Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
konyi79
addikt
Úgy tűnik még az X-pro 2 videójában se lesz nagy előrelépés.
-
Stauffenberg
nagyúr
-
madgie
titán
válasz Stauffenberg #12604 üzenetére
Nem lesz az azért olyan rossz. Részemről elég is lenne ez a videós minőség, már ha kültéren is tudja ezt.
-
cousin333
addikt
válasz madgie #12606 üzenetére
Szerintem is. Bár egy 4K-s nyilván felbontás jobb lenne, azért egy tisztességes 1080p50 videó a nagy fényerejű objektívekkel, magas bitrátával és jól működő folyamatos autofókusszal teljesen rendben van.
Az X-E2 sajnos nem teljesíti a fentieket és fényes nappal is elég gáz a képe (Moire?). A fókusz sem az igazi, jellemző, hogy amikor használtam, inkább manuálra váltottam. Érdekes, hogy jó fényviszonyok mellett nálam a sorrend kamerában Galaxy S5 (igen, a telefonom) - a 4K remek, de sajnos az FPS nem olyan nagy és nem is stabil - Canon HF100 (a dedikált, ámbár öregecskedő videokamerám), és csak után a Fuji. Kevés fény mellett fordul a kocka a képminőséget illetően, de ott meg a fókuszrendszer gyengélkedik.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
lugosi
MODERÁTOR
Az X-30 utód szerintetek mikorra várható? Tudom kristálygömb-díjas kérdés, de kb mire számítotok?
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz madgie #12606 üzenetére
Állítólag 1 óra és 54 perc múlva le is jön a 182 megás ZIP. Imádom az ilyen szupergyors fájlmegosztókat. Azért felrakhatta volna valahova a videót, tömörítés ide vagy oda.
Az a baj, hogy nekem nem egy elégséges videós váz kell, hanem valami komolyabb, amivel a fiókban lapuló projekteket meg tudom csinálni és nem mellesleg vannak olyan nyalánkságok, mint az S-Log Gamma.
De azért persze örülök, ha a Fujifilm elkezdi összeszedni magát ezen a téren és bele sem merek gondolni, hogy milyen durva lenne már eleve filmszimulációval forgatni és csak nagyon minimális color grade igénye lenne az anyagnak.
De még abban is simán benne lennék, ha a Fujifilm csinálna egy direkt videózásra készült videokamerát X-bajonettel, szabvány Super-35mm formátumban 3000 USD alatt. Letarolná az olcsó ARRI Alexa után sóvárgókat (velem az élen).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Stauffenberg #12609 üzenetére
Közben Youtube-on megnéztem néhány sample-t. Az eddigi próbálkozásokhoz képest tényleg hatalmas a minőségi ugrás, de azért moiré még most is van. Kicsit a pár évvel ezelőtti Canon DSLR-ekre emlékeztet, csak jobb a részletvisszaadás.
Azért remélem a manuális fókuszt már tudni fogja. Szegény X-A1-nek még ennyi sem jutott...
-
madgie
titán
Jó volt a ma éjszakai fotózás. Kipróbáltam a Krussel bőr-vászon táskát, mert ugyan laptop, és még nincs átalakítva, de hátha jobban elférek benne. Bele is fért minden szirsz@r, a két gép főleg, jó mélyen. Ezt csak azért hangsúlyozom ki, mert az egyik kompozíciónál előrevágtattam a hóban és a vállamon átvetett nyitott cipzárú válltáskából szépen kiügyeskedte magát a hóba az X-T1 a Sami 12-vel. Ha nincs ott az öcsém, simán észre sem veszem. Na már itt ferde szemmel néztem erre a hipszter 'acskóra, de 15 perccel később baromi szerencsésen reflexből kaptam oda a mellkasomhoz, mert a vállpánt-csatlakozónál elszakadt a varrás, úgyhogy egy hosszan elnyújtott a! betűt mormolva védtem meg a komplett cuccot a bucskázástól. Ezután még vagy három órán át úgy járkáltam a fotótémáknál, mint egy jóllakott napközis az uzsonnatáskájával. Kis szatyor a kézben, hajrá.
A mechanikus kioldó is kicsavarodott, nem volt már türelmem megcsinálni. Majdnem eldobtam a francba. Szerencsére volt nálam micro USB-s madzag.
Olyan hideg volt, b@sszameg, hogy nemhogy az állványom összefagyott és alig lehetett elrakni, de még a Samyang is szolid kattanással jelezte, hogy jó ott neki a végtelenen, ne tekergessem.
No de ne csak morogjak, itt egy friss kép (igen, ronda vízjellel). A time lapse-szel reggelig görcsöl a gép, gondolom ott is az lesz, hogy elszámolt valamit az LRTimelapse és kezdhetem újra az egész konvertálós mókát
-
konyi79
addikt
válasz madgie #12611 üzenetére
Kegyes volt felétek az idő, nagyon jó kép! Nálunk este már összefüggő volt a felhő, nagyjából mint minden nap, mikor esélyem lenne kimenni.
Nekem is a héten jött meg a táska, praktikus cucc. Pont belefér a váz obival, egy tárca, meg még egy obi vagy valami. Sőt, ami a lényeg volt nekem, a Z3tc-nek pont méret a többi melletti hosszú rekesz.
Bár ooyqn vékony anyag, nem tudom ki merném-e próbálni a vízállóságát. Lehet a plusz waxot azért adták, a gépet kenjem be vele.[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz lugosi #12613 üzenetére
Van itt mindenütt világítás, hol mennyi, csak finoman. A hátsó bódéban több, a fa szemből és jobb oldalról is derítve van, a fa mögül is világítottam picit.
Az új vakuval rohangáltam, mint pók a falon
Amúgy sok pénzt kéne most elszórnom hülyeségekre, akarom mondani kellékekre. Kéne egy állvány, egy olyan fotóstáska, amiben elfér minden, aztán SD kártya is, Eneloop akksik, mert az összes AA akku szemétre való már itthon (van olyan Pana ready to use akkum, ami szerintem már lassan tíz éves). Basszus, ezek így együtt egy objektív árát kiteszik lassan. Arra nem sajnálom, ezekre viszont igen
-
madgie
titán
válasz konyi79 #12614 üzenetére
Á, nekünk is mindent beborított körben a szmog, ráadásul eredetileg naplementét akartam fotózni, de az is elbújt. Ennyire jutottam a témában:
Ott elől tapostam a belógó biszb@szokat, mikor elszökött a táskából az X-T1 Jellemző Kisvárda domborzati adottságaira, hogy ez szinte a legmagasabb természetes pontja
Jellemző a tegnapi bénázásomra, hogy ez a kép is kétszer ennyi alapanyagból készült, de félúton elmozdítottam valahogy az állványt
-
-
madgie
titán
válasz konyi79 #12620 üzenetére
Hát láthatod, itt milyen óriási hegyek vannak
-
konyi79
addikt
válasz madgie #12621 üzenetére
Ez a panód annyira jó, már láttam.
De a háttérben ott vannak a hegyek. Itt csak a "vízműdomb" van. A legközelebbi természetes kitüremkedés Budapest, annak is a túlfele.. -
Novics
senior tag
válasz madgie #12611 üzenetére
Jó, hogy szóba került, mert már akartam kérdezni, hogy mennyire bírják a Fujik a hideget. Ha minden jól megy megyek majd február végén a Páringban, ahol kemény mínuszok lesznek, és egy kicsit félek, hogy a mechanika mit fog szólni hozzá.
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Mr.Zazi
tag
-
madgie
titán
válasz Novics #12623 üzenetére
A száraz hideget szerintem az összes gép jól bírja
szerk: itt lesz mindjárt egy 4K rövid time lapse a tegnapi felkelő teliholdról. X-T1, kiciócó-imádom 50-230 (90 millin).
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz DonRazzino #12628 üzenetére
Nem gyenge, én már -10-ben is éreztem a hétvégén a négy órás fotózást
-
Novics
senior tag
válasz DonRazzino #12628 üzenetére
- 21 nálunk is esélyes lesz.
Köszi neked és Mazsinak is. Megnyugodtam. Egy kicsit.A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
lugosi
MODERÁTOR
Egyszer fotóztam olyan hidegben egy barátommal, hogy elkezdtek elfagyni az arcizmaink és rendes beszéd helyett már csak inkább amolyan galuskázás ment. De aztán nem fáztunk, mikor két komondor megkergetett minket az alföldi tanyavilágban. Szép hó volt, a fene a fajtájukat a kutyáknak, olyan jól beleolvadtak
-
törölt tag
Nézegetem az X-Pro2 galériáját, egymás mellett vannak a vázból kieső jpg és raw képek. A jpg-k olyanok, mintha egy komoly dinamika kiegyenlítést végezne a szoftver,a csúcsfények visszahúzva, az árnyékok pedig fel... Jobban is néz ki, mint a raw változat. Kérdés: ez alapból ilyen lehet, vagy van valami hasonló funkció, amit aktiváltak? Példa: jpg vs. raw
Magas ISO-n meg csúcstartó az új Fuji az APS-C mezőnyben, tényleg komoly. Sokkal jobb színzajban, mint az A6000, pedig 24 megapixeles szenzor mindkettő.
-
madgie
titán
válasz #31733248 #12633 üzenetére
Félreérted, RAW név alatt azt jelzi, hogy azon a képen nem piszkáltak semmit, vázból kieső JPG (és letölthető RAW is), míg a másik azért olyan, amilyen, mert írja is ,hogy ACR-ben megcibálta a csúszkákat.
A színzaj meg az X-Trans érdeme, van ám előnye is, nem csak hátránya
Nekem borzasztóan tetszik eddig amúgy az X-Pro2 képe eddig, FEDman koma volt olyan galád, hogy odarakja az A7 II ISO 12800-a mellé is
-
törölt tag
válasz madgie #12634 üzenetére
Ja bocs, vak vagyok, tényleg ott van a kép mellett a jobb oldalon, hogy mit huzigáltak rajta.... Így már persze nem csodálkozom. FEDman meg hozza a szokásos formáját, lényeglátó és jól szemléltet. Én is az árnyékos részekre vagyok elsősorban kíváncsi és bizony, nagyot lépett a Fuji...
-
rbalint88
addikt
mivel az észérvek nem segítenek, közvéleménykutatok: X-E1 és X-PRO1 közül ki melyiket venné és miért?
btw a kaizen jegyében kijött sw frissítésekkel meddig jutott ez a két váz? X-M1-ről váltok majd valamelyikre, manuál obik miatt kell a kereső, egyébként elég lenne az M1 tudása is. -
MC Pite
veterán
válasz rbalint88 #12636 üzenetére
E1 tovább jutott, és egy penge EVF van benne, meg vaku. És olcsóbb is, kisebb is.
Pro1 ortodoxoknak való, aki úgyis külön vakuzik, és kell neki a hibrid kereső.szerk: X100am volt egy ideig az E mellett, és igazából az OVF az OVF, az evf ezekben meg nem túl acélos. szóval pár napig királyság volt a hibrid kereső, majd amikor fotóztam és nem játszottam, csak EVF-eztem. (Max akkutakarékosságból lehet még jó az ovf.)
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
rbalint88
addikt
Oké, én is erre jutottam egyébként, csak azért az X-PRO 1 az már a nevében is profi ( ), meg ha véletlenül nem 50k lenne közöttük, hanem csak 10-20k, akkor már megremegnék erősen, mert kívánatosabb dög. lenan-nak van ugye Leicája is, ami papíron egy "elavult vacak", de baromi jó érzés kézbe venni, használni. A másik dolog, hogy a nagyobb, nehezebb vázzal jobban egyensúlyban lennének az obijaim.
Szóval eszem szerint X-E1, de a szívemet böködi nagyon az X-PRO1 Először menjen el a mostani szett, aztán meglátjuk, mit kínálnak, nem sürgős a vásárlás. -
kobox
tag
-
gorgo
őstag
válasz rbalint88 #12640 üzenetére
én úgy vagyok ezzel az OVF-fel, (nincs tükrös múltam! azaz anno kattingattam még filmessel, de azt hagyjuk most) hogy kifejezetten zavart: eleve 100% képmezőre komponáltam vele, majd aztán kirakta a kis keretet, hogy annyi lesz csak a kép... sokáig és sűrűn anyáznék, sajnos bennem ez maradt meg elsősorban.
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
madgie
titán
Nem akcióra való, másképp kell gondolkodni. Mondjuk utcán vagy természetben, beállított élességgel várod, hogy a keretbe bejöjjön a kinézett dolog. Mivel a keret mellett sokat látsz körben, így jobban rákészülhetsz, mikor lődd el a képet.
Vagy mondjuk svenkelésnél nem tiprre húzod a gépet a téma után, hanem akár sorozatnál is látod, mi történik, nincs blackout.
-
Dolphin
tag
válasz MC Pite #12638 üzenetére
Én most itt fogom a kezemben az X-E1-et, a legújabb firmware-rel, de az EVF-je pocsék, laggol mint állat Persze az megeshet, hogy X-M1 még rosszabb, azt nem ismerem, de ez... csak statikus témára használható kb az AF-ával együtt. De ezekkel nagyjából tisztában voltam, statikus témákra vettem, nem ugra-bugrálni.
De ár-értékben Pro1-el szemben mindenképp E1
-
HÁZIGAZDA
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Milyen légkondit a lakásba?
- OTP Bank topic
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Posta, csomagküldés
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs