Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
válasz King Unique #55973 üzenetére
Eaget S600
-
őstag
válasz King Unique #55900 üzenetére
Rendben, köszönöm Furcsállottam csak, mert ezek a hőfokok azért ilyenek, mert bekerült egy VGA. Nem volt kb 15 éve már VGA a gépben
UberMutant: na ez egy igazán jó ötlet volt köszi
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz King Unique #55901 üzenetére
+ A Lenovo Legion 5 sorozatú laptopoknál én hirtelen csak 5 és 10 Gb/s USB 3.2 Gen 1 és Gen 2 portokat látok, ellenben 20 Gb/s USB 3.2 Gen 2x2 portot egyiknél sem. Vagyis egy ilyenhez nem sok értelme volt 20 Gb/s USB 3.2 Gen 2x2 külső házat venni, ha max. csak a fele, 10 Gb/s használható ki.
Ha van rajta netán 40 Gb/s Thunderbolt 3 / 4 port is, azzal sem vagy előrébb, mert az USB 3.2-nél max. 10 Gb/s adatátviteli sebességet támogat csak, a 40 Gb/s viszont csak Thunderbolt 3 / 4 (+ USB4?) interfészes külső házzal használható ki.[ Szerkesztve ]
-
cidalain
veterán
válasz King Unique #55833 üzenetére
Igen, ez volt a jó megoldás, hogy lementeni ami gyárilag rajta volt (egy Samsung firmware frissítő progi, és a doksija), majd partíció törlés a Lemezkezelőből, és akkor úgy létrehozni kettőt partíciót.
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
cidalain
veterán
válasz King Unique #55831 üzenetére
Nem figyeltem milyen fájlrendszer, holnap megnézem. Csak Win használat lesz, így akkor ha nem NTFS, akkor átformázom arra.
Partíció törlés gomb aktív a lemezkezelőben. Meg kéne próbálni törölni, majd létrehozni kettőt?Munkahelyi anyagok backupja lesz rajta, illetve hurcolászása otthoni céges, és minkahelyi céges gép között. Az egyik partíción csak projektfájlok, a másikon doksik, képek ilyesmi. Egyszerűbb behúzni a komplett partíciót a fejlesztőkörnyezetbe, mert eddig így volt (így nem kéne elérési utakat birizgálni)
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Tiger.
nagyúr
válasz King Unique #55773 üzenetére
Honnan a tokombol tudjam, mikor a gép el sem indul mert kék halál van egyből. Rövid ideig működött utána már nem.
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
szkutyi
addikt
válasz King Unique #55768 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm
-
szucs54
csendes tag
válasz King Unique #55648 üzenetére
Ennyire részletesen (hosszan) nem akartam első körben kezdeni.
Az alaplapban is tapasztalható lassulás egy idő után, de nem ilyen mértékben.
Például két ssd között másolok 110-120MB/s sebességgel és egy idő után lelassul 80-90 re, de csak egy ideig, aztán megint felgyorsul és így tovább.
De a rack-ben lelassul 20-25MB/s-re és ott is marad akkor is, ha még 100gb-ot kell átmásolni. -
egerj
tag
válasz King Unique #55240 üzenetére
köszönöm
-
sfefe
addikt
válasz King Unique #55227 üzenetére
Köszi nem próbálgatom jó az így a lényeg működik
( Azért írtam, hogy talán win mert az is szerepel a kérdésben de az SSD is de majd legközelebb)Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
zetecR
addikt
válasz King Unique #55156 üzenetére
Hamar örültem meg a TRIM hiányának, nekem is a válasz írása után esett le, hogy miért lenne 0% a kondíció.
Mindegy is, próbát megér - alaplapra dugva el sem indul a Windows, amint lehúzom róla a tápot, azonnal betölt.
Asszem ez kuka. -
Leone743
tag
válasz King Unique #55136 üzenetére
sikerült,mostmár látja sajnos csak 111gb 120 helyet,hát ezt a sporolást a gyártok részéröl....mondjuk nem 120gb-ot kéne akor rá irni az ssd-re hanem 111-et de mindegy,nyilván én vagyok hülye
[ Szerkesztve ]
-
Leone743
tag
válasz King Unique #55128 üzenetére
megnézem
de az az érdekes hogy amig satárol ment a rendszer akor is bene volt a gépbe az m2 és minden jó volt addig
azóta csak annyi történt hogy kihuztam a sata ssd-t a telepités idejéig,mert ez a szokás,és lehet ez zavarta meg a rendszert
[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
válasz King Unique #55100 üzenetére
Köszi, mi az ami jó lehet helyette és ajánlott, ha cserélik?
