Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
Amp_usr #14198 üzenetére
Ha a Monorim kiad egy konstrukciót, akkor az minden körülmények között jónak kell lennie. Persze anyagfáradás szóba jöhet, de akkor is veszélyes. Nekem nagyon vékonynak tűnik az a tartó lemez.
Hozzáteszem most is lehet kapni ilyen verziót.
-
Ezekiell
veterán
válasz
Ezekiell #14066 üzenetére
Folytatás:
írtam mailt/felhívtam a Monorimet, hogy most hogyan tovább? A srác nagyon jó fej volt, sajnálkozott, örült h nem lett bajom - majd kérés nélkül felajánlotta a cserét egy új hátsó felfüggesztésre, vagy egy egyedi kuponkódot amit levásárolhatok az oldalon.
Szóval veszek egy Monorimet hátra is, és remélhetőleg az tovább bírja
-
PociAti
őstag
válasz
McNamara #14189 üzenetére
Én nem szoktam bevinni, mindig kint zárom le (ez alól csak párszor tettem kivételt, amikor nem volt nálam lakat).
Szabadban pedig lehetőség szerint olyan helyet keresek, amire az üzletből rá lehet látni, vagy más valaki rálát. (Pl. van kamera, vannak taxisok, vannak biztonsági őrök. Olyan hely, ahol nem szeretnek akciózni a tolvajok). Lényeg az, hogy mindig valamihez hozzá legyen rögzítve (rövid U-lakat tökéletes ebből a célból). Amúgy nem annyira a lakat formája, vagy márkája a fontos, hanem hogy a helyszín ne legyen szimpatikus a tolvajoknak. -
Miikee
csendes tag
válasz
Moonline. #14182 üzenetére
Nekem pro 2-nél volt nehéz a párosítás. Ha jól emlékszem először kellett egy reset-et csinálni a rolleren, utána lehetett párosítani, majd egyből sw frissítés. Vannak fent yt-on videók. Talán a fékkart, gázt, meg a bekapcsoló gombot kellett nyomni egyszerre...., de inkább keress rá.
Közben látom megoldódott...
-
Reggie0
félisten
válasz
McNamara #14189 üzenetére
En megkerdezem az elso par alkalommal ugyanabban a boltban, de a boltok 99%-a megengedi, amelyik nem, annak is a fele azt mondja, hogy itt-ott tamaszd le es figyelnek ra(pl. XII ker fopostanal az orok pultja moge tehettem). Eddig egy patika volt, ahol azt mondtak, hogy hagyjam az ajton kivul. Plazakba is beengedik es tilto tabla sincs.
-
Ha már ez a téma. Mi a tapasztalat ha mondjuk vásárolni megy az ember és beviszi a rollert a boltba? Szolnak érte, hogy csukd össze és úgy vidd vagy lehet tolni magam mellett?
-
Logapeti
tag
Sziasztok! Ezt a 2019-es cikket találtam nemrég, amiben elég meredek állítások vannak az e-rollerek besorolásáról, és így a rájuk vonatkozó szabályokról. A cikkben megfogalmazott állítások helytállóak? Rövid kivonat:
ami gázadásra elindul, az nem lehet kerékpár, és nem vezethető sisak nélkül. A legfontosabb változás, hogy a fejvédő mellett előírja
– a kötelező biztosítást, hogy ütközéskor legyen aki fedezi a vétlen fél kárát,
– a vezetői engedélyt, hogy ne mehessenek közúton jogsi nélküli, KRESZ-t sosem tanult tinik,
– hogy tilos járdán közlekedni velük, hiszen az önerőből mozgó jármű semmiképpen nem lehet gyalogos,
– hogy 45 km/órával mehet közúton, mint minden más segédmotor.Ez azért így elég meredek, és nem tudom, hány e-rolleres felel meg mindennek... Arról nem is beszélve, hogy ha segédmotornak sorolható be, ahogy a cikk később említi, akkor városban bicikliúton se mehet (csak lakott területen kívül, ha jól emlékszem a KRESZ-re).
Szóval vajon jelenleg ez a hivatalos álláspont az összes e-rollerre?
-
Logapeti
tag
válasz
w.miki #14153 üzenetére
Szia! Én egy ilyet vettem. De az igazság az, hogy még így se nagyon merem kint hagyni, inkább beviszem magammal. Inkább csak ilyen "végső megoldás"-nak van, ha muszáj lenne valahol kint hagynom rövid időre, mert ahogy látod, ez legfeljebb az alkalmi tolvajok ellen véd.
-
_Balee_
aktív tag
Az alábbi dual motoros rollerekkel szemezek:
- Kaabo Mantis Dual
- Kaboo Mantis 10 Pro
- Zero 10XMelyiket vegyem? Vagy valami mást? Tudom nem éppen egy árban vannak.
A Kaabo-k IPX5 minősítést kaptak, a Zero ezek szerint nem bírja annyira a nedvességet?
-
Moonline.
aktív tag
Üdv!
Xiaomi Scooter 1S most jött meg, párosítás megy, de az appban tovább hiába megyek rá a rollerre, de nem megy tovább csak tölt, aztán meg azt írja hogy failet to initalize decive (3). Ezzel mit lehet kezdeni?
Ugyanúgy csipog mintha nem lenne párostíva, egy pillanatar felvillant a bluetooth jel de amúgy nem jelenik meg, illetve a tájékoztató videó sem jön fel.
-
Ayg0
senior tag
Sziasztok!
Ismer valaki olyan óbudai/budapesti műhelyt, ahol kisebb munkák (roller alkatrészek) fényezését is vállalják?
-
Toncsi
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy kínai csoda rollert, azonban van egy is problémám vele.
A kereket 10 collra kellene beállítani, de akkor a sebességmérő jóval többet mutat a valósnál. Ha 5-re állítom, akkor kb. jó, így viszont a távolság mérés csal nem keveset.
Amit észrevettem, hogy ritkán egy-egy villanásra teljesen mást (jóval többet) mutat a sebességmérő.
A kérdés, hogy mi alapján méri a gép a sebességet, megtett távolságot? Ha gond van merre keressem a hibát? -
bkiky01
senior tag
válasz
Somatom #14174 üzenetére
Tisztában vagyok vele, nekem a lopás fontosabb. Felelősséget egy lakásbiztinél is kap az ember, akár kiegészítőként.. Ami életszerűtlen az az, hogy csak zárt helyiségből térít lopásra roller esetén, bringánál ez nem így van. Ügyintéző válasza: A rollert nem lehet megfelelően lezárni..
-
PetrTitan
csendes tag
Sziasztok
Két rollerben gondolkodom .
Joyor y5s vs seagway nineboot max ||.
Esetleg vélemény ,tapasztalatok?
Hol érdemes legjobb áron venni vagy használt is jó lehet,vagy használt roller inkább nem?
Köszi előre egy két infót. -
bkiky01
senior tag
válasz
kakuk.tamas #14160 üzenetére
Hello biztivel csak ez a bajom:
"* Roller lopás, részlopás és rongálás esetén csak lezárt helységből történő kárra térítünk!"
Pont a lényegi dologra nem térít.. Nekem így értelmetlen, csak jó a marketing, hogy náluk ez is van.. Sajnálom, pedig én is megkötném. -
w.miki
veterán
Segway-Ninebot Kickscooter E25E elektromos roller-t szeretnék párosítani a telefonommal.
Emag-tól vettem Újracsomagolt termékként.
Nem tudom hozzáadni a Profilomhoz, mert azt írja Lacika1986 nem törölte a párosítást.
Kép. Mit lehetne tenni?Hogy tesztelik le a visszaküldött árut, hogy jó-e?
Szerintem sehogy. Majd az új vevő leteszteli...
-
Casseius
tag
válasz
kakuk.tamas #14164 üzenetére
hogyne lehetne
-
w.miki
veterán
válasz
kakuk.tamas #14164 üzenetére
Ha a kormányrudat kötöm át egy kisebb méretű normál bicikli zárral, egy oszlophoz, az jó lehet?
Felül a kormányszarv, alul meg a kerék miatt úgysem tudják úgy kiforgatni, hogy elvigyék, nem? -
w.miki
veterán
válasz
kakuk.tamas #14159 üzenetére
De mihez rögzíted a madzagot?
Segway-Ninebot Kickscooter E25E elektromos roller -
saril
senior tag
válasz
kakuk.tamas #14157 üzenetére
Nem, aki igen, milyet és hol?
-
kakuk.tamas
addikt
Hali All!
Ti kötöttetek rollerra felelősség biztosítást?
-
saril
senior tag
válasz
w.miki #14153 üzenetére
Most mindenki stroke-ot fog kapni de én vettem egy 1200ft-os alap kulcsos biciklis lakatot az obiban és arra a 10-15 percre még beugrok bárhová, bőven elég, eddig
. Több órahosszára sehol nem hagynám ott.
Ja egyébként én is olyan vagyok hogy ha látom hogy nagy a tömeg járdán leszállok és tolom, vagy nagyon lelassítok és figyelek, zebrán mindig áttolom, uttesten nem megyek csak mikor már nincs auto egyáltalán.
Engem is kóstolgattak már biciklivel, de nem nagyon érdekelt, én megyek a magam tempójában, ha ki tudom kerülni kikerülöm és megelőzöm, ha nem, akkor maradok a háta mögött, nem nagy dolog. -
w.miki
veterán
Rollert hogyan véditek lopás ellen?
Ha lementek vásárolni, vagy munkába, hogyan véditek? Van erre valami bevált módszer? -
DigitXT
félisten
Ehhez nem kell bringa vs. roller. Kell egy egoista idióta "ki ha én nem"
hozzáállással, nagyjából mindegy, hogy mit hajt, akkor is kib.sz veled
bármikor, mert őt csak az érdekli, hogy neki jó legyen, téged leszar.Ha már két hülye van az úton, abból lesznek a road rage történetek.
(És ez még mindig független attól, hogy milyen jármű volt érintett...)
Ui: mondjuk egyszer én is kaptam egy ilyet bringástól, hogy direkt tök
rámhúzta szemből, csak azért, mert zavarta, hogy én (is) a bicikliúton
rollerezek, szerinte az az övé... Nem csináltam ügyet belőle. De azért
emlékszem rá, mert ilyen értelmetlen kibaszások azért megmaradnak.
(Megjegyzem, ~2 km/h sebességkülönbséggel nem kezdek előzni, és
a kis kerekek miatt ha olyan szakasz jön ahol tudom, hogy lassabban
tudok csak átevickélni, mint előtte mentem, pláne nem kezdek előzni.) -
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Háztartási gépek
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen autót vegyek?
- Sorozatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest