Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12501) szilu7 válasza MC Pite (#12489) üzenetére


szilu7
senior tag

Hát boldog vagyok. De miért nem ma? :))
Ezt az E2s problémát én sem értem. Kiadtak egy szoftveresen jelentősen továbbfejlesztett terméket, amit jeleztek a típusszámmal. Ezért kapott csak egy 's' betűt, az elődöt meg kifuttatják. Láttunk már ilyet a történelemben. Viszont jófejségből a korábbi vásárlók számára is elérhetővé teszik az újdonságokat. Azért ez nem kis dolog manapság!
Arról nem is beszélve, hogy egy új típusnak könnyebb jó sajtót csinálni, mint egy firmware frissítésnek, legyen az bármilyen komoly is.

(#12502) jmakk válasza |AP| (#12499) üzenetére


jmakk
őstag

Dedede! Néddcsak! ;]

[ Szerkesztve ]

(#12503) Stauffenberg válasza szilu7 (#12501) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"Arról nem is beszélve, hogy egy új típusnak könnyebb jó sajtót csinálni, mint egy firmware frissítésnek..."

Az tény, hogy gyakorlatilag mindegyik váznak elévül egy-két év alatt a bejelentéskor közölt adatlapja. Vicces egy újabb gépnél visszalinkelni az elődöt, ami már rég nem csak annyit tud. :)

(#12504) MC Pite válasza |AP| (#12498) üzenetére


MC Pite
veterán

"Gyakorlatilag az X-E2-ből X-E2s lesz?
A régi vázat teljesen kifuttatták, vagy akkor most egy darabig egyszerre lesz piacon a (firmware frissítés után) két ugyanolyan gép?"

Elmondom én hogy látom, oszt vagy így van, vagy nem:

Ki emlékszik az X100 1.0-ára? Hű de baró gép, hű de mennyi hibá..őőő sajátossággal. X-E1 1.0? Hát igen, szívesebben gondolunk rá a későbbi frissítésekkel. Több ismerős is, meg mikor én is vettem, keresgéltem X100/E1 teszteket, és mindenütt a korai, bétás (X100 esetén alfás) szoftokkal volt róla teszt, hiába tudott már sokkal többet a gép - nikon vagy canon vonalon 4 vagy 5 új vázat adtak volna ki ennyi frissítésért. Ez kétélű dolog, mert sokáig a fujiról olyan dolgok keringtek a köztudatban, ami már rég nem volt igaz, meg sokan mohón hiányolták az 'újdonságokat'.

A sw kész, rengetegen ellesznek az E2-vel még, a vacak 16mpixellel és a féltégla vázzal, nincs most arra energiánk sem hogy az új szenzort, nem is akarjuk belerakni, mert a top vázon kell lefölözni az újdonság felárát, majd karácsonyra esetleg jöhet az X-E3, hogy legyen mivel fenntartsuk az érdeklődést (közte meg a T2). [Plusz ugye a fuji monitorozza is az eredményt, és a később érkező vázakon javít esetleg.]

Katsushi és Ichirou miután ledöntötték az utolsó szakét -a nagyfőnöknek tartandó beszámoló előtti estén- kitalálták, hogy jóllakatják a kecskét, úgy hogy azért káposzta is maradjon!
Változatlan áron gyakorlatilag 0 pluszköltséggel mehet tovább a meglévő E2 innentől E2s néven, a boltok (kamu) akciózhatnak vele (vagy elfogyóban lévő a régivel), lesz egy kis marketing értéke(!). Akár vízválasztó is lehet fw terén az új modell (mert ennek az 1.0ája lesz az E2 utolsó fw-e, ezzel volt is kaizen; meg be is fejeztük a supportját, hogy új modell felé is tereljük azért a népeket, hogy Mr Komorinak se legyen ellenvetése). Az 1r juzerek jobban el tudják helyezni a (2016os) piacon, miszerint nem egy kollégák/haverok/trollok által ciki, öregvázat vehet aki ilyesmit szeretne, hanem mégiscsak új modellt.
Az emberek nagyjának amúgyis gőze sincs arról, hogy mit tud egy váz, a lényeg hogy új modell legyen!
Ezzel simán kihúzzák az E3-ig azt a közel egy évet, az enthusiast csoportnak pont jó lesz így is[nekem jó], elérhető árban marad, és még ha már nincs is sok haszon rajta(azért nem féltem őket), legalább az obi keresletet is egy kicsit pörgetik még ezek a vázak (ahhoz képest mintha megszüntetnék az E2-őt, és GX-re kellene fanyalodniuk a téglafetisisztáknak)

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#12505) |AP| válasza jmakk (#12502) üzenetére


|AP|
veterán

"Távozz tőlem kísértő, menj már, menj már, menj, menj, menj, menj!" :DDD

[ Szerkesztve ]

(#12506) MC Pite


MC Pite
veterán

cousin333:
Shutter sound: Ezt nem értem pontosan miről van szó, vagy minek örülünk. A zár hangját csak úgy lehet megszüntetni, ha átkapcsolunk elektromos zárra. Lehet, hogy ennek lenne külön neve, passz, T10 tulajok majd megmondják.
Új GUI: Ezzel lehet hogy egyedül vagyok, és E2 keresője kicsit kényelmesebben olvasható mint a T10/X30-é, de az az UI a T1 keresőjén fasza méretű, nekem (a végre kényelmes E2 UI mellett) kicsit kicsi :( . Imádtam hogy oly/pana gépekhez képest sokkal informatívabb a gui... Megvan az érzés mikor csak rápillantasz a mutatós órára, és nem mondtad ki magadban mennyi az idő, de tudod - na, valahogy így voltam ezzel, és örültem hogy nem ezer apró ugyanolyan fehér felirat van körben (főként mft-knél). Kék szín ez meg ez, piros ez, sárga az ezt jelenti, és messziről látható az akkutöltöttség, expókorrekció is akkor látszik igazán ha módosítottunk rajta. Szóval a kettőből egész jó guit lehetne gyúrni, de ezt nem tartom (egyértelműen) előrelépésnek.

Stauffenberg: Beszarás, de az E2-nél a features oldal ki van egészítve, miszerint 2.0, 3.0 és 4.0-nál mivel bővültek (azt linkeltem először). De tény, hogy egyszerűbb a ráncfelvarrott modell, mi meg csak örülhetünk hogy megkapjuk a jóságot a régi vasakba is.

Bakker, most gondolkozok, nekem már le is járt a 2év gari az E2-ről :DDD

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#12507) Stauffenberg válasza MC Pite (#12506) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Az mondjuk oké, hogy a gyártói adatlap frissül, de én bejelentésről készült újságcikkekről meg a friss gépek tesztjéről beszélek.

Pont valamelyik nap került a kezeim közé egy régi X100 review és egy csomó benne leírt megállapítás már rég elévült frissítésről-frissítésre. Ez pedig az X-rendszer valamennyi tagjára igaz, az X-E2 a soron következő frissítés nélkül is már egészen más gép, mint az első verzióval.

Potenciális vásárlónk éppen X-E2-t venne, felmegy a webshopokba adatlapot nézni, elolvas pár korabeli review-t és egészen más gépről olvas, mint amilyen most valójában. Hát neki találták ki az X-E2s-t.

(#12508) Parci válasza Stauffenberg (#12507) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

végülis olyan, mint amikor a win7 egy idő után már eleve sp2-vel jön a dvd-n :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#12509) Stauffenberg válasza Parci (#12508) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Így. :D

(#12510) hegyimorc válasza Stauffenberg (#12507) üzenetére


hegyimorc
senior tag

"Potenciális vásárlónk éppen X-E2-t venne, felmegy a webshopokba adatlapot nézni, elolvas pár korabeli review-t"

Akinek ennyi esze van, búgócsigát vegyen

Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA

(#12511) Stauffenberg válasza hegyimorc (#12510) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Tudom, mi mindig okosabbak vagyunk, aki meg nem az hülye. Szerintem senkinek nem vethető a szemére, hogy a rendszer behatóbb ismerete nélkül fel sem merül benne, hogy egy 2014-es X-E2 tesztet elolvasva, abból már sok minden nem érvényes. Egyszerűen ez a fotóipar jelenlegi logikájával ellentétes, nem ehhez van szoktatva a fogyasztó.

(#12512) hegyimorc válasza Stauffenberg (#12511) üzenetére


hegyimorc
senior tag

Jobban belegondolva, aki így választ gépet, az szerintem reviewt sem olvas. :)

Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA

(#12513) Stauffenberg válasza hegyimorc (#12512) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Miért nem? Aki review-t olvas az már fórumozik is, aki meg fórumozik az teljesen naprakész abból, hogy az X-E2 miben változott verzióról-verzióra?

BTW tök értelmetlen a vita. Parci Windowsos analógiája pont fején találta a szöget.

(#12514) MC Pite válasza hegyimorc (#12510) üzenetére


MC Pite
veterán

Külön véleményen vagyok ;]
Tudod mennyit szenvedtem azzal, amikor az X100ast vettem, hogy az utolsó fw-el találjak egy tesztet? Vagy hogy a vevőjelöltnek az utolsó X-E1 fw-el tudjak küldeni egyet?
Ha lenne erre pár peced, megkérnélek 2-2, de legalább 1-1 ilyet linkelje nekünk ide (mehetne a topik összefoglalóba is!), és nézzük meg mennyi időbe került. És hogy aki rá is keres egy adott gépre, honnan a fenéből tudja mire keressen, ha nem a fuji fw verzókkal alszik és kel?
Ha most 1 órán belül kellene ismerősnek mittomén Sony FF milcet ajánlanom 2 obival, sanszos hogy nem eléggé megalapozott választ tudnék adni, pedig ez-az rémlik az alphákról, de az igen igen felszínes.

(#12508)+1. Bár a köztudatba inkább az XP meg XP SP2/SP3 ami talán szélesebb réteg számára érthető példa :K

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#12515) rbalint88 válasza hegyimorc (#12512) üzenetére


rbalint88
addikt

Ha kereskedelemben dolgozol, akkor tudhatod, hogy aki reviewt olvas meg fórumozik, az a fogyasztók kb 5%-a. A maradék 95% az saját kútfőből próbál választani, esetleg megkérdezi a szomszéd pistikét, mert az biztos ért hozzá, ha már egész nap a gép előtt ül.
Szeptember óta dolgozom elektronikai üzletben, eddig sem ringattam magam rózsaszín álmokba az emberek tájékozottságával kapcsolatban, de azt is sikerül időről időre alulmúlni.

(#12516) MC Pite válasza rbalint88 (#12515) üzenetére


MC Pite
veterán

5%? Hű, valami nagyvárosban lakhatsz. Kisvárosban vagy kisebb helyeken, hajjaj... 1024 éves urban legendek, hótsötét eladók alapján döntenek (aki még akkor is nekiáll baromságokat mondani, amikor látja hogy nem egy szinten vagyunk adott téren :W ). Utánaolvasni? :D Ha meg is kérdeznek (valakit, ismerősök engem), attól ledobják a láncot hogy 3-4 dolgot visszakérdezek, hogy pontosabban tudjak ajánlani cuccot; már ilyenkor pofákat vágnak.*
Erre szoktam azt mondani, rakjunk egy fényképezőt (legyen ezüst, fekets és fehér, hogy ne legyen azonos a cikkszám) egy jó hosszú auchan/tesco polcra. Az elejére 30ezerért, a közepére 40 ezerért, a végére 50ezerért, 65ről leakciózva. Kb ugyananyni fog fogyni, de ha nagy sárga akciós felirat is van az 50ezresnél, akkor abból kicsivel több! Pont ennyi energiát szoktak az emberek belefeccölni. De legalább megvétel után pár hónapig istenítik, mindegy mit vettek. :U

OFF az offban
*: Nejem bátyja is tipikusan ilyen, ezért karácsony előtt nejemet hívta fel ,hogy feltegyen pár értelmetlen kérdést arról, hogy mi mikor és hogy vettük az autónkat, mert annyi közös volt benne, hogy az is németből behozott. Tudta, hogy én rákérdeznék arra hogy mikori gyártás, grand vagy sima, milyen üzemanyag/motor, milyen váltó, milyen felszereltség, stb, és ehhez már nem fűlt a foga :N .

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#12517) hegyimorc válasza MC Pite (#12514) üzenetére


hegyimorc
senior tag

"Ha most 1 órán belül kellene ismerősnek mittomén"

A véleménykülönbségünk már ott kezdődik, hogy én a legjobb haveromnak is azt tanácsoltam, hogy ha nem tudja mit vegyen, ne vegyen semmit :D

Szóval nincs mit keresgélnem, se vevőjelöltnek, se ismerősnek.

Vagy simán vegye meg az elsőt ami megtetszik, mert ma már szinte bármi elég jó amit megvehet és amúgy sem a gépen fog múlni. Na, de ez már tényleg nagyon OFF.

Ha nagyon ragaszkodik hozzá, akkor kb mondok valamit ami eszembe jut. Semmi értelme túlagyalni.

Utoljára egy nőismerősnek próbáltam komolyan gépet választani. Mi lett a vége? Canont vett, mert neki Canon kell, olyat aminek tetszett a színe. :D

Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA

(#12518) hegyimorc válasza rbalint88 (#12515) üzenetére


hegyimorc
senior tag

"aki reviewt olvas meg fórumozik, az a fogyasztók kb 5%-a. A maradék 95% az saját kútfőből próbál választani, esetleg megkérdezi a szomszéd pistikét, mert az biztos ért hozzá, ha már egész nap a gép előtt ül."

Épp ezért gondolom, hogy halálmindegy mi van a régi reviewban és mi változott. A 95% úgy sem olvassa, de ha mégis, nem érti.

Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA

(#12519) rbalint88 válasza MC Pite (#12516) üzenetére


rbalint88
addikt

Bp, jobb környéken ráadásul. Bolt a belvárosban van, de 1011-9999 között már mindenféle irányítószámú ember járt és nem volt kimutatható kapcsolat a városiság-sötétség koordinátatengelyen. szimplán annyi, hogy vannak igényes emberek, akik akarnak és tudnak is tájékozódni.

(#12520) MC Pite


MC Pite
veterán

Úgy látom mások csak átfutják a paramétereket, így nem csak az új jpg mocin siklanak el, hanem azon is hogy jóval energiaéhesebb az új szenzor+feldolgozó. :D
Pro2-nél van OVF, de mi lesz a többiekkel, jön új akku? Erről volt már pletyka/én maradtam le róla?

rbalint: Igen, az igényesebb, és nem atomcsoró emberek jellemzően nem vidékről/kistelepülésekről jönnek.

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#12521) MC Pite


MC Pite
veterán

A 8-as kép az PronegHi? :Y [link]
Beszabehu, ez nem az X-T1 féle árnyék kezelés :D
Meg valahogy a CC is kicsit másnak tűnik, szimpibb (+ alacsony szemcsézettség rá, hmm).

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#12522) gorgo válasza |AP| (#12505) üzenetére


gorgo
őstag

Vazz, ilyen áron hülye lennél otthagyni... Most komolyan!

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#12523) |AP| válasza gorgo (#12522) üzenetére


|AP|
veterán

pedig kihagyom...
Muszáj menekülni a 130ezres albérletünkből és valószínűleg előrefelé tesszük ezt.
Most nagyon nem fér bele egy rendszerváltás, hogy aztán tovább csorgassam a nyálam a jobbnál jobb üvegekre.
Marad még egy ideig a m43, majd talán egy év múlva újra előveszem a kérdést, amikor majd gombokért fogják szórni az X-T10-eket :)

(#12524) Novics válasza MC Pite (#12489) üzenetére


Novics
senior tag

Gyerekek, ez nagyon kívánós lett. :K A nagy öreg E1-gyel mi csak csorgatjuk a nyálunkat, de majd ha szétomlik a kezemben, akkor fogok csak váltani. Addig meg már ki tudja, hogy hol fog tartani a Fuji!? :)

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#12525) madgie válasza Novics (#12524) üzenetére


madgie
titán

Szerintem jó az az öreg X-E1, bánom már, hogy eladtam.

(#12526) Novics válasza madgie (#12525) üzenetére


Novics
senior tag

Félreértés ne essék, én is nagyon szeretem, de pl a piros peakinget meg az e-shuttert azért irigylem.
Az új 35-ös a Pro1/2 vazakon bitang jól néz ki. Pedig amúgy a formája önmagában nem tetszik. Lehet - biztos -, hogy nem a Fuji a leginnovatívabb gyártó, de mocskosul szerethető dolgokat csinál. Egy percig nem bántam meg, hogy az omd-t lecsereltem Fujira.

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#12527) szenesember


szenesember
aktív tag

Helló!
Végre berendeltem az X30-at, jövő héten meglesz. Köszönöm a segítséget mindenkinek! :)
X10-em van, azt szó szerint megutáltam, remélem X30-ban nem fogok csalódni.(Fő gépem lesz.)

Ha még egy kérdéssel lehetnék terhetekre:
Létezik X30-ra feltekerhető teleconverter(, ami lehetőleg nem töri le az objektívet)? Ha igen, akkor van e olyan, aminél nem romlik a fényerő? Sajnos a gugli nem sokat segített. Nem baj, ha ront a képminőségen kicsit, csak jó fényben használnám néha portrénál, egy-két beállított képhez, h. legyen valami bokeh is, mert gyári formájában nem túl izmos a szűk DOF.

Köszönöm a segítséget előre is!

[ Szerkesztve ]

(#12528) MC Pite válasza szenesember (#12527) üzenetére


MC Pite
veterán

Nem tudok tele adapterről, de fölösleges, főleg portréra. Gondolom olcsó és minimális fényveszteségű legyen és optikailag jó minőségű...
Bokeh terén ez valószínű inkább rontana; inkább relatív közelről fotózz. De átlagos felhasználásra a pro focus vállalható eredményt hoz, legalább olyan jót mint egy olcsó konverter. És ingyen van és nem foglal helyet... Inkább egy derítőlapot vegyél, többet dob a képeken ;)

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#12529) gorgo válasza |AP| (#12523) üzenetére


gorgo
őstag

amúgy nem érdemes aggódni, vársz kicsit az idő neked dolgozik...

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#12530) szenesember válasza MC Pite (#12528) üzenetére


szenesember
aktív tag

Köszönöm a választ!
Sajnos én sem találok ilyesmit, eddig egy Canon-t leltem, de az nagyon nagy, félek, h. kárt tenne a gépben. Én nem érzem fölöslegesnek, azért is tettem fel a kérdést. Fuji, vagy nem Fuji, én RAW-ban fogom használni, és a pro focus-al egyáltalán nem tud megbarátkozni a szemem. Ami a fényveszteséget, meg az optikai minőséget illeti, tudom nagyjából mire számítsak. A derítőlap viszont jó ötlet :)

(#12531) MC Pite válasza szenesember (#12530) üzenetére


MC Pite
veterán

Ha ingyen adnád nekem hogy szűkítsem tovább a 112mm-t és had bassza el a bukét meg a fókuszt, megköszönnném, és nem raknám fel.
Jó háttérszeparációd nem lesz euzel sose. A pro focus nem szarabb általában mint egy olcsó adapter. Ha a portré annyira fontos, vegyél egy öreg canikont egy olcsó 50essel (40k-tól esélyes ilyet összemazsolázni) vagy régi 85össel, ég és föld. Meg technikai tudással, jó helyszín választással többre mész. Vagy akkor X30meg adapter helyett eleve LX100at kellett volna venni. A rawhoz meg ragaszkodj ha gondolod, én X30al (és másik négy X alapján) nem ragaszkodnék annyira, inkább képelésre, tanulásra fordítanám az rawbuzerálás idejét. Amit ennek a fine jpgjéből nem mentesz, az a kép már a vázban törlendő kategória. Aláírásomban látható kép asszem normal jpg-ből lett huzigálva.
De te tudod...

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#12532) szenesember válasza MC Pite (#12531) üzenetére


szenesember
aktív tag

Tudom, h. csökkentik a minőséget a tcon-ok, de annyira nem ismerem őket. Mit ront a bukén? És lassítaná a fókuszt?
Áhh DSLR ki van zárva, akkor megelégszem azzal, amit az x30 tud. (Pont LX100 volt a cél, de azért nem vagyok képes annyit fizetni.)
Tudom miyen a fuji jpeg, (minden tesztet átbújtam, minden tesztképet (+flickr, igaz nem sooc) megnéztem, semmi bajom vele. De napokat töltöttem a raw samle-k feldolgozásával és elemzésével(, nem csak x30), és raw-ban tudnám használni ISO 3200-ig is, + raw-ban jobb a dinamika, ha capture one-al dolgozom fel(, persze ez nem jelenti azt, h. alacsony ISO-n nem használnék jpeg-et).

[ Szerkesztve ]

(#12533) lugosi válasza madgie (#12460) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Az egyik youtube-os videóban azt mondják, hogy mivel még nem végleges x-pro2-ket kaptak, ezért még nincs raw-ra lehetőségük.

(#12534) jmakk


jmakk
őstag

Rico teljes felbontású X-PRO2-es váz-jpg képei. Olyanok, amilyenek, de legalább valódiak. :)

(#12535) madgie válasza jmakk (#12534) üzenetére


madgie
titán

Általában nem vagyok oda a stílusáért, de itt sok jó dolgot leírt (pl. kiterjesztett érzékenységi értékek mellett is megy a RAW mentés)

(#12536) Parci válasza madgie (#12535) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

jaja, épp akartam én is linkelni és kiemelni például ezt:

"The good news about the DR function of the X-Pro2 is that hard DR settings are now fully simulated in the live view and live histogram. For example, setting the camera to DR400% will also give you a DR400% live view and DR400% live histogram with 2 EV of additional highlight dynamic range. Previous models would only give you a DR100% preview, despite recording a DR400% image. Don’t use DR-Auto, though, as this setting will always give you a DR100% live view and histogram, even if the camera decides to use DR200% when you press the shutter."

(az x10-x30 nem így csinálja és ezért gyakorlatilag használhatatlan is a dr200, dr400 részemről, hiszen a histogrammal vakrepülésben vagyok. le is szoktam róla teljesen)

amúgy végigolvasva azért igen sok apróságot fejlesztett a fuji, vonzó gép lett összességében az x-pro2 is :K
de jó volna, ha odatennék magukat egy x40-hez is!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#12537) Mr.Zazi


Mr.Zazi
tag

Nála már ilyen is van.

(#12538) Novics válasza Mr.Zazi (#12537) üzenetére


Novics
senior tag

Viszont ezt a képet, csak jövőre lövi meg. :DDD

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#12539) kobox


kobox
tag

Sziasztok! Nem olvastam vegig az osszes hozzaszolast az igaz :) de sehol nem latok velemenyt az XF18-135 objektivrol. Hasznal ilyet valaki, van erre kereslet? Talaltam egy nagyon elonyos akciot X-T1 + XF18-135 kitre, de ez az obi nekem tul nagy, ezert erdeklne h szerintetek esetleg eladhato-e - es sacc/kb mennyiert. Koszi elore is mindenkinek.

(#12540) Parci válasza kobox (#12539) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

125-ért árul most is valaki, egyelőre nem megy el, szóval... annál biztos csak kevesebb.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#12541) kobox válasza Parci (#12540) üzenetére


kobox
tag

hat igen... de igy akkor a T1 + 18-135 kit 1300 euroert igaz hogy nem rossz, de azert nem is vilagmegvalto akcio...

(#12542) madgie


madgie
titán

Codename: LX11 avagy hóiccméd ekszprótú!

Bekérezkednék oda azért pár percre :)

(#12543) Parci válasza madgie (#12542) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

csak amíg felmarkolsz annyit, amennyit bírsz, mi? :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#12544) Fandango válasza Parci (#12543) üzenetére


Fandango
veterán

Vagy vinne egy Pro1-et megörökíteni a látogatást, és véletlen egy Pro2-vel jönne ki, fel sem tűnne a különbség. :D

(#12545) lugosi


lugosi
MODERÁTOR

Kb 2 hete láttam hogy az amazonon eléggé akciózzák az x-pro1-et, gondoltam akkor már nekik volt infó arról hogy jön az új. Viszont az ára tényleg jó volt, csak az a kérdés, hogy érdemes-e manapság megvenni egy 1-est.

(#12546) jmakk


jmakk
őstag

Az "első" fecske: X-E2s review

(#12547) Stauffenberg válasza lugosi (#12545) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Tudod olyan ez, mint a veteránautózás. :) Ne hagyd, hogy az ésszerű érvek döntsenek! :DDD

Nekem is ez a dilemmám, csak az első X100 kapcsán.

(#12548) lugosi válasza Stauffenberg (#12547) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Nekem a másik dilemmám az x100s.

(#12549) gorgo válasza jmakk (#12546) üzenetére


gorgo
őstag

csak a képeket néztem meg (ma már így is tűrhetetlenül sokat neteztem munkaidőben): bebukott sötétek, zombi bőrszín iso sokezer. Nem tudom a review amúgy milyen színvonalú...

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#12550) DonRazzino


DonRazzino
senior tag

Új vázak kiadva, most ráállhatunk a vaku fejlesztésre.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.