- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- P4 S478 konfig a régi idők emlékére
- talmida: Változások 2. rész
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ace22
tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Én egy Miyota beszabályozásán hezitálok.
Koronával napi 2 X 15 tekeréssel: +12 mp naponta
Kézzel lengetve, hogy még ne álljon le: +17 mp.
Kézen viselve egész nap: -2 mp.Ezek után inkább nem nyitom fel...
-
ace22
tag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Az "alloy" szerintem inkább az olcsó, könnyen önthető és forgácsolható alumínium-cink (spiáter) ötvözetre utal. Rezet nem nagyon tartalmaz, annak már legalább duralumíniumnak kéne lennie.
Amúgy az árképzésenk eddig köze nem volt a felhasznált anyagminőséghez és megmunkálási költségekhez, annyira támogatták az exportot.
Több óra kb. 40-60%-ka kerül többe, mint tavaly ősszel. Plusz akciók előtt már nagyobb mértékben látszanak emelkedni az árak, mint amit a kuponokkal le lehet küztdeni... Ezt nem magyarázza a yüan-USD-HUF árfolyam. Na, majd március 28.-án meglátjuk...
-
ace22
tag
válasz
raziel01
üzenetére
Nem igazán válaszolja meg. Előbb sorolja, hogy milyen hihetetlenül fantasztikus órákat vett tavaly, most meg mennyibe fájnak. Aztán bevallja, hogy fogalma sincs miért van az árugrás, de akinek van, az kommenteljen. Végül megállapítja, hogy az Ali-nak nincs reális alternatívája...
-
ace22
tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
LIEBIG Luxury Dual Display Time Quartz Watches For Men Women Fashion Outdoor Sports Week Waterproof Digital Wristwatches Relojes
-
ace22
tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Minden aktuálpolitikai felhang nélkül: Nemzet Óra.
Miyota 9015 és "Seiko Sweep Second" - VH31 lehet.
-
ace22
tag
válasz
driv4r
üzenetére
Látom, hogy nem csak én jutok a pokolra. De legalább jó lesz a társaság...
A gyanúsan olcsó kamu oldalról: csak azért vettem elsőre komolyan, mert tavaly nyáron ennél nem sokkal drágábban rendeltem hasonló modelleket. De valahogy az árak elvarázsolódtak. Március 28. előtt nem is várható nagyobb áresés...
-
ace22
tag
Mit mond a megérzésetek erről az Ali-s boltról?
Szinte hihetetlenül alacsony árakon hirdet, és nincs különbség az árakban az órák szíjától (gumi vs. acél jubilee) vagy az óramű gyártmányától (NH35 vagy 8215) függetlenül.
-
ace22
tag
A budapesti Blaha Lujza téren lévő LIDL-ben van mindhárom fajta óratartó dobozból. Az óratartó rekeszek az ablakos verzióban 50 X 73 mm méretűek, benne puha párnák (ahova az óra és a szíj kerül), az oldaluk kemény.
Délután megtöltöm tartalommal is, akkor majd többet.
-
ace22
tag
válasz
@mriya@
üzenetére
Egy kis órás történelem: A Borsi és Hoblyák Óraszervíz története
-
ace22
tag
Nem tudom, köreinkben van-e helye olyan dekadens dolgoknak, mint óratartó doboz... A LIDL-ben lesz 01.26.-tól:
-
ace22
tag
válasz
dzsi23
üzenetére
"Biztos vagyok benne, hogy itthon több Swatch, Tissot és Certina (+ talán Longines is) fogy, mint Rolex, mert azok is svájciak (ne menjünk bele, hogy hány %-ban)"
Kreatív könyvelés: "here as long as 60% of the total cost of construction happens in Switzerland they can call it Swiss made".
Ami svájci órát meg lehet venni "utcáról", de felvágni nem alkalmas, az itt van. Kb. a magyar középosztály árszintjén. Rolex és hasonló nincs a polcon... Csak órának túl drágák, de újgazdag társaságban nem lehet mutogatni, mert nem ismerik a márkát. Állandóak az akciók, de a kirakatban az összes mutató áll, nem csak az automatáknál, de a kvarcoknál is... Nem pöröghet a bolt...

Amúgy nálam is, ami a szívemhez nőtt, az az óráshoz kerül, nem a kukába...
-
ace22
tag
válasz
driv4r
üzenetére
Köszi a friss infót!
A "svájci" óra alatt a magyar tulajdonosok gyakorlatilag a Rolex-et értik, nem a Swatch, Longines, Certina, etc. márkákat.
Na jó, a DOXA is játszik. De aki ma svájci órát vesz, az nem, khm, szakértő... Köreikben a Jaeger-LeCoultre, a Patek Philippe vagy a Vacheron Constantin ismeretlen "gagyi".
(A Patek Philippe "Grandmaster Chime ref. 6300A-010" 31 millió dollárral a világ legdrágábban eladott órája, 2019-ben Genfben árverezték el az Only Watch aukción)
Annál viszont az alapmodellek kivételével (DateJust, DayDate), regisztrálni és várni kell (had érezze a felső tízezerhez tartozás érzését occógazdaszágoszan), míg megkapja a tulajdonos, vagy - némi plusz pénzért - megvenni "használtan" (gyakorlatilag újonnan) valakitől, aki korábban regisztrált és kivárta a sorát, nem napi használatra vette, hanem befektetésként, későbbi eladásra..
-
ace22
tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Három esetből kétszer nem vállalta magyar órás a "kínai" órát (japán óraművel), egy meg nagyon magas áron akart "belenézni". Én sem vinném a több milliós svájci órámat (ha majd lesz) a lepukkant műhelyébe...

Megtanultam elemet cserélni, szíjhosszat állítani, szíjat cserélni, tömítést cserélni/kenni, demagnetizálni. Ha nagyon kellene, állítom a sietést/késést. Ha ennél több szükséges, akkor elengedem.
A YT videói szerint mostanában szintetikus/szilikon olajokat használnak, amiknek a viszkozitási indexe nem változik olyan gyorsan, mint az ásványolajoké, vagyis hamarabb lesz mechanikus hiba (általában rugó fáradásos törése), mint a besűrüsödött olaj miatti elakadás.
A minimum 40 éves Molnyija órám soha nem járt órásnál, és mégis megy, ha felhúzom...

A svájci órák, részben a sajátos üzletpolitika miatt, használtan tudnak többe kerülni, mint újonnan (pl. nem lehet utcáról betérve megvenni, csak előszobáztatás után). Ez a befektetés kategória, amit sokan csak megvesznek, és nem hordanak, csak várják az "árfolyam" emelkedését. A Rolex Daytona újonnan sima rozsdamentes acél kivitelben 11,000 CHF-tól van, de egy Rolex „Paul Newman” Daytona ref. 6239 aukción 17,75 millió dollárért kelt el...
-
ace22
tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Te azért nem veszel, mert nem szimpatikus a márka, én meg azért, mert nem tudom visszaküldeni, ha valami vacak noname óraszerkezettel küldik japán gyártmányú helyett.
-
ace22
tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Rákérdeztem, megjött a válasz mindkét boltból. Egy mondat különbséggel ugyanaz a válasz szóról szóra:
"While I don't have the specific model number (NH35 or Miyota 8115) for this particular watch, the automatic movement is designed to provide reliable performance and durability."
Vagyis kínai az óramű...
-
ace22
tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
WM Watchs Creative Store: Movement origin CN (Origin)
WM Watch Outlets Store: Movement origin Jp(origin)A hátoldalról a fotón a rotor mentes a NH35-ön megszokott felirattól. Üres. A Specification részben: "Movement: Automatic movement"
Akkor milyen óramű lehet?
-
-
ace22
tag
Kínai barátaink elérték a végsebességet. Rákérdeztem, hogy van-e WD1965 kék számlappal (választható volt, de felhívták a figyelmet, hogy kifogyott).
Ekkor $113 volt az ára.
Megjött az válasz: "Friend, in stock"
Uccu neki, kosárba. Az ár $121.60-ra módosult.
-
ace22
tag
válasz
Churpik
üzenetére
Megvan az ideológia "a tisztes munkát meg kell fizetni":
https://www.orak.hu/a-szolgaltatas-ara-avagy-mi-kerul-ezen-ennyibe.html?kezd=0
https://www.orak.hu/a-gyari-elemmel-az-oram-sokkal-tovabb-mukodott-mint-elemcsere-utan.html?kezd=0
Másrészt pedig éreztem, hogy a szakmai szakértelem és háttér is hiányzik. Megtanultam magam elemet / szíjat cserélni vagy hosszat állítani pár egyszerű szerszámmal. Ha ennél bonyolultabb a hiba, valószínűleg csere lesz a vége, mert nem tudják emberi áron megjavítani. Ha egyáltalán.
-
ace22
tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Pagani Design Man Watch 40mm Japan TMI VH88 Movt Sapphire Crystal
-
ace22
tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Nem biz' az:
Az app-ban és a desktop-ban is egyaránt:
AliExpress coupon code - US $5.00 ( US $5.00 off on US $29.00)
Coins: - US $0,61Szóval eddig egy leértékeléses akció közepén történt áremelés...
-
ace22
tag
Elértük a gödör alját. A kosaramban lévő $54.91 óra hirtelen $60.51-re váltott. A 11.11 akció közepén. Egy ugyanilyen típusú órát (más színben) korábban $49 körül vettem.
-
ace22
tag
válasz
dilajoska1
üzenetére
Vigyázzatok a hátlapokkal! A Nibosi Datejust és DayDate homage óráinak coin edge hátlapja LÁTSZIK LENNI, de valójában pattintós. Nem érdemes tekergetni...

-
ace22
tag
válasz
raziel01
üzenetére
Hamis óra: a teljesen hamis pl. Rolex, vagy "Rolsex" óráknak mintha lealkonyult volna.
Helyette a felvállaltan kínai márkák járják (picit "homage" beütéssel, de nem 1:1 másolatként), amik minőségben, kinézetben, pontosságban nagyon megközelítik az eredetieket - töredék áron.
-
ace22
tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Azt írja a szaktekintély: "Ha minden nap felhúzunk egy órát, hamarosan a tömítést a koronában elkoptatjuk, így cserélni kell a koronát. Régen nem a tömítés miatt kellett a koronát cserélni, hanem mert az anyaga kopott el, elhasználódott. Ma már ezeket az acél koronákat sokkal nehezebb elhasználni, de a tömítést a mindennapi húzással pillanatok alatt! És ha a korona tömítése rossz, akkor jobb, ha zsebre vágjuk az órát amikor esik az eső!"
Megoldás: a gazdag ember a sokmilliós automata óráihoz órásmestereket alkalmaz, akik a minimálisan szükséges rotor fordulatokat megteszik kézzel.
Mi, közrendű órabarátok meg veszünk 20,000 Ft táján újat, ha nagyon elkopik.
A tömítések cseréje, szilikonozása, nyomáspróba, stb. egy jó órásmesternél biztos több pénzbe kerülne, mint egy új óra rendelése...
-
ace22
tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Haladok, az app-ban a Coins alatt a Discount finder-ben már csak $58.66 az ára. Az 19 627 Ft.
Akkor érdemes ránézni naponta többször is, és lecsapni, amikor csúcson a coin kedvezmény?

-
ace22
tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Hogy lehet ennyire levinni?
Nekem US $72.46 minusz $8 BDD08 kuponnal mínusz US $0.73(74 Coins) = $63.73, ami a mai 334,62 Ft / USD mellett még mindig 21,325 Ft.
Mit kell még bevetni, hogy 15.500 Ft legyen?
-
ace22
tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Svájc 2%-kal részesül a világon eladott órák számából, de a bevétel 50%-át teszi zsebre. Mindezt úgy, hogy jelentősen támaszkodik kínai beszállítókra.
-
ace22
tag
A Watchdives WD1965 (kék számlappal) tetszett meg. Erre ma reggel emelkedett az ára...
Sebaj, jön még kutyára 11.11...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- sziku69: Szólánc.
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Projektor topic
- Diablo IV
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gyártófüggetlen H170/Z170 (LGA1151) alaplapok topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok