Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- D@reeo: OlvasóMester - vágólap felolvasó alkalmazás
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz
@mriya@
üzenetére
Na igen, jelenleg én is a kvarcokra vagyok rákattanva, de automatából valószínűleg többet tudnak eladni 200 dollár felett.
tboldi #51529:
Ha a gyorscserés stiftekre gondolsz, azokkal már a hócipőm tele van... a kis pöckökbe folyton beleakadnak a törölköző szálai, amikor törölgetem az órát.
Van integrált fémszíjas órám, amire úgysem raknék más szíjat, de a gyártó gyorscserés stiftet rakott bele, pedig nem is gyárt hozzá más szíjat... ehhh, akkor miért.... gondolkodom, hogy sima stiftre cserélem, mert nagyon zavaró. -
-
Churpik
aktív tag
válasz
@mriya@
üzenetére
Pont azért neveztem "hírhedt"-nek, mert kis utánajárással is olvasgathatsz róluk elég rossz (leírt) tapasztalatot. Én nem fogok ideírni semmit, azt is posztoltam, hogy miért nem. És nem fogok ide a fórumba másolgatni sem máshonnan, felelegesen, főleg mert a többség nem kíváncsi rá.
-
ace22
tag
válasz
@mriya@
üzenetére
Egy kis órás történelem: A Borsi és Hoblyák Óraszervíz története
-
-
Churpik
aktív tag
válasz
@mriya@
üzenetére
Jó észrevétel, meg is jelentek a koronán a már jól ismert zöld pöttyök. Csiszolás átmenetileg segített rajta.
Az óra újkori ára ~3000 Ft volt. Megszolgált, de azért két évnél többet néztem volna ki belőle. Az új csavarokkal + takarítás után talán még két év lesz benne.
Belül Epson AL35E van, talán az a letartósabb komponense
-
dzsi23
addikt
válasz
@mriya@
üzenetére
Jaja, USA-ból olykor elég jó áron lehet kifogni Mido automata kornométert, láttam már 200 ezer alatt is (közterhekkel együtt). Persze, ennyiért sem mondanám olcsónak, de akinek fontos, hogy 5s/d alatt legyen, annak a zsebébe kell nyúlnia.
#50060 5-ös kezelő:
"PT5000 nem pontosabb, mint az NH35, csak könnyebb szabályozni és szebben jár"Szerintem stabilabb is a járása, vagyis pontosabb is.
A PT5000-et a 9-es Miyota mellé tenném (tehát az NH35 fölé), de a szervizelhetőség miatt egyértelműen a Miyotát választanám. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
@mriya@
üzenetére
A tríciumost világítani én még látom tök sötétben. Asztali pirosan világító óra 8 cm-es számait is látom, csak egyre jobban elmosódva. Ráadásul hülye sárgák korán szeretnek kelni, reggel 7-től automatikusan felerősödik a fénye a maximumra - kikapcsolnám ezt a funkciót, de nem lehet.
És ha már ébresztőóra, pár napja a rádiójel-vezérlésű órám is 14:20-at mutatott 12:20-kor, vmi zavar támadt az erőben. Elem ki-be, megtalálta a pontos időt. -
dilajoska1
őstag
válasz
@mriya@
üzenetére
Nem. Az hozzászólásoból mentettem le. Szerintem a mutatókba nem lume festék van azért ilyen sötétben de ha megjön rakok fel képet.
Ja most nézem hogy aki feltöltötte, az töltött fel nappali képeket és neko a mutatók azok feketék. Mondjuk nem zavar mert render képeken se mutat rosszul.
-
driv4r
aktív tag
válasz
@mriya@
üzenetére
Nincs benne semmi fura, az egy pre-moon Speedy, ref CK2998, pont kettővel feljebb írtam, az az Omega volt először az űrben.
-
dilajoska1
őstag
válasz
@mriya@
üzenetére
Hát nekem egy 2010-es FC-n is elnyalódtak a csavarfejek. Jó, ki lehet csavarni de azért látszik. Meg szerintem annyit már fejlődtek ezek a szerkezetek hogy nem lenne ilyen gond, legalább is én már szedtem szét leggagyibb kínai szerkezetet de nem volt ezekkel gond. Max tényleg hogy ha valami nem úgy sikerül akkor nehéz hozzá szerezni alkatrészt.
-
driv4r
aktív tag
válasz
@mriya@
üzenetére
Már rég lejárt az iparjogi védelem, simán megtehetnék, nekem mechában is jó lenne.
Sőt, ha lúd, legyen kövér: azt meg egyenesen követelem, hogy ezt az órát is hozzák ki, de jóárasítva:)
-
driv4r
aktív tag
-
Faresz1976
senior tag
válasz
@mriya@
üzenetére
Micsoda véletlen! Most nézek egy youtube tesztet róla, amiben a fémlünettás verziót vette górcső alá a youtuber. Meglehetősen jól áll neki a szürke szíj.
Sungoo:
Egy ideje hanyagoltam szegényt, de ma felvettem
. Frankó kis óra, akcióban ajánlott vétel!
( a dátumot azóta már beállítottam
, nehogy dzsi
"beszóljon" megint
) -
dilajoska1
őstag
válasz
@mriya@
üzenetére
Ez tőlük kérdezd

Átlag 21.600-nál magasabb de hi beat 36.000-től kezdődik.Faresz1976
Nekem azzal nincs bajom. Chrobo-t szeretnék majd ha kicsit jobb áron lesz. -
Remus389
nagyúr
válasz
@mriya@
üzenetére
A második fotódon már látszódik hogy az egész elforog, akkor lehet hogy ez tényleg egy tourbillion.
Ha így van, ezek szerint még olcsóbbért is van, mindenesetre maga az óra stílusa nekem nem igazán tetszik, lehet azért volt ilyen olcsó.
De már kezdek hozzászokni a megdöbbentően olcsó órákhoz [link] -
Remus389
nagyúr
válasz
@mriya@
üzenetére
Ez nekem nem tűnik tourbillion-nak, csupán skeleton model-nek, olyan mint a Megir Mens 2242 amit említettem korábban, az most olyan 20 körül van.
-
oba
addikt
válasz
@mriya@
üzenetére
Ha az NH35-re gondolsz mint japán, abból igazi japán gyártásút kínai (aliexpresses) órában nem találsz. Majd kijavítanak ha tévedek de a TMI-től és nem a Seiktól veszik a kínaiak az NH és a VH "Seiko" szerkezeteket, amiket kínában raknak össze. Kínai gyártás a tok, az üveg, a számlap, a mutatók és a szíj is.
Vagy ha a Seagull-ra gondolsz, ők is egy kínai gyártó, lejárt szabadalmú werkeket másolnak le az esetek többségében és szintén Kínában gyártanak.
A Miyota-ban sem lennék 100%-ig biztos, hogy az aliexpresses márkákban japan made szerkezetek lennének. -
-
Faresz1976
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Spórolós topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ismét analóg billentyűzettel jelentkezett a Cherry Xtrfy
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- További aktív témák...
- 279 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- HP ProBook 445 G8 14" Ryzen 5 5600U, 8-16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Slim 1TB HDD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 27% - Lenovo N27q IPS Monitor! 2560x1440 / 100Hz / 4ms
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 256GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4673
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Van integrált fémszíjas órám, amire úgysem raknék más szíjat, de a gyártó gyorscserés stiftet rakott bele, pedig nem is gyárt hozzá más szíjat... ehhh, akkor miért.... gondolkodom, hogy sima stiftre cserélem, mert nagyon zavaró.

,
"beszóljon" megint