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
ACE-
addikt
válasz King Unique #55100 üzenetére
Mint már mondtam, megtörtént, cseréltem kábelt, de csak tovább csökken a felső százalék... Nem is hozza az elvárt teljesítményt...
[ Szerkesztve ]
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
Doky586
nagyúr
válasz King Unique #55052 üzenetére
Igen. Mint mondtam több kábellel és több portban (A/C) próbáltam. gép újraindítás is volt. Azt még érdemes megjegyezni hogy a jellegzetes csatlakoztatási hang feldugás után többször előfordul, még cdm teszt alatt is. Kikapcsoltam most a 0fill-t (eszerint ennek vezérlője nem tömörítős fajta?) de bárhogyis a random érték csak kisebb lehet a 0fill-nél.
Egyszer sikerült egy ilyet mérnem rajta, de ezt meg szintén nem tudhatja: [kép]
A többi kért mérés: [kép] [kép] [kép] [kép]
Ugyanazon kábel végén az ssd-t lecserélve kingstonról adatara egyből felugrik a sebesség gen1-ről gen2-re.
A méréseket nem változtatta meg hogy az eszközkezelőben gyors eltávolítás vagy bekapcsolt írási gyorsítótár van-e kiválasztva.Ebből visszaküldés lesz..
[ Szerkesztve ]
-
freeZZZbee
tag
válasz King Unique #55041 üzenetére
Igen, ez volt a baj. Valoszinu akkor lett elrontva, amikor beraktak az uj ssd-t es a windowsban hozzaakartak adni a gyerekek. A rendszer-tarterulet-tarolohelyeknel az uj tarolokeszlet hozzaadasa felrevezetett minket.
koszonom a segitseget, mindenkinek!
neked irok privatot
-
Graphics
Jómunkásember
válasz King Unique #55041 üzenetére
Szinte biztos is, hogy ez okozza. Neked lesz igazad , az a beállítás felrement ott nála.
-
nuke7
veterán
válasz King Unique #55013 üzenetére
igen, ugyanabban a külső házban a HDD jól működik
https://youtube.com/user/nuke7
-
nuke7
veterán
válasz King Unique #55009 üzenetére
mac os-en probáltam:
ugyanebben a házban egy 12éves 250GB-s toshiba winyo:
Jól látom, hogy akkor az SSD kuka? vagy mitől lehet, hogy látja az os, még file-t is el tudok kezdeni róla lejátszani, de aztán behal és vagy lekapcsolódik a gépről vagy csak lefagy..?https://youtube.com/user/nuke7
-
Graphics
Jómunkásember
válasz King Unique #55002 üzenetére
USB PCB titkosítás ez oké, van konkrétan ilyen termék?
Akkor ez a gyakorlatban mit fog jelenteni?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz King Unique #54999 üzenetére
Ezt jelenti a hardveres titkosítás, ami alatta van, az már szoftveres.
A hardveres titkosítást nem az usb vezérlő végzi szerintem, hanem maga az SSD . [link][ Szerkesztve ]
-
SkyLine3000
addikt
válasz King Unique #54748 üzenetére
#54748 King Unique: Pont ezért tettem fel mindkettőt, hogy lesz-e különbség. Az, hogy 99, vs 100, engem sem érdekel, csak arra akartam rávilágítani, hogy addig, amíg az 5.20 1%-ot mutat, addig a másik kettő szerint szinte 100%-os. Csak akkor miért lehettek a lassulások, nehezen induló rendszer, stb? Valami bekavart. Csináltam lemezellenőrzést, hibajavítást, stb. Most úgy tűnik, rendesen műxik a gép. Maradjon így.
#54749 Graphics: Egyelőre erre jutottam én is. Nem veszek új ssd-t. Mondtam az asszonynak, hogy használja, aztán majd kiderül. Remélem, elmúlnak a rendellenes dolgok (amiket feljebb írtam).
-
PTM
aktív tag
válasz King Unique #54652 üzenetére
Köszi, átmentem oda. Az ettől függetlenül segítene vagy praktikus lenne szerintem, ha a 2,5" részt kivennétek a címből.
[ Szerkesztve ]
-
PTM
aktív tag
válasz King Unique #54649 üzenetére
Elolvastam az összefoglalót, és azért ide írtam, mert a másik topiknak 2,5"-os mobil rack van a címében. Oké ha oda várjátok az ilyet is, de akkor érdemes átnevezni egy általánosabbra. Direkt ezért említettem, hogy igazán passzentos topikot nem találtam a kérdésemhez.
Sokmindent írtál amit köszönök, de a kérdésemre nem volt benne válasz sajnos. A dolog talán érthetőbb úgy, hogy szeretném ha a PS5 bordás SSD-jén is tudnék FW-t frissíteni. Nem tudom szétbombázni ehhez az ITX gépet, amíg lesz egyáltalán ITX gép és nem váltok laptopra.
Nem érdekes nekem az USB 3.x, nem baj ha a rack teteje addig nyitva marad, ezt említettem az előbbiben is. Tényleg a nyomorult FW-t akarom csak frissíteni.
Tapasztalatból jön, hogy ha NVMe > USB hídon kommunikál a rack, akkor ez nem működik, mert a Thunderbolttal ellentétben ilyenkor nem az SSD-t látja a rendszer, hanem a racket. Ha tudsz olyan rack - SSD párt ami kivétel, akkor szívesen veszem. Én egyről sem hallottam, pedig tételesen megnézegettem őket. Persze, hogy 1st party külső SSD-kben ez megy, de nekem nem arra van szükségem.
Thunderbolton SSD-től függetlenül működött a dolog, az Oricót és egy Sabrentet próbálták. Ebből az előbbi kapható itthon, másfélét pedig egyáltalán nem is találtam. Ezért jöttem kérdezni, hogy ismertek-e többet, van-e velük tapasztalat.
[ Szerkesztve ]
-
Gáboratya
csendes újonc
válasz King Unique #54587 üzenetére
Nekem ha működne már jó lenne , de egyenlőre egyre kevésbé látom ezt .
-
Gáboratya
csendes újonc
válasz King Unique #54585 üzenetére
Ezért nem értem mi lehet a baj , bár még lehet ez a minitools a probléma , mert probáltam particiot okoskodni , lehet ott nyomtam el valamit , mert csak az után lett ez a irásvédettség , a többi jelenség mint pl a nem keszült fel az volt , ugy nezett ki a story , benne volt a axagonban , meg csinaltam a lemezkezelőben amit kell , ki vettem át tettem a rog ba , utána más nevet akart adni neki h bol k és azota sehol semmi , tettem rá már par cuccot is csak nem volt tul gyors , ezert vettem a rogot
-
Gáboratya
csendes újonc
válasz King Unique #54581 üzenetére
Ez is egy külső sata csatis cucc , a lapomon 1 van igy sajnos ki probalni nem tudom lapban
-
Gáboratya
csendes újonc
válasz King Unique #54579 üzenetére
Van egy pcie is abban is ugyan ez , és ha ra kattintok az eszköz nem áll készen . Felirat jön szemben
-
laychi
veterán
válasz King Unique #54475 üzenetére
Nem tudom.
Formázzam le, hogy észhez térjen, vagy hagyjam ezt a hubot és inkább dobjam be a laptopba az új ssd-t?(gondolom utóbbi javasolt, ha jól értelmeztem az olvasottakat, formázatlan partícióra kell klónozni)Mondjuk emlékeim szerint mikor ebben kipróbáltam az egyébként az asztali gépben lévő játéktelepítésre használt ssd-m, azt se ismerte fel, természetesen nem formáztam, mert tele van játékkal...
USB-ket kezeli, turbotöltés működik vele, illetve asszony telójáról ment ezen keresztül a Samsung DEX
Nem tudom nvme ssd esetén miért játssza ezt.
Talán túl nagy méretet nem tud lekezelni?
A játék és az új nvme ssd is 2TB-os.
Több nincs itthon, csak a laptop gyári ssd-jével tudnám kipróbálni, hogy ez lehet e a probléma forrása.#54473Doky586 Ezt rufussal rakjam fel pendrivera? Látom ISO fájlok.
[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Multibit
nagyúr
válasz King Unique #54462 üzenetére
Hamarabb kérdeztem, mint ahogy utánaolvastam Ezen a linken az Offline Disk bekezdés vonatkozik rám.
Köszönöm! -
SunMount3r
nagyúr
válasz King Unique #54092 üzenetére
Ok, hát így elolvasva tényleg nem biztos, hogy annyira nagyon kellene nekem ez az átkonvertálás. De ha majd valamiért mégis, akkor kb. mennyi ideig tart pl. egy kb. full tele lévő 1TB-os lemez átkonvertálása a cikkben szereplő programokkal (hogy még egyszerűbb legyen a kérdés, akkor írom, hogy USB-s winyókról van szó)?
-
ricsip
addikt
-
tordaitibi
veterán
válasz King Unique #53754 üzenetére
Ma feltettem az Adata szoftvert, de az ssd már meg se jelenik sehol ha bedugom a gépbe. Az Eszközök között van egyedül, és ott is csak a neve. Semmi más, se sorozatszám, se partíció, semmi se.Ha megpróbálom leválasztani megfagy a W10. Meg a Linux Ubuntu is.
Meghalt a meghajtó teljesen. -
Stealth
senior tag
válasz King Unique #53327 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, nem cserélem akkor, mutinak jó ez netezni.
-= Stealth =-
-
balintka
addikt
válasz King Unique #53107 üzenetére
A ház jó elvileg, mert meghajtóként látszik, a HDSentinel is látja. Akkor próbálkozok egy másik külső házzal...
-
hunaqua
addikt
válasz King Unique #53109 üzenetére
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
rebugra
aktív tag
válasz King Unique #53073 üzenetére
Jelentem, klónozás után (NIUBI Partition Editor ), meghajtó betűjel váltás után, minden működik.
═════════════ --==[ FinestMedia Werbetechniker ]==-- ═══════════
-
KROK640
nagyúr
válasz King Unique #53073 üzenetére
Hűűű, ez az infó pár nap múlva nekem nagyon hasznos lesz, köszi
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
ezoro12
tag
válasz King Unique #53024 üzenetére
Köszi.
Megkérdezem ott is, de sok jóra nem számítok.
-
NYPD
aktív tag
válasz King Unique #53027 üzenetére
Köszi, felrakom újra akkor. A biosban a boot menüben csak a telepítő pendriveot láttam, semmi mást, így nem is állítottam semmilyen sorrendet, de akkor most lecsekkolom jobban.
Jelenleg ennyit látok a biosban.
em értem, hogy az m.2 ssd, meg többi tárhely miért nem látszik. Főoldalon pedig ott vannak a listában.
[ Szerkesztve ]
-
NYPD
aktív tag
válasz King Unique #53023 üzenetére
Szia, jelenleg itt tartunk:
Feltettem a rendszert újra, a telepítőből töröltem a partíciókat. Az a 100 MB-os EFI visszakerült, a diskpart továbbra sem engedi a clean parancsot az istenért sem... -
racskobalazs
senior tag
válasz King Unique #52991 üzenetére
Köszi, meg is néztem. Eszerint (meg mobo és ház specsheet alapján) van 2 USB 3.1Gen1 front panel connectorom (USB 3.2 gen 2 lenne a max a háznak de az alaplap nem szolgálja ki). van 2 3.1Gen1 back panel connectorom meg 4 usb 3.0 back panel. Szóval effektíve a 8 USB port amim van összesen elől hátul az mind 5gbps.
[ Szerkesztve ]
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
racskobalazs
senior tag
válasz King Unique #52988 üzenetére
Kicsit off topic, de honnan lehet megtudni, hogy most ami a saját PC-n van az épp USB 3.x? Van rá valami command ami kilistázza a terminálban vagy végig kell mérni?
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
5leteseN
senior tag
válasz King Unique #52986 üzenetére
Köszönöm mindenkinek! Kingston-ék a jónak tűnő ár ellenére kiestek a kalapból.
A "külső házas USB3.2-es dobozkában az NVMe-s SSDk" körvonalazódik. Asszem 10Gbps a sebessége papiron, a gyakorlatban valamennyivel.! ...mennyivel is?
A Samu-ról(Samsung PM991a) vannak még valakinek valamilyen (jó/rossz)tapasztalatok?
Nehogy cseberből vederbe sikerüljön belehuppanni!
Esetleg valami RAM-cache-es best-buy, valahol?[ Szerkesztve ]
-
havenday
tag
válasz King Unique #52622 üzenetére
köszönöm!!!
-
havenday
tag
válasz King Unique #52619 üzenetére
Jogos felvetés! Win 11 rendszer és egy A-data portable ssd meghajtóról van szó, ezt szeretném megbzhatón titkosítani.
-
pilu85
őstag
válasz King Unique #52566 üzenetére
Majd újra nézem.
[ Szerkesztve ]
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
pilu85
őstag
válasz King Unique #52555 üzenetére
Köszi szépen a válaszokat. 1 kérdés még, hogy a crystal diskmark akkor hogy méri ki a 490-500-as sebességet? Ezt nem értem.
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
Hedon
tag
válasz King Unique #52309 üzenetére
És az én meghajtóim vajon rendelkeznek ilyen rejtett kapacitassal?
-
arcitec
addikt
válasz King Unique #52177 üzenetére
Ha beteleik, törölve, vagy formattálva a célszerűbb élettartam szempontból, vagy mindegy?
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Huncu
friss újonc
válasz King Unique #52167 üzenetére
Az a baj, sok kérdésre nem kapok választ.. de mondtam neki, hogy hozza vissza.. mert már elkezdte mondani, hogy neki is van otthon külső ssd-je és az sokkal nagyobb méretben, miközben fele akkora a tárhelye, mint annak amit eladtam neki... Mondtam neki telefonbann, hogy valószinüleg hdd-je van.. erre mondta, hogy nem mert a hdd az a pc-be van, a másik meg külső akárcsak az amit eladtam neki. Mind 2 usb kábellel csatlakoztatható, csak az enyémbe usb c megy az övébe meg nem -c s... De azzal sose volt problémája..
Belement hogy eljön és vissza adom a 10ezer forintot..
Nagyon nehezen ment bele, mert úgy gondolta, majd én átfurikázok.. mondtam, hogy most 2 lehetősége van, mert jófej vagyok.
1; holnap este 6ig visszahozza, visszadom a pénzét, és a továbbiakban tiltom a telefonszámát.
Vagy
2; Holnap este 6 ig nem hozza vissza, leszarom a problémáját és ugyanúgy tiltom
Nem tudom mi a gond, de a pc szervízes leformáuta, felrakott rá 4 vagy 5 filmet elmondása szerint és tökéletesen működött, ahogy nálam os tökéletesen működött amikor megvette, kicsomagolta és a laptopomba tesztelte... Tőlem hazament, és pár óra és már valami baja volt..
Elvitte a pc szervízbe, leformázták, futtatak rajta valami tesztet és semmi hibát nem írt ki... Ezután pár giga adatot felmásoltak, és gond nélkül lejátszotta.. majd hazament, elvileg letörölte róla a videókat, visszarakta a dokumentumjait, lehúzta a gépről, majd mikor vissza akarta helyezni a pc-be már nem ismerte fel a windows...
Engem már kiidegelt... -
helgi
aktív tag
válasz King Unique #52170 üzenetére
Igen, köszi olvastam azt a hsz-t is. Régebb óta szemezgetek a Crucial MX500-al. Amiért az Apacer AS350X felé érdeklődök az az, hogy itt 600TBW van az MX500 360TBW-jével szemben. Mindkettő ugye 3D NAND. Ezért is a dilemma.
-
Huncu
friss újonc
válasz King Unique #52167 üzenetére
Elvitte szervizbe.
Letesztelték, az ssd hibátlan, de fagyást okozott... Leformázták, és utána semmi gond nem volt vele.
Majd a hölgy hazaért és nem ismeri fel a gépe, viszont a lecsatlakozást jelzi...
A szervízes azt mondta, hogy lehet valamelyik dokumentum vírusos... Nem zárható ki... -
helgi
aktív tag
válasz King Unique #52166 üzenetére
2 opció van. Minden ssd-re kerül. Itt a játékok bd filmek és a rendszer. Vagy, az általad említett nagy méretű fájlok, ez esetben bd filmek, maradnak hdd-n és csak a rendszer lesz ssd-n. Így kikerülhető a probléma. Az általad említett probléma elkerülése végett, akkor nekem az utóbbi lehetőség marad csak. Hacsak nem figyelek a szabad terület meglétére.?
Nem tudom, mennyire probléma ez, iletve, ha csak a rendszer lesz ssd-n, akkor a futtatott játékok mennyire nem profitálnak, kerülnek hátrányba a sebesség szempontjából. Ezen vacilálok épp.. -
makoss
veterán
válasz King Unique #52094 üzenetére
Nem értem mire gondolsz, mindent kipróbáltam, lassú
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz King Unique #52064 üzenetére
Mondom mégegyszer:
Ugyanaz a kábel, ugyanaz a csati, minden ugyanaz, csak sokkal lassabbKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
DaVE-1
senior tag
válasz King Unique #52088 üzenetére
Akkor ok megnyugodtam. Veszek valami olcsót erre a célra
-
arcitec
addikt
válasz King Unique #52079 üzenetére
Értelek, de legyünk reálisak, a 64GB egy mezei halandónak nagyon is megtévesztő lehet.
UFF ....[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz King Unique #52079 üzenetére
És arcitec ezt már ne folytassátok, minden ki/meg lett beszélve. Lapozzatok kérlek.
Köszi[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz King Unique #52074 üzenetére
Köszi,ment a gyűjteménybe.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
arcitec
addikt
válasz King Unique #52076 üzenetére
De miért nem érted mire gondolok. NEKED ad abszolút igazad van, igazat adok, ha valaki érti a dolgokat az TE vagy. De alant is írtam, hogy pl a laptopomon vagy 70GB a foglalás és nincs sok + prg telepítve. + helyet foglalnak dokumentumok, képek, hasonlók.
De lehet bármi, ami használatos, kinek mi.(Írtam a Gamint is igaz? Mert nem csak a win van használva, hiszen az egy op. rendszer, ami lehetővé teszi az egyéb programok használatát. Csak hát napjainkra túlhízta magát, nem véletlen a win11 fogyókúra több kevesebb sikerrel.) Szóval az említett használati szokásokhoz értettem én a hozzászólásomat és nem ahhoz, hogy nem fut el akár 64GB-on a win. Tudom lehet csatol ni külső tárolót is, bár én ezeket adatmozgatásra használom. stb ... stb ..
De mindenképp hasznos infókat tettél és teszel közzé....Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
válasz King Unique #52074 üzenetére
Már bocsi, de te is, ezt a marhaságot bővíted? Mások is írták, hogy átlagos használatban nem elég. Persze fel lehet telepíteni, mint ahogy írod, de az nem egyenértékű az átlagos user használattal. Azé vannak itt is bajok ám ...
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz King Unique #52044 üzenetére
Oké, de akkor korábban ugyanezen kábelen, ugyanezen a csatin miért mértem jóval magasabb értékeket?
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz King Unique #52038 üzenetére
Érdekes. Most a mérés is jóval rosszabb
Mi okozza ezt?
Nemrég még a mérés is sokkal jobb volt az xs2000-renKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz King Unique #52038 üzenetére
A mérés sajnos nem ugyanaz a másolással
-
KROK640
nagyúr
válasz King Unique #51998 üzenetére
"néha akadozott is a működés" - azért az nem arra utal, hogy minden OK. Az ADATA szoftvere meg azt is mutathat amit ők akarnak, hogy mutasson. (nyilván nem érdekük, hogy egy rakás meghajtót vegyenek vissza ami mondjuk "kishibás" vagy az sem).
Érdekes, hogy nálam is voltak kékhalálok, főleg ha sok/nagy file-t mozgattam az SSD-n belül (több partició van rajta), és akkor mikor újraindul a gép, a Bios nem látta az SSD-t, amíg ki és vissza nem kapcsoltam a gépet (reset nem segített).Viszont már napok óta 0%-os és semmi kékhalál, pedig direkt még jó sokat is írtam rá a minap.
Szóval én részemről elengedtem ezt a "hibát".
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
mefistofeles
addikt
válasz King Unique #51982 üzenetére
Minden fülét megnéztem de a gyári szoftver szerint minden rendben.
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
mefistofeles
addikt
válasz King Unique #51980 üzenetére
Nem vagyok képben ezekkel a diagnosztikai progikkal, a S.M.A.R.T. ezt mutatja:
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
UberMutant
őstag
válasz King Unique #51958 üzenetére
francokat lassul be. normál használatnál teljesen jól működik.
-
_Dumber_
őstag
válasz King Unique #51951 üzenetére
Köszönöm. Így már tiszta
-
szkutyi
addikt
válasz King Unique #51918 üzenetére
Bocsi, usb 3.x az tuti .és tudtok valami megbízható jó ssd-t ajánlani?adata és samsungot néztem.eddig.ebben a méretben 60k korul
-
5leteseN
senior tag
válasz King Unique #51865 üzenetére
Már felment 93%-ra, de hiába volt kisebb foglaltsága az SSD-nek, sosem volt ennél jelentősengyorsabb!