Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bakus
tag
Hello, lenne egy olyan kérdésem a szakikhoz, hogy az erősítő sub összekötésnél megfelelő lenne-e egy koaxiális RCA kábel, avagy ajánlatos minden képen rendes RCA kábelt használni.
Válaszotokat köszönöm."A víz örök, de a gép változik"
-
Bakus
tag
A szinkronizálás a filmek tartalom letöltését (ismertető, borító, stb.) jelenti, de nem kötelező, csak szebbé teszi a felhozatalt. Nálam 6TB van a NAS-ban gond nélkül kezeli. A hangot HDMI-n érdemes kiküldeni az erősítő/tv felé, a minősége nem lesz audiofil de házi mozizásra akár egy közepes rendszeren is tökéletes.
Ui.: Eddig még nem volt olyan amit ne játszott volna le, még a lejátszó gyilkos killa_sample is gond nélkül ment.
[ Szerkesztve ]
"A víz örök, de a gép változik"
-
Bakus
tag
Hali, tudnátok nekem véleményezni ezt az erősítőt: Sony STR-DH540.
Egész jutányos áron juthatnék hozzá."A víz örök, de a gép változik"
-
Bakus
tag
Sziasztok a meglévő rendszeremben szeretnék erősítőt cserélni én a Marantz sr6011 szemezek egész jó áron megy most, de nem tudom mennyire lenne megfelelő, illetve van-e más javaslatotok max. 400-ig. Később szeretnék egy 5.1.4-es Atmos rendszert ezért is akadtam le a Marantznál.
Legtöbbet mozira lenne használva, néha zenére (javarészt Hip-Hop de minden féle zenét meghallgatok.)
Jelenleg Klipsch reference hangfalakból áll a rendszer.
Ui. Tudom a Klipsch hangfalakat nem szeretitek így erre vonatkozóan légyszíves kerüljétek a hozzászolásokat :)"A víz örök, de a gép változik"
-
Bakus
tag
Sziasztok nincs valaki aki Szigetszentmiklóson lakik és kitudna probálni egy erősítőt. Vendégem lenne pár sörre.
-
Bakus
tag
Sziasztok. Folyamatosan követem ezt a fórumot és a haladót is már egy jó ideje, és most úgy érzem kellene egy kis kritikát írnom.
Minden tiszteletem a nagyoké akik régóta házimozival foglalkoznak, de én azt vettem észre, hogy sokszor ha valaki ide jön segítséget kérni (főleg ha olcsó rendszert szeretne) sokan támadják, hogy ez túl olcsó ennél drágább kell. Szerintem mivel ez egy belépő topik ahol belépő illetve alsó-közép kategóriával foglalkoztok (felette ott van a haladó topik) ezért nem kellene azonnal ki átkozni valakit, hogy miért nem akar 4-5 százezer vagy akár ennél is több pénzt elkölteni házimozira.
Szerintem ebbe a topikba pont olyanok jönnek akiknek nem számít az, hogy minden a legeslegjobb legyen, hanem csak az, hogy legyen egy házimozijuk ami azért a "kis" összegért amit rászánnak a lehető legjobban müködjön.
Saját példával élve, a szakmám asztalos és vállalkozóként benne is dolgozom és követem itt az asztalos fórumot is. Ha valaki innen betérne oda, hogy például egy munkához amit évente egyszer maximum kétszer végez milyen gépet vegyen nem ajánlanám neki a drágább gépeket mivel teljesen felesleges (persze ha van rá kerete és meg is venné annyiért az már más eset) pénzkidobás lenne.Nem akartam senkit se megsérteni és akinek nem inge ne vegye magára, csupán ráakartam világítani arra, hogy ez egy BELÉPŐ (KEZDŐ,OLCSÓ) rendszereknek fent tartott topik.
[ Szerkesztve ]
-
Bakus
tag
Véleményedet elfogadom és a "idejön, beírja, hogy mondjatok profi rendszer 200-ért, aztán amikor nem kap tanácsot, megsértődve távozik" teljesen egyetértek ezzel kapcsolatban veled, de itt azért sokan nem veszik figyelembe mások anyagi és egyéb preferenciáit. Ismét saját példa, érdekel a házimozi az autó hifi, PC vízhűtés és a saját szakmám is megélhetéstől függetlenül. Na már most ha mindenből a legjobbat akarom akkor a világ összes pénze se lenne elég rá , meg kell húzni a határokat mire mennyit költenék, mennyit engedhetek meg (addig nyújtozz ameddig a takaród ér).
Tanácsokat én is elfogadok és nem is vitatkozom a profikkal, de ha valaki idejön egy elképzeléssel, hogy 150 ezerért nézett xy erősítőt plusz 200 ezerért yz hangfal szettet, akkor inkább abban segítsetek neki, hogy ezért az összegért milyen más alternatíva van ami esetleg jobb lehet és nem kapásból egy félmillás erősítőt és egy 1.5 milliós hangfal szettet ajánlani helyette.
Továbbá sokan nem is akarnak feljebb lépni mert az ő igényeiknek az olcsóbb is megfelel, továbbá ha a tapasztalt kollégák nem is hallotak valamit mi alapján mondanak róla bármit is, csak az ára alapján. Attól, hogy valami olcsó még nem feltétlenül hulladék.[ Szerkesztve ]
-
Bakus
tag
válasz Norbi 72 #30378 üzenetére
Tudom erős példa volt, de csak példa. És pont azt írtam ha valaki maximum 200-ért akar venni rendszert akkor abban segítsetek neki legyen az új vagy használt.
Akkor egy másik észrevétel, hogy sokan azt se tudják feldolgozni ha valaki csak is újban gondolkozik mivel nem mer "kockáztatni".dave0825
Teljesen igazad van főleg az utolsó bekezdésben.BBéci
Mint fentebb is írtam csak példa ként említettem.
És bocsáss meg, hogy ezt elfelejtettem feltűntetni.[ Szerkesztve ]
-
Bakus
tag
válasz Lacielvtárs #30391 üzenetére
Szerintem te vagy mindenre a legjobb példa.
Vettél egy olcsó szettet mert úgy gondoltad neked annyiért megfelel. De halottál egy jobbat és volt rá ANYAGI KERETED így megvetted és így tovább...
De nem mindenki csak a házimozinak él.
Sport autóból is van jobb a Ford Focus RS, Audi S3 stb. kombonál, de mégse látok minden sarkon Ferrarit, Lamborghinit mert nem futja rá. Sajnos ez a valóság."A víz örök, de a gép változik"
-
Bakus
tag
Amit írtál azzal nem is vitatkoznék, és tisztában vagyok vele, hogy biztos nehéz az olcsók közül ajánlani, de mint már írtam tartsuk tiszteletben mások korlátait legyen az anyagi vagy eszmei.
Anno én is egy bögre szettel kezdtem még valamikor a kétezres évek elején majd azt hamar cseréltem egy belépő komponens szettre ami meg is felelt addig amíg nem futotta komolyabb rendszerre, mivel igényem is volt a jobb hangra."A víz örök, de a gép változik"
-
-
Bakus
tag
válasz hash99 #30467 üzenetére
Személy szerint nem vitattam BBéci hozzászólásait mivel lényegre törő és ha van egy kis rálátása valakinek a házimozira akkor letudja vonni belőle a tanulságot.
A vízhűtés csoportban a játékvízeseket tényleg átküldjük a nekik szóló csoportba  , de itt sokan keverik a KEZDŐ és HALADÓ topikot.
Itt inkább a két topik közötti határt kellene megtalálni mint anyagilag mint hangban és aki komolyabb rendszert akar az menjen a haladó topikba.[ Szerkesztve ]
-
Bakus
tag
válasz balazs1022 #31308 üzenetére
Az a baj nálad, hogy a Windows kezeli a hangot és a tv miatt csak stereot engedélyez, lejátszásnál állítsd passtrought-ra a hangot és akkor kihagyod a láncból a Windows beállításokat.
Ui.: Ezt már írták előttem is másképpen"A víz örök, de a gép változik"
-
Bakus
tag
válasz Jegesmaci81 #31644 üzenetére
Majdnem teljesen mind1 mit veszel csak gigabites legyen a hálózati csatlakozása akkor UHD-nál egy kiszolgáló felé biztos nem lesz probléma kettőről már nem tudok nyilatkozni, full HD 3 kiszolgálónál szintén nem probléma.
-
Bakus
tag
Anno 6 évig én is sub nélkül használtam mondván így is jók a mélyek, aztán vettem egy mélyládát és más világ nyílt meg előttem. Próbáld ki a rendszered pár film elejéig subbal és utánna alkoss véleményt, szerintem megfordul a jelenlegi hozzáállásod.
-
Bakus
tag
válasz Kal-El #34466 üzenetére
Az, hogy az RCA kábel aranyozott általában semmit nem jelent, sőt az aranynak rosszabb a vezető képessége mint a réznek, de nem hajlamos a korrózióra. Az aranyozott RCA kábel azt jelenti, hogy a két végén az RCA dugók jó esetben aranyozást kapnak.
Kérdésedre a válasz az, hogy mindenképpen minőségi kábelt vegyél, árat és márkát nem ajánlok mert nem akarom felkeverni a topik álló vizét.Ui.: A kábel métere azért érje el az 1000ft-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Samsung Neo QLED 4K Q60D, Q70D, Q80D, QN95 2024 (55-85") (bontatlan, 3 év garancia)
- 55/65" OLED 4K S95D Smart TV (2024) (bontatlan, 3 év garancia)
- Audyssey Pro Installer Kit Új
- Samsung UHD, QLED, Smart 125CM-es, kijelző+keret fólia, GARANCIÁLIS, hibátlan TV, OLVASS!
- ÚJ, bontatlan Samsung QE77S95D 77" OLED tévé - 3 gyári év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest