Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muerte
Topikgazda
Nálam még mindig win7 van azon nagyjából így szoktam:
-Chipset
-USB
-Card Reader
-LAN+WLAN
-.NET Framework legfrissebb
-OS update összes
-DX websetup
-Audio driver
-Alien FX
-Touchpad
-OSD
-váltás dedikáltra (pedig nálam sincs SLI alatt Optimus) és VGA driver
-(Az IGP drivert alapból sosem rakom fel) -
conqver
aktív tag
Muerte leírta az előbb a lényeget+IC Diamond!
A gap-padozást úgy csinálom, hogy a hűtő felületről leszedem a gyári réteget.Majd bekenem egy másik pasztával (ne az IC fogyjon) ami itthon van, hogy ne karmolódjon a GPU és lecsavarozom.Megnézem milyen vastagságú adja ki a legvékonyabb réteget.Kivágás majd fölhelyezés és csavarozás érintőre (nem agyig húzni).Csavar vissza és látszik, hogy Gap-padok mennyire érintkeznek memóriával stb.
Ha minden fasza Jöhet a készre szerelés.
Kurva macerás és időigényes de megéri.
Egyébként volt pár AW gépem és egyikre sem egyformán kellet rakni a hőátvivő gap-padozást.
Volt olyan hűtő amelyiknek az egyik oldala 1/3-ad részben érintkezett csak a memóriákkal.
De az is előfordult, hogy a gyári padok hozzá sem értek a memóriákhoz!GPU Asic: 80.7%
Muerte75 ; Megjött a nyúv EU/Swiss Bill.....Kösz a Tippet!
-
Muerte
Topikgazda
Nehéz ebben az ügyben objektíven állást foglalni mert több irányból is meg lehet közelíteni a dolgokat,kinek mi a fontos alapon.Ha az AW a következő szériáját is elf.ssa szerintem ott lesz a vége.Az Asus gép jó meg minden,(kivéve a hibáit
) ,csak nem bővíthető és szerelhető házilag,plusz ha kijön a next széria,nagymértékben esik az ára.Így is úgy is bukta utca pont mint asztali vonalon a fejlesztés.Én személy szerint még mindig bőven nem érzem úgy hogy meg kéne válnom a 18xR2-mtől,prociteljesítményben is és vga kraftban is bőven felette van 1db 980M-nek,meg egy Haswell mobil procinak.Szerintem majd egy év múlva mikor beáll a win10 és jönnek sorban a DX12-es játékok,majd a 980M utódja lesz ami már érdekelni fog esetleg+a köv.széria gamer laposok. -
wanted5
őstag
nem tudom pontosan hogy működnek ezek a dolgok, de ha rendelve van akkor nagy valószínűséggel fizetni kell vámot utána ami minimum +100k
mert ha az a 17-es alapkonfig 970m-el 1500$ lenne itt is vagy berendelve akkor igen nagyon jó vétel lenneazt nem tudom hogy ha kirepülve valamelyik országba ott megvéve és kézben hazahozva kell e valamit fizetni utána, mert talán még úgy olcsóbban meg is lehet úszni és egy kirándulásnak is betudható a dolog
-
Kasya
nagyúr
Nekem rosszabb... Win7 upgrade Win8-ra, aztan upgrade 8,1-re. Thx MS

7970m alatt teljesitmenyben nem volt rosszabb a win8, csak driveresen halodott. Kevesbe birta a mod vbiost es hajlamos volt ujraindulni, csikosodni egyes esetekben.
Talan most mar 780-al mas lenne a helyzet... na majd valamelyik hetvegen.Muerte: koszi a tapasztalatot az SLI-rol. Jovoben most mar pozitivabban fogok hozzaalni.
-
Muerte
Topikgazda
Teljesen alapon volt teszt alatt,850/1250MHz,persze az unlocked vbios van rajta.Azt nemtom nálad miért ír csak 771MHz-et a teszt eredménynél,de fel kellett elvileg boostolnia közben 850MHz-re.A procinak a graphics score-hoz semmi köze,max. a ramok miatt lehet minimális eltérés.
Így néz ki alapon a mod vbios: -
Muerte
Topikgazda
Hát persze hogy azt,nem véletlenül,ők gondolkodnak is
Láttad mekkora hűtéseket,mekkora radiátorokkal tesznek az AW-kbe,meg az Asus-okba 100W-os vga-nak és milyen gépvastagság párosul mellé.Az a szükséges méret,nincs mese,most még itt tart a technika.A vízhűtés is csak még egy szép álom egyelőre,de talán majd egyszer azt is megérjük 
-
Muerte
Topikgazda
Alá se kell nézni.A fizika törvényeit nem tudják meghazudtolni ők sem. A 870M 100W,a 4720HQ 37W TDP-vel bír,ilyen vékony házban képtelenség kordában tartani mert egyszerűen még nem tart ott a technikai fejlődés...(bárcsak ott tartana már) A tesztelő maga is írta hogy fél óra játék után borzasztó forró volt a gép alja,(a második fél óra után már a billentyűzet is forró lesz ez is 100%) ráadásul nem derül ki normálisan hogy akksiról játszott-e vagy hálózatról,mert ha akksiról tolta akkor még rosszabb a helyzet,ugyanis visszavette közben az órajeleket a gép ugyebár.
"but after just a half an hour the bottom of the chassis got seriously hot. That happens with gaming laptops, but it's a lot hotter than last year's Blade. And battery life while gaming drops pretty quickly. We got only around 92 minutes of battery life when playing games on medium graphics settings"
Ha ezt a gépet olyan veszi meg akinek van napi 4-5 órája játszani nem sokáig fogja élvezni
Az 1 éves kort kizárt dolog hogy megéri meghibásodás nélkül. -
Muerte
Topikgazda
Nekem bevált,2 fajta van a Liquid ultra és Liquid pro.A pro-t célszerű 3 havonta újrakenni mert hajlamos a megkötésre viszont jobb a hővezető képessége.Az ultra-t elég 1/2-1 évente cserélni.Én megnéztem kb. 2 hónapos korában mi a helyzet,de semmi gond nem volt szétszedésnél(ultra).A proci felületét egyáltalán nem basztatta,a hűtő réz felületét kicsit igen,de nem veszélyes módon.Apró mikroszkópikus lyukakat mart bele 1-2 helyen,de a csomagban van egy fémszálas "dörzsi" ami pont erre a célra szolgál mert fényesre fel lehet vele csiszolni a hűtő felületét paszta csere előtt.Simán lehet vga-ra is,mert NBR-en már sokan átálltak rá,csak ha nincs a mag körül védőfólia akkor célszerű körberagasztani hogy véletlen se okozzon valami elektromos kontaktot.
-
Muerte
Topikgazda
Relatív az a hűvösség,mert ha nincs tuningolva a 4700hq csak egy szálon boostol 3,4GHz-re,2 szálon tud 3,3-at,4 szálon 3,2-őt.A BF4 meg a C3 használta mind a négy szálat így 3,2GHz-en ment 47W TDP-vel.Az enyém meg 4,3GHz-en megy és 65-75°C között ugra-bugrál BF-ben,de a venti nem megy csak hangtalanul szinte.Ha manuálisan tolnák neki vezérlést akkor simán 70-alatt tartanám.Olyan játékban ahol meg nem kell neki sokat számolni így fest a helyzet:
-
Muerte
Topikgazda
A kártya akkor tud melegedni igazán ha nem tudja a fix 60 fps-t tartani vagy jóval többet tud mint 60 és azért hajtja túl magát,de az olyan 150-200 fps környékén szokott jelentkezni.Úgy variálj a beállításokkal hogy vsynch-el meglegyen a fix 60 és akkor nem fog 80°C közelébe menni az biztos.
-
-
-
Muerte
Topikgazda
Én is kíváncsi vagyok rá mennyire lesz tartós.Ha elkezd szilárdulni az látszani fog a hőfokokon is mert akkor veszít a teljesítményéből.A kérdés az hogy mikor fog ez bekövetkezni.Most nyomtam egy ~1,5 órás BF3 64-es multit,ultra minden,vsynch ON,60 FPS-re lekorlátozva 4,2GHz-en.A proci 64-68°C-on lődörgött
Elsődleges vga 50°C,másodlagos 59°C.A proci ventijét nem hallottam de alapjáraton biztos ment,hallható fordulatra csak olyan 75-77°C-on kapcsolja a bios.A vga ventik kb.20-30%-on pörögtek,ha lehalkítom a hangot jóformán suttogva lehetne beszélgetni játék közben,szóval fasza lett 
-
Muerte
Topikgazda
A vram miatt több lesz a fogyasztás,és még instabilabb lesz mint a 780M,a tuningpotenciál meg csökken megint.Ebből a csíkszélességből a legjobb chip amit kihoztak az a 680M volt.Messze-messze a legstabilabb,leghűvösebb cucc.Amíg nem jön a 20nm addig kár lenne váltani bárkinek is 880M-re meglátásom szerint.Majd 2015-ben meglátjuk mi lesz a felhozatal

-
Muerte
Topikgazda
Inkább nem megyek
ha én egyszer elkezdek inni,kevés lenne az egy üveg és a végén még földhöz csapkodnánk a gépeket 
Csináltam egy kártyával egy "szolíd" tesztet: 3DMark11 780M/3920xm P10082
SLI-vel megeszi a 330W-os tápot pillanatok alatt...vagy a procit kell visszafognom,vagy a vga-kat,mindegy melyik ujjamat harapom
pedig ha lenne duál táp 17,5K végpontszámot tudna a vas,de így még a 15K-t sem bírom elérni bakker... P14857 -
vis.p
aktív tag
Az asus többet fizetett a jobb pontszámért....
Én nem mindent hiszek el a notebookcheck-nek. Ezt pl. nem. És ezt sem. Ez photoshop munka. Volt már egy pár asus g laptopom és soha nem volt normálisan pasztázva. Ez pedig, hogy 1-2 fok különbség van a magok között, hihetetlen. Még pasztázás után sem mertem egyszerre ráengedi a gépemre a prime95-öt és a furmark-ot. Itt pedig azt írják több órát futott együtt....Kamu. -
Muerte
Topikgazda
Nincs semmi baja a hőcsőnek
az új széria jobban melegszik,szokjál hozzá a gondolathoz
most nincs is ezzel gond,de elvileg lesz még nyár is és akkor cirka +10°C-al nyugodtan lehet majd számolni és 90 felé közelítve már...minden esetre nem lesz kellemes a hardvernek sem,meg neked sem majd... vegyél alá egy U3-at az kicsit kordában tartja talán. -
Muerte
Topikgazda
-
Muerte
Topikgazda
A fizikszed sem stimmel...valami ilyesmit kellene kapnod alapon normális esetben [link] ha középen lenyitod a "show results" fület akkor össze tudod hasonlítan a többi eredménnyel.Egy kicsit bele nézegettem és hát eléggé vegyesek az eredmények.
Ahol vga volt húzva (a memóriáról látod) ott a fiziksz drasztikusan esik,ahol meg a proci ott a vga score.Szóval a táp elfogy,vagy ugye a megszokott túlmelegedés téma lép fel.Nézz szét biosban látsz-e valami teljesítménnyel összefüggő opciót a procin kívül, a win-t állítsd át teljesítménycentrikusra,és az NV vezérlőpultban az energiagazdálkodást adaptívról maximális teljesítmény előnyben részesítésre.Mondjuk most nézem hogy win8-at raktál fel,azon eleve kevesebb lesz a pontszám mint win7-en,de ennyivel nem volna szabad azért. -
Kasya
nagyúr
Sajat tapasztalat alapjan ez ugy megy, hogy ami arat bevallanak a csomag feladasokor, mint annak erteke, a vam az alapjan (ill. a feladott termek megnevezesetol fuggoen) fogja lefoglalni.
Na most nyilvan nem fog jatszani az se, ha konyvkent adunk fel egy laptopot, mert az atvilagitason azonnal lefoglaljak ez esetben
-
ftamas88
csendes tag
Az a baj,hogy érdemes várni.. és 4 hét mire kész a build.. én most 4 hetet várhatok mire megjön..
Végül rábeszéltem magam, hogy az erősebbet vegyem, de a 18as széria valami eszméletlen drága..
3500 dollár + ÁFA = 1 mill..Pedig nem is a legerősebbet kértem,csak a 4800QM, 770 GTX SLI, 16 GB, 256 GB SSD + 750GB HDD, BLU-RAY kombót.. Mondjuk lehet, hogy régen is ennyi volt, de akkor arról még nem beszéltünk,hogy erre még külön NBD-t kell vásárolni.
-
Kasya
nagyúr
Hollandia... egy eve, 80 euro :s .. de amennyit mar megutaztattam, siman megerte. A masik, hogy nagyon puha a hata es jol vedi a laptopot minden iranybol. Nem kell felned attol, hogy serules eri

Ha 17-es verziod van, en a 17-es tasit javaslom
A 18-ast nem lattam meg, de hidd el, ez is nagynak fog tunni, ha rendesen megpakolod.Muerte75: Nekem itt megallt az egyam ma estere, hala neked..

-
ftamas88
csendes tag
Igen, érdemes a gyárit.. 30 rongy, de megvan az ára.
Itt van az UK DELL, mert ők ide is hozzák.. Az USA-s verzió meg vám és adóköteles..
A Vindicator verziót érdemes választani, az erősebb.Nekem speciel az oldaltáska kellene belőle, de az nincs az EUban.. :/ Nem is láttam még itthon Vindicator 18as-t, szóval ha valaki tud ilyet valahol, akkor szóljon, köszönöm.
-
nakos
senior tag
En is csak az alienware hatizsakot javaslom, es inkabb az m18x-est vedd. Nekem az van, imadom. Eszmeletlen eros, mindent bele lehet pakolni!
En 80 Eur-ert vettem kb fel evvel ezelott egy dell akcio soran. Ennek ellenere 30ezret is meger. Ezt hordani fogod 5 evig siman birja. 5 eves viszonylatbol nezve + 5-10 ezer nem oszt vagy szoroz! -
Kasya
nagyúr
En a gyarit hasznalom hozza...
Ha utazom, belefer 1 hetre elegendo cuccom is es poggyaszkent pont elfogadja a repter. Ha csak orszagosan utazom, akkor +jegyzetek es +melos laptop fer bele.
Strapabiro, de sztem kicsit szeles a vallpantja, ezert nem mondom hogy "turazasra" kellemes. Amugy en mindig fel vallon hordom a taskakat (sajnos). -
Kasya
nagyúr
Persze hogy az, mert nem "elmeroggyantan" kell gepet venni

Van egy bizonyos szint, kategoria, ami folott mar dupla felarat fizetsz minden "extraert".A tesztelt konfigot ha csokkentjuk:
3,7ghz proci helyett 3,4ghz
16 giga ram helyett 8
64gb ssd-t kihagyjuk2000 euronal tartunk. Ebből vegyunk le 20%-ot, amennyit a support es maris van egy "baratsagos" 1800 euronal tartunk. 540 ezer forint. Ha pedig a ram és ssd meg a jovoben kell, utolag meglehet venni es pikk pakk belehet szerelni.
Muerte75: ezzel nem vagy egyedul
Par dolog engem is izgat, hogy mennyire fejlodott az elodhoz kepest...
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Napelem
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Kuponkunyeráló
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% Üzleti Profi Fémházas Ultrabook Laptop 14" i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3715, 98% AKKUMULÁTOR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DeLonghi Magnifica Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) ,csak nem bővíthető és szerelhető házilag,plusz ha kijön a next széria,nagymértékben esik az ára.Így is úgy is bukta utca pont mint asztali vonalon a fejlesztés.Én személy szerint még mindig bőven nem érzem úgy hogy meg kéne válnom a 18xR2-mtől,prociteljesítményben is és vga kraftban is bőven felette van 1db 980M-nek,meg egy Haswell mobil procinak.Szerintem majd egy év múlva mikor beáll a win10 és jönnek sorban a DX12-es játékok,majd a 980M utódja lesz ami már érdekelni fog esetleg+a köv.széria gamer laposok.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)
ezek már nem AW-k
max.csak konzumer dellienvérnek tudnám becézni...

+- 50ezer mar nem szamitana a megbizhatosag, es jo szorakozas jegyeben ^^
már rég fel kellett volna tenned és 0,912V-on hajtani szépen csendben
Csak a link kéne majd az eredményről 
Nehez hozzaszoknom ehhez az uj "nevezektanhoz".

Muerte