Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Öregszem
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lineage OS használat közben
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
NTonee
veterán
Akinek pedig nincs 1millája alienre, annak már elérhető a G751JT is hivatalos forrásból. Egyelőre csak ez az egy konfig.
[ Szerkesztve ]
-
conqver
aktív tag
-
Dreadloord
senior tag
10% felárért +25% teljesítmény elég jó deal a felső kategóriában, szerintem megéri.
Az MSI-k meg ár/értékben nem tudnak versenyezni az ASUS-al, bár én azonos ár mellett is G751-et vettem volna, néztem élőben a GT72-őt vagy mi a jóistent, de nagyon nem tűnt átgondoltnak a dizájn, na meg az a billentyűkiosztás, eh...
-
vandor01
őstag
ipon a leghivatalosabb forras?
pedig kaphato aqunal, rufusznal, digiprimnel.....mi a probléma ezeknél? gari? ???
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
NTonee
veterán
válasz Dreadloord #5107 üzenetére
Szó nem volt róla, hogy ne érné meg. Csak azt jeleztem, hogy aki a 400at is köhögve, kínlódva köpi ki, annak nehezen magyarázod meg, hogy dobj rá még 40et, mert az jobban megéri. A JT is egy lehetőség, ennyit akartam.
[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
-
vandor01
őstag
szoval ha nem magyar a billentyuzet akkor nagy eselyem van hogy a szürkék hozták?
akkor csak magyar billel kell megvennimilyen problémám lehet ha szürke importos?
ezek a cegek nagyrérsze ugyis lapasszolja a garit a képviseletnek....igaz mondjuk a kérdés hogy pár hét vagy pár honap vagy soha
az "ugyentezesi" atfutás ?CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
NTonee
veterán
válasz vandor01 #5111 üzenetére
engem mondjuk épp a billzet kiosztás nem érdekelne. Asus gépekre 24hónap nemzetközi garancia van, tehát a garancia működhet, ha javítható a gép. Viszont ezek a szürkéző cégek nem egy esetben belenyúlkálnak a gépbe.
Példa legyen mondjuk az Asus G751. Van 2db ram slot a user által elérhető helyen (szerelő burkolat alatt) és van még 2db slot, amihez nem fér hozzá, mert az alaplap másik oldalára tették. Előfordult már, hogy ezek a boltok kivették/kicserélték a nem elérhető helyen lévő modult. Ez a szervizben azonnal kiderül és helyből megvonják a garanciát, ugyanis a gépet szétbontani nem lehet.
Másik probléma lehet, ha a gépet a szerviz cserére írja ki. A G551 topicjában írt erre is vonatkozóan egyik fórumtárs [link].
Egyébként hogy a bolt azt írja a gépről, hogy magyar billzetes, az még simán lehet kamu is. A DP és a Radium is ezt írja minden géphez, viszont a gyakorlatban matricázott/egyéb módon magyarított billzetesek. -
Muerte
Topikgazda
Hát ez kész ! [link] Gondoltam nézek már 1-2 gameplay-t róla mert sosem játszottam GTA-val,csak sok évvel ezelőtt valami nagyon régi résszel,de hát szerencsétlen még ki sem jött már szétmoddolták
-
alapz@j
tag
A világítós billentyűzeteket lehet okosítani? Mert régen oké volt, hogy lemarom róla az angol kiosztást és felszitázom a magyar, vagy felmatricázom, de amióta a betű valójában kikönnyítés az anyagban, ami átengedi a led fényét, azóta ezek a megoldások mintha nem működnének.
-
Mike...
tag
Muerte75: ment privi neked, de beírom ide is:
Sürgősen meg kellene oldanom egy dolgot, mert holnap utazom külföldre huzamosabb időre, és vinném a gépet is.
A szitu:
van egy Alienware M15x R2-es gépem, gyárilag GTX260m-el, hibátlan a gép.
Vettem bele egy clevo féle HD6990m kártyát, bele is tettem, és a következő áll fent:
a hűtés mindig maxon megy, de olvastam hogy ez így szokott lenni, és beállítható a hwinfo-val, szóval ez nem gáz.
A driverekkel van gondom. Amíg nincs driver a gépen, a gpu hőfoka normális, 45-48 fok.
Leszedtem a gyári amd honlapról a menüben kiválasztható hozzá való drivert, feltettem, fel is ismerte a kártyát 6900 series-ként, viszont a felbontást nem engedi maxig (fullHD) állítani csak 1600x vmennyi-ig.
Letöröltem a drivert, és leszedtem az mxm upgrade oldaon lévő 6970m-hez valót, azzal is hasonló a helyzet, csak ott 1400x1050 a max felbontás. A kártya hőfoka sima win7 64 bit alatt ha fent van vmelyik driver, 60-65 fok.
Mitől lehet ez, amikor elvileg ez gond nélkül kellene hogy menjen a gépben?
Bios-t frissítettem a gyári legfrissebbre, ami A09, de ezzel se változott semmi. -
Muerte
Topikgazda
válasz Mike... #5118 üzenetére
Nem volt túl jó ötlet AMD-re upgradelni több okból is A hűtés sem passzol rá rendesen mert ugye a lapka 90°-kal el van fordítva NV-hez képest,de ez még nem lenne akkora gond,másrészt remélem saját AMD-s xbracket-tet tettél alá mert különben nem lesz hosszú élete a kártyának,ezen kívül azért meleg mert a bracket lábaiból legalább 1-1,5mm-t le kell reszelni hogy felfeküdjön rá a heatsink,ha ez nincs megcsinálva ugyancsak meg fog sülni a kártya rövid időn belül,harmadrészt a driver kérdés,ott nem tudom mi a nyűgje,próbáld meg innen: [link],negyedrészt a HWiNFO-s ventivezérlés ami nem kellene ha mondjuk egy 680M-et raktál volna bele.
Itt egy leírás egyébként 6970M upgrade-ről: [link] -
parkasz
senior tag
válasz Mike... #5118 üzenetére
Szia!
Cak megerősíteni tudom Muerte75 mester szavait. Szerencsére én még a vga vásárlása előtt kaptam tőle a tanácsot + a segítséget, így boldog tulajdonosa vagyok a 680m-nek az m15x-ben.
Terhelve 65-68 fok környékén megáll a gpu. Egész jól hasít, főleg a 920xm cpu-val.Amúgy azt kukkold meg: [link], amit Muerte75 is linkelt.
[ Szerkesztve ]
-
Mike...
tag
A hűtést össze tudtam hozni a kártyával, rendesen felfekszik rá azzal nincsen gond.
Amíg az említett amd oldalról letöltött driver nincs feltéve, addig a hőfok is normális 45 fok körüli.
Driver problémának néz ki a dolog, legalább is a tünetek alapján.
Akkor jobban járnék ha egy 680m-et vennék ez helyett? -
Muerte
Topikgazda
válasz Mike... #5122 üzenetére
Ha 65°C net alatt úgy hogy megy a venti is,akkor ott nem jól van megcsinálva a hűtés...A te gépedhez egy 680M-mel nagyságrendekkel jobban járnál,teljesítményben is,meg úgy összességében sokkal kevesebb lenne a nyűg mint AMD-vel.A drivert nekem simán engedi tölteni,pedig regelve sem vagyok: [link]
-
MésziGab
tag
Hali
Épített már be valaki dvd olvasó helyére plusz SSD foglalatot?
Jelenleg 1db 128 GB SSDés egy 500GB-os HDD van a gépben(Asus G75VW),vajon tudja még kezelni a plusz SSD-t?! -
wanted5
őstag
Egy kis helyzetjelentés, akit esetleg érdekel mi lett a vége a dolognak:
kedden visszavitte a futár, bevizsgálták stb. és ma szóltak, hogy majd jön a csere gép, úgyhogy tényleg volt valami baja, majd megkérdezem, hogy mi volt pontosan, hátha megmondják
remélem a másiknak már tényleg nem lesz semmi baja
Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
pdw_ph
tag
Sziasztok,
400-ért MSI GT70 mellett mi jöhetne még szóba? Csak új gépben gondolkodom. Köszi![ Szerkesztve ]
-
alces
tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni a tapasztaltabb kollégáktól. AW m17xr4 a kicsike (Kasya gépe, utólag is hálás vagyok neki hogy megvált tőle , 500 HDD és 1 30 SSD. Az ssd az cache-ként volt használva, nem azon van az OS. Ráérő időmben gondoltam felrakom az Intel Rapid Storage programot, hogy RAID-be kössem a kettőt. Letölt, telepít, újraindít, összeomlik. Sem visszaállítás, sem a helyreállítás, nem akar találni boot eszközt...Végigfuttattam pre boot teszteket, mindent nagyon jónak talált.....
Lehet már az alapötletem sem volt jó?? -
baro32
aktív tag
Igen eltaláltad az alapötlet hibás.
Tudtommal a RAID-et 2-ő teljesen egyforma meghajtó összekapcsolásával érheted el és a BIOS-ból indítható!
Amit te letöltöttél az csak egy SATA-driver ami szerintem bekavart.
Nincs tapasztalatom ebben csak tudom.HP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
lugosi
MODERÁTOR
Srácok a Toshiba Qosmio sorozata megszűnt?
-
Muerte
Topikgazda
Ja,azt meg elfelejtettem hogy most azért omlik össze mert a Rapid storage eleve raid-be akarja indítani,állítsd először vissza bios-ból ahci-ra,mentsd le a cuccaid ami kell és aztán mehet raidbe a telepítés,de még az sem 100% hogy menni fog mert nem egyformák a vinyók.A rapid storage egy felesleges progi,csak fogja a gépet,bios-ból mindent be tudsz állítani.
-
alces
tag
Már átállítottam AHCI-ra. Semmi. Nem talál boot eszközt. Ellenőrizzem a kábeleket....Valamit nagyon elcsesztem....Minden bootolási lehetőséget kipróbáltam már. Legacy, UEFi semmi nem történik. Ha minden kötél szakad akkor WIN7 újrarak.... remélem az legalább menni fog....
-
MésziGab
tag
Milyen SSD-t ajánlatok egy Asus G75VW gépben?
Rendszernek és pár fontos programnak szeretném,most OCZ-t használok!
-
pdw_ph
tag
Köszi a választ. Miért jobb az Asus? G551-ben eléggé lehúztá(to)k a hűtést a saját topikjában, feltételezem a G751-ben ezt már javították? De amúgy, rendszeres karbantartás mellett melyik bírja vajon tovább?
(egyébként már nem csak az iponban van a JY, másmerre is akad 440ér. Az az igazság hogy még win8 is kell mellé, és 470 az igencsak feszegeti a lélektani határt...)
[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
Az Asus G751JT/JY hűtése sokkal jobb megoldás, mint az MSI GT70-ben lévő. Az Asus G551-el meg összehasonlítani sem lehet, az nem gamer notebook bármennyire is annak állítja be az Asus. Az egy erős multimédiás gép, ami kompromisszumokkal játékra is alkalmas lehet. A G751 pedig igazi gamer masina.
A JY már egy ideje elérhető itthon több üzletben is, a JT viszont csak nem régen érkezett. Kicsivel olcsóbb megoldás, azonban gpu teljesítmény szempontjából a JY jobban megéri az árát. Ezt már neked kell eldöntened. Ha vásárolsz, akkor rossz hírű boltokat kerüld.[ Szerkesztve ]
-
pdw_ph
tag
Ja még1: olvastam párezer hsz-t ebből, illetve a teljes G551 topikot nemrég. Ha az ember nem napokon át nyúzza a gépet, hanem mondjuk heti 2-3 alkalmommal mondjuk 4-4 órát, akkor mennyire életképtelen ötlet pl. a G551 hosszabb távon? Megadja magát 2 év után? Esetleg kibírja évekig rendszeresen takarítva, átpásztázva? Ilyesmi elvárások, hogy Ultrán fusson minden 4K-ben abszolút nincsenek,
Jelenleg még dilemma, hogy kiadjak e 400at egy gépre vagy elég e a ~250ezres kategória, mert gyerek, munka, család stb. mellett sajnos nincs már idő annyit kockulni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Bontatlan Lenovo ip. 3 "Kis Gamer" Laptop -35% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- MacBook Air M1/8GB/256ssd/Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3823/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest