Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12851) cousin333 válasza gorgo (#12847) üzenetére


cousin333
addikt

Egyetértek, eddig nekem is bejön. Nem hiába vártunk rá ennyit. :R

Persze lehetne azt mondani, hogy már az elején ilyennek kellett volna lennie, de így szinte 2 masinát kapsz egy áráért, mert költés nélkül kapsz új ingereket. :U

Fuji X-E2 FW 4.0: Az első benyomások

Az e-shutter nagy királyság a hangja - illetve annak hiánya - miatt. Néhány fotó után a mechanikus zár csattanása szinte ijesztően hangos. Vannak egyébként új expo-hangok is, de én inkább teljesen némára raktam mindent.

Az UI tényleg kisebb és letisztultabb, bár most még nem vagyok biztos benne, hogy ez egyértelmű előrelépés: szerintem eddig is jól elfért minden. Így egy kicsit zsúfolt benyomást kelt, és keresni kell, hogy mi hol van - a színeket is jobban lehetne használni - de szerintem némi megszokás után rendben lesz.

Örülök, a több programozható funkciógombnak, hiszen korábban pl. a jobbra balra gombok nem csináltak semmit fotó módban. A több programozható gombon túl érdekes azok működése is. Ez mondjuk nem minden esetben pozitív, a kijelző választó például elég idegesítően működik. Alapesetben az EVF + szemérzékelő opciót használom, hogy kíméljem az akkut. De néha át kell kapcsolni a külső LCD-re, ha meg akarok mutatni valamit. Lehetne valami opció, ami csak két kiválasztott üzemmód között kapcsolgatna.

Hasonló a helyzet az arcfelismeréssel: végre nem kell egy menün átrágnom magam a váltáshoz (gomb, le, OK). Viszont a nagy OSD zsugorításban az aktuális AF mód kijelzése kb 3x3 pixelt kapott. Szerintem bőven elfért volna egy nagyobb mező vagy egy mosolygós arc piktogram, ha aktív. A szemkövetés egy kicsit vaksinak tűnik, nehezen találja a szemet.

A videofelvétel is azonnal elindul a video gomb lenyomására, nem csak készenlétbe helyezi a video módot.

Az új AF módok ígéretesnek tűnnek, különösen a folyamatos követés, bár még nem volt alkalmam élesben tesztelni. Sötétben is gyorsabbnak tűnik, bár azt mondják, a jót könnyű megszokni, így igazán csak egymás mellett használva lehetne összehasonlítani a korábbival.

Akit érdekel, már le lehet tölteni az X-E2-nek a FW4 újdonságaival frissített angol vagy német nyelvű használati útmutatóját. További nyelveken is elérhető, a magyar még nincsen köztük.

[ Szerkesztve ]

"We spared no expense"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.