Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-09 14:43:01

LOGOUT.hu

Házimozi belépő szinten

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10651) BRDragon válasza Norbi 72 (#10648) üzenetére


BRDragon
csendes tag

Extremeaudioban mondták hogy “a Denon kiemeli a mély hangokat a Yamaha pedig a dialógusokat. Ez a viselkedés kikapcsolhatatlan. A Marantz pedig nem nyúl bele, nem emel ki semmit.“ A Denon márkaboltban is hasonlót mondtak, a Yamaha kiemeli a magasakat mert Japán hangzás. A Denon meg a mélyeket mert amerikai hangzás. A Marantz meghagyja eredeti állapotában a hangot. Gondolom lehet benne valami ha 2 külön helyen majdnem ugyanúgy hasonlították őket egymáshoz.

[ Szerkesztve ]

(#10652) junkpod válasza BRDragon (#10651) üzenetére


junkpod
nagyúr

Ne haragudj, de tényleg inkább hallgass meg több erősítőt egy kiválasztott hangszóróval. Ezt a "belenyúl a hangba és kiemel ezt azt" nettó félre vezetésnek gondolom.
Ok, minden avrnek van saját hangszíne azt elfogadom de hogy ez belepo szinten és főleg filmnezesnel mennyire érezhető azt nem tudom, talán sztereó zenehallgatasnal.

Box's don't touch!

(#10653) liszi70 válasza Krisztian101 (#10637) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Hol tudok jó áron beszerezni gránitlapot a hangfalak alá?"

Bármelyik sírkövesnél.

(#10654) BRDragon válasza junkpod (#10652) üzenetére


BRDragon
csendes tag

Hát igen tervben van a meghallgatás csak megmondom őszintén attól tartok hogyha akár előre egyeztetett időpontban is odamegyek egy audioboltba aztán 2 órán keresztül folyamatosan pakolgattatok össze velük mindegyik erősítőhöz mindegyik hangfalat ami szóba jöhet az lesz vagy 50 féle konstrukció. :D Aztán ha a végén azt mondom egyenlőre még nem veszek semmit mert még alszom rá egyet akkor elküldenek melegebb éghajlatra...
A másik, hogy mi van akkor ha az egyik zenénél az A szett tetszik jobban a másiknál meg a B szett? Vagy ha észre sem veszem a különbséget köztük? Na meg milyen anyagon próbáljuk ki? Vihetek én is saját anyagot pl. Pen drive-on vagy ők csak betesznek valami komoly zenét és azon megy a tesztelés? Szóval sok a kérdés meg a sötétben tapogatózás még egyenlőre. Másik kérdés hogy hová érdemes menni (most a streamaudiot szemeltem ki mert ott elég sokminden van ami érdekel kipróbálás szintjén, meg jókat is írnak róluk).

[ Szerkesztve ]

(#10655) Dorian válasza BRDragon (#10654) üzenetére


Dorian
félisten

Te vigyél olyan jó minőségű zenét (1-1 szám az általad hallgatott stílusokból), amit jól ismersz.
4-5 összeállításnál többet felesleges tesztelni.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#10656) BRDragon válasza gboszi (#10649) üzenetére


BRDragon
csendes tag

Köszi a tanácsokat.
Nem hiszem hogy cserélgetni fogom a rendszer egyes részeit ha már egyszer megvan. Majd talán csak 10-15 év múlva ha lesz nagyobb hely. Lehet velem van baj de az is lehet csak mindenkinek mások az igényei, de én pl. nem az adott áron elérhető legjobb hangminőségre törekszem, abból nekem elég ha a mostaninál sokkal jobb, van viszont igény a térhangzásra hogy ami hátulról jön azt hátulról halljam ami meg fentről azt meg fentről. Emelett fontos a kényelem is hogy hálózatra köthető mobil appal vezérelhető legyen, és fontos a HDMI 2.0a hogy át tudja vinni a HDRt meg a Bt2020 színeket a TV-nek. Mégegy igény a teljes szett jó megjelenése. Ezek ha a hangminőség és/vagy a pénztárca rovására mennek, vagy várni kényszerülök amíg meglesz akkor is ezek maradnak az elsődleges elvárások, ezeken semmi nem változtat. Ha pedig van már egy szettem amivel elégedett vagyok nem hiszem hogy lecserélném bármely részét azért mert egy másiknak valamivel jobb a hangja.

[ Szerkesztve ]

(#10657) BRDragon válasza Dorian (#10655) üzenetére


BRDragon
csendes tag

Rendben, köszi úgy lesz. Vihetek bármilyen FLAC-ot, vagy érdemes néznem ilyeneket is hogy pl. Bitrate, Hz, stb.?

(#10658) Nemir Ombe válasza BRDragon (#10656) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Ha valóban hosszútávra tervezel, akkor vegyél jó/jobb dobozokat, mert avr-t egyszerűbb cserélni ha újabb szolgáltatások jelennek meg, mivel a gyártók évek óta a szolgáltatásokkal "manipulálnak" (4k 30hz/60hz/120hz, új hdmi, új wireless ficsörök, stb), a hangminőség mondhatni "állandó" az azonos kategóriákban, de évente "fejlesztik" a szolgáltatásokat, igy 2-3 év múlva lehet valami már hiányozni fog. Jó dobozokkal lehet tervezni akár 10-15 évre is, de avr-rel max 4-5 évre érdemes, ha megközelítőleg "naprakész" szolgáltatásokat akarsz..... ;)

(és mint korábban írták, ne a neten akarj a minőségről/hangról adatok alapján tájékozódni, menj el és hallgass meg pár összeállítást)

Hmm ....

(#10659) Dorian válasza BRDragon (#10657) üzenetére


Dorian
félisten

Ha hátulról meg felülről dolognak a nagyon közeli surround elhelyezés azért eléggé betesz.

Ahogy már mondtam, olyan flac-ot vigyél amit ismersz. Bitrátánál fontosabb a felvétel minősége, ezért is mondtam, h ismerd nem csak az adott zeneszámot, hanem a konkrét flac-ot is.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#10660) BRDragon válasza Dorian (#10659) üzenetére


BRDragon
csendes tag

Az nehéz lesz mert nincs még egyetlen FLAC-om sem, így egyiket sem ismerem és ha lesz akkor meghallgatás alapján a tv 2.0-n nem is derül ki róluk hogy melyik jó. :) Lehet egy eredeti audio CD-vel jobban járnék csak nem tudom van-e lejátszójuk, de majd kiderül ha hívom őket.

A túl közeli surround-okra találtam megoldást:
"ideiglenesen a film végéig hátrébb visszük a surroundokat állványostul. Ha engedi a kábel, akkor jó lehet. Aztán film végén visszatesszük a helyére hogy lehessen tőlük közlekedni. Ezt így még bevállalom szivesen" :)

Vagy mégjobb megoldás lehet hogy állandóra a távolabbi helyen hagyjuk, s csak akkor visszük vissza a kanapéhoz közel ha épp útban vannak.

E két megoldás bármelyikével kibővíthető a hangtér 2x2 méterről 2x3 méterre, annyi már a térhangzásnak elég kellene legyen ha a hangminőségen nem is javít sokat.

[ Szerkesztve ]

(#10661) BRDragon válasza Nemir Ombe (#10658) üzenetére


BRDragon
csendes tag

Igen ebben egyetértek veled, azért sem bánom ha a pénztárca szívja meg leginkább mivel ezt hosszú távra tervezi az ember, viszont a szett kinézete is nekem legalább olyan fontos (vagy még fontosabb) mint a hangminősége. Kell hogy legyen egy jó összkép ha az ember belép a szobába. Kevésbé lennék elégedett egy szettel ha úgy érezném hogy: "hát elég bénán néz ki ugyan, de cserébe olyan jól szól amilyet még sosem hallottam", mint ha úgy érezném hogy: "ez brutál jól néz ki, és még brutál jól is szól".
Inkább az utóbbinál érezném úgy hogy megérte az árát. :)

[ Szerkesztve ]

(#10662) junkpod válasza BRDragon (#10660) üzenetére


junkpod
nagyúr

A hangszórók mozgatását nem is igazán értem, hogyan merülhet fel, ha jó térhangzást szeretnél akkor a rendszert kalibrálni kell és innentől minden mozgatás csak ronthat rajta. Írták nem sokkal előbb neked, hogy érdemes meghallgatni a kis-dobozos szetteket is, ekkora térben bőven lefújja az is a hajadat:)
A nagyon kifinomult tesztelős hallgatózás nagyobb rendszerekkel meg azért lesz felesleges, mert ha tetszik neked valami, megveszed és berakod ebbe a szűk kockába, akkor teljesen más, esetleg élvezhetetlen hangja lesz.
Javítsatok ki ha tévedek, de minél nagyobb egy hangszóró, annál nagyobb tér kell, hogy "kifussa magát".

A térérzettel kapcsolatban nekem az a tapasztalatom, hogy azt legjobban a surroundok elhelyezése befolyásolja, ha azok rossz helyen vannak akkor tényleg egy darabos, túl direkt "hangtér" lesz az eredmény. Ha jó helyre kerülnek (nem is kell feltétlenül hátad mögé rakni túlzottan, a magasság és az irányultság fontosabb) akkor viszont nagyon jó térélményt kapsz. Sőt ugye mivel a hátsó surroundok is alapvetően a fejed felett vannak, így 5.1-el is lesz fentről jövő hangod, a 7.1 már nem sokat fog rajta dobni (a tv-ről 5.1-re ugrás ha 100, akkor az 5.1-ről 7.1-re ugrás szerintem legfeljebb 110 pontot ér:)
Úgy látom, hogy igazi surround élmények hiányában te is azt keresed amit minden kezdő HM építő: hogy az effektek aztán nekem föntről, lentről, hátulról szóljanak és üvöltsön a hátsó hangsóró is. Pedig a jó surround (mint a neve is sugallja) körülölelő.

Nálam a TV-től a fejem hátradőlve van kb 2,5 méter távolságra legfeljebb, ha előredőlök max 2méter. A kanapé falra van tolva, így minimálisan van mögöttem a két hátsó, de jó szélesen (kb 2,5m jobbra és balra is) és 80cm magasra a fejemtől, a falra szerelve a saját konzoljával és kb 7580 fokban befordítva felém. És így jó. :) Ez is amerikai-konyhás-nappali elrendezés, a nappali rész így kb 2,5 x 5 méteres és a tv háta mögött van a konyha egybe nyitott tere. Egy HKTS16+PIO521 hangoskodik. Tehát nem lehetetlen amit szeretnél csak szerintem túllövöd.

Box's don't touch!

(#10663) #54715584 válasza junkpod (#10662) üzenetére


#54715584
törölt tag

Nincsenek a hátsók túl távol egymástól? Mennnyire van a kanapé a faltól? A frontok között mekkora a távolság?
Nálam is amerikai konyhás nappali keresztben, csak viszonyítás miatt kérdezem.

(#10664) BRDragon válasza #54715584 (#10663) üzenetére


BRDragon
csendes tag

Nálam is amerikai konyhás a nappali csak én nem keresztbe hanem hosszába tettem a TV-t, hogy lássam a konyhából is :D Rengetegszer volt már rá példa hogy jól jött ez az elrendezés, mondhatnám eddig még csak előnyöm származott belőle. Most a hangrendszernél viszont lehet megkapom a hátrányait is... :D
Hát ez van... :)

(#10665) BRDragon válasza junkpod (#10662) üzenetére


BRDragon
csendes tag

Igazad lehet, értem mostmár miért javasolta BBéci hogy minél kisebb és kevesebb hangszóróval rendelkező álló frontot keressek, mert egyszerűen nem lenne helye a szélesebb vegyesebb tartománynak kiteljesedni és csak zajos kavalkád lenne belőle. A kisebbek és kevesebbek viszont még lehet elférnek és még épp nem lesz kavalkád, vagy legalábbis nem akkora... Asszem mostmár hogy - hála neked - értem az okát, mindenképp hallgatni fogok erre a tanácsra. A túllövés nem gond, szeretném hogy legyen egy jó megjelenése is a szettnek, akkor is ha ez sokba kerül. Az állvány helyezgetéssel viszont most alaposan megfogtál, újra kell terveznem ezt a dolgot, mert igazad van abban hogy az erősítők tényleg bekalibrálják a teret, s ha legközelebb akár csak egy fél millimétert is odébb kerül az egyik surround akkor újra kéne kalibráltatni vele az egészet. Ezt azért nem vállalnám be, hogy minden alkalommal újrakalibráltassam... Akkor ahogy a GPS szokta mondani: "Újratervezés..." :(((

[ Szerkesztve ]

(#10666) BBéci válasza BRDragon (#10641) üzenetére


BBéci
titán

A pénztárca rovására van egy ajánlatom, álló, pici és remek a hangja: [link].

"Extremeaudioban mondták hogy “a Denon kiemeli a mély hangokat"
Ez szerintem nagyon messze áll a valóságtól. Felháborít, amikor egy szaküzletben ilyeneket állítanak.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#10667) BBéci válasza BRDragon (#10665) üzenetére


BBéci
titán

Cseppet sem elhibázott ötlet a hangdobozok áthelyezgetése, pár (6-8) centi eltérést a legjobb fülű ember sem hallana meg. Tehetsz pici, csak közelről látható jeleket a padlóra, hogy mindig ugyanoda állítsd a hangdobozokat.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#10668) gboszi válasza BRDragon (#10660) üzenetére


gboszi
senior tag

Az a gond, hogy irásaid alapján te tipikusan a marketing áldozata vagy. Ezt nem lenézően mondom és is jártam igy, akár ebben a témában, akár egyéb területen (amihez nem értek). A lehető legjobb, legtutibb atyauristen rendszert szeretnéd a pénzedért (persze jogosan, mindenki erre törekszik) de saját bevallásod szerint nincs flac albumod, ergo nem is tudod, hogy az miért jobb, csak a bitráta.

Szóval nehogy abba a hibába ess, hogy ha a számok stimmelnek és jo drága volt akkor nagyon jó. És sokszor leirták már előttem. Itt támpontokat tudunk adni, de tapasztalni kell hogy tud hogy mi kell neked. Minnél többet írsz annál jobban az derül ki, hogy nem tudod mit szeretnél, csak valami nagyon jót. Az alap probléma még mindig fennáll, hogy a "szoba" nem nagyon alkalmas arra, amit szeretnél. A lényeg, hogy nem biztos (sőt biztos hogy nem) hogy érezhető az a fajta, mértékű különbség a szettek között, mint amennyi időt, pénzt beleteszel.

Olyan mintha most szeretnéd megvenni életed első autóját, ami kiszolgál 10-15 évig. Mi lenne az Ferrrari, mert az jó gyors? Vagy egy LandRover mert az megy a buckákon? Vagy egy kisbusz, mert abba sokan elférnek? Holott csak a sarki boltba kell elmenni hetente egyszer...(mindegyik jobb mint gyalog)

U.i.: Első olvasatra a tanácsom az lett volna, hogy költs egy jó fülesre és erősítőre. Dobtál volna egy hátast a füles 2.0-tól :) De aztán látom hogy közös mozizás menne, így tárgytalan.

"If you're good at something, never do it for free!"

(#10669) gboszi válasza junkpod (#10662) üzenetére


gboszi
senior tag

"a falra szerelve a saját konzoljával és kb 7580 fokban befordítva felém"
És azóta is csak forognak és forognak...különben az már jó forró lehet :D:D:D
Troll-o-trollo-trollollo :DD :DD

[ Szerkesztve ]

"If you're good at something, never do it for free!"

(#10670) BRDragon válasza BBéci (#10666) üzenetére


BRDragon
csendes tag

Köszi ez nagyon jól néz ki és annyira nem is elérhetetlen árú, ezt mindenképp meg fogom hallgatni a streamaudioban Yamaha és Marantz erősítővel is ha lehet. 1000 köszönet az ajánlásért. :) Az áthelyezgetési terv is maradhat akkor, csak annyi a lényeg hogy a jó helyen legyen bekalibrálva, s csak ideiglenesen rakjuk közel ha épp útban van, aztán rögtön vissza a kalibrált helyére.

(#10671) BRDragon válasza gboszi (#10668) üzenetére


BRDragon
csendes tag

Teljesen igazad van, elismerem, tényleg a marketing áldozata vagyok! :)

Nem csak ebből, mindenből nyomon követem az új termékeket milyen új dolgokat tudnak, mitől jobb mint a mostani. Meg szoktam nézni a CES meg az IFA sajtótájékoztatókat is mert érdekel hogy milyen új ötleteket hoztak ki. Kb 1 éves a hűtőnk A+++ NoFrost-os, de pl. már megtetszett az új divat, hogy beépítenek az új hűtők ajtajába egy nagy touchscreen-t (ami koppintásra átlátszóvá válik hogy lásd mi van a hűtőben anélkül hogy kinyitnád) meg wifi-t, szerintem nagyon eltalálták mivel levet "parasztvakítani" a népet. :)
Szégyenlem is meg nem is, de mindenképp elismerem, hogy rám is hat, és bár nem fogok rohanni az üzletbe venni egy olyat, azt már most fixen kijelentettem hogy ha valaha egyszer új hűtőt kell venni, az kijelzős wifi-s lesz :D

A hang cuccal is ugyanígy volt, jött a Dolby Atmos, DTS:X, meg a TV-knél a HDR, s kijelentettem hogy amíg nem kell feltétlenül cserélni a TV 2.0-t addig jó az, de ha kell, akkor csak olyat veszek amiben ezek az új dolgok már benne vannak. A TV 2.0 cseréje pedig már nagyon érik. :D
Nem kell, hogy erős legyen, nem kell hogy lehengerlő hangja legyen, de legyen modern, látványos, jövőkompatibilis, és sokkal jobb minőségű mint a mostani. :)
Én ilyen vagyok, ezt elismerem.

[ Szerkesztve ]

(#10672) BBéci válasza BRDragon (#10670) üzenetére


BBéci
titán

Szerintem az egyik legjobb választás akkora pici helyre, ha mindenképpen állódobozt akarsz. Méretéhez képest meglepően nagyot tud szólni, ha éppen arra van szükség.

"ha valaha egyszer új hűtőt kell venni, az kijelzős wifi-s lesz" :W

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#10673) Norbi 72 válasza BRDragon (#10651) üzenetére


Norbi 72
veterán

Ezt nem tudom,honnan vették,az én Yamahám nem emel ki.. :N

(#10674) BRDragon válasza BBéci (#10672) üzenetére


BRDragon
csendes tag

"Méretéhez képest meglepően nagyot tud szólni, ha éppen arra van szükség."

A nagyot alatt azt érted hogy hangosat vagy hogy jó minőségűt? :)

(A viszonylag alacsony (86 dB) érzékenysége miatt a kisebb méretű hangszórókkal is le tud menni olyan mélyre mint egy Klipsch a 95 dB-jével a nagyobb hangszóróival, igaz? Csak ehhez nagyobb erősítő kellene ha ugyanazt a max mangerőt el akarnám érni rajta, az viszont nekem ugye nem számít a panel-ben.)

Szerk.: Vagyis ha kisebb hangszórókkal szeretnék méyre menni akkor azt alacsonyabb érzékenységgel érhetem el. Korrekt?

[ Szerkesztve ]

(#10675) gboszi válasza BRDragon (#10671) üzenetére


gboszi
senior tag

Hm...ez olyan mint amikor anno valaki úgy akart számitogépet venni, hogy nem kell nekem semmi komoly gép, csak játszanék rajta...:)
Emlékszem apám hogy reagált (és sokan mások is) hogy az irodai géphez nem kell semmi extra és "játékgép" a legdrágább:)

A lényeg a lényeg, amit szeretnél, az a legdrágább. Halkan is jó minőség, kicsi kompakt stb áááááááá :W :W

A mai napig olyan telefont szeretnék, ami kicsi, viszont baromi nagy a kijelzője :U

"If you're good at something, never do it for free!"

(#10676) pr0bi válasza BRDragon (#10651) üzenetére


pr0bi
senior tag

"Extremeaudioban mondták hogy “a Denon kiemeli a mély hangokat"

Én pont ellenkezőleg tapasztalom, Denon sokkal lágyabb de részletezőbb vonulatot képvisel más vasakhoz képest. De hogy a márkaboltban is ezt mondták? Valami akkor nálam van nagyon durván elállítva vagy ők a hülyék.

(#10677) arcitec válasza BRDragon (#10674) üzenetére


arcitec
addikt

Ááááááááá rossz olvasni, Bbéci jókat mond (meg a többiek is)... Nem feltétlen az érzékenység adja a minőséget is ...Értsd , oda neked az méretileg kicsi is, jól szól és tud hangos is lenni ha kell...... Ahhoz kell erősítőt mérni, de ha minden igaz ajánlottak azt is ...
Egyébként meg lehet mondanak akár olyat is amit a vevő akar hallani, csak vigyék ..(kereskedők,eladni akarnak)
Apropó a Hifi barlang-ban hatlottam még ennél is kisebb B&W állót, nagyon jól szólt az is, már nem emlékszem a típusára, bár lehet az drágább kategória...

[ Szerkesztve ]

(#10678) BBéci válasza BRDragon (#10674) üzenetére


BBéci
titán

Nem korrekt, tévúton jársz. :( Többen magyaráztuk, hogy az érzékenység nem függ össze a mélyhang átvitellel és eleve nem kellene annyit foglalkozni ezzel az adattal, mint azt teszed.
Nagyot szól alatt a nagy hangnyomást értettem, ez szerintem nyilvánvaló.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#10679) BRDragon válasza pr0bi (#10676) üzenetére


BRDragon
csendes tag

Azt mondták még ott hogy a KEF C hangfalakhoz nem jó a Denon erősítő ahhoz Marantz-ot válasszak inkább. Nem tudom miért mondták ezt, nektek biztosan van tippetek, vagy hogy igazuk van-e, de mindenesetre az a mondat volt az első ami elgondolkodtatott arról, hogy lehet nem passzol össze mindegyik erősítő mindegyik hangfallal... Mostmeg már a KEF C hangfalak szóba se jönnek ugye... Hacsak most valaki meg nem győz hogy azokat is érdemes meghallgatni :D

Visszatérve a Denon-hoz akkor az avr x1300 is visszakerülhet a szóba jövő erősítők listájára... Sőt mehet rá az Onkyo legkisebb legújabb modellje is... Így az 50 konfigból máris lett 150 amit meg kéne hallgatni :)

Szerk.: Feltéve ha ezt úgy szokták hogy minden szóba jövő erősítőt minden szóba jövő hangfallal kipróbálnak.

[ Szerkesztve ]

(#10680) Krisztian101 válasza liszi70 (#10653) üzenetére


Krisztian101
tag

Yes! A poén, hogy onnan is kérek ajánlatot :) (nem próbafekvésre)

(#10681) pr0bi válasza BRDragon (#10679) üzenetére


pr0bi
senior tag

Ez teljesen így van, ezért vagy itt, hogy ötleteket szerezz mit mivel lehet leginkább párosítani ami az elképzeléseidnek legjobban megfelel így szűkítve a kört. Azon már gondolkodtál, hogy ezért a pénzért használtan nagyságrendekkel jobb hangot kapnál mint ezek a belépő avr-ek? Feature-ben biztos kevesebbet tudnak de nagyobb a tudásuk egy esetleges későbbi bővítést is szem előtt tartva.

(#10682) BRDragon válasza BBéci (#10678) üzenetére


BRDragon
csendes tag

Bocsesz valahol olvastam hogy a túl magas (pl. 100dB feletti) érzékenység sem minden esetben jó mert ahhoz már jóval nagyobb átmérőjű hangszórók kellenek hogy tudják hozni ugyanazt a mélyet amit egy 88dB-s, de lehet akkor ismét sikerült belefutnom egy valótlan olvasmányba. Asszem az lesz a legjobb ha összeírok gyorsba egy listát mindenről ami szóba jöhet aztán megyek hallgatózni, úgysem fogom sosem megérteni hogy mi mivel függ össze (vagy épp eldönteni melyik anyag ír igazat és melyik ír hülyeséget)... :D

Addigis köszi mégegyszer mindenkinek az útba igazítást, az ajánlásokból mostmár össze tudok szedni egy jó kis listát aztán megyek hallgatózni mert úgy látszik ezt nem érteni hanem érezni kell... :)

(#10683) BBéci válasza BRDragon (#10682) üzenetére


BBéci
titán

Az előző hozzászólásod után megfogadtam: ha még egyszer az érzékenységet említed, befejeztem a tanácsadást. Megtörtént, csinálj, amit akarsz! :(((

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#10684) Shokkolo


Shokkolo
addikt

Üdv mindenkinek,

Újra itt újra én, újra tanácsért...
Végre befutottak hozzám a Hivox tuningolt Concept 6 -osok, és a Concept 2-esek is, már csak a center hibádzik.
Mielőttelhoztam őket, volt szerencsém meghallgatni a 2 6-ost egy elég jó Marantz stereo erősítőn, haza hoztam összedugdostam , és realizáltam, hogy muszáj erősítőt cseréljek.
Ok az stereo, én meg mozit építek de azért pont jó volt arra, hogy ráébredjek, muszáj cseréljek erősítőt.
Most egy Denon avr 1802 -s "őskövületem" van, tudnátok ajánlani valamit, ami barátságos viszonyt ápol a zenével is, és bele fér a 100e alatti keretbe? (nyílván használt árakon gondolkodva).
Eddig csak Denon -ban gondolkodtam, de rá kellett ébredjek h. van élet az agyhalál után így más sincs kizárva.
Nyílván a Dalikhoz lenne...

Előre is köszönöm nektek :R

"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt"

(#10685) BBéci válasza Shokkolo (#10684) üzenetére


BBéci
titán

Például a Marantz SR6005 jó választás lehet, láttam egyet 100000-ért, de elkelt.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#10686) Dorian válasza Shokkolo (#10684) üzenetére


Dorian
félisten

Nyilván egy mozis vas nem szól úgy sem, mint egy harmada-árú sztereó.

HDMI feltétel? De mi lenne, ha te keresnél a jelenlegi használt kínálatból 100e-ig mozierősítőt, mi meg elmondjuk, h melyik a legjobb választás?

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#10687) BBéci válasza Dorian (#10686) üzenetére


BBéci
titán

De, körülbelül úgy szól.
Tudom, vannak kivételek, például az a kisipari - és ezt nem lebecsülésként értem - amit Te használsz.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#10688) Dorian válasza BBéci (#10687) üzenetére


Dorian
félisten

Jó, ebben egyet tudunk érteni, azzal, hogy a sztereó árához hozzá kell adni számoláskor egy kategóriának megfelelő DAC-ot, hiszen a mozisban az benne van.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#10689) dobcsi válasza Shokkolo (#10684) üzenetére


dobcsi
tag

Üdv! Pl. egy Harman Kardon!? :)

Üdv:Zsolt

(#10690) #98221312 válasza BRDragon (#10682) üzenetére


#98221312
törölt tag

Nem kell az érzékenységgel ennyit foglalkoznod...Hasznosabb lenne szimplán elolvasnod az összefoglalót.

(#10691) Hohocali válasza Beni2360 (#10640) üzenetére


Hohocali
aktív tag

Ha megkaptad, pár szót írjál róla léci, mert lehet én is beruháznák egy ilyenre "ideiglenes állvány" céllal..

"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)

(#10692) Beni2360 válasza Hohocali (#10691) üzenetére


Beni2360
félisten

OK, már majdnem küldeni akarták az ebyról is avval a megjegyzéssel, hogy az egy pár csak rosszul írták a termék lapon. Ott 20 € drágább lett volna. De már írta paypal, hogy megjött a pénzem.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#10693) pr0bi válasza Shokkolo (#10684) üzenetére


pr0bi
senior tag

Zene+mozira Dali concept 6-al szerintem Denon az egyik legjobb választás. Mondom ezt úgy, hogy nekem is ez a szett van. Igaz kihajtani nem nagyon tudom a 4310-et de kihozza belőlük amit csak lehet.

(#10694) iTis


iTis
csendes tag

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni erősítő vásárlással kapcsolatban. Jelen pillanatban egy Harman Kardon AVR-132 erősítő van összekötve egy JBL-178 5.1 hangfalrendszerrel.

Szeretném folyamatosan lecserélni ezt a konfigurációt: elsőként az erősítőt, majd a hangfalakat. A kiszemeltem egy DENON AVR-X1300 tipusú készülék és mellé Jamo S 626 HCS 5.0 hangfalrendszer lenne párosítva.

Kérdésem lenne, hogy az erősítőről van-e valakinek esetleg személyes tapasztalata, illetve hozzáértő kollégák ajánlják-e ezt a típust/márkát. Fontos megemlítenem, hogy a jelenlegi JBL hangfalak 4 ohmosak: a kiszemelt erősítővel használhatóak lesznek a hangfalak átmenetileg (amíg a Jamo hangfalak beszerzésre nem kerülnek) vagy az egész konfigurációt egyszerre kellene lecserélnem?

Esetleg valaki tud ajánlani egy jobb konfigurációt (erősítő+hangfalak) szívesen várom a tanácsokat: a keret 300-350 ezer forint.

Válaszokat előre is köszönöm.

(#10695) adam.tatai


adam.tatai
újonc

Sziasztok!

Egy Dali Lektor 6 mellé milyen erősítőt ajánlanátok?
A szoba 20nm-es tőlem 3,5m-re vannak a frontok.
5.1 jó lenne(7.x, atmos nem kell), mert mozizásra is kellene, de zene hallgatás fontosabb lenne.
Én egy denon avr-x2300w -t gondoltam, de ebben sok minden van amit nem használnék ki(Atmos, 7.1).
Hangzásban ugyanolyan lenne a denon avr-x2100w is? Csak tudásban kisebb, vagy a hangzása is más?
Használt, új mind szóba jöhet.
Határ olyan 200eHUF.

Tudom, hogy jó lenne meghallgatnom, hogy hogyan szólnak, de biztos vannak ehhez nagyon nem passzolók is, így azokra nem áldoznék időt.

Köszi

(#10696) renatto válasza adam.tatai (#10695) üzenetére


renatto
őstag

Nekem X2200 van, a 2300 egy évvel újabb (2016), de semmi érdemi különbség nincs, viszont 30k-val drágább. A 2100 egy évvel korábbi az enyémnél (2014), nem tudja az Atmos-t, illetve egyéb jelentősebb dolgokat (pl HDCP 2.2). A Denon.hu-n össze tudod hasonlítani akár mind a hármat.

[ Szerkesztve ]

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#10697) mettek válasza adam.tatai (#10695) üzenetére


mettek
addikt

Nekem egy régi Denonom volt Lektor 6 szett mellett, aztán lecseréltem egy Onkyo tx nr818-ra és nekem az Onkyo jobban tetszik, még zenén is. Ezek egyéni dolgok, tényleg hallani kell.

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#10698) Dorian válasza adam.tatai (#10695) üzenetére


Dorian
félisten

Ha az új fjúcsörök nem kellenek, de a hangminőség fontos, akkor vegyél egy régebbi használt nagyobb kategóriás vasat, Denon pl. jó a Lektor mellé

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#10699) gboszi válasza Dorian (#10698) üzenetére


gboszi
senior tag

@adam.tatai
Szó szerint ugyanezt akartam írni, de komolyan. Ilyesztő is egy picit.
Nekem Denon 3312 van a lektorok mellett. Annyit a véleményem, és ez azelőtt alakult ki, mielőtt olvastam, hogy a denon és a lektor is szereti a mélyeket. Szóval abból van bőven.Nem merem leírni hogy mélybe húz, mert kapok a fejemre, de kb DE. :D

"If you're good at something, never do it for free!"

(#10700) Shokkolo


Shokkolo
addikt

@BBéci:
köszönöm felteszem a listámra. Mióta hallottam a Marantzot megváltozott véleményem róluk.
Azért is kérdeztem, mert nincs túl nagy ismeretem ezekről, és az egyes tipusokat se igazán ismerem.

@Dorian
Nyílván, tudom h. a mozi erősítők csak adott árban sokkal gyengébben teljesítenek zenén. Ezt nem is vitatom.
Ugyanakkor bízom benne, hogy sikerül találni egy olyan kompromisszumot, amit meg is tudok fizetni, és jelentős javulást is hoz.
Sajnos 2 erősítő nem opció :) Így is pénztemető hobby. (bár azt hiszem ezt pont nektek nem kell bemutatni).

@dobcsi:
Nem igazán szeretem a HK-t, eddig nagyon Denon párti voltam, de most meggyőzött a Marantz is, már csak egy jobbacska Onkyo -t kellene kipróbálnom.

pr0bi:
Egyet értünk, szeretem a Denont, igyekszem abból nézelődni, de... mint írtam fentebb mostmár más is képbe került.

"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt"

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.