Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Untappd lista
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Van vmi info külső SSD meghajtók TRIM támogatása felől
Azt tudom, h USB-n keresztül nem támogatja, de iagz ez a gyári kompakt külső SSD megoldásokra, vmint más - eSATA, Thunderbolt - csatlakozókra is, mert olvasni netes fórumokra ellentétes véleményeket?? -
King Unique
titán
#9296-ra vki (nem unalmamban kérdem)
-
King Unique
titán
válasz King Unique #9311 üzenetére
Látom nem érkezett kérdésemmel kapcsolatban válasz, akkor gondolom totál homály ez a téma...
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Tudom, h nem a tipikus "sláger kérdés", másik SSD topikban se bagózott rá senki, de azért megkérdezném újra, hátha vki lesz szíves pontos, értékelhető és bővebb választ adni > > > [link] < < <
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Nem tudom pontosan, de minden bizonnyal szükséges, hiszen azért írás-törlés adattárként is van.
Korábban azt a választ kaptam, h USB-n a TRIM nem működik, de ha eleve firmware szinten támogatja némely SSD, akkor vajon mi a helyzet?
Jó lenne, ha egy szaki tudna erre választ, mert egyelőre rendszermaghajtóként alkalmazzák őket inkább, de külső adattárként történő használat is majd egyre gyakoribb lehet a jövőben.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Értem, akkor USB lesz a gond...3.1 ki tudja tudni fogja-e.
Bár akkor nem értem USB3-as külső SSD-knél hogyan van ez, v hogyan nincs megoldva, de az már más téma.
Köszönöm az infót!(#11948) Fire/SOUL/CD: ezt kapisgálom, de akkor USB-n szintén nem a vélemény? Esetleg más - eSATA, Thunderbolt - csatlakozó esetében, vagy arról itt nincs infó...
-
King Unique
titán
válasz Fire/SOUL/CD #11956 üzenetére
Tehát akkor USB-n a TRIM vsz kilőve, az eSATA-ról írtak érdekesek és biztatóak.
Köszönöm a részletes és tartalmas leírást! -
King Unique
titán
Üdv!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy SSD esetében működik-e USB 3.0-án, vagy USB 3.1-en a TRIM
Annyi infó van, hogy esetleg USB 3.0 UASP módban működhet [link].
Egyik fórumtárs SSD-t tett egy ilyen 2,5" külső házba, viszont ez nem UASP-s, hanem csak sima BOT adatátvitelt tudó.SSDOK-ban nem látszik a meghajtó 3.0-án, Trimcheck szerint nem működik, de ennek ellenére a HDS ezeket írja nála:
Lemez modelszám,TOSHIBA THNSNJ128GCSU
Lemez revízió,JULA0101
Lemez sorozatszám,*******************
SSD Vezérlõ,Toshiba TC358790XBG
Teljes méret,122103 MB
Energiatakarékossági üzemmód,AktívSSD Jellemzõk
Adatcsomag menedzsment,Támogatva
TRIM parancs,Támogatva
Meghatározott olvasás TRIM után,Támogatva
Op. rendszer TRIM funkció,"Támogatva, Engedélyezve"Lemez Információ
Formátum,"2.5"""
Kapacitás,128 GB (128 x 1 000 000 bájt)
Csatoló felület,Serial-ATA/600
Eszköz típus,Toshiba 19nm MLC NAND
Szélesség,"69,8 mm (2,7 inch)"
Mélység,"100,0 mm (3,9 inch)"
Magasság,"9,5 mm (0,4 inch)"Tehát ezek alapján működik, vagy nem a TRIM?? Illetve olyan infó kéne a megerősítésére / cáfolatára, hogy vki konkrétan ki is próbálta 3.0/ 3.1 házban az SSD-t és tud esetleg screenshotot is mutatni róla. Nem olyan, hogy ha SATA-n megy, akkor biztos eSATA-n is és USB-n nem.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz varmi2 #20674 üzenetére
Akkor ezek szerint a HDS kijelzése nem mérvadó...jó tudni ezt is.
Viszont ez, a TRIM működésére utalva, egy általánosított válasz, nekem ez így kevés. Konkrét adatok, screenshotok kellenek, hogy működik / nem működik.
Ki is próbáltad netán pl. egy USB 3.0 rack+SSD ---> 3.0 portban, UASP módban és Win8.x+ alatt?? Tudsz mutatni screenshotot, ami alapján nem működik?[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Kernel #20677 üzenetére
Igen, ez is egy lehetőség, de mivel nem az enyém és időigényes méregetni, így vmi másra gondoltam. Egy diagnosztikai programra, ami konkrétan, kapásból kijelzi, hogy működik-e, vagy sem.
Illetve, amikor itt egyesek azt állítják, hogy USB-n nincs TRIM, azt mi alapon, talán lemérték, kipróbálták a fentebb említett összetevők szerint
Amúgy egyre több a piacon a külső, USB 3.0/ 3.1 SSD, így vmi megoldás gondolom van ezeknél, hogy működjön.Azért köszönöm ezt is.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Ezt már fentebb írtam, hogy a program serint nem működik a TRIM.
Akkor vsz tényleg nem, ha ez azt írja.(#20680) ubyegon2: majd továbbítom felé, de ha Windows az adott program szerint nem, akkor gondolom Linux alatt sem.
Köszönöm az ötleteket. Bár nagyon úgy néz ki, magamnak kell ezt majd alaposabban letesztelnem, ha pontos választ akarok.
[ Szerkesztve ]
-
-
King Unique
titán
Üdv!
Korábban említettem, hogy veszek Kingston HyperX Fury 120 GB SSD-t. Nos megvan. USB 3.0-án a TRIM működését akartam megnézni. Viszont nem tudom egyértelműen eldönteni...
◆ Windows 7 (BOT mode):
• SSDOK nem látja a meghajtót...
• HD Sentinel lemez infóknál TRIM támogatva, engedélyezve
• SSD Life Pro: TRIM: supported, enabled
• Trimcheck ezt írja ki:
Test file created and deleted, and continuation data saved. Do what needs to be done to activate the SSD 's TRIM funkctionality and run this program again.◆ Windows 8.1 (UASP mode):
• SSDOK nem látja a meghajtót...
• HD Sentinel lemez infóknál TRIM támogatva, engedélyezve
• SSD Life Pro nem látja a meghajtót...
• Trimcheck ezt írja ki:
Test file created and deleted, and continuation data saved. Do what needs to be done to activate the SSD 's TRIM funkctionality and run this program again.+ ezen tanács mentén, 2x teleírtam 8.1 alatt h2testw programmal, majd utána töröltem. Viszont a Crystal és Atto által mért kezdeti és utóbbi művelet után mért értékek, minimális eltérésekkel, de szinte megegyeznek. Ilyenkor mi van Ha nem megy a TRIM, akkor nem kéne sokkal jobban belassulnia, vagy mert új, azért nem jön ki?
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
=========================================================
Kingston HyperX Fury SSD 120 GB (SHFS37A/120G)
=========================================================
◆ Windows 8.1 @ SATA III (Laptop, NTFS)
◆ Windows 7 @ USB 3.0 (BOT, NTFS)
◆ Windows 8.1 @ USB 3.0 (UASP, NTFS)
◆ Windows 10 @ USB 3.0 (UASP, NTFS)
◆ Linux Mint 17.2 @ USB 3.0 (UASP, Ext4)
TRIM
USB 3.0-án nem működik a TRIM...SATA3 csatolón természetesen igen.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz LeslieG Jr. #20878 üzenetére
"Ha mindenképpen USB3-ról akarja az ember telepíteni az USB-s Windows-t akkor bele kell integrálni az alaplaphoz tartozó USB3 drivert is különben belefut az ember a fenti hibába"
Ez így részigazság...mert szerintem ez nagyon is gép, BIOS/ UEFI és azok beállításainak függvénye.
Én pl. simán tudok a notebook natív USB 3.0 portjába dugott USB 2.0/ 3.0 pendrive-ról Win7/ 8.1/ 10 és Linux rendszereket telepíteni. Sőt a WinToUSB programmal fel tudom rakni USB 3.0 külső HDD-re is mindegyik Windowst és futtatni is tudom róla. Holott korábban azt állították, hogy a Win7-et így egyáltalán nem is lehet, mert nincs benne natív USB 3.0 támogatás és mindenképpen bele kell integrálni a telepítőbe a 3.0 drivert, máskülönben nem fog menni. Hát nálam sehol sincs semmilyen driver beleintegrálva és mégis simán működik.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz LeslieG Jr. #20880 üzenetére
Igen tudom, hogy van kivétel és bosszantó is, de ez egyértelműen a gyártóknak a sara és hiányossága...
Mert ennek elvileg simán kéne működnie, a 3.0 port is üzemel 2.0 módban. Valamint nem tudom, hogy köze van-e hozzá, de nálam pl. UEFI-ben gyárilag be volt kapcsolva a Legacy USB support is? Fene tudja pontosan...[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Gedeon31 #20906 üzenetére
Ezt a HD Sentinel írja?
Én, ahogy USB 3.0-án tesztelgettem a meghajtót, már 1.09 TB-nál jár a vadiúj FURY...
Ok, 2x teleírtam h2testw-vel a teszt kedvért, meg volt pár CrystalDiskMark ls ATTO teszt, 1 GB-os fájlméretekkel, persze több "mélysébben". Illetve egy Win8.1 install is volt.
De, ha azt nézem, hogy 2 x 112 GB + x GB a tesztek + x GB a Windows telepítés, nagyon rövid használat, akkor nem értem, hogy jön össze HDS szerint az 1,09 TB...Majd valaki okos megmondja.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz varmi2 #20911 üzenetére
"Telepítés után nekem is 100+ Gb-val kezdtem."
Ezt eleve nem értem, mert egy Win telepítés frissen kb. 10-15 GB. OK, erre rámegy még driverek, néhány program, frissítések, itt-ott egy kis írás, de az lenne kb. 85 GB+? Nem a HDS téved, pontatlan egész véletlenül? Nem lennék meglepődve rajta... amit nekem is kiír, 1.09 TB, kicsit soknak vélem ahhoz képest
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz varmi2 #20914 üzenetére
Ezt mondom, hogy ismerje a program néhány "furcsaságát", egyáltalán nem lennék meglepődve a fals értékeken...
Amikor megvettem és első alkalommal dugtam rá USB-n a gépre, akkor 0 GB/ TB-ot írt. Majd néhány kör Cristal & ATTO után már volt 100-200 GB benne a HDS szerint... De SATA-n használva is érdekesen növekedett az érték...
Inkább hinnék egy másik programnak. -
King Unique
titán
válasz varmi2 #20916 üzenetére
Még a SATA használatról van egy screenshot, amit fentebb is beraktam. Az alapján 440 GB az írás, de az még egy korábbi állapot. Igaz azóta csak pár Crystal és Atto teszt volt.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz worxland #20925 üzenetére
Jó igen, az a friss telepítésnél elfoglalt hely, de 100+ GB egy install? Valamint CDM és társai is ilyen sokat írnak, mikor 1 GB-os tesztfájl van kiválasztva és azt max 3x pörgeti végig. És ez lenne összesen 1 TB+?
Nekem ez akkor is kicsit abszurd.... de majd ránézek még1x SSDOK-ban, mert HDS-nek finoman szólva nem hiszek. -
King Unique
titán
Üdv!
Szeretnék egy dolog végére pontot tenni. A téma röviden, hogy mennyire kell kímélgetni, xy + beállítással optimalizálgatni az SSD-ket?? EZEN cikk alapján gondolom Windows esetében nem kell különösebben semmit +ba beállítani. Illetve egy teszt alapján, ha kibírnak akár 700 TB írást is, akkor nem igazán van szükség mániákus SSD kímélő beállításokra (swap letiltás/ áthelyezés, böngésző cache áthelyezés, hibernálás letiltás stb.)
Úgy gondolom, ha Windows alatt ez nem okoz gondot, akkor Linux esetében sem fog. Persze állítják egyesek, hogy mindenképpen eszközölni kell bizonyos gyorsító és kímélő optimalizációkat [link], [link], különben hamar belassul és a sok írás miatt tönkremegy az SSD...a TRIM működéséhez szükséges discard és egyéb beállítása természetesen szükséges, ha a rendszer nem támogatja automatikusan az adott meghajtónál. De a többi nem feltétlenül lenne létszükséglet, vagy igen
-
King Unique
titán
válasz ubyegon2 #22444 üzenetére
"a TRIM működéséhez szükséges discard és egyéb beállítása természetesen szükséges, ha a rendszer nem támogatja automatikusan"
Szerintem világosan leírtam, hogy nem a TRIM-re gondoltam, hanem másra, még mielőtt megpróbálnád félremagyarázni... A nagy íráscsökkentő egyéb beállítások csak opcionális / erősen javasolt / kötelező szükségessége itt a kérdés, nem ez.
"A most már lassan 4 éves Flash SSD topikbeli tapasztalatok, és a nemzetközi oldalakon olvasható írási terhelésről történt beszámolók és eredmények alapján ki merem jelenteni, hogy semmilyen más, SSD kímélő beállításra nincsen feltétlenül szükség"
Tehát ez alapján nem kötelező ezt-azt beállítgatni, legalábbis Windowsnál nem, ami ugye vsz alapból többet ír az SSD-re, mint egy Linux.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz ubyegon2 #22447 üzenetére
Igen, látom muszáj minden szalmaszálba kapaszkodni...de nem is állította a topikgazda és szerző kategorikusan azt, hogy kötelező.
" épp a TRIM értelmetlensége is felmerült "
Ez így megint nem igaz, mert én csak azt említettem meg egy példa keretében, hogy USB 3.0 külső házban használva alapból nincsen TRIM, viszont eddig belassulást nem tapasztaltam és egy fórumtárs sem, aki már évek óta így használja. De írtam is, hogy az az optimális, ha működik a TRIM és a beállítás szükségességére többször is utaltam.A idézett szövegrésszel kapcsolatban, azt már a legelső hozzászólásban nagybetűvel kiemeltem, amire, ha válaszol valaki, akkor elvileg olvasnia kellett volna. Illetve egy ilyen topiknál az az alap, hogy átnézem az összefoglalót és a cikkeket, ha már belemélyedek a témába.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Oszilaci #22450 üzenetére
Tudom, én ezen nem is parázok. A cikk alapján általában nem is nagyon kell hozzányúlni, mivel optimális esetben az alignálás és TRIM működése is rendben szokott lenni Windows alatt.
Írásmennyiség tekintetében inkább a garanciális TBW értékekre érdemes odafigyelni, ha jól néztem. Bár átlagos használattal vsz azokat sem fogja hamar túllépni. Illetve ezen teszt alapján is elég sokat bírnak, akár többszörösét a garanciális értékeknek.
Amúgy TBW kapcsán a Kingston SSD-nél az |120 GB: 354TB 2.75 DPWD| érték elég egzotikus, de rákeresve [link], [link] ~94 TB körül lehet. Azt nem tudom ez igaz-e a 120-as HyperX FURY modellre is, de nincs para, mert ég csak 1,38 TB körül járok. Amire ezt elérném, addigra meg már vsz lecserélem nagyobbra. Illetve a gyakorlatban vsz kibír többet is a fenti tesztet alapul véve.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Doky586 #22457 üzenetére
Igen, gondoltam, hogy nem éppen ideális. Ezért sem örülök neki, hogy USB 3.0-án nem támogatott... De nem tudok vele mit kezdeni. A Samsung gyári külső SSD-nél sem támogatott [link], hisz abban is csak egy sima ASMedia vezérlő van. Ez legalább megnyugtat kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz proof88 #22459 üzenetére
Igen, most olvasva a másik cikk is említi ezt [link]. Akkor a sebesség ezek szerint pipa, mert én sem tapasztaltam semmi lassulást, se a szintetikus méréseknél, se érzetre.
Attól még viszont kicsit tré, hogy dobálják ki tonnaszámra külső USB-s SSD-ket, de egy ilyen fontos funkció alapból nem működik.Kösz az infót!
-
King Unique
titán
-
King Unique
titán
válasz Csorbi #22776 üzenetére
Mért? Nagyon jó program az AOMEI és jóval többet tud még az ingyenes verziója is, mint a Windows fos lemezkezelője...
Azonban ha ő nem inicializálta és partícionálta az új SSD-t, ahhoz persze elég a beépített tool is. Amúgy meg Win8 óta Win+X, vagy Start menü gombján jobb klikk gyorsabb.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz worxland #22779 üzenetére
Én még nem tapasztaltam, de biztos. Viszont van egy-néhány olyan lemezművelet, amihez eleve a beépített, vagy kényelmetlen, vagy nem tudja megcsinálni. De nem is kérdés a külső partícionálók létjogosultsága, nem hiába van belőle egy rakás. Aztán, hogy ki /mit/ mire/ mikor használ, az már a maga dolga.
-
King Unique
titán
Azért írnak SATA-t, mert ezekbe a külső házakba alapból beletehető SATA I/II/III HDD/SSD, kezelni fogja. A sebesség meg eleve a benne lévő USB chiptől függ, az melyik SATA szabványra épül, illetve UASP képes-e.
Az IB-273StU3 külső rack JMIcron JMS567 chipes szokott lenni, ami tudja mindkettőt. Ha a fórumtárs elmondása alapján Innostor IS888 vezérlővel is előfordul, az pont a xarabbik és csak SATA2-es. Persze csak sima klónozáshoz, majd utána HDD használatához bőven jó lesz akár olyan is. Valamint ez 9,5 mm-es meghajtókra van szabva, de átmenetileg a 7 mm-es SSD is használható lesz benne és később úgyis a szokványos mérető HDD kerül bele. Illetve rengeteg fajta külső ház van, külön topikja is van a témának.+ infó:
Korábban még boncolgatva volt a TRIM működése USB 3.0-án...ami Windows és Linux alatt úgy néz ki, hogy nem működik. Viszont állítólag Max OS X alatt már ok, a trimforce parancs kiadásával.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz *Ropi* #22974 üzenetére
Nem feltétlenül, mert a gyártók folyamatosan váltogatják benne a chipeket. Tehát Innostor is elképzelhető, főleg, hogy meg is erősítetted. Az említett sebességhez nyilván USB 3.0 kell, de a tempó nagyban függ az adott HDD/ SSD teljesítményétől is. Ha megfelel a korábban említett 2 feltételnek, akkor egy gyors SSD-vel teljesen kihajtható az USB 3.0 [teszt]. Illetve fentebb említette valaki az USB 3.1-et...hát SATA3 alapon nyilván az sem sokkal gyorsabb [teszt]. Ahhoz, hogy utóbbi szabvány sebességét teljesen ki lehessen használni, oda pl. egy RAID | M.2 (PCIe) alapú megoldás kéne.
-
King Unique
titán
válasz *Ropi* #22988 üzenetére
Akkor jól tudtam, eddig mindenkié ilyen volt. Illetve ez jobb is, mint az Innostor. Utóbbi aszem az IB-231StU3-G külső házban van.
Kösz szépen a fáradozást!
-
King Unique
titán
válasz Studi22 #23160 üzenetére
Ha Win7 + USB 3.0 port kombó, akkor gyakori hibajelenség...ugyanis a 7-es nem tartalmazza natívan az USB 3.0 drivert, mint a 8.1/10. Volt, akinél annyira nem ment, hogy speciális multi ISO-t kellett használni, ami Win8.1 alapon bootol be. Tehát előbbinél USB 2.0 portba kell csatlakoztatni a pendrive-ot.
Ha nem emiatt van nálad, akkor passzolom...[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
-
King Unique
titán
válasz dvd_R+ #23267 üzenetére
Ha Win7, akkor beletrafáltam. Hogy az adott gépen mit kéne állítgatni, azt már passzolom...Egyébként hasonló helyzetben volt, aki olyan multi ISO-t töltött le, ami Win8.1 alapon bootol és onnan választotta ki külön Win7 telepítését. Vagy lehet próbálkozni az USB 3.0 driver telepítőbe való integrálásával, de az macerásabb. Esetleg DVD-ről telepíted és akkor nem lesz ilyen probléma.
Amúgy elég gáz, hogy állandóan emiatt kell szívni a 7-esnél...és aszem csak pár hónapon múlt, hogy 2009-ben nem került bele a natív támogatás...
(#23271) Emperor_: a pendrive már lehet 3.0-ás is.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz headhunter #23334 üzenetére
Fel lehet osztani, minden az igényektől függ. Több OS-nek nyilván több, külön partíció kell. Célszerű akár egy közöset is létrehozni az adatoknak. Ez utóbbi lehet NTFS fájlrendszerű is, hiszen azt a Linux is tudja írni & olvasni. Viszont arra figyelni kell, hogy Legacy Boot és MBR esetén max 4 db elsődleges partíció lehet. Ha UEFI boot és GPT az SSD, akkor annál ez nem probléma.
-
King Unique
titán
Üdv!
Ezen cikk írja, hogy 10-15% szabad helyet érdemes hagyni SSD-n, ami lehet partícionált és formázatlan is. Egy 120 GB-os HyperX FURY az alany, amire több OS kerülne. Tehát, ha az egész meghajtó fel lesz használva és több partíció kerül rá, de mindegyik partíción marad szabad hely (nem lesznek fullra telepakolva), akkor az úgy ok? Vagy inkább X GB-ot meg kell hagyni különállóan?
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Derivel #23535 üzenetére
Üdv!
Az gondolom megvan, hogy Windows alatt egy szűz meghajtót először inicializálni kell (MBR | GPT), majd utána létrehozni a partíciót. Ilyenkor, ha megnyitod a lemezkezelőt, akkor kapásból fel kéne dobnia az inicializálás ablakot. Ha nálad nem, akkor már az fura...ilyenkor a bal szélen kell jobb klikk, majd az inicializálásra menni. Ha nem akarja az igazat, akkor egy kis diskpart alatti ügyködés talán megoldja.
Amúgy milyen SATA - USB 3.0 adapter, mert nem mindegyik jó ám, vannak elég silány minőségűek, amik produkálhatnak érdekes hibákat...? Ezért ajánlottabb egy külső ház / dokkoló ezen célra.
Ha majd később a gépben SATA-n lesz használva, akkor esetleg szükséges lehet majd ott újrainicializálni és újrapartícionálni az SSD-t. Ugyanis nem minden esetben működik jól oda-vissza a SATA-n / USB-n partícionált meghajtó. A Windows telepítőből is elérhető a diskpart (Shift + F10).[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.Mindenkinek további jó fórumozást!
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest