Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 11 – Vörösboros marhaszelet
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Őskoczka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parson
addikt
válasz
padisaxi
üzenetére
Helló, HA az eladó elmondta, és te tudomásul vetted, de nem kérted a segitségét, akkor az eladó innentöl moshatja a kezét mert ezzel te elfogadtad, hogy ez van, és így vetted meg az eszközt. Sok sikert a körülményes eltávolitáshoz (sztem nem fog menni, de ne nekem legyen igazam). A University-nek kell bizonyitanod, hogy az iPad jogosan a tiéd, és neked nem kell ilyen korlátozás a gépedre, és majd ök tudnak segiteni az eltávolitásban. HA mindezt meg lehetne kerülni, akkor l*xart se ér(t) az a korlátozás, amit nem hinnék egy egyetemi korlátozás (University of Arkansas System) esetén... De mint írtam, ne nekem legyen igazam, és sikerüljön megoldani. Sok sikert még1x.
-
Parson
addikt
válasz
Relax420
üzenetére
Hehe, akkor szivjon az a digitális billentyüzettel egy hirtelen de hosszabban begépelt szöveg esetén, aki akar - pl te - de én nem. Az eszköz van értem, és nem fordítva! Majd én eldöntöm, hogy mihez jobb nekem tapicskolni, és mihez pedig felpattintani a mágneses billt egy pillanat alatt és már gépelni is. De hát ugye aki ezt nem érti és csak elvakultan néz a világba… annak ezt nehéz lesz megérteni, csak a kifogásokat keresi a saját életének megkönnyitése helyett.
Vagy más szóval: a cél szentesiti az eszközt, és nem az eszköz a célt ! Márpedig ha a célom a kényelmes gépelés, akkor az fizikai billenytüzettel jobban megy, mint tapicskolós digitálissal. (Ettöl még használom a digitálisat is, de nem hosszabb gépelésre.)
Kieg, nem fogod elhinni, de a képernyö érintö funkciója nem szünik meg azáltal, hogy van fizikai bill is csatolva… sok esetben - pl most is - tapicskolom a képernyöt, ha kell… mert így hatékony egér nélkül pl scrollozásra, vagy épp egy linkre rányomni, stb.
-
Parson
addikt
válasz
l.skywalker
üzenetére
Én is ezt használom, tökéletesen müködik arra, amire kell.
-
Parson
addikt
-
Parson
addikt
válasz
bmakszim
üzenetére
Már ne haragudj, de tévképzeteid vannak. Jól látó ember se biztos hogy hangyabetüket akar látni. Ezt vagy sikerül megérteni, vagy tényleg hagyjuk.
Én is jól látok, mégis jobban szeretem a kocsim nagy képernyös Naviját használni a telefon helyett pontosan azért, hogy még kisebb legyen az elvont figyelem a könnyebb és pontosabb információszerzéssel. Nehogymár bemagyarázzunk hülyeségeket, csak azért mert nincs logika a fejekben... vagy ha már ez van, akkor kérdezzek olyat, hogy akkor miért nem használsz inkább apple watch-ot autónavigációra, mert különben balaesetveszélyes ha te állandóan a telefonodat sasolod vezetés közben ?? Remélem érezzük, hogy falsch utcába megyünk ezzel a logikai hozzáállással.De van másik példa is: ha annyira jól látsz, és csak a jól látók vezethetnek, akkor minek olyan hatalmas táblák az út mellé, elég lenne kisebb is, nem ? Nem. Azért kell a nagyobb itt is, hogy minél távolabbról minél gyorsabban és könnyebben, pontosabban érzékeld, nem azért mert rossz a szemed.
Akárhogyanis, nem támadásnak venni a fentieket, csak logikai érzék fejlesztésnek.
-
Parson
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Egy 10-es egy sima navigációra fölöslegesen nagy szerintem (de ez szintén egyéni izlés / döntés). A 9-es is, de attól a mini újabb is. Amúgy ha rosszul emlékeztem, akkor igazat adok neked, bocsi a pontatlanságomért. Amúgy a mini 6-os most jött ki nem? Vagy már a mini 7-es jött ki? Hogy rohan az idö...

Szerk: na most látom, hogy már iPad mini 7-esnél járunk... hiába, az én fejem se káptalan.
-
Parson
addikt
válasz
Black83
üzenetére
Erre a (fö)célra én speciel a mérettöl tenném függövé... eképpen pedig erre a célra a képernyöméretben egy mini is elég lenne + könnyebb lenne (fizikailag) telepiteni is és ki-be kapkodni, ha nincs rá szükség a kocsiban, viszont másra kellhet épp... + mivel újabb, hosszabb távon támogatott is marad. De mindez csak az én véleményem.

-
Parson
addikt
Elméletileg egy biztonsági mentés az biztonsági mentés, és nem költözésre kitalált mentés. (Apple eszközök között van külön költözésre optimalizált folyamat is, iPhone-ok között legalábbis, iPad-ek között nem tudom müködik-e ugyanúgy, én is csak az elsö iPad-emet használom még.) Mindazonáltal senki nem tudja, mi zajlik pontosan a háttérben, és sokan csinálják a költözést biztonsági mentésböl vett visszaállitással is két külön tipusú iPad eszköz között, de volt hogy iPhone mentésböl is költöztek iPad-re, ami kérdés, hogy müködik-e még, mióta az iPadOS különvált az iOS-töl... ergo végeredményben én a tiszta telepitést javaslom, ha nincs tiszta költözésre megoldás, mintsem biztonsági mentésböl való visszaállitást. De majd a többiek is írnak vmit, aztán majd eldöntöd.
Legrosszabb esetben gyári álapotra visszaállitod és tiszta telepitéssel újraraksz mindent, ha nem tetszik az eredmény vmi felmerülö bug miatt, amire azért relative kicsi (de nem nulla) az esély szvsz. -
Parson
addikt
válasz
fery02
üzenetére
A 'gyorsan' relativ fogalom, viszont szerkeszthetö, ami alatt nem csak radir opciót értem, hanem pl egy tükrözés, egy forgatás,szinezés, stb... egy 3D-s ábrázolásnál meg még bonyolultabb dolgok, na ezek már valóban igazán gyorsitanak / egyszerüsitenek, hiszen nem az a cél hogy szivjon az ember, ezért találták ki a számológépet is, holott addig is lehetett papiron számolni (nem a 2x2 egyszerüségü példát értem ez alatt, ami fejben is megy)... ettöl függetlenül azért a kézi rajzolást is illik (és szerintem kell is) tanulni, mert kellenek az alapok, mint mindenhol.
-
Parson
addikt
válasz
fery02
üzenetére
Kimondott jegyzetelésre én se használnám az iPad-et az apple pencillel (mással se), bár nem azért mert kopik, hanem kimondottan azért mert természetellenes(nek tartom).
Az ember ahhoz van szokva, hogy rendes tollal papirra jegyzetel, már hosszú ideje, mióta ezek az eszközök könnyedén elérhetöek hátköznapi felhasználásra. Ha most lennék egyetemista, akkor is papirra jegyzetelnék, max minden jegyzetem egyböl be is digitalizálnám (scannerrel), hogy online is bárhol (pl egy nyaralás alatt is) elérjem az iPad-en kényelmesen olvasva, ha pl érdekelne vmi elfeledett részlet.
A digitális elönyöket inkább ott tudnám kihasználni, ahol a papir + toll már kevés, legyen az vmi CAD skiccelés vagy modellezés, vagy pl épitészeknél vmi müvészibb oldalú rajzolás ahol digitálisan tudsz egyböl bonyolultabb szerkesztésekkel is operálni.
Mindez persze csak egyéni privát vélemény, végeredményben megszokás kérdése, így ha vki teljesen átszokik a papirról a digitális jegyzetelésre, annak lehet hogy mindene lesz az eszköz, és hülyének nézi a papirral bénázókat... egyéni döntés végeredményben, h ki hogyan tudja kihasználni az eszközét, szerencsére van választási lehetöség ma már. Valószínüleg az egészséges egyensúly megtalálása a kulcs itt is.
-
Parson
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nem rettegésben kell élni, de hülyeségeket se kell mondani/írni. A döntés persze a tied, h melyiket használod.

-
Parson
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Senki nem jósol semmit. TÉNY, hogy minden föverzió után megannyi alverzió jön ki sorra, jellemzöen nem új funkciókkal, hanem felfedezett bugok / hibák javitásával. Ergo az, hogy számodra semmi baj nem jött elő, az nulla értékű tapasztalat tudván azt, hogy megannyi frissités jön még és az utsó a legmegbízhatóbb / -stabilabb. Ettől függetlenül köszi neked is a nyílt bétateszterkedést, hiszen minden joggal azt teszel fel, amit szeretnél és tudsz, és király h eddig nem futottál bele azokba, amiket majd ezután még javítani fognak.
-
Parson
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Minden bevétel bevétel, az a 15-20e is... azt kell mérlegelni, hogy megéri-e az a belefeccölt idöt/energiát. Nekem nem érné meg, de jófejségböl megcsináltatnám, és elpasszolnám... nem reckiroznék vele a közbülsö használattal, mert az idö telik, az eszköz amortizálódik, és ha az akksi nem is romlik el közben, a kinyerhetö ára akkor is csökken. Szerintem meg kell csináltatni és elpasszolni vmekkora nyereséggel. Lesz olyan, akinek még igy is hasznos lesz.
-
Parson
addikt
Ne feledjük, hogy egy dolog a HA kínálat, egy másik meg, hogy mennyi idö alatt és valójában mennyiért mennek el a végén... vkinek biztos jó lesz még a javitott verzió, az biztos h én javitva passzolnám el... ha nem most passzolod el, akkor meg számithatsz arra, hogy már csak a te nyakadon fog maradni... neked kell eldönteni, a javitási költség, az OS támogatás és az esetleges mostani nyereség mellett, hogy mi éri meg jobban, kell e hosszutávon egy új eszköz, vagy egyáltalán nem kell késöbb másik... mert akkor lehet fölösleges lenne újat venni. A javittatás így is úgy is behozza az árát sztem.
-
Parson
addikt
válasz
Parson
üzenetére
Érdekes kiegészités: Most ahogy olvasgatom az irodában ezt a fórumot a Portrait pozicióba állitott monitoromon (listák és hasonló dokumentumok olvasására a 3 [db] külsö monitorom egyike álló és nem fekvö), és scrollozgatok rajta, most látom csak, hogy bizony ez a jelly scroll értelemszerüen itt is látszik, csak itt is olyan minimális a késlekedés és ezzel a jelly scroll hatás, hogy tényleg koncentrálni kell, hogy lássa az ember... viszont amúgy egyáltalán nem zavaró, söt, nehezen érzékelhetö! Mindezt csak igazolandó a korábbi irással szemben írom, miszerint minden panelben van ilyen effekt kisebb-nagyobb mértékben (logikus is), hiszen sehol nem egyazon idöpillanatban frissül minden pixel, x [ms] kihagyással két teljes képfrissités között.

-
Parson
addikt
válasz
lugosi
üzenetére
Igazából ugye semmi sem tökéletes, tehát minden kompromisszumkész valamilyen szinten... kinek kisebb, kinek nagyobb mértékben... én azt mondom, én soha nem vettem volna észre az iPad 8-ason sem, ha az iPad mini 6-tal kapcsolatban ez nem kerül ennyire látványosan elö... de végeredményben ki-ki maga kell eldöntse, mennyire zavaró / elfogadható számára az adott eszközön... valszeg apple is erre játszik, hogy sokan legyintenek egyet ezen, és úgyis megveszik, ugyanakkor ök is ´rzékelték, hogy az iPad 6-tal kicsit túlságosan alulra tették a lécet, így most emeltek rajta kicsit... költséget optimalizálnak ezen a paneles dolgon is, tesztelve a közönséget is közben - és erre az iPad mini-t vették elö.
-
Parson
addikt
Kinek mi a normális... nekem az, ha ebben a fórumban is nyugodtan (és nem idegbeteg módjára rángatod) scrollozok le-föl, ha akarok, és ez a 6-oson nagyon zavaróan jelly scroll-os volt. iPad mini 7-est még nem próbáltam... viszont a sima iPad 8-asomon újra teszteltem, és bizony ott is van (csak fektetett képernyön), mint minden panelen, csak épp sokkal kisebb, már számomra is alig érzékelhetö mértékben.
-
Parson
addikt
válasz
fery02
üzenetére
Ideiglenesen tárolt file-okat automatikusan töröl a rendszer, ha neked szükséged van a helyre, mert épp fotókat / videókat készitesz, stb... fölöslegesen nem törölget közben automatikusan a temporary file-okból, ennyi az egész. Egyedül a temporary és szándékosan tárolt file-ok / adatok közti különbséget kell megérteni.
-
Parson
addikt
válasz
fery02
üzenetére
Nem hinni / feltételezni kell, hanem kitapasztalni, ha nem bizol benne.
De nyugtasson a tudat, hogy sokan nem hiszik el, mert sokakban fel sem merül ez a probléma, mert egyszerüen csak használják az eszközt. Amíg nem telik meg a tárhely, adig ezen rugózni egyszerüen felesleges. -
Parson
addikt
válasz
jaroslav
üzenetére
Nézted már esetleg az 'Akták' / 'Files' (remélem magyarul vhogy így van, mert nálam németül 'Dataien') applikációt (egy kék mappa az ikonja). Azon belül applikációnként is lehet nézni öket...
Na most gondolom itt a direktben letöltött és tárolt adatok vannak csak, mert az összes automatikusan letöltött és használt adatot a rendszer automatikusan (temporary adatként) kezeli, úgyhogy emiatt is van az, hogy 'csak simán használd a rendszert', de ezzel nem mondtam újat sztem. -
Parson
addikt
válasz
bmakszim
üzenetére
'Ha tényleg hidegen hagyna, nem vergődnél miatta ennyit hozzászóláson keresztül…'
Látom, neked is el kell újra magyarázni... Egy szerte a világon ismert és jelly scroll-nak elnevezett technikai problémát, minöségi kritikát fogalmaztam és emlitettem meg... sajnálom, ha a kritika ennyire böki a csörötöket és jöttök azzal, hogy titeket nem zavar... kit érdekel, hogy titeket nem zavar, mikor sokan másokat meg igen, ergo, a technikai malör ott van és kész. Ez egy visszalépés minöség terén, ezt vagy elfogadod vagy nem, telejsen egal. A többi meg változatlanul nem érdekel, hiába adod a számba azt ami nem igaz. Úgyhogy maradjunk meg a terméknél és nem az egyéni felhasználásnál... különben regélhetnék, hogy mit sirdogál meganyni ember a 120 Hz miatt, mikor nekem a 60 Hz is mindenhol elég... mégse teszem ezt, mert az én felhasználásom senkit nem érdekel. Csak amit a pénzükért kapnak az emberek.
Változatlanul az érdekel, hogy a mini 7-esben javitották-e ezt, vagy az a termék is felejtös annak, akinek ez a jelly scroll igenis objektive (és könnyen érzékelhetö) probléma, akármennyire nem tetszik, hogy másnak ez a gyenge minöség nem tetszik...
-
Parson
addikt
válasz
SharpSA
üzenetére
Attól, mert kicsit nyomatékosabb szavakat használ az ember, attól még nem kell mindenbe minden rosszat belelátni. Nyugtatgasd magad te azzal a jelly scrollos iPad-del, hogy jó vétel volt, meg hogy te idomulsz az eszköz silányságához 2024 végén - engem a te egyéni felhasználásod hidegen hagy, csak maga a termékminöség az ami nálam téma, a kettö között van különbség...

Téma béna, remélem, a jelly scroll-t a mini 7-esben javitották, ez a lényeg.
-
Parson
addikt
válasz
Drenadar
üzenetére
Olvasd el, mit irtam fentebb... egy förtelem ez a jelly scroll (szemben a 120 Hz-cel, ami szimpla luxus jelenleg még, de amint az lesz a megszokott mindenhol, onnantól a 60 Hz is csak visszalépés lesz), ami egyik másik iPad-ben sem volt elötte. Ergo technikai visszalépés. Ha nektek egy technikai visszalépés elfogadható, akkor lelketek rajta, de ettöl még ne huzzuk már rá az egész vila´gra, hogy 'elfogadható' meg hasonló maszlagok... ez sima gyengeség, és nem kompromisszum!
Lugosi is tökéletes példája annak, hogy igenis sokaknak szemet szúr ez a technikai probléma, és NEM vesznek silány terméket.
-
-
Parson
addikt
válasz
Emuriko
üzenetére
Egyszerüen nézd meg az apple honlapján az iPadOS HW támogatását.

Ahogy a kolléga is írja, ami kiesett a frissitési listából, az vissza már nem nagyon kerül (erre még nem volt példa, amiröl én tudnék, úgyhogy annyi meg egy bambi...)Ha pedig idö közben egyszerüen nem volt frissitve, de az új OS támogatott adott HW-en, akkor elméletileg müködnie kell a frissitésnek az aktuálisan elérhetö OS verzióra, közbülsöre meg jó kérdés - ezt majd vki megválaszolja, ha kell.
-
Parson
addikt
válasz
consono
üzenetére
Én is 8-ast használok, és nekem most gond nélkül felment a 17.7...
Amúgy meg van vmi opció, amivel parkolópályára lehet tenni a telepitett appokat, és akkor felszabadul egy csomó hely ideiglenesen, csak az OS telepités idejére - használtam is már, csak most nincs velem az iPad az iródában, úgyhogy nem tudom pontosan, hogyishijják...
-
Parson
addikt
válasz
ittakary
üzenetére
Azt hiszem az értelmezés a te oldaladon nem sikerült, de sebaj.
HA te egy béta szoftverrel való tesztelgetéssel igazoltnak találsz egy jövöbeli állapotot, akkor gratula hozzá, és kellemes idötöltést kivánok a további tesztekhez.
'semmit nem fog már változni'
Nos ilyet csak laikusok tudnak állitani... de hát nem lehet mindenki szakember, úgyhogy semmi baj.
Csak finoman megjegyzem, hogy MINDEN évben jönnek ki további hibajavitások is, úgyhogy az elsö hivatalos verzió sem 100as... bizony, a rendszer fluiditása szempontjából sem, erre is volt már nem egyszer példa.
Szép napot!
-
Parson
addikt
válasz
ittakary
üzenetére
'iPad Pro 12.9 3rd gen (2018)-ra feldobtam az iPadOS 18-at próbából, hogy ne élesben derüljön ki, amikor már nem tudok visszajönni'
HA stabil rendszert akarsz, akkor minek tesztelgeted a beta verziókat ?
Értem én, hogy kiváncsi az ember, de ha stabilitás kell, akkor még a hivatalos verzióból is mindig a késöbbi, javitott kiadásokkal szabad csak kezdeni... pl én minden évben csak február / március környékén frissitek csak az elözö év szeptemberében kijött új föverziók javitott, aktuálisan legutolsó alverzióira. Lehet ez ellen beszélni, de stabilitás szempontjából soha nem volt ebböl hátrányom.
Akinek meg fontosabb az újitások, annak meg el kell türnie a kezdeti nehézségeket az új szoftverek új bugjaival. -
Parson
addikt
válasz
GoodSpeed
üzenetére
'Nekem a szoftveres támogatás elsődleges'
Akkor rá kell szánni a zsét, nincs mese. Meg kell venni azt amit szeretnél, és utána idöben lecserélni, ennyi a titka.'Foltozatlan OS-szel meg nem a legbölcsebb dolog a hálón lógni.'
Szvsz ahogy consono is írja, azért neked is figyelned kell arra, hogy milyen oldalakat látogatsz meg a neten... -
Parson
addikt
válasz
GoodSpeed
üzenetére
1. Meddig lesz támogatott az iPad 10?
2. Nem e kevés a 4 GB-RAM 2018-2021 között iPad 2018-am volt 2 GB RAM-mal és 32 GB tárhellyel.
3. Az 5.gen Air 8 GB RAM és M1-gyel van szerelve, de 100K-val több. Ilyen felhasználási mód mellett megéri e a 100K felárat?
4. Az 5.gen Air is addig támogatott mint a 10.es iPad vagy tovább?
5.A 6.gen iPad Air 300K körül van, de ott mar 128 GB,és M2 CPU van. Ez megéri az 5.genhez viszonyítva? Illetve gondolom 5-7 év a támogatottsága, de 5,vagy 6,vagy 7?1. Senki nem tudja pontosan elöre, a többiek is csak sejtik hogy kb 6 év
2. ne foglalkozz ilyen dolgokkal, egyszerüen csak vedd kézbe és használd - amig támogatott, addig nem lesz vele gondod
3. egyértelmüen fölösleges per pillanat, viszont amennyi extra kraft van benne, az késöbb még hasznos lehet - Te döntesz, hogy neked megéri-e most lutrira beleinvesztálni, vagy késöbb lecserélni a 10-est egy hasonló szinvonalura. Én az utóbbi hozzáállást választottam 3 éve egy iPad 8-cal, és még évekig nem tervezem lecserélni... ha meg eljön az ideje, akkor majd le fogom.
4. Passz
5. MINDEN fejlesztés megéri az árát (na jó, ez erösen szubjektiv néha
). Az, hogy te ki tudod-e használni, azt csak te tudod eldönteni. A támogatottságot soha senki nem tudja pontosan, igy jól irod, 5 vagy 6 vagy 7... de még 8 is lehet, ezt majd apple eldönti. -
Parson
addikt
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Én 8-ast használok, szüleimnek 9-eseket vettem. Tökéletesek mind, a 9-est javaslom, könnyebb lesz elpasszolni is késöbb.
-
Parson
addikt
válasz
SharpSA
üzenetére
Ugyanazzal, mint előtte mindig, már évek óta…: iPhone 13 mini eredeti saját kábele és régi iPhone 6 készülék 5 [W]-os töltőfeje.
Közben arra gondolok, h lehet h a túl nagy meleg miatt védi a rendszer az akksit, mert most este megint gond nélkül tölti (amúgy a családban a másik két iPad-en és az iPhone-omon is tapasztaltam, szóval ez tuti nem egyedi jelenség). -
Parson
addikt
Kolléga urak, mi ez az újdonsült finomság, hogy töltöre dugom az iPad-et és a legújabb iPadOS-szel kiirja x töltöttségnél, hogy az iPAd nem tölt… jelen pilanatban 56%-nál irja ezt ki…
-
Parson
addikt
válasz
csaba1203
üzenetére
Amit lehet törölni kell, aztán meg amit lehet Apps auslagern-nel inaktiválni. Bocs, nem tudom, hogy hivják ezt a magyar menüben... nekem ez szokott segiteni. Beállítások / általános / tárhely / és ott van, de egyesével az appokon belül is. Személyes adatokat megtartja és csak az app-ot távolítja el ideiglenesen.
-
Parson
addikt
válasz
Parson
üzenetére
+ Most olvasom, hogy a küldés / fogadásnál ugyanaz az azonositó (emilcim vagy telefonszám) kell kiválasztva legyen mindkét eszközön. De ez valszeg csak az iMessage-re vonatkozik, érdemes akkor is kipróbálni, mert soha nem tudhatja az ember, hogy nem ez okoz-e esetleg egy bug-ot
+ azt is, hogy a biztonság kevéért bizony az iMessage sem baj ha aktiválva van, még ha csak sima SMS-ekröl is van szó (apple irja, nem én találom ki) - és ehhez az iMessage-ben is értelemszerüen mindkét eszközön ugyanaz az apple ID van aktiválva.
-
Parson
addikt
válasz
zoli62
üzenetére
iPhone-on az üzenetek az iCloud-ba vannak szinkronizálva (iCloud hozzáférés kell az üzeneteknek az iPhone-on is)? Még az is kell. Ha ezek ellenére nem müködik, akkor vmi vhol még nem klappol.
Amúgy logikusan ennyi kell hozzá még egyszer:
- Hálózati hozzáférés hogy legyen csatorna amin kommunikálnak az eszközök: Wifi / mobilinternet mindkét eszközön
- iCloud szinkronizáció engedélyezve az appoknak mindkét eszközön
- és maga az üzenettovábbítás, mint opció bekapcsolása mindkét eszközön- az iMessage opcio csak annyit tesz, hogy SMS / MMS helyett iMessage-t küld, ha a fogadónak is iPhone-ja van
- küldés/fogadásnál pedig az azonositó (emil + telefonszám is) is jó ha be van pipálva.
- SMS-ként küldés is legyen bekapcsolva -
Parson
addikt
válasz
zoli62
üzenetére
'Ez úgy értem, hogy az iPadnek van telefonszáma, hogy az iPaden az iMessage beállításánál ez a szám, jó, akkor a SIM kártyához tartozó szám sohasem jelent meg. Sohasem tudtam még Androidra, vagy más telefonra SMS-t küldeni kizárólag az iPadről.'
Ezt magyarázom én itt egy ideje, hogy ez nem is fog müködni, ennek nyugodtan pápát lehet mondani, amíg apple ezen nem változtat. Nem tudom hányféleképpen tudom még leírni amúgy, hogy ezt el lehet felejteni... az iPad NEM iPhone. Az iPad csak az egyazon apple ID alatt használt iPhone-odba tett SIM kárytán keresztül képes SMS / MMS kommunikációra (ha az üzenettovábbitások, iCloud szinkronizáció az Üzeneteknél be van kapcsolva).
-
Parson
addikt
válasz
zoli62
üzenetére
NINCS olyan, hogy az iPad-nek van telefonszáma, azt hiszem ezt már fentebb eléggé kiveséztük.
Az iPhone-ba tett sim-kárytának van telefonszáma, minden azon keresztül megy küldö és fogadó fél közötti SMS / MMS kommunikációban. Az iPad - mivel egyazon apple ID alatt van mint az iPhone - a megirt üzenetet az iPhone sim kártyáján keresztül küldi / fogadja + az apple ID alatti eszközökre (ahol az üzenettovábbitás aktiválva van) a wifi / mobilhálozaton keresztül továbbítja az iCloud-on keresztül.Tehát SMS továbbitás aktiválva kell legyen és iCloud hozzáférés is kell a szinkronizációhoz.
-
Parson
addikt
válasz
zoli62
üzenetére
'támogatási cikkekben ez miért nincs egyértelműen megfogalmazva'
Nem tudom, pontosan mely cikkekre gondolsz, de egyértelmüen marketingfogás is nem minden nehézséget részletezni, inkább csak a pozitivumokra kihegyezni egy közleményt.
'Hogyan lehet iPadről fizikai SIM-mel SMS-t küldeni nem almás másik telefonra'
1. Nem almás telefonra csak SMS / MMS küldhetö, iMessage-hez kell a küldö-fogadó oldalon is az apple eszköz.
2. mint fentebb irtam/-tuk iPad-be tett SIM kártya csak mobiladat-kommunikációra jó, tehát ha SMS / MMS üzenetet akarsz iPad-röl iPhone-on keresztül küldeni, akkor ahhoz kell egy iPhone is egy abban lévö SIM kártyával, ami tud SMS-t / MMS-t küldeni. Ha a két eszköz megvan, akkor csak a megfelelö beállitások kellenek az üzenettovábbitáshoz a küldés/fogadás tekintetében is az iPad-en.
Ehhez egy apple ID alatti eszközök kellenek és a beállitásokban az üzenettovábbitást megfelelöen be kell állitani. Részleteket nem irom ide le pontosan, mivel egyértelmüek a #45215 hsz-ben is linkelt apple oldalán: üzenetek app beállitása. -
Parson
addikt
válasz
Parson
üzenetére
Kieg.: Lásd milyen jófej vagyok, remélem így már clean & clear:
https://www.apple.com/ipad-10.2/specs/

-
Parson
addikt
válasz
zoli62
üzenetére
Hehe, már mutattam eleget. Ha ez nem elég, akkor kérdezz direktben apple dolgozókat, nem munkám itt ennél többet tenni.
De fordítsuk meg: miért nem mutatsz te olyat ahol listázva van az iPad általad feltételezett telefon funkciója?? Mert ilyet (hivatalosat) nem tudsz találni. -
Parson
addikt
válasz
DanielLong
üzenetére
Az, hogy te máshogy értelmezed, mint mindenki más, az egyéni szocproblem.
Az iPad változatlanul NEM iPhone, ez az alaptézis és ezen semmi nem változtat az apple eddigi döntése nyomán. Adott telefonszámra küldött üzenetek csak iPhone-ról továbbitott üzenetekként érkeznek meg az iPad-re ahogy fentebb a többiek is írták, és ehhez még multisim sem kell wifi alatt, multisim / egyedi mobiladatos sim csak azért kell, hogy mobiladattal wifi nélkül is az internetre tudjon csatlakozni az iPad, hogy fogadni tudja az iPhone-ról továbbított üzeneteket. -
Parson
addikt
válasz
DanielLong
üzenetére
Mitöl müködne? Az iPad NEM iPhone. Az iPad direktben a beletett kártyával csak mobil-internet adatkommunikációra képes.
Az üzenetttovábbításhoz az üzenetek app beállitása egy külön téma.
-
Parson
addikt
válasz
Roland861010
üzenetére
OMG, h legyen mit kérdezned…

-
Parson
addikt
válasz
zoli62
üzenetére
'Ott kezdődik a gond, hogy az iPadbe tett kártya számát nem sikerül az iMessage beállításaiban elmenni.'
Valszeg itt lesz a kutya elásva - mivel az összes többi lépcsön a folyamatban én spec nem látok hibát a meglévö infók alapján.
Amúgy lehet megadni e-mail cimet is mint azonositót, én még azzal próbálkoznék.
-
Parson
addikt
válasz
Gubu0101
üzenetére
Bizony az iPhone-ról iPad-re megosztott internettel nekem is az a tapasztalatom, hogy nem annyira gördülékeny és könnyebben meg is tud szakadni alkalmanként, mint egy eleve beépitett megoldás... (egyszerüen hol pöpecül müködik, hol meg csatlakozni sem óhajt, pedig próbálkozik az ember ugyanúgy rakni az eszközöket). Ettöl függetlenül én pl telekre egy fixen telepitett sim kártyás wifi routerben gondolkozom ami kellöen erösen szórja a netet az iPad-eknek... ha az se jön be, akkor franc se tudja mi lesz egyelöre... szerencsére iPad-et inkább csak nyugodtan üldögélve használunk, és sosem útközben vhová.
-
Parson
addikt
válasz
Roland861010
üzenetére
... és gyönyörű.
de most komolyan, a két vicces smiley miatt? Boah. Na jó dilemmázást akkor.

-
Parson
addikt
válasz
Roland861010
üzenetére
No problemo, csak segítek tisztán látni továbbra is, h könnyebb legyen döntened. Válaszd a macbook Air M1-et !

-
Parson
addikt
válasz
Roland861010
üzenetére
A hsz-edre válaszolva röviden Air-nek hivta a macbook Air M1-et, minekután te kináltad fel a választási dilemmát a mac és az iPad pro között.
Mivel user interface-ben a iPad air M1 és iPad Pro M2 között nem sok különbség van (szinte semmi), így egyértelmü, hogy nem iPad Air M1-re gondolt, mikor kreativ munkára inkább az Air-t ajánlotta - míg tartalomfogyasztásra viszont inkább az iPad-et ajánlotta.Ergo akkor az iPad Air M1 egyáltalán nem téma.
-
Parson
addikt
válasz
Roland861010
üzenetére
Te most macbook Air M1-röl vagy iPad Air M1-röl beszélsz? Fentebb tisztán leirtad, mire kaptál ajánlatot, ezért az az opció... most meg bejött a képbe az iPad Air M1 is ?
-
Parson
addikt
válasz
Roland861010
üzenetére
HA neked fölösleges a mac, mert megszoktad az iPad-en kezelni mindazt amire szükséged van, akkor egy öszvérmegoldásként jobb választás lehet az iPad Pro. Nekem kell a normális mac a rendes hagyományos környezetével, ezért nekem az kényelmesebb. iPad meg csak tartalomfogyasztásra. Tényleg csak rajtad ál, hogy mit választasz.
-
Parson
addikt
válasz
Roland861010
üzenetére
iPad mini-t megtartanám és a macbook Air M1-et venném. De ez nagyon szubjektív vélemény, nekem ez vált be. Nevezetesen nekem van is macbook Air M1-em (külsö 28" 4K UHD monitorral) és iPad 8 32GB táblagépem is... kiegészitik egymást teljes mértékig, mert amig az egyik jó vmire, addig a másik más vmire és nem felcserélhetöek. Eképpen egyetlen iPad Pro M2 nem váltaná ki nekem a kettö gépet - nálad viszont lehet hogy müködne, ezt neked kell eldönteni, mi a kényelmes és célravezetö / hatékony megoldás számodra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kábel nélkül a Sapphire VGA-val
- Milyen videókártyát?
- AliExpress tapasztalatok
- Januártól igényelhető a kiskorúak tartalomvédelme a mobilszolgáltatóknál
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Futás, futópályák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4149
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B150M i5 6402P 8GB DDR4 500GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4067,94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest