Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
szpali
addikt
Sziasztok!
Vettem egy Denon X520BT erősítőt erősítőt, hozzá 2db Wharfedale 220-ast frontnak és egy Wharfedale 220C-t centernek.
Szeretnék hozzá még 2 surroundot és 1 mélyet.
Hátulra Wharfedale 10.DFS-t tervezek.Mélynek viszont nem tudom, hogy mekkora mélyre van szükségem, de ezeket néztem:
Wharfedale WH-D8 és Wharfedale WH-D10A szoba, ahol használom egy kb 3,5x3,5m alapterületű nappali. Elsősorban filmezésre használom.
Elég egy ekkora szobába a kisebb mély?iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
FishAir
senior tag
Sziasztok!
Yamah RX-V350 helyett kellene valami, ami tud HDMI-t, mert most optikán megy rá a hang a HTPC-ről, de valószínű lesz még valamilyen konzol, amit muszáj leszek valahogy megoldani. Zenére nem használom most sem. Egy ezer éves Technics CS 95 front van rá kötve egy Yamaha NSP-60 szett és egy Yamaha YST-SW015 mélynomó. Úgyhogy igazándiból csak a HDMI miatt cserélném. Használtban gondolkodok, nagyon max 60 eFt.
Ja és a fogyasztásban van a készülékek között különbség? Egy újabb típus kevesebbet fogyaszt? Csak azért, mert mióta gyerek van jóval többet megy az erősítő is (meg persze a tv is, de azt nem fogom lecserélni) és eléggé meglátszik a villanyfogyasztáson.iDontcare
-
Rekro
aktív tag
Helló!
Ez az egyik dolog ami érdekesé teszi, hogy van 3 hangsáv adott filmen angol truehd, angol DolbyD, magyar DolbyD(a filmek nagyrészénél viszont megy minden ahogy kell) és mind a háromnál a két hátsó hangfal néma, de elől meg rendesen le van kevererve a hangfalakra szól a center is és a két front is.
-
Rekro
aktív tag
válasz junkpod #10302 üzenetére
Helló!
Igen mindig ugyanazok a filmek a problémásak. És AAC3 mindin esetben ami nem megy rendesen (most már találtam egy olyat ahol van ADTS az megy ahogy kell és a másik két AAC3-as hangsáv nem).
BDISO fileoknál nem jelzi ki a médiainfót azokról így nincs infó.
Esetleg van valami ötlet?
-
BBéci
legenda
válasz szpali #10301 üzenetére
Jó választás!
Azt csak saccolni tudom, melyik szubláda lenne ideális. Elméletileg, a szoba alapterületét és a többi hangszóró átmérőjét figyelembe véve, a kisebb is elegendő lehet. Viszont nem megy igazán mélyre.Ugye láttad, hogy a hangdobozok ára 1 darabra vonatkozik?
Ugye tisztában vagy azzal, hogy a Diamond 220 hangdobozok alá valamilyen állvány is kell?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szpali
addikt
Az árakkal tisztában vagyok, de az állvány része sajnos nem volt meg.
És a szoba jelenlegi kialakításából adódóan csak polcra tudtam tenni.Néztem még egy Roth Audio Oli KH30 sub-ot is az apróhirdetések között. Lehet elég lenne az is és árban is szimpibb.
iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
BBéci
legenda
válasz szpali #10309 üzenetére
Valami elcsatolást biztosító elem mindenképpen kell a hangdobozok alá: tüske, gumiláb speciális talp. Azok nélkül az egész polc átveszi a rezgést és beleszól a hangba, valamint a hangdoboz sem képes tudása maximumát nyújtani. Ez a centersugárzóra is vonatkozik.
Nem ismerem a Roth-ot.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szpali
addikt
-
junkpod
veterán
Projektoros kollégák véleményére volnék kivancsi: iskolai falra vetiteshez milyen színűre, milyen festékkel érdemes "vasznat" festeni a falra. Én arra gondoltam, hogy valamilyen kozepszurke jobb lenne mint a fehér.
Box's don't touch!
-
sixer66
senior tag
Nem rég vásároltam egy Dynavoice Challenger M-65 5.0-ás szettet és tanácsot szeretnék kérni a surround-ok elhelyezésével kapcsolatban.
