Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20027) Giot


Giot
addikt

Sziasztok!
Nemrég költöztem át új házikóba. Aerocool vs92, a jobb hűtés szellőzés érdekében. A ventikészletem adott volt a noctuától, nfa14pwm, nfs12aflx, nfp14flx.
Azért választottam ezt a házat mert az oldallapon fogad 14cm es ventiket. Ide terveztem az nfa14pwm et. De felszerelve, bekapcsolva bizony úgy morgott még kis fordulaton is hogy inkább valami más megoldást kerestem.
A morgás leszerelve meghallgatva a ventilapátok végeiről jön, és csak egészen közelről hallható. De felszerelve az oldallapra megdöbbentő mértékre erősödik.
Így felszereltem a helyére egy tartalék akasa ventit aminek viszont van egy kis motorhangja és kicsit kattog is. Viszont csak nem hagyott nyugodni hogy a noctuát pihenni küldtem. Így azt terveztem hogy készítek egy adaptert az előlaphoz amivel fel tudom fogatni az nfa14 et. De előbb felpróbáltam a másik két noctuát, az nfp14 nyert, kis fordulaton szinte néma. Bár megdöbbentően sokat fog a rács a légszállításból. Az nfs12 nek szinte teljesen megszűnt.
Elkalandoztam tehát, elől az nfa14pwm, egy 4pin alaplapi csatlakozóról veszi az üzemanyagot, oldalt nfp14flx ulna adapterrel, hátúl az nfs12 lna adapterrel.
Ez így jómind hang mind hűtés szempontból. Nyilván terhelés alatt megjön a hangja de nem zavaró inkább csak szélzaj.
No de hogy ne legyen kerek a történet, hidegindításnál nem mindig pörög fel az nfa14. Nem ér hozzá semmi az előlapi szivacsot rögzítettem hogy véletlenül se érjen hozzá. Elvileg minden ok de van hogy nem indul.
Mi lehet a gond? 4pin szabályozott.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.