- Fórumok
- Tabletek, E-bookok
- iPad topik
- (kiemelt téma)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Archttila: SMART tesztelés automatizálva: smartctl poller script Zsh-ban, RPi-re
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
44200 - 44101
50653 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 43901 43900 - 43801 43800 - 43701 43700 - 43601 43600 - 43501 43500 - 43401 43400 - 43301 43300 - 43201 43200 - 43101 43100 - 43001 43000 - 42901 42900 - 42801 42800 - 42701 42700 - 42601 42600 - 42501 42500 - 42401 42400 - 42301 42300 - 42201 42200 - 42101 42100 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-09-11 13:00 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chosen
addikt
Hú srácok, egy szerviz miatt lekerült a korábbi Spigen paperlike fóliám és megvettem a legújabb 2.1-es original Paperlike-ot helyette. Ég és Föld!
Az eredeti Paperlike szinte semennyire nem torzít, nincs az a kásás kép, mint az olcsó matt fóliáknál. Viszont a zsír kevésbé látszik rajta és nem csillog úgy.
Ujjal használva teljesen simának hat a felülete, nem dörzsöl, miközben Pencillel írva tényleg olyan, mint a papír és nem csúszik.
Simán megéri az árát, még akkor is, ha csak egy matt fóliát kerestek.
Ja, am ez nem szponzorált tartalom, csak gondoltam megosztom a tapasztalatom, mert anno én is azért vettem a Spigent, mert nem volt egyértelmű, hogy az eredeti megéri az árát. Bár lehet a korábbi verziók még nem is érték meg.Köszi a tapasztalatokat, nekem hasznos! Tartottam a kásás képtől, de ez jó hír.

-
Rage47
nagyúr
-
bmakszim
őstag
13k volt az egyik budapesti webshopban, de nincs is már készleten…
Nem nehezebb, mint akármelyik másik. A videójuk alapján csináltam a fürdőszobában, hogy ne menjen alá por. -
smc
addikt
-
Rage47
nagyúr
Hú srácok, egy szerviz miatt lekerült a korábbi Spigen paperlike fóliám és megvettem a legújabb 2.1-es original Paperlike-ot helyette. Ég és Föld!
Az eredeti Paperlike szinte semennyire nem torzít, nincs az a kásás kép, mint az olcsó matt fóliáknál. Viszont a zsír kevésbé látszik rajta és nem csillog úgy.
Ujjal használva teljesen simának hat a felülete, nem dörzsöl, miközben Pencillel írva tényleg olyan, mint a papír és nem csúszik.
Ja, am ez nem szponzorált tartalom, csak gondoltam megosztom a tapasztalatom, mert anno én is azért vettem a Spigent, mert nem volt egyértelmű, hogy az eredeti megéri az árát. Bár lehet a korábbi verziók még nem is érték meg.18k huf, omg. nehéz felrakni? amúgy nekem is kellene valami fólia, mert hihetetlen könnyen piszkos lesz és utána nehéz pencillel rajzolni rajta, csak mindig féltem, hogy rosszabb lesz a képminőség
-
bmakszim
őstag
Ja, am ez nem szponzorált tartalom, csak gondoltam megosztom a tapasztalatom, mert anno én is azért vettem a Spigent, mert nem volt egyértelmű, hogy az eredeti megéri az árát. Bár lehet a korábbi verziók még nem is érték meg. -
chatran
őstag
-
lugosi
MODERÁTOR
-
smc
addikt
-
chatran
őstag
Újraindítàson kívül van valami megoldás a nem elforduló képernyőre? A forgatás zárolása gombot már nyomogattam ki/be, de nem használt.
-
CharlieDrop
veterán
Köszi, akkor lehet cserélem az Air valami notira, sajnos úgy néz ki muszáj dolgozzak vele, de bazi sok a kompromisszum

Mégha lenne épkézláb távoli asztal, de az se jó, mert nem méretezi át az asztalt, úgy meg láthatatlan a szöveg -
smc
addikt
Srácok várható, hogy böngésző fronton történjen változás?
Értve ez alatt mondjuk egy új Chrome-ot, vagy bármit, ami saját motorjával fog menni és esetleg véletlenül kap valamelyik böngésző inspeck element funkciót?Köszi
Talán majd ha lesz 3rd party appstore, amit ha jól emlékszem jövőre kell nekik engedélyezni valami EU-s szabályozás miatt. Addig minden a safari motorját használja, még a chrome is.
-
consono
nagyúr
Értve ez alatt mondjuk egy új Chrome-ot, vagy bármit, ami saját motorjával fog menni és esetleg véletlenül kap valamelyik böngésző inspeck element funkciót?Köszi
Saját motor nem várható, az valami Apple policy miatt van. Az inspect passz, beletehetnék, de én személy szerint arra sem nagyon látok esélyt egy konzumer eszköznél... Józsi bácsi nem csinál olyant

-
CharlieDrop
veterán
-
Parson
addikt
Az akksidegradációt idöröl idöre nyomonkövetem (elég keveset használom az iPad-et, viszont amikor elöveszem, akkor nagyon hasznos), úgyhogy ha ez valóban bekövetkezne, akkor még idöben cserélek újra... meglátjuk valóban bejön-e a jóslatod.

-
Parson
addikt
Én igazából nem bánom, ha nincs sok újdonság, mivel elég minimalista a felhasználási szokásom. A lényeg, hogy a szükséges háttérbeli fejlesztések meglegyenek, hogy kompatibilis (de biztonságos is) maradjon az internetoldali elvárásokkal... ja és ne lassuljon be látványosan.

-
Alex91
félisten
No most nézegetem az apple oldalán a kompatibilitási listákat, ezek szerint (mostani képek):
És eképpen el tudom képzelni, hogy évenként lépdelnek továbbra is, tehát:
2022 - iPadOS 16 - iPad 4 esik ki a támogatás alól (iPad 5 még kompatibilis)
2023 - iPadOS 17 - iPad 5 esik ki a támogatás alól (iPad 6 még kompatibilis)
2024 - iPadOS 18 - iPad 6 esik ki a támogatás alól (iPad 7 még kompatibilis)
2025 - iPadOS 19 - iPad 7 esik ki a támogatás alól (iPad 8 még kompatibilis)
2026 - iPadOS 20 - iPad 8 esik ki a támogatás alól (iPad 9 még kompatibilis)De persze ez csak a fenti képek alapján, ki tudja, hogy mi lesz pontosan... Viszont eképpen ha 2026-ban esik csak ki az iPad 8 a támogatás alól, és onnan még +5 (??) év benne van, az nagyon kellemes lenne, mivel ezt az eszközt nekem sincs kedvem sürün cserélgetni. Vélemények?

Kérdés, hogy melyiket nem lesz már érdemes telepiteni, mert h annyira belassul majd az iPad. De ennyire nem akarok most elöreszaladni, az itteni tapasztalatok is mutatják majd valszeg... erre ráérünk visszatérni...
Az akksi hamarabb be fogja mondani az unalmast…
-
consono
nagyúr
Nem hisz, hogy nagyon negatívak lesznek a vélemények, inkább az van, hogy iPad 8-on (nekem is az van) már nincs szinte semmi újdonság. Talán a 2. béta óta van fen, semmi gondom nincs vele
-
Parson
addikt
Jelenleg a 16.6 van fenn (nem érzékelek semmi gondot vele), 17-et bevett szokás szerint majd csak jövö tavasszal rakom fel, ha már kigyomlálták a új bugokat... vagy akkor se, ha a visszajelzések annyira negativak maradnak.

-
Rage47
nagyúr
No most nézegetem az apple oldalán a kompatibilitási listákat, ezek szerint (mostani képek):
2026 - iPadOS 20 - iPad 8 esik ki a támogatás alól (iPad 9 még kompatibilis)De persze ez csak a fenti képek alapján, ki tudja, hogy mi lesz pontosan... Viszont eképpen ha 2026-ban esik csak ki az iPad 8 a támogatás alól, és onnan még +5 (??) év benne van, az nagyon kellemes lenne, mivel ezt az eszközt nekem sincs kedvem sürün cserélgetni. Vélemények?

Kérdés, hogy melyiket nem lesz már érdemes telepiteni, mert h annyira belassul majd az iPad. De ennyire nem akarok most elöreszaladni, az itteni tapasztalatok is mutatják majd valszeg... erre ráérünk visszatérni...
sztem az ipados 15-t lett volna érdemes utoljára telepíteni rajta
csakúgy, mint a 13 minimre.
talán a 17 jobb lesz -
Parson
addikt

-
BigBlackDog
veterán
-
bmakszim
őstag
Sziasztok!
Ha kifejezetten játékra keresek Ipadet, de a Pro árazását túlzásnak gondolom, melyik Ipadet tudnátok nyugodt szívvel ajánlani? Komolyabb játékokra, mint pl. The Division: Resurgence, vagy COD: Warzone Mobile, eFootball, stb…
Hordozhatóságot szem előtt tartva, mert nem feltétlenül ragaszkodom a legnagyobb kijelzőhöz. Inkább a kényelem a szempont.
Illetve miért van az, hogy pl. egy bontatlan Ipad Mini 6 (garanciával), akár 100.000 Forinttal is olcsóbb Hardveraprón mint üzletből? Bocs ha hülye kérdés, nem igazán szoktam használt informatikai eszközöket venni, de ez azért elgondolkodtató.

Köszi!Mondjuk, ha valahol, akkor játékoknál pont jól jön a Pro 120Hz-es kijelzője.
-
moleculez
veterán
Sziasztok!
Ha kifejezetten játékra keresek Ipadet, de a Pro árazását túlzásnak gondolom, melyik Ipadet tudnátok nyugodt szívvel ajánlani? Komolyabb játékokra, mint pl. The Division: Resurgence, vagy COD: Warzone Mobile, eFootball, stb…
Hordozhatóságot szem előtt tartva, mert nem feltétlenül ragaszkodom a legnagyobb kijelzőhöz. Inkább a kényelem a szempont.
Illetve miért van az, hogy pl. egy bontatlan Ipad Mini 6 (garanciával), akár 100.000 Forinttal is olcsóbb Hardveraprón mint üzletből? Bocs ha hülye kérdés, nem igazán szoktam használt informatikai eszközöket venni, de ez azért elgondolkodtató.

Köszi!A szürkeimport varázsa🤷🏼♂️
-
TrueGooner
senior tag
Sziasztok!

Köszi! -
Rage47
nagyúr
sztem az ipados 17 lesz az utolsó rá, de ettől még +5 év benne van, míg mennek az appok.
-
victorhun7
tag
Nekem van egy Air 1 2013-ból
és a YouTube simán megy rajta. -
smc
addikt
Nekem 18-as pro van, ami most lesz 5 éves, egyelőre nem akarom cserélni, mert amire kell elég még mindig.
-
leslieke
Jómunkásember
Nekem Mini4 van, új OS, már nem kapta meg idén, de amúgy netre, filmekre teljesen jó még most is.
-
balage25
senior tag
Nekem van egy air 2 és a 1gen iPad pro is, mai napig tökéletesen megy a Netflix és társai és a böngészés is.
-
delta1017
aktív tag
Air 2 most dobtam el.
Ha nem lett volna, le frissíve az Ios 16 ra, még most is azt használnám.
Kicsit belassult, már a böngészés a weben, ill. valami tovább osztása,
megosztása, már nem volt olyan gördülékeny.
16 GB változattal ráadásul.
5-6 évig lazán lehet használ. -
Parson
addikt
Srácok, egy iPad kb hány évig jó sima tartalomfogyasztásra a tapasztalatok alapján?
iPad 8 32GB verzióm van (simán elég nekem jelenleg), kb hány évig kap ez még OS frissitést? És azután meddig bírja még, mire számíthatok szerintetek? 
-
balage25
senior tag
Air 2 támogat egyáltalán bármilyen pencilt?
-
zolikaDB
veterán
-
szabonagyur
félisten
Ez ua szerintem mint a korabban linkelt 3ezresek..
-
chatran
őstag
Húgomnak van ilyen Baseus tolla, iPad9-hez, nekem meg Air2-m. Kb 2-3 hét múlva ki tudom próbálni, mikor megyünk látogatóba.
Gyereknek rajzolgatni itt az olcsó rajztáblát szokták ajánlani, ami elvileg van choice-ban is.
-
zolikaDB
veterán
Ja, akkor értem

Gyereknek rajzolni, de elnapolom a dolgot. Amit találtam Air 2-höz a Baseusnál, arra nem látok kupont, 30$-t meg nem fizetek érte
-
smc
addikt
-
zolikaDB
veterán
-
smc
addikt
Nem.
Ezekhez a régi ipadekhez csak sima kapacitív tollakat lehet használni. -
zolikaDB
veterán
-
consono
nagyúr
-
smc
addikt
-
consono
nagyúr
Én is erre, a beszállítói függésre gondoltam, mikor nem éreztem logikusnak az OLED-re váltást. De hát két hét és kiderül. Vagy nem

-
moleculez
veterán
Szerintem iPhonennal kitapasztalták az OLED beszállítói láncot (pl milyen nehéz konzisztens minőséget produkáló, megbízható partnereket találni megfelelő áron), aztán lehet nem akarnak egy technológiától függeni. Plusz lehet hogy a mLED előnyösebb ilyen téren. De ez csak egy tipp.
-
Chosen
addikt
nincs mély, de az Air2-ben még annyira sincs
Köszi! Akkor Air 2-re valószínűleg tényleg csak rosszul emlékeztem.

-
bmakszim
őstag
Elvileg OLED-del nem tudtak elég nagy fénysűrűséget elérni nagyobb kijelzők esetén (iPad, MacBook), ezért alkalmazzák most a mini LED-ed. De most valami dual-layer OLED megoldással sikerült elérni a kellő brightnesst, így jöhet végre.
De egyébként az ultimate megoldás az általad is (véletlenül) említett micro LED lenne, ahol már nincs beégés és a mini LED esetén tapasztalható halo effekt sem. De ez utóbbi még csak a Watch Ultranál merült fel pletyka szinten valamikor sokára. -
CharlieDrop
veterán
-
Semin
őstag
@smc, pzstm
mea culpa, igazatok van. ÉN szeretném hogy megérkezzen.
Mivel azt is pletyizik, hogy kapunk új Magic Keyboardot, komplett pakkban gondolkozom.
És azért mostanában ezek a pletyik általában betalálnak [link]Most adtam el a két pro-t billetyűzetestől, tollastól, úgyhogy nálam uborkaszezon.
(Jött egy kb. visszautasíthatatlan ajánlat) -
Semin
őstag
A mini LED bár jól hangzik, attól még ugyan az az LCD technológia mint a FALD, csak kisebb ledek több zónával :

Ez csak egy fejlesztési lépcső, de ez sosem lesz OLED.
-
consono
nagyúr
-
smc
addikt
Megérkezett? Hol van? Én még nem találkoztam vele..

Pletyka meg van már róla vagy egy éve, az nem jelent semmit.
Amúgy a mini lednél tényleg jobb egy oled, nem igazán értem miért ebbe az irányba indultak el anno.
-
Cyberbeni
addikt
-
consono
nagyúr
De ha pár év után eldobják a MicroLED-et, akkor mi értelme volt bevezetni a technológiát? Én a másik irányt gondoltam, hogy jön, hogy leváltják a telefonokban is az OLED-et MicroLED-re....
-
pzstm
titán
Ha a pletykak igazak akkor ez jovo tavasz vagy ev kozepe….az meg odebb van

illetve a nyilvan kell-e es mennyi lesz

-
Chosen
addikt
Köszi a megerősítést szintén!
Közben találtam egy videót amiben Air 5 és Pro hangszóró összehasonlítás van, tényleg egyszerűen egy szakadék köztük a különbség és ennyit tud az Air 5:
iPad Air 5 vs iPad Pro - HONEST thoughts after 1 Week... 4:04
-
Semin
őstag
Hmm megérkezett amire vártam. OLEDet kap az Ipad pro is a pletykák szerint.
Ha ez igaz, akkor nagyon durvát fog lépni előre a kijelző.Azt hiszem ideje cserélni

Ti tervezitek? -
Konyika
senior tag
Xiaomi pad 5-öt váltottam air 5-re. Annak jobb volt a hangzása, igaz az 4 hangszórós.
Sok mélyet én sem vélek felfedezni. A hangszínszabályzóval lehet kicsit állítgatni akkor valamivel jobb lesz. -
Chosen
addikt
rosszak az emlékeid
illetve az Air2 nem szól jobban az 5-nél, van indkettő, használom is mindkettőt. A Pro-t passzolom, az nem volt.
Vagy az is kehet, hogy az én Air 5-öm rosszabb, mint egy Air 2 és egyedi hiba. De persze az se kizárt, hogy rosszul emlékszem.
Nálad az Air 5-nek van bármiféle mély hangja? Nálam szinte semmi és az hiányzik legjobban belőle.
-
Chosen
addikt
-
CharlieDrop
veterán
Sziasztok!
iPad Air 5 hangszóróval kinek mi a tapasztalata?
Sikerült egy Air 5-öt beszereznem, és szuper minden a hangszórót kivéve.
A tesztek szerint az Air 5 hangszórója jó, a Pro pedig csak picivel jobb. Ehhez képest nálam kiábrándítóan szól. Mint egy konzervdoboz kis túlzással. Mély 0, közép és magas oké, de az egésznek még van egy “kongása” ahogy belül az üres fémházban visszaverődik a hang.
Nekem volt korábban Air 2, Pro 10.5, és volt a kezemben Pro 2020 is. Nem kicsit, hanem klasszisokkal jobbak voltak ennél mind. Főleg a Pro 2020 hordozható hangszórókat is megszégyenít.
Ez egyedi hiba lehet, vagy mindegyik ilyen?
rosszak az emlékeid
illetve az Air2 nem szól jobban az 5-nél, van indkettő, használom is mindkettőt. A Pro-t passzolom, az nem volt.
-
Gubu0101
veterán
Sziasztok!
A tesztek szerint az Air 5 hangszórója jó, a Pro pedig csak picivel jobb. Ehhez képest nálam kiábrándítóan szól. Mint egy konzervdoboz kis túlzással. Mély 0, közép és magas oké, de az egésznek még van egy “kongása” ahogy belül az üres fémházban visszaverődik a hang.
Nekem volt korábban Air 2, Pro 10.5, és volt a kezemben Pro 2020 is. Nem kicsit, hanem klasszisokkal jobbak voltak ennél mind. Főleg a Pro 2020 hordozható hangszórókat is megszégyenít.
Nekem van mind2.Szerintem az air 5 meg sem kozeliti a prot hangzasban.Foleg,hogy a pro 4 hangszoros az air 2.
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
-
bostone
addikt
Nekem Samsung S8 ultrám volt, szerintem szinte mindenben veri a mostani Ipad Pro M1-esemet, legalábbis amire én használtam. (Üzemidőben, média fogyasztásban, jegyzetelésben, office, DeX).
Mégsem váltanék vissza, mert a különböző apple termékek együttmőködése és a terméktámogatás páratlan.Droid vonalon egyértelműen a Samsung a csúcs. Akik a felhasználóbarátságtalanságot emlegetik valószínűleg nem ezen a vonalon ültek.
Talán ez felróható a droid számlájára, hogy a termékek nagyon különbözőek is lehetnek, de hogy nem lehet élni velük az nem állja meg a helyét. -
balage25
senior tag
Nekem Samsung S8 ultrám volt, szerintem szinte mindenben veri a mostani Ipad Pro M1-esemet, legalábbis amire én használtam. (Üzemidőben, média fogyasztásban, jegyzetelésben, office, DeX).
Mégsem váltanék vissza, mert a különböző apple termékek együttmőködése és a terméktámogatás páratlan. -
Imy
veterán
Feleség használja mindenre is, de sosem panaszkodik rá. Amíg volt androidos tab mindig volt valami bajlódás vele, rövid időn belül megtelt a memória, lassú lett, lefagyogatott ...
A droidossal csak a gond van.
Ismerős, aki utálja az applet, tablettből mégis azt vett, pedig szerinte a droid az istencsászár. (de hát akkor mindenben még sem) -
Scrake^;DD
aktív tag
Feleség használja mindenre is, de sosem panaszkodik rá. Amíg volt androidos tab mindig volt valami bajlódás vele, rövid időn belül megtelt a memória, lassú lett, lefagyogatott ...
-
Imy
veterán
Szia a belépő szintű ipad 9 2021-et nyugodt szívvel tudom ajánlani, árban is jó árban van, nem lassú teszi a dolgát. Mindennapi használatra teljesen alkalmas.
Nekem is az van, de én többet nem is várnék el egy tablettől. Ár/érték arányban biztos verhetetlen, jobb mint a droidos tabletek.
-
moleculez
veterán
Sziasztok!
Idős anyumnak keresnék a régi Huawei MediaPad M3 8.0 helyett valami iPad-et.
A Huawei-el jól elboldogul már,csak eléggé akad és már nem mai.
Van ajánlott termék most?
A kijelző minimum ekkora legyen,8.4".
Annyira nem vagyok otthon ezekben a termékekben, ezért is bátorkodtam kérdezni.
Köszönöm.iPad 7-től felfelé mindegy.
-
Scrake^;DD
aktív tag
Sziasztok!
Köszönöm.Szia a belépő szintű ipad 9 2021-et nyugodt szívvel tudom ajánlani, árban is jó árban van, nem lassú teszi a dolgát. Mindennapi használatra teljesen alkalmas.
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Köszönöm. -
abydos
aktív tag
Hali,
A nyelvváltásnál van egy kellemetlen problémám iPaden. Windows-on ilyet sose tapasztaltam, egyértelműen nem kívánt működés, a kérdés az, hogyan tudom javítani, ha lehet egyáltalán és nem rendszerbug.
Magyar nyelvű billentyűzetet használok, működik minden ékezet szuperül. Átváltok japán nyelvre, írok valamit, majd visszaváltok magyarra és többé nem működnek a magyar nyelv, olyan, mintha angolra váltana, pedig magyart ír ki a váltásra.
Itt a videó a problémámra: https://share.icloud.com/photos/0b6dZBjwJeIxaFwHJao62wCdQ
Tudtok erre megoldást?
Köszi
-----
UPDATE: Asszem sikerült megoldanom, hogy a billentyűzet beállításokon belül a nyelv beállításoknál minden angol billre való utalást kivettem, még a japán nyelv alatt is a magyar karakterkészlet van beállítva. Talán így jó lesz. -
DanielLong
senior tag
Nekem Mini 5 van, nagyon szeretem, teljesen fluid, bár csak navigáció, böngészés meg olvasás megy rajta. A Mini 6 biztos még gyorsabb és szerintem több évig gond nélkül menni fog. Én mondjuk szeretem az alsó gombot az ujjlenyomat-olvasóval.
-
alba-regia
aktív tag
Nekem hordozós tablet kellett zeneoktatáshoz, egyéb feladatokhoz. Előbb egy olcsóbb Androidost vettem, használhatatlan volt. Utána egy drágábbat. Azon viszont az alkalmazásaim egy része nem megfelelően működött. Így esett a választás az iPad Mini 6-ra.
Egyáltalán nem bántam meg! Nagyon erős kis gép még mindig. Néha Lumában 4k videókat is vágok rajta. A renderelés nem marad el mérföldekkel az M1 Pro iPademtől. -
Cyberbeni
addikt
Szerintem engedd el a méretet. M1-es Air nem sokkal drágább, ha kell a laminált kijelző. Alap felhasználásra iPad 9 jóval olcsóbb.
-
smc
addikt
-
bmakszim
őstag
Nehéz megmondani, a jelenlegi modell már 2 éves lesz szeptemberben. De a miniket nem updatelik túl gyakran. Lassan rebesgetik a frissítést.
Ha engem kérdezel, szerintem tavasszal jön új modell, de max új cput, meg kamerát fog kapni. -
dzsampi
tag
Sziasztok!
Szerintetek mennyire érdemes idén még a legutóbbi iPad Mini-t megvásárolni?
Szeretnék egy 8 körüli kis tabletet és android vonalon van egy meg itt a mini.
Mikorra várható kb. az új ipad mini?
-
arn
félisten
Jó, de az Air2 majdnem 10 éves cucc. Akkoriban még gyengécskék voltak a mobil cpu-k és iszonyat mértékben fejlődtek évről-évre. Ma már viszont simán laptop szintet hoznak és a fejlődés mértéke is lelassult. Nem véletlenül használja a 4 éves A13-at még mindig az Apple ma is kapható eszközökben.
Ezert nem ertem, hogy lehet egy giga ramos air hasznalhato… amikor megjelent, a cegtol kertem egyet kolcson, ahol dolgoztam, es mar akkor lassunak tuntek a task valtasok egy androidhoz kepest. Inkabb kivartam az air2ot ketszer annyi rammal, ami szvsz ugy ot ev alatt valt kinlodossa, a facebook lassu volt rajta. Akkor valtottam, amikor megjelent az elso 8gs ipad pro az m1el. Ezt majd akkor valtom, ha az alap ramban feljebb lepnek.
-
juve600
nagyúr
-
victorhun7
tag
-
insyde5
aktív tag
huu, jó tudni hogy van ily topic is
köszi
-
Baggio93
csendes tag
Sziasztok
Adott két galaxy buds 2 füles és egy ipad 9, van rá bármilyen megoldás, hogy egyszerre csatlakozzon a két fülhallgató? Azt tudom, hogy airpodssal megy, de hátha van valami third party app, amivel menne
-
CharlieDrop
veterán
-
insyde5
aktív tag
-
CharlieDrop
veterán
-
kchris78
veterán
Jó, de az Air2 majdnem 10 éves cucc. Akkoriban még gyengécskék voltak a mobil cpu-k és iszonyat mértékben fejlődtek évről-évre. Ma már viszont simán laptop szintet hoznak és a fejlődés mértéke is lelassult. Nem véletlenül használja a 4 éves A13-at még mindig az Apple ma is kapható eszközökben.
Azért van meg fejlődés, csekkold az új Axx cpukat illetve majd ha kijön a legújabb ami 3nm-es, még brutálisabb lesz. Csak épp normál célra már annyira kis teljesítmény is elég hogy arra egy 4 éves is elég.
-
Reverting
őstag
Hi… van valakinek ötlete, hogy a yt. automatikus felirat létrehozása után ami angol, a fordítás magyar legyen? Pc. ugye simán működik de iPad-on eddig fel sem tűnt csak most szembesültem vele nyaralás alatt….
-
bmakszim
őstag
-
arn
félisten
Ez a hasznalhatoan gyors eleg relativ lehet
nekem air2 volt, de mar x eve is hasznalhatatlan volt. -
szabonagyur
félisten
-
victorhun7
tag
-
kchris78
veterán
Amúgy ha valaki Visio alternatívát keres, szerintem a http://draw.io/ teljesen jól használható, van egy halom komponens, tud felhőbe menteni és ingyen van. iPad-en böngészőből még nem próbáltam, de érdemes megnézni.
Egyetértek, van több online alternatíva, legtöbb felhasználónak a visio ágyúval verébre.
-
consono
nagyúr
-
kchris78
veterán
-
consono
nagyúr
A MS Visio sosem volt ingyenes.
Ráadásul még O365-el is fizetős, ha jól emlékszem...
-
minilego
senior tag
Ma megvettem életem első Apple termékét egy iPad 9-et. Én még ilyen fluid rendszert sosem láttam, remélem sokáig fogja bírni.
-
insyde5
aktív tag
iPadre csak Viewer van, meg Google szerint vannak alternatívák, végig kell próbálni mi az ami neked hozza ezt.
Ezen áll vagy bukik az ipad vs notebook kérdés. Ipad felé hajlanék a Pen miatt. Azt hiszem yt-on, google-n kell keresnem ha ettől kimerítőbb választ szeretnék
.
Köszi. -
szabonagyur
félisten
-
insyde5
aktív tag
A MS Visio sosem volt ingyenes.
Bocsánat 1990.- ért vettem, a ms pro csomagot, ebben benne van.
Új hozzászólás Aktív témák
-
44200 - 44101
50653 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 43901 43900 - 43801 43800 - 43701 43700 - 43601 43600 - 43501 43500 - 43401 43400 - 43301 43300 - 43201 43200 - 43101 43100 - 43001 43000 - 42901 42900 - 42801 42800 - 42701 42700 - 42601 42600 - 42501 42500 - 42401 42400 - 42301 42300 - 42201 42200 - 42101 42100 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Tabletek, E-bookok
- iPad topik
- (kiemelt téma)
- Panasonic Toughpad FZ-G1 - i5 6300 -- Ütésálló tablet - 4Gb -128Gb ssd
- Logitech Folio Touch Air 11"(M2, M3), Air (4. 5.gen) billentyűzetes tok, UK kiosztás, új, bontott
- Logitech Slim Folio iPad (7., 8. és 9. generáció) billentyűzetes tok, UK kiosztás, új, bontott
- Hp Elite X2 1013 G3 11" Tablet billentyúzettel CORE I5-8350U -
- iPad 6 (2018) 128GB újszerű, dobozos, ajándék tokkal
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem árt előtte chekkolni.