A "szabályokat" tudom, hogy hova érdemes helyezni, viszont a kérdés inkább az, hogy mivel/mire rakjam.A hátterek gyárilag kaptak lehetőséget arra, hogy fel tudják őket rakni egy VESA konzollal (100x100) a falra, viszont felmerül a kérdés, hogy ha íly módon rögzítem, ez mennyiben fog rontani a hangzáson vagy egyáltalán számít-e bármit is vagy maradjak a klasszikus állványnál.
Ha az előírás szerint csinálom (fülmagasság+60/90cm), akkor egy 160cm-es állvány szükséges némi döntéssel, ebben az esetben viszont simán lebillenne.
Akinek van tapasztalata a konzollal való rögzítés előnyeiről/hátrányairól, kérem ossza meg velem. -
nagyd1990
csendes tag
A hangfal hangzását befolyásolja, hogy fenn van a védőrács vagy leveszem?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz #54715584 #10318 üzenetére
Mindegyik Denon Audyssey-t használ csak "egyszerűbbet" vagy "komolyabbat". De amúgy nem mindegy mi tartozik hozzá és mi nem? Úgy állítsd be, hogy jól szóljon .....
(#10319) nagyd1990
Van amelyik jobban szól ha nincs rajta, van amelyiknél észre sem venni, próbáld ki az a legegyszerűbb ....
Hmm ....
-
törölt tag
válasz Nemir Ombe #10320 üzenetére
Szeretném megérteni a működését, hogy miért és hogyan változtatja a hangzást. Beállításokhoz nem nyúltam még, de láttam, hogy aktív a menüben mindkettő.
-
zsoika
addikt
Sziasztok!
Kinéztem megvételre egy Denon avr 1909-et.
Érdekelne, hogy tudtok e mondani valamit a tipusról!?
Van típus hibája ..ilyesmi? Miből veszem észre a HDMI panel hibát, mire kell odafigyelni vásárláskor?
Kb mennyit érdemes érte adni ha távija van de doboza,papírja nincs?
Amire szükségem van az 1080p, video pass through, HDMI.
Még soha sem volt házimozi erősítőm....jó volna a segítség.
Újban ajánlottátok a VSX-329-et(65eFt) használtban ONKIO TX-sr5xxx,6xxx (40-60eFT)ezekhez képest milyen?
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz zsoika #10322 üzenetére
A 1909/1910 egy elég jól eltalált modell volt, nagyon nincs tipushibája sem. (legalábbis én nem tudok róla)
A régebbi xx7/xx8/xx9 végü Onkyo-kal lehetnek hdmi gondok, a 329 meg nagyon belépő darab....
monstre:
Ezeknek simán utána tudsz olvasni a neten....[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
szpali
addikt
Sziasztok!
A Chromecast fórumban is kérdeztem, de ott nem tudtak tanácsot adni, ezért ide is bedobom, hátha az erősítőn kell valamit mókolni?
Adott egy Denon X520BT erősítő, amin keresztül használni szeretném az eddig a TV-ben lévő Cromecast2-t, de az erősítőbe dugva valamiért nem látszik az eszköz a hálózaton és kép sem jön ki belőle.
Az erősítő egyik HDMI portjára dugva sem jelenik meg kép, olyan, mintha nem is "bootolna" be a CC2.A Chromecast Audio (ez jack-RCA kábellel van bekötve) gond nélkül megy az erősítő előlapi USB portjáról és hálózati adapterről megtáplálva is, de a CC2 nem csinál semmit, nem is látszik a Cast eszközök között, pedig a visszajelző LED fehér rajta.
Valakinek ötlet?
iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
Gábor984
tag
válasz zsoika #10322 üzenetére
Nekem Pio 329 van. Lehet, hogy belépő modell, de amire kell, arra szerintem tökéletes. Amit írtál feltételnek azokat tudja és mivel új, ezért 3 év garancia is van rá. Nem tudom milyen hangfalakat hajtana, nekem egy Jamo S506 szettel és egy aktív mélynyomóval egy 25 nm szobát bőven megtölt. Hallgattam ilyen - olyan dupla, tripla ennyibe kerülő rendszereket különböző bemutató termekben, de megmondom őszintén nem szóltak jobban, mint az amit én építettem és itt a nem ajánlott kategóriában szerepel.
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Gábor984 #10325 üzenetére
Nálad valami nagy nem "stimmelt", ha a 2x, 3x drágább szettek nem szóltak jobban, mint egy belépő Pio+Jamo páros....nem kellene tényként ilyet leírni....
A drágább szettek (egy kategóriáig) pont annyival szólnak jobban, amennyivel drágábbak....általában....
dave118:
A Pi szetthez meg legalább 2-3 kategóriával jobb avr lenne ajánlott......
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
dave118
senior tag
-
Gábor984
tag
válasz Nemir Ombe #10327 üzenetére
Azért írtam le, mert én így hallottam. Szerintem az, hogy valami hogy szól elég szubjektív, így nem gondolom, hogy valami nem lenne rendben nálam. Meghallgattam egyébként azt a szettet is amit Te ajánlottál (HKTS), de nem igazán győzött meg.
De nem akarom bizonygatni, hogy ez az összeállítás jó, nekem tetszik a végeredmény és ez a lényeg sztem.[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz Nemir Ombe #10323 üzenetére
Sziasztok!
Örülök , hogy jónak mondod....én is jókat olvastam róla. Negatívumként csak azt írták, hogy nagyon melegszik.
Gábor984: pont ezen agyalok ,hogy megér e egy használt régi de jó szériájú ennyit ....vagy vegyek kicsivel többért újat ,de belépő szintűt viszont ...mivel (az évek múlásával )mostanra már a belépő szintű is tudja azt amit annó a közép.Igazán nincs nagy igényem pl: DLNA és társai...szóval 65eft új pioneer vagy 50eft denon?
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz zsoika #10331 üzenetére
"belépő szintű is tudja azt amit annó a közép"
Az max. a szolgáltatások egy részére igaz. A jelenlegi legkisebb AVR-ek, sajnos már nem is a (klasszikus) belépő szintet képviselik, hanem csak annyit, hogy legyen a gyártónak "olcsó AVR-je", a többi nem számít .... ezért a belépő szint pl. Denon x1xxx, Yamaha 4xx, Pioneer 5xx, Onkyo 4xx, stb ....amit ezek alá tettek, azok még a "belépő szintet" sem érik el sok esetben .... nem véletlen, hogy Onkyo-ból már van 2-es sorozat is ....
De mindez csak az én véleményem .... igaz én sem vagyok "használtpárti" és a 1909 is már közel 8 éves széria, de újat jelenleg 100-120e alatt nem vennék és azt sem hazai árakon nézve ..... de nekem teljesen mindegy mit veszel, elvégre Te fogod hallgatni.
Hmm ....
-
zsoika
addikt
Na..elmentem megnézni az erősítőt. A srác 3 napja vette v.kitől, de sztereóra akarja cserélni vagy 50eft kp. Bemérőmikrofon nincs, se doboz,papirok ,de távi igen. Karcokat nem láttam rajta de eléggé olyan zsírfoltos volt ...kicsit elhanyagoltnak tűnt. Kipróbálni csak a hangját tudtuk ,azt is csak sztereóban. Az eladóról semmit nem tudok(nem hardverapros) ....ő meg semmit nem tud az erősítőről. Szerintetek árban oké?
Nemir Ombe: A te véleményed is számít, nagyon is Értem mit akarsz mondani a minőséggel kapcsolatban ,pont úgy gyártják az erősítőket is mint minden mást....egyre xarabb.[ Szerkesztve ]
-
nobeige
tag
válasz zsoika #10333 üzenetére
A 1909-es Denonnak volt egy kritikus firmware hibája. Ha nem az alábbi változatú firmware van a gépen, akkor én nem venném meg
MAIN: Ver00.90, SUB: Ver00.29, DSP1: Ver45.43
A firmware upgradet csak szervíz tudja megcsinálni. Szerencsére az enyém még garanciális volt amikor csináltattam, így a Totel ingyen végezte el a munkát. Manapság már biztosan pénzbe kerülne.
Itt lehet többet olvasni a problémáról, és a firmware verzió ellenőrzéséről:
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #10332 üzenetére
Ezzel majdnem teljes mértékben egyetértek. Annyi a különbség, hogy használt-párti vagyok, hacsak nem tudom megvenni az újat a listaár feléért/kétharmadáért. Vagy azért, mert kifutó és leárazták, vagy más extra akcióban.
(#10335) zsoika
Egyenletben szoktak lenni ismeretlenek: egy, kettő vagy több. Nagy gáz lenne, ha egyenlegben is lennének.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Victorio1987
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném kérni a segítséget.
Amatőr vagyok ezen a téren, és úgy találtam, hogy itt kapok leggyorsabban választ a kérdésemre.
Van egy alábbi 2 részes hangfalszettem.
Panasonic SB AK-47
kép róla (linkelt): https://images2.okr.ro/auctions.v3/700_700/2012/04/04/f/8/670307930648201636083552-1514272-700_700.jpgImpedance: 6 Ohm
input: 160WTechnikai részletek: http://elektrotanya.com/PREVIEWS/63463243/23432455/panasonic/panasonic_sa-ak47_sm_3.pdf_1.png
A középső modul nincs már meg, csak a hangfalak.
Szeretnék venni egy erősítőt, vagy valamit amivel a hangfalakat éneklésre tudom bírni
Mi a legolcsóbb megoldás?
Előre is köszönöm a technikai géniuszok segítségét!
Köszönettel,
Viktor -
anderledani
őstag
Thomson DPL-550HT áramkimaradás (lekapcsoltuk az áramot villanyszerelés miatt, az erősítő nem lett kikapcsolva) után a következő tüneteket mutatja: A beállítások (a bal és jobb csatornák level-jei (csak bal és jobb illetve sw van rákötve)) összekeveredtek random értékre álltak be pl +0 +7 helyet -8 +3-ra. Ezt visszaállítottam, meg is jegyezte, de a mélynyomót nem érzékeli. nem jelenik meg az ikonja a kijelzőn sem illetve a channel level állítánál sem adja ki az sw-t mint lehetőséget. Mi lehet a baj? Lehet, hogy csak a mélynyomó romlott el?
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
Bakus
tag
Hello, lenne egy olyan kérdésem a szakikhoz, hogy az erősítő sub összekötésnél megfelelő lenne-e egy koaxiális RCA kábel, avagy ajánlatos minden képen rendes RCA kábelt használni.
Válaszotokat köszönöm."A víz örök, de a gép változik"
-
Smile8822
senior tag
Sziasztok házimozi vásárlása előtt állok de nem tudok választani melyik lenne jobb mert 2db ot néztem.
Belinkelem miről lenne szó de adok egy pontos típust is.
Köszönöm előre is.. Hólnap vásárolnám meg online, kérek minden kedves hozzászolót hogy írja meg hogy mit miért ajánl miben jobb az egyik a másiktól.
Köszönöm előre is.http://www.samsung.com/hu/consumer/tv-av/audio-video/home-entertainment-system/HT-J5150/EN
http://www.samsung.com/hu/consumer/tv-av/audio-video/home-entertainment-system/HT-J4550/EN
•19Christian88• http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=smile8822 -_- {" John Digweed - Heaven Scent "} ~ Apple iPhone 16 Pro Desert Titanium ~
-
Smile8822
senior tag
válasz Nemir Ombe #10345 üzenetére
Mert jónak láttam őket a 3D Blu-ray miatt meg egy két dolgot miatt de miért vacak ? Megírod ha megkérlek mert tényleg ha szar akkor nem veszem meg..
Meg megírod hogy mit ajánlanál ?•19Christian88• http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=smile8822 -_- {" John Digweed - Heaven Scent "} ~ Apple iPhone 16 Pro Desert Titanium ~
-
Smile8822
senior tag
válasz Nemir Ombe #10347 üzenetére
Sajnos sok időm nincs vissza olvasgatni ha lenne kis időd megírni konkrétan hogy mi a baj velük azt megköszönném.
•19Christian88• http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=smile8822 -_- {" John Digweed - Heaven Scent "} ~ Apple iPhone 16 Pro Desert Titanium ~
-
Gábor984
tag
válasz Smile8822 #10348 üzenetére
Ebben a fórumban senki nem fog neked ilyeneket ajánlani. Ezeket nem nagyon tartják itt semmire. Tény, hogy minőségileg nem tudják azt a szintet, amit a valós belépő szintű (külön 5.1 erősítő, külön hangfalszett és aktív mély) házimozik, de talán arra jó, hogy belekóstolj egy kicsit az otthoni mozizás világába. A tv hangszóróitól sokkal jobb és élvezetesebb lesz. Úgy gondolom ha ennyit szánsz rá, vedd meg nyugodtan a nagyobbikat (5150)
[ Szerkesztve ]
-
mokuska02
tag
Zappiti lejátszók fóruma,várjuk a tulajokat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest