Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz BRDragon #10600 üzenetére
Már a háttérsugárzók rajz szerinti helyén elbukik a házimozi projekt, mert annyira közel lesznek a füleitekhez, hogy nem tud kialakulni valamirevaló surround hatás. A kanapé széleitől legalább 1 méterre kellene eltávolítani azokat.
Láttam/hallottam hasonló elrendezést, ott is a kanapé mögött volt az ebédlőasztal, ezért a háttérsugárzókat a plafonba építették.
A hangdobozok érzékenysége nincs arányban a hangminőségükkel.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BRDragon
csendes tag
válasz Gábor984 #10596 üzenetére
Nem rossz, köszi az ajánlást, csak elég drága szerintem ahhoz képest, hogy a frontok is polcosak, és csak 84 dB az érzékenységük. Javítsatok ki ha tévedek, de tudtommal a nagy hangfalakat is lehet halkan hallgatni, meg a kicsiket is lehet hangosan, de a nagy hangfalakon sokkal jobb lesz a hangzás ugyanannál a hangerőnél. Nem így van? Csak azért mert nem használom ki a nagy hangfalak hangerejét, attól még a jobb hangminőségüket kihasználhatom. Nincs igazam?
-
BRDragon
csendes tag
Köszi a választ, igen lehet tényleg közel lesznek, de sajna csak így tudjuk elhelyezni. Vannak akik szerint ez így ideális, ha a frontok amik messzebb vannak nagyobbak, hangosabbak (állók), a háttérsugárzók pedig kisebbek, halkabbak, (állványon állók), akkor kiegyensúlyozott lehet a térhatás. Szerinted lehetetlen?
-
törölt tag
Nem tudom, hogy igazam van-e, csak a rendelkezésre álló infók alapján írtam.
Ha jól sejtem amerikai konyhás nappaliról lehet szó? Ott elég nehézkes az elrendezés, de érdemes lehet kísérletezni.
Az pedig nem igaz, hogy nagyobb hangfalon jobb a minőség.
Szerintem olvass először ebben a témában, kezdve az összefoglalóval és a cikkekkel, mert úgy tűnik nem tudod mit akarsz, vagy amit akarsz nem is tudnád kihasználni, és nem is érted mi hogyan működik. Úgy meg nehéz lesz vásárolni.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz BRDragon #10604 üzenetére
A kanapé szélén ülő ember füléhez az egyik hangdoboz nagyon közel (20-40 centire) lesz, a másik meg durván két méterre. A túlsó szélén ülővel ugyanez a helyzet. Ha egyedül ülsz középen, akkor viszonylag elfogadható.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BRDragon
csendes tag
Akkor azt mondod hogy a hangfalaknál a nagyobb méret és a nagyobb érzékenység csak a hangerő növelhetőségét befolyásolja? És mi a helyzet azzal hogy a nagyobb hangfalakban több különböző méretű hangszóró fér ami lehetővé teszi hogy pl 3 utas legyen? Ugyanazon a hangerőn ugyanabból a márkából egy nagyobb 3 utas szebben szól elvileg mint egy 2 utas. Igaz?
-
Gábor984
tag
válasz BRDragon #10602 üzenetére
2x2 méterre teljesen fölösleges álló frontokat venni. És ahogy jópáran már leírták nem attól minőségibb, hogy nagyobb vagy több hangszóró van benne. Elég csak ezekre a Dalikra teinteni, amiket ajánlottam, vagy nem tudom ismered-e a Bose márkát. Kis pici kocka hangszórók és hatalmas minőségi hang.
Ám ha Te eldöntötted, hogy azt akarsz, akkor ajánlhatunk mi itt neked bármit, úgyis azt fogsz venni és ez így van rendjén.[ Szerkesztve ]
-
BRDragon
csendes tag
Rendben, igen, egyedül középen vagy 2-en középen. Amúgy jogos amit mondasz, lehet úgy kéne csinálnunk hogy amikor többen nézzük akkor ideiglenesen a film végéig hátrébb visszük a surroundokat állványostul. Ha engedi a kábel, akkor jó lehet. Aztán film végén visszatesszük a helyére hogy lehessen tőlük közlekedni. Ezt így még bevállalom szivesen
-
BRDragon
csendes tag
válasz Gábor984 #10608 üzenetére
Értem. Hát igen, az álló frontok tetszenek, meg erősebbeknek is kell hogy legyenek a surround-oknál hogy meglegyen az egyensúly mert távolabb vannak. És mi a helyzet azzal az észrevétellel hogy a nagyobbakba belefér 3 különböző méretű hangszóró, s a 3 utas hangzásra jobb mint a 2 utas?
-
Gábor984
tag
válasz BRDragon #10610 üzenetére
Ha ugyanolyan a surround, mint a front, akkor sem fog erősebben szólni, mert egy film lejátszása alatt teljesen más jeleket küld az erősítő azokra a csatornákra, mint a frontokra. Illetve az erősítő menüjében tudod állítani az egyes csatornák szintjét vagy késleltetését.
[ Szerkesztve ]
-
BRDragon
csendes tag
válasz Nemir Ombe #10584 üzenetére
Ez jónak tűnik első ránézésre:
http://www.av-shop.hu/cikkek/reszletes/1/canton476szett_Canton_GLE_476_5.0_hangsugarzo,_hangfalszett.html# -
BRDragon
csendes tag
válasz Dorian #10613 üzenetére
Igazad van, de a nagyobb dobozok amik már 3 utasok drágábbak is szoktak lenni mint a kisebb 2 utas társaik. Vagy úgy értetted hogy jóval (nagyságrendekkel) drágábbak (pl milliós kategória)? Végülis lehet hogy a jó 3 utas frekvenciaváltó horror áron van míg a 2 utas filléres. A 9.2 csatornás erősítő is kb. duplájába vagy triplájába kerül mint a 7.2-es pedig csak plusz két csatornát kapsz... Kicsi plusz és cserébe dupla vagy tripla ár...
-
BBéci
legenda
válasz BRDragon #10614 üzenetére
Azok egyáltalán nem kisméretű állódobozok, a teljes 5x4 méteren elhelyezve szólnának jól.
A kisméretű azt is jelenti, hogy 12-13, legfeljebb 15 centisek a hangszórói, nem 18, mint a linkelt Cantonnak.
A nagyon közeli hallgatói pozíció miatt a lehető legkevesebb utas és hangszórós kialakításúakat nézegesd.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BRDragon
csendes tag
válasz Shokkolo #10616 üzenetére
Jogos, de ha zenére is tervez az ember akkor úgy tudom nem árt ha áldoz a frontokra. De tételezzük fel, hogy ugyanolyan minőség mindkettő és csak max hangerőben térnek el. Akkor azért nézek kicsi 2 utas álló frontokból szettet, mert az álló frontok jobban tetszenek mint a polcosak. A kérdés hogy melyek közül érdemes válogatni? (Az a szabály hogy érdemes az erősítő árának duplájáért venni a hangfalakat, az az én esetemben a kis hangtér miatt akkor nem érvényes igaz?)
-
Shokkolo
addikt
válasz BRDragon #10619 üzenetére
Viszonyítás kérdése...
A polcsugárzó is tud zenén úgy szólni h. beszarás. Én sem hittem el...Most viszont siekrült vennem egy Dali Concept 2 párt, és egyelőre csak ez szól zenén (a frontokért ma megyek). Volt időm hallgatni.
Ledöbbentem milyen gyönyörűen és hangosan szól a 2 "kicsi"."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
BRDragon
csendes tag
Rendben, köszi a tippet, meggyőztél, akkor a legkisebb szériás 2 utas álló frontos szetteket nézegetem. Te is a Quadral, Canton Castle és Heco márkákat javaslod vagy esetleg bővíthetem még valamivel a gyártók listáját? Pl. Wharfedale diamond 10.5 nem jöhet szóba? Esetleg Klipsch r-24f? Vagy ezek tényleg nem mennek a japán hangzású erősítőhöz?
Szerk.: Ja bocsi a 10.5 az 3 utas, akkor 10.3 vagy 10.4.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Shokkolo #10620 üzenetére
Mindenkinek szól: ne használjuk a polcsugárzó megnevezést, mert megtévesztő, félrevezető!
Azokat a kis hangdobozokat is állványra illik, sőt, kell helyezni ahhoz, hogy tudásuknak maximumát nyújtsák. Polcon a legtöbb esetben fosul szólnak, amin valamelyest lehet javítani különféle elcsatolások alkalmazásával, például Soundcare SuperSpikes tüskékkel.(#10621) BRDragon
Az említettek is szóba jöhetnek, miért ne. De csakis több változat meghallgatása után dönts![ Szerkesztve ]
-
BRDragon
csendes tag
válasz Dorian #10623 üzenetére
Rendben köszi akkor ők is felkerülhetnek a listára. Igen tudom máshol is olvastam már, a Klipsch-en erősebbek a magasok a tölcsér miatt (és a Yamaha erősítő erre még rátesz), meg 94 dB az érzékenysége a legkisebb álló front-juknak is. Van aki szereti, van aki nem. Nekem is ki kéne tapasztalni, csak nem tudom még hol hogyan és pontosan melyik szetteket érdemes meghallgatni. Most ez áll éppen tervezés alatt, de legalább már az erősítő biztos, azon nem változtatok szerintem mert a NAS lejátszás nagyon hasznosnak tűnik.
Szerk.: Mai tanulságom, úgy tűnik a legnagyobb félreértésem az volt, hogy azt hittem a nagyobb hangfalaknak nem csak a hangereje, hanem a hangminősége (dinamikája) is jobb, mint a kisebbeké.
[ Szerkesztve ]
-
BRDragon
csendes tag
válasz #54715584 #10625 üzenetére
Közvetlenül tud lejátszani egy NAS-ról tartalmakat. Nem kell hozzá egy rákötött PC amiről betallózod neki hogy mit akarsz lejátszani a NAS-ról, hanem a mobil app-on látod a telódon a NAS tartalmát, és onnan indíthatod a zenét.
Szerk.:
"Access more. This AV receiver provides a variety of network functions that enable you to access more sources and also enhance operation. You can connect the AV receiver to your home network or internet to enjoy Internet radio, Spotify, Pandora® or music stored on a NAS and home PC. The AV Controller App (from iTunes® or Google Play) lets you control various functions from your iPod®, iPhone®, iPad® or Android™ phones/tablets."[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz BRDragon #10588 üzenetére
Például neked egy ilyen szett [link] [link] is tökéletesen megfelelne, a nas-ról lejátszást meg mindegyik avr tudja, amelyikben van "server bemenet" és egy hálózaton vannak.....
Norbi72: de ahogy irtad ekkora helyre a "kedvenc" hkts szettem is sok lenne, de ha van rá keret legyen jobb....
johnywalker: "japános hangról" volt szó, ráadásul idézőjelbe ..... pease read..!
Hmm ....
-
BRDragon
csendes tag
válasz Nemir Ombe #10629 üzenetére
Köszi a tippet, ez a Marantz is tényleg tud mindent ami nekünk kell, és igazad lehet hogy tud lejátszani hálózatról mindegyik a NAS-ról, jobban megnéztem ezt a Yamaha-t és a magic a "Wifi direct" nevű feature-ben van, ami annyit tesz hogy router nélkül is tud közvetlenül lejátszani más wifi-s eszközökről zenét. Ha pl. mobilodon vannak zenék akkor router nélkül is tud közvetlenül húzni róla zenét. Esetemben ennek nem sok értelme van mert van már otthon router. Kettő is.
A hangfalszett oké, csak 2 frontot cserélném állóra benne. Lehet ugyanez csak hosszabb dobozt alá hogy ne kelljen neki állványSzerk.: Mondjuk ez a Marantz csöppet drágább mint a Yamaha, itthon 180 és 230 között adják a Yamaha meg csak 150-160 ha jól emlékszem. Persze a Marantz nem nyúl bele a hangsávokba nem emeli ki sem a mélyet (mint a Denon) sem pedig a magasat (mint a Yamaha), így lehet megéri a felárat. Pláne ha könnyebb hozzá jól passzoló hangfal szettet találni. Hát akkor most megint ott tartunk hogy 1 lépés előre 2 lépés hátra, mostmár az erősítő is kérdéses.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz BRDragon #10624 üzenetére
"azt hittem a nagyobb hangfalaknak nem csak a hangereje, hanem a hangminősége (dinamikája) is jobb, mint a kisebbeké"
Van erre is számos példa, de a lényeg: nem a mérettől függ a hangminőség.
Nagy doboztestbe nagy hangszóró fér, ettől és a térfogattól mélyebbre mehet, de ez csak egy része a hangzásnak.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz BRDragon #10628 üzenetére
Nálam ez nem volt szempont, lejátszásra nekem van egy médialejátszóm, zene meg elektronikus, szóval csak ritkán van igény (és idő) flac állományokra. Az erősítők nyújtotta szolgáltatásokra sem volt sok igényem. Az enyémben nincsen se vezetékes se nélküli háló, az applikációját nem használom, BT-t sem használom, nem is érzem hiányát.
De azt is vedd figyelembe milyen eszközeid vannak, később milyeneket szeretnél. Van-e elég HDMI (és egyéb szükséges) csatlakozó az erősítőn, stb. -
BRDragon
csendes tag
Értem. Akkor jobb lehet a nagyobb ha nagyobb hangszórók is vannak benne, de gondolom azért tanácsoltad hogy kerüljem ezeket mert a kis hangtér miatt nem lesz jó, tehát vagy felesleges, vagy még rosszabb is lehet a nagyobb mert nincs helyük a mélyebb hangoknak. Kérdés, hogy lehet 2.1-ben hallgatni zenét? Be tudom állítani az erősítőn ha zenét játszok hogy a mélyláda is szóljon? (tekintve hogy a frontokban kevés lenne a mély)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz BRDragon #10630 üzenetére
"csak 2 frontot cserélném állóra benne. Lehet ugyanez csak hosszabb dobozt alá hogy ne kelljen neki állvány"
Nagyobb doboz ebből a tipusból kb. 1000€/pár, vagy van alsóbb kategóriás álló, ami tök jó "mert a földig ér" de ennyiért gyengébb hangot produkál, még ha nagyobb is.... ha neked a látvány számít inkább, akkor vegyél pl. egy Wharfedale Obsidian szettet, az szép nagy és lakkfekete....ha a hang számit inkább, akkor pl. a linkelt szetthez vegyél állványt, 20-25e-ért egész jókat kapni.....
#10633) BRDragon:
ha jó minőségü a sub, akkor lehet 2.1-ben is használni nyugodtan.....[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
BRDragon
csendes tag
válasz #54715584 #10632 üzenetére
Igen, köszi a tippet, valóban figyeltem erre is. Kb. 10 max 15 évre tervezem ezt a szettet amíg nem tudunk menni nagyobb házba, azért elég sok idő így valóban figyelek rá hogy a legújabb típusok közül válasszak, ezért is fontos az Atmos, DTS:X meg a HDR BT2020 4:4:4 támogatás, meg a hálózati funkció.
-
BRDragon
csendes tag
válasz Nemir Ombe #10634 üzenetére
Most beleláttál a fejembe mert valóban néztem az obsidian szettet is
Na várj ha jól értem akkor arra akarsz kilyukadni hogy bizonyos 40-80 ezres állványos hangfalak sokkal jobb minőségű hangot produkálnak mint akár a 100-150 ezres álló társaik? És ha állóban szeretném ugyanazt a minőséget mint az állványosból akkor az nem csak a duplájába kerülne hanem kb. fél milla lenne? (összegeket csak kábé nagyságrendileg értem.)
Ha így van lehet meggyőzöl. De nem biztos mert nem tehetek róla de olyan bénán néz ki az állványos front az álló fronthoz képest... :/[ Szerkesztve ]
-
Krisztian101
tag
Egy kis segítségkérés:
Hol tudok jó áron beszerezni gránitlapot a hangfalak alá?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz BRDragon #10636 üzenetére
Nem. Ugyan olyan áron állványosból jobbat kapsz (még ha kevesebb is benne a hsz), mint allóból....amit pl korábban linkkeltem, kb. 240e-ft listaáron párja a frontoknak/háttereknek (mivel egyforma) most "nagyonakciósan" cca 1000€ az 5.1, ami listaáron cca 900e-ft lenne ....a hangját pedig a listaárhoz illik viszonyítani (jó esetben) nem a nyomott kifutó árhoz. Persze vehetsz pl. Obsidiant, ha neked jobban tetszik +egy normálisabb sub és árban kb. ugyan ott vagy, hangban viszont kb 3 kategóriával lejebb. Azt döntsd el hogy a "látvány" számit vagy jó hangot akarsz.!?
(bár ekkora nm-en csoda lesz ha bármi "normalisan" fog szólni)
Krisztian101:
Nézz be az avx-re....[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Beni2360
félisten
válasz Krisztian101 #10637 üzenetére
Az AVX aprón láttam a napokban.
A végét már nem láttm - Nemir Ombe[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Dorian #10581 üzenetére
Hát pont ez a lényege mert ugyan olyan mint az üveg szekrény a tv alatt. Fekete füst színű fekete acéllábakkal közte mint az álvány. Én is tudnék csinálni erős stabil állványt zártszelvényből de ha már átalakítás folyik akkor ne legyen össze visszaság. Ezen a 12.5 K nem múlik mint írtátok.Egy órája kaptam a levelet, hogy postázták.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
BRDragon
csendes tag
válasz Nemir Ombe #10638 üzenetére
Mindkettő fontos (akár a pénztárca rovására is), így az lenne a kérdésem, milyen álló frontokat tudsz ajánlani amik hozzák ugyanazt a hangminőséget mint az állványos amit linkeltél? (Ha megírod pontosan mik azok a paraméterek amiket nézni kell akkor magam is tudnék keresni ilyeneket. Ha pl. elmondanád hogy az obsidian és a linkelt között mik azok a paraméterek amik mutatják hogy az egyik gyenge a másik pedig kiváló, azzal rengeteget segítenél. Érzékenység? Hangszóróméret? Impedancia? Frekvenciatartomány? Mit kell nézni?)
Egy konkrét kérdésem is van, pl. a Diamond 10.3 vagy 10.4 is az obsidian kategória, vagy azok már jobbak?[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz BRDragon #10641 üzenetére
A "paraméterek" semmit nem mondanak a kapott hangról, az ár inkább jó esetben és nevesebb gyártóknál). A Wharfedale mióta kinai kézbe került nem produkált semmi ár/érték arányban kiemelkedőt, regebben azért volt pár jó doboza.
Ha mindenképpen álló frontokat akarsz, nézz pl. a hazai kinálatban Castle Knight 4-es vagy 5-ös, QAcoustcs 3xxx-es, Canton Gle szettet (bár ezek a korábban linkelt alatt vannak) vagy külföldről jó áron beszerezhető most Focal 8-as [link] és Triangle Antal [link] szett de ezekhez kell egy jó sub is ami még kb. 100e (jó áron pl) [link]
(én a helyedben nem ragaszkodnék az álló frontokhoz, azoknak "komolyabb" sztereozáskor van inkább jelentőségük, amilyen zenére + mozira neked kell job an járnál [anyagilag és hangilag is] a egy jobb polcsugárzós szettel....de nekem mindegy)
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
BRDragon
csendes tag
válasz Nemir Ombe #10642 üzenetére
Köszi szépen az ajánlásokat, a castle knight 4 jónak tűnik. Az ajánlottak közül ez a szett tetszik a legjobban, erről mi a véleményed? Obsidian felett van?
http://autohifioutlet.hu/termekek/otthoni-hifi/hangfal-hangszoro/hangsugarzo-szett-5.0/t:10786/canton-gle-476szettgle476-416-456Szerk.: Bár most nézem hogy a háttérsugárzók nem állványosak hanem falra szerelendők... Állványosnak lehet túl vékonyak. Viszont a menyezetre Atmos hangfalaknak nem lenne rossz.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz BRDragon #10643 üzenetére
Amikor bejelentkeztél mint totál kezdő vagyok a házimozi kérdésben, ahhoz képest sok mindent tudsz.
Nem vagy véletlenül "alvó ügynök"?[ Szerkesztve ]
-
BRDragon
csendes tag
válasz Nemir Ombe #10629 üzenetére
A Marantz erősítő jobb mint a Yamaha? Ha igen akkor azért mert nem nyúl bele a hangba, vagy más miatt?
-
gboszi
senior tag
válasz BRDragon #10647 üzenetére
Na mások csak kerülgeti a dolgot én leirom. Nem tudom mit vársz 4 m2-től...Imax meg Dolby Atmos stb. Amig nem próbáltál dolgokat, nem tudsz hasonlítani. Tudom, hogy van az internet és nagyon jó, de matek képletek alapján kiszámolni, hogy melyik a legjobb szett...lehetetlen. A leirásodból azt veszem ki (javits ki ha tévedek) hogy ez lesz az első házimozid. És itt a hangsúly az elsőn van. Nem az utolsó. Abból a keretből amit irtál a mostani tv 2.0 -nál annyival jobbat fogsz kapni, hogy leborulsz a kanapéról. Ha csak adsz egy embernek 300k hogy vegyen amit meglát, az is sokkal sokkal jobb.
Szóval a lényeg, olvas utána, de a házimozi lényegének, ne az adatoknak. Tanuld meg miért vannak a komponensek, mit lehet cserélni, mi javit NEKED stb. Utána vegyél (sztem használt cuccot, azért, mert azt jobb áron el tudod majd adni)."If you're good at something, never do it for free!"
-
junkpod
veterán
Ilyen akusztikai környezetben és belépő szintű cuccokkal szerintem is elég lehet egy kis dobozos szett (hkts). Fölöslegesnek tartom az atmos és dtsx felé törekvést, az 5.1 terelmeny azok nélkül is meg lesz, sőt a felulrol jövő hang sem fog hianyozni.
Box's don't touch!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Hardcore café
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- alza vélemények - tapasztalatok
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest