mennyire ügyes.
-
DigitXT
félisten
válasz
Bensid
üzenetére
Itt van róla egy elég részletes magyar teszt. Mondjuk pont a hatótávolság
részen nem igazán tudok kiigazodni, melyik képen melyik tesztút, s milyen
eredmény, de a szerző talán idővel felvilágosít, talán táblázatos formában.Reggie0: na igen, meg a szélesség: úgy általában a homlokfelület.

-
Reggie0
félisten
válasz
Peaceliker
üzenetére
A pilotatol is fugg. Pl. testmagassag nagyon nem mindegy, foleg 30 folott, ahol mar jelentos a menetszel.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Bensid
üzenetére
Nem is értem néha mitől függ. Xiaomi m365 pro 12,8ah és amikor 32vel mentem (87 kiló alatt az volt a max) vele 20km körül volt a hatótáv. Ebben is kb ekkora az akku és 36v szinten6, mégis 30km t tud gyorsabban. Gondolom xiaomi motorja már szenved 25 fölött és beszakad a hatásfok
-
Bensid
tag
Rákerestem és összesen kettő hozzászólást találtam erről a rollerről, szóval gondoltam segítek én is kicsit, ha valaki ennek a rollernek a megvásárlásán gondolkozik.
Amiről szó van: Eleglide Scooter Coozy
Előtte egy Sencor Scooter One rollerem volt (nagyon sok dologban hasonlít a legnépszerűbb belépőkategóriás rollerekre), de 2 hónap alatt rájöttem, hogy kevés lesz.. Pici kerék és tömör, aminek nyilván az előnye, hogy nem kap az ember defektet, de nem éri meg, mert minden út agyrázkódással végződik, kicsi hatótáv (21km), 25km/h, ami gps jellel nézve 21,8 volt és még sorolhatnám.
Jól döntöttem a cserével. Nagyon jól.
Ez a roller ahhoz képest klasszisokkal jobb.
Alattam 85kg-al 34km/h-ig (ami gps alapján is 34 volt) tudtam kihúzni.
A teleszkóp ideális, nem baj, hogy picit kemény, gödröknél, padkáknál tökéletesen dolgozik. Az akksi azért az 50km-es ígért hatótávtól messze van. Főleg ha húzza az ember jó lesz az 30km-nek is.
Ami még nagy különbség a belépő rollerekhez képest, hogy sokkal stabilabban érzi magát az ember rajta.
A 181cm-es magasságommal a Sencornak nagyon alacsonyan volt a kormánya.
Ez már szélesebb robosztusabb és magasabban is van.
A fellépője hatalmas. 19cm széles így akár még egy 46-os lábbal is kényelmes lehet. Az index pedig már csak hab a tortán. Kuponkóddal 228.000 Ft-ért jutottam hozzá, ami ilyen teljesítményért nem sok.
Úgy érzem, ezt nem mostanában fogom kinőni. Kicsit meg is hökkentem, amikor vettem ki a dobozából, hogy mekkora monstrum..
Ha valakinek van kérdése jöhet, megpróbálok válaszolni!
-
Reggie0
félisten
válasz
INGJOKE
üzenetére
Max 15-tel rollelerzni meg mindig sokkal gyorsabb, mint 1 km-et tolni a rollert. De meg a teljes menetidot nezve is sokkal jobb lassan menni vegig, mint lemerulni a vegen.
En most koltoztem tavolabb 5km-el, igy mar nem tudok max sebesseggel menni, de meg mindig jobb 20 korul menni a vizszintes, kicsit lejtos reszeken es a meredekebb helyeken 15-tel, mint setalni a vegen.
-
válasz
DigitXT
üzenetére
Első rollerem így nem fogok ilyenekkel foglalkozni. Köszi a leírást így már értem, akkor ez ilyen. Ne merítsem nagyon 30% alá ha nem akarok max 15 “hasítani”.
Sosem volt a tuning híve, pedig ma már néztem monolitos yt videót, de egyik cucc sem érdekelt, max a 10” kerék, de az biztos hogy én nem fogok itthon szerelgetni, ha lesz ilyen rajta tavasszal tuti valahol megcsináltatom.
-
DigitXT
félisten
válasz
INGJOKE
üzenetére
Ha olyan motort raknának bele, amivel ezt tudja (jóval nagyobb végsebesség!),
annak a gyorsulás látná a kárát, ugyanis a motor (egységnyi fázisáramra jutó)
nyomatéka fordítottan arányos az általa gerjesztett feszültséggel (BEMF), ami
pedig a maximális fordulatszámot korlátozza. A 36V-os akku, teljesen feltöltve
42V-ról indul, de onnan viszonylag gyorsan csökken: sok ideig ilyen 38V körül
tud teljesíteni, így oda lövik be a motort (hogy ott még azért tudja a 25 km/h-t).
Az ilyen motor viszont következésképpen nem fogja ugyanezt tudni 34V körül,
amikor már erősen merült a pakk... Igazából 36V alatt már elég gyorsan össze
tud szakadni a feszültség, adott terhelésre. Tehát az, hogy korlátozza 15 km/h
értékre nem csak simán végsebesség csökkenést jelent, hanem gyorsulást is:
így tudja hazavonszolni a seggét az utolsó szuflával. Nem kell odáig lemeríteni.Szerk: azt kell megérteni, hogy ez a végsebesség csökkenés nem szoftver.

Ez hardver. Azt persze lehet mókolni, motort cserélni, akkupakkot bővíteni stb.
Elméletileg az is megoldaná, ha 48V-os pakkot raksz bele, mert annak még a
legvégén is megvan 39V feszültsége (3V/cella): tudná a 25 km/h-t lemerülésig.
(Persze aki ilyet tesz, az rögtön unlockolja is a szoftvert, így nem 25-tel megy,
hanem mondjuk 35-40-nel... a motornak nem fáj, amíg túl nem melegszik...
)Szerk2: a probléma ezzel pusztán az, hogy adott helyre nagyobb feszültségű
pakkból csak kisebb kapacitás fér, és ha ez nagyobb tempóval párosul, úgy a
hatótávolság is töredéke lesz a gyárinak. Na onnantól jönnek, hogy magasítja
a taposót, hogy nagyobb akku férjen, meg táska a kormányra, plusz akkunak. -
válasz
DigitXT
üzenetére
Nem 76%-on volt az akku tegnap este mikor frissítettem és ilyenek. Ma kb 10 km-t mentem vele ahol lehet 25 tempomattal. Utána lett 30%-os az akksi mikor itthon megnéztem. Azóta töltőn van. Olyan szoftver upgrade-et nem lehet akkor, hogy az elején is 25-el menjen és ezt egész addig, míg le nem merül?
-
DigitXT
félisten
válasz
INGJOKE
üzenetére
Nem tudja nem csinálni. A motor maximális fordulatszáma egyenesen arányos a
feszültséggel, tehát ahogy merül, folyamatosan veszít az elérhető maximumból...
Amiért ezt nem veszed észre sokáig az az, hogy a 25 km/h szoftveres korlát, így
az elején tudna többet. A végén viszont annyit se fog tudni. Persze a 15 km/h az
egy másik szoftveres korlát, hogy még hazavonszolja a seggét, ha bírja.
Megoldás: ne merítsd le nagyon, ezzel jót teszel az akkunak is, indulj 100%-ról.
(Vagy ha ügyintézés alatt sikerült 70%-ot kivenni, és onnantól jön a baj, akkor a
hatótávolság nem az igazi, azaz még nagyobb akkuval szerelt roller kell neked.) -
Elmentem ügyetintézni vele. A 11-be is szarok a járdák/bicikli utak.
Kérdés: beállítottam, hogy legyen tempomat és 5 mp után csippen is, hogy oké, viszont ezt bicikli úton a kocsik mellet alig lehet hallani. Lehet ezen hangosítani? -
Sordoran
addikt
-
PociAti
őstag
válasz
INGJOKE
üzenetére
Ide vonatkozó 2021-es G7.hu-s cikk.
Részlet:
"... Oslóban csak júniusban 421 olyan balesetet regisztráltak amely elektromos rollerekhez volt köthető, az esetek zöme hétvégén a hajnali órákban történt. Ebben az időszakban a hatóságok szerint minden harmadik sérültet e-rolleres baleset miatt kellett bevinni a sürgősségi osztályra, a sérültek 75 százaléka alkohol befolyása alatt állt, átlagéletkoruk pedig 27 év volt.A balesetek megelőzése érdekében ezért szeptembertől betiltják az elektromos-roller használatát este 11 és hajnali 5 óra között, ..."
-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Az írja hogy press the button ami félre érthető egy másik oldalon meg hozzá tették, hogy once és ment is egyből. Igaz a lámpa is felkapcsolódott így, de jah.
-
-
-
-
Oké megvan a roller. Xiaomi pro 2
A srác törölte a mi homeból, de én hiába nyomom a gombot ahogy kéri a párosításnál, nem csinál semmit. Mikor bekapcsolva kezdem nyomni kikapcsol, ha kikapcsolva akkor bekapcsol, de egy perc után sincs semmi. Mit kellene csinálni vele? Appban kiválasztom a modellt elfogadom a felhasználásit és után írja hogy nyomjam a gombot de nem történik semmi.
-
Peaceliker
addikt
Igen olvastam, de igazából az nem változtat azon, hogy rosszul emlékeztem 2002 vagy mikorból
Ha hát igen. Még engem is kiver a víz, amikor két sávos úton belső sávba kell menni valamiért, akár csak egy pár mp-re is, pedig tényleg mozgékonyabb a gép, mint egy robogó meg körbe is nézek. De valami szörnyen rémisztő manőver
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
Közben találtam erre utaló módosítást, azt feljebb bedobtam. 2010 -ben változott. Szóval már nem kötelező szorosan jobbra tartani.
Persze ettől még áll amit írtam. Mondjuk sokszor nekem az segítene, ha cikáznék az úton a hibák miatt, de az meg balesetveszélyes lenne.
-
Peaceliker
addikt
Persze, én is igyekszem sosem útban lenni senkinek. Nyilván most viszonylag könnyen vagyok. Csak az van a fejemben, hogy ha nagyon szépen megy az ember, lehet olyankor is megpróbálják megelőzni, amikor amúgy nem igazán férne bele. Engem éppen ezért nem is zavar, ha bringás jobb 1/3ban van és tökre értem is, hogy ezzel védi magát, mert nem fogok (mondjuk én amúgy sem) 3cm re elmenni mellette, csak majd akkor kerülöm ki ha van hely rendesen.
Na, akkor rosszul volt már meg, nem tegnap raktam az M kategóriás jogsit

-
ρσгτσ
addikt
Felül az LTK -ra vonatkozik, csak figyelmetlen voltam. LTB -n meg már valóban módosították.
2010 -ben változott.
"Lakott területen belül azonban némileg más a helyzet 2010 óta. Ekkor lépett életbe az a KRESZ-módosítás többek közt a Magyar Kerékpárosklub javaslatára, amely során a 25. § (1) pont második mondatának felsorolásából kivették a kerékpárt, s jelenleg így hangzik: „Járművel az úttesten – az előzés és kikerülés esetét kivéve – annak menetirány szerinti jobb oldalán, az út- és forgalmi viszonyok szerint lehetséges mértékben jobbra tartva kell közlekedni. Lassú járművel, állati erővel vont járművel, kézikocsival, hajtott (vezetett) állattal, valamint lassan haladó járművel – ha az út- és forgalmi viszonyok lehetővé teszik – szorosan az úttest jobb széléhez húzódva kell haladni.” Vagyis eltörölték a szorosan jobbra tartási kötelezettséget – nagyon helyesen –, alkalmazkodva ezzel a gyakorlattal a világ legtöbb országához, ahol nincsenek a legveszélyesebb helyre száműzve a bringával közlekedők."
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Somatom
üzenetére
Az lehet, de én erről beszéltem feljebb is, amit bővebben kifejtettem. Mivel tudomásom szerintem nincs olyan, hogy külön traffipaxos rendőr. Más feladatot, más jellegű közúti ellenőrzéseket is végeznek.
Vagyis gondolom, de javítson ki valaki, ha van erről pontos információja. Nem nagyon vágom.
Az teljesen világos, hogy traffipaxozni a legegyszerűbb. Ezt nem vitattam eddig sem. Csak azt mondtam, hogy az autókra kiterjedő közúti ellenőrzések jóval nagyobb kapacitást igényelnek.
Egy rolleres, akár pár napos akciót sokkal kisebb kapacitással el lehet végezni. Elég csak bemenni a belvárosba vagy egy-két forgalmasabb bringa útra.
Amúgy mostanában egész aktívan elkezdtek drónozni is. Van amikor motoros rendőrökkel karöltve. Így majd lesznek izgalmas pillanatok a közúti rollereseknek is.
-
Somatom
veterán
Nem ugyanarról beszélünk. Erőforrás/bevétel arányt figyelembe véve a legjobb a traffi, megállítás nélkül. Csekk kiküld, ennyi. Ehhez képest kivonulni egy bicikliútra ellenőrizni nem hatékony. Kihozzák a szabályt, pár hétig a statuálás lesz a lényeg, aztán ennyi. Max, ha baleset van, akkor ráhúznak mindent a rolleresre.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
Én 25 -tel megyek. Gyorsabban ki tud előzni, ha a szélén vagyok. Nem feltétlen kell ahhoz közel jönni. Tekintettel vagyok az autósokra. Mert autósként is tekintettel vagyok másokra.
Szerk.:
De ezt csak egy ritkább példának említettem, mert sok helyen az egész út sz@r. Mindegy hol megy az ember.Szerk.2.:
"Kerékpárral a kerékpárúton, a kerékpársávon vagy erre utaló jelzés esetében az autóbusz forgalmi sávon, ahol ilyen nincs, a leállósávon vagy a kerékpározásra alkalmas útpadkán, illetőleg - ha az út és forgalmi viszonyok ezt lehetővé teszik - a lakott területen kívüli úton, a főútvonalként megjelölt úton az úttest jobb széléhez húzódva kell közlekedni."
Így hírtelen ezt találtam, de nem ástam bele magam mélyebben. -
Peaceliker
addikt
Nem is kell a legszélén menni, biciklisnek sem, legalábbis nekem úgy rémlik a KRESZ. Én úgy megyek, mintha kismotorral lennék, külső 1/3ban kb. Persze más, ez gyorsabb gép, de ha pálcikával mentem volna ott, akkor is így, pont ahogy bicóval. Ha nagyon lehúzódik az ember akkor ki akarják kerülni sávon belül, ami veszélyes. Majd megelőz amikor megtud normálisan
-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Délután hozzák Pestre a pro 2-t.
Elméletben azt nem tudja senki megvenni előttem.
-
válasz
INGJOKE
üzenetére
A G30LE már nincs meg, úgyhogy marad a Pro 2.
Dehogynem lehet máshoz párosítva is használni, csak a háttérindormációkat nem lehet kiolvasni úgy, meg pár beállítást nem lehet módosítani (pl örökké égjen a lámpa, tempomat).
De hát nyilván ha megveszi valaki, ki kell léptetni a rollert az előző tulajnak, azt kész. -
válasz
Thunderzolee
üzenetére
200 lenne a teteje. Első roller lesz és az ár érték arány bajnok dolgokat szeretem általában. A 3 közül akkor a pro 2 lenne az?
Tényleg használt rollernél mire kell figyelni?
Azt hallottam hogy ha nem törlik belőle az előző párosítást, akkor kuka használhatatlan? -
válasz
INGJOKE
üzenetére
Persze, h jobban megéri a Pro 2 170ezerért, ez nem kérdés. A garit a hajadra kenheted, ha úgysincs szükség rá, viszont fejed vered majd a falba, mikor 20km megtétele után rájössz, h kevés a hatótáv a Mi 3-assal. :/
Az a G30LE se rossz vétel, de 240 körül már G30 is akad, ami meg egy nagyságrenddel nagyobb akkupackot tartalmaz.

-
ρσгτσ
addikt
válasz
Somatom
üzenetére
Bár ezt valóban nem írtam így le konkrétan, de általánosságban értettem a közúti ellenőrzésre. Azért írtam például az iratot, amiben látszik hogy mennyi idős vezeti a rollert.
Egy autónál azért sok mindenre ki kell terjeszteni az ellenőrzést, amit általában azok az emberek végeznek, akik a traffipaxoznak is. És ugye ezek tovább is tartanak.
Viszont az utóbbi időben nagyon ráálltak a gyalogosokat érintő szabálysértésekre is, amivel korábban nem sokat foglalkoztak. Valószínű azért, mert Budapesten belül ők kevésbé védettek. Ráadásul sokkal könnyebben lehet belőle halálos kimenetelű vagy súlyos sérüléssel járó baleset.
A roller pedig elég kiélezett helyzetben van jelenleg így, hogy kb. mindenki azt csinál vele amit akar. Csodálkoznék rajta, ha legalább a bevezetéskor nem lenne aktív ellenőrzés. Főleg ha egy csomó embert ki fognak sorolni az utakra, akik még a táblákkal sincsenek tisztában. Vagy nem használnak védőfelszerelést sem.
Szerk.:
Roller szabályozásnál ugye az lesz a gond, hogy nagyon sokan kikerülnek majd a védett(ebb) részekről. Ahol ők voltak az "erősebbek". Nagyon megváltozik a felállás, ha ezek az emberek majd az utakon közlekednek.Aktív ellenőrzés nélkül én csak káoszt és sok balesetet látok.
-
BaLee
addikt
válasz
INGJOKE
üzenetére
Anno alaposan átbeszéltük a témát, olvass kicsit vissza.
Ez a számzár kényelmes körülmények között, könnyű hozzáférhetőséggel és kellő gyakorlással pár perc alatt kinyitható akkor is ha nem ismered a kódot.De nekem is ilyen van, mert max cég előtt, boltok előtt zárom le amíg épp bent vagyok, addig talán úgysem kezd el valaki szórakozni vele. Arra meg pont jó, hogy aki csak felkapná és menne vele azt pont elriasztja.
Ha nagyobb biztonság kell akkor egy jobb U lakat biztonságosabb. Yale U lakatok egész jó áron vannak emagon, abból is van számzáras, de mivel azt nem lehet feszegetni, így azt nem nyitják ki feszegetős megoldással. Pl. ez: [link] -
Somatom
veterán
Akkora kapacitás? Svájcban, Németországban szoktam látni traffi utánfutókat. Reggel kiviszik, délután érte mennek. Nuku igazoltatás, automatikusan megy a csekk. Soroljam itthon a helyeket, ahol tuti kasza lenne? Ehhez képest mennyit tudnak beszedni, ha egész nap egy bicikliút mellett strázsál a humán erőforrás?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
Sokszor türelmesek velem is, bár én elég ritkán megyek ki az útra. Nagyobbakat meg elkerülöm. Az egyik ilyen szakasz csak reggel rossz, akkor elég nagy a forgalom és a teherautó, illetve kamion is sok. Napközben annyira nem gáz, percenként csak kb. 6-8 autó irányonként. Direkt nézni szoktam.
Nagy forgalomban már kevésbé. Viszont a baj az, hogy sok helyen elég sz@r állapotban van az út széle (ha a többi része jó). Amíg egy nagyobb kerekű bringával annyira nem gáz, kisebb kerékkel már necces.
Van olyan rész, ahol ki kell mennem az útra, de meg kell várnom amíg elfogynak az autók. Mert az út kb. csak középen használható. Elfér a repedésekben a kerekem.

-
Peaceliker
addikt
Engem is meglepett, de amikor elmegyek az útra 40-50 el, tök kulturáltak, még csak közel sem jöttek, nem, hogy toljanak le. Sőt sokszor lassítok, mert jön a macisajt és elengednek. Eddig nekem nagyon pozitív csalódás, ahogy autósok hozzám álltak Pesten. Az tuti, hogy ha 25el mennék ott, akkor agyfaszt kapnának... Habár biciklis is mehet ott ennyivel. Ahogy már normálisan viselkedő biciklist sem akarják megölni, rolleresre sem vadásznak majd, meg kell majd szokniuk.
És nagy roli tényleg tud menni 50el,az már nem zavaró az úton szvsz. Egy robogó sem megy annyit, azokat sem "ölik halomra" mégsem
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Somatom
üzenetére
Én továbbra is azt gondolom, hogy miután életveszélyes használati szokások alakultak ki, a szabályozás több lehetőséget nyújt a büntetésre. A rendőrség pedig ezzel élni fog.
Sokkal egyszerűbb és gyorsabb ezeket ellenőrizni, mint az autókat. Legalábbis ha az iratokat (kor miatt) és a végsebességet nézik. Tehát nem kell hozzá akkora kapacitás.
Eljárást természetes személy ellen is lehet indítani, nem kell hozzá jogosítvány. Ahogy ezt most is megteszik adott esetben a rollerezőkkel. Már ha arra gondolsz, hogy valakinek nincs jogosítványa, de elkapják egy nagyobb sebességre is képes járművel olyan helyen, ahol nem közlekedhetne.
-
DigitXT
félisten
válasz
Somatom
üzenetére
Ne aggódj, majd kitalálják... előéleti pontot osztanak, aztán ha kipontozódsz
repül a jogsi, a munkádat sem fogod tudni végezni: betartod majd magadtól.Nekem még csak 22 éve van jogsim, és minap beszoptam az első 4 pontom.
Mondhatnám, hogy ez is sikerült, bár valahogy nem akartam gyűjteni őket.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Somatom
üzenetére
Az biztos, ha lesz szabályozás, Budapesten jó sok eladó roller kerül fel az aprókra.
Csak ezért is érdemes várni. Már ha jövőre tényleg eljutunk odáig.Annyira nem lesz élvezetes "nagyobb" teljesítményű, de olcsóbb rollerrel betonon terepezni. Miközben 50 km/h szakaszon 60-70 km/h -val tolnak le az autók az útról.
Sok úton még autóval is kerülgetve megyünk. Feltéve, ha nem akarunk sűrűbben lengéscsillapítót és egyéb alkatrészeket cserélni.
Szerk.:
Természetesen arra gondolok, ha a szabályozással a rollerek egy részét kirakják az útra a teljesítményük/sebességük miatt. -
Somatom
veterán
válasz
PociAti
üzenetére
Ezt milyen területre vonatkoztatva állapítottad meg? Budapesten sokkal több roller-szörnyeteget látok, mint a német városokban. Ennek egyértelmű oka a hazai szabályzás hiánya. De, ez egy ideiglenes állapot. Én most biztosan nem ruháznék be egy olyan rollerbe, ami nagy valószínűséggel probléma tárgya lesz.
-
PociAti
őstag
Kiszámoltad már, hogy időben mennyit nyernél vele?
"szükségem lenne arra a plusz 5-10 km/h-ra. Hosszú bicóúton megyek sokat, és ott jól jönne ha nem lenne egy örökkévalóság odaérni. "10 km-es távon, 30 helyett 35 km/h-val menni azt jelenti, hogy
- 17:08 helyett
- kereken 20 perc alatt érnél oda.
10 km-en nyernél szűk 3 percet. Nevetségesen kevésnek tűnik a nyereség a költségekhez képest. Fejben dől el, hogy ezt a 3 percet örökkévalóságnak éled-e meg. A biztonságérzeten pedig mennyit ront a sebességnövekedés?Hosszú távon jobb választásnak tűnik egy olyan roller, ahol a képességeinek a 90%-át használod ki, mint egy olyan, ahol 120%-ot facsarsz ki belőle. A 8-8,5"-os rollereket hanyagolnám, amúgy is a 10"-os kerekű, és egyre nagyobb teljesítményű rollerok irányába mozdul el az ipar, azokból egyre nagyobb a kínálat. Ha nincs megfelelő, akkor várj fél évet. Olcsóbb nem lesz, de trendet nézve nagyobb lesz a választék.
-
Milyen lakat ajánlott egy mi Scooter 3-hoz?
-
DigitXT
félisten
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Nekem GPS-szel hitelesítve volt: egyáltalán nem elrugaszkodott, hogy
az a motor (névleg 600W) a jól guruló 200x60-as gumin, 48V-on megy
45 km/h-t. Nekem hasonló konfiguráció 42-t simán ment. Ettől még a
gyári beállítás valóban csaló* volt, de pont azért kalibráltam rendesen.*: hiába 8" papíron valami, ha a valóságban csak 7.6", esetleg 7.4"...

-
Casseius
tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Jó kérdés, én nyélgázon használtam bőven 40 km/h fölött és simán ment 35-40km-er felett is, persze ez megintcsak függ a súlytól és h milyen firmware-el használod
-
Peaceliker
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Szerintem 40el tippre 30 körül, 30al valszeg jóval több. Mivel nem egy harcos moci van benne, itt nagyon sokat számít a tempó.
-
-
Casseius
tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
48V-on 21ah fér bele 2 centis mélyítéssel, épp egy ilyen pakkot árulok mert elkészült a 60v-os aksim 40T cellákból
-
válasz
Peaceliker
üzenetére
Mekkora akkupack fér ezekbe a Pro-kba?
A G30-ba 24Ah-st választottam, de olvastam, h 30Ah-t is beke lehet pakolni.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Nem marad meg a hatótáv
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nekem 40et ment velem(87kg) és kb 15km lett úgy a hatótáv, hogy ahol tudtam így mentem vele.
14ah vt a 3s külső akku is.
Ezért is engedtem el ezt a dolgot és lett nagyobb gép.
-
És az nem megoldás, ha a meglevő M365 Pro rolleredet átalakíttatod 48V-osra?
Rollexben, vagy más rolleres szervizben megcsinálják; nem sufnituning módon, hanem értő kezekkel.
Akkor megy 40-45-öt is, és egy nagyobb akkupackkal a jelenlegi hatótáv is megmarad.
Ezt én nem "tuningolásnak" nevezném, egyszerüen most nem lehet olyan rollert venni, ami megy 30-40-et, és 30km-nél nagyobb a hatótávja, de nem egy másfél milliós szörny.Én a G30-ast alakíttattam át ott.
Vehetsz nagyobb rollert, biztos találsz előbb utóbb, de ha fontos a súly, akkor lehet jobban jársz ha maradsz a Xiaominál.
-
Laby
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
G30 biztosan marha frankó lehet, de szükségem lenne arra a plusz 5-10 km/h-ra. Hosszú bicóúton megyek sokat, és ott jól jönne ha nem lenne egy örökkévalóság odaérni.
-
Laby
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Mármint?!
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Asus TUF A17 FA707RR FHD Gamer notebook - R7 6800H 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB W11
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 3-12. gen. 12-15"
- Lenovo IdeaPad Slim 5 OLED i7-13620H 16 GB DDR5 512SSD FHD+ Garancia
- AKCIÓ! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4240
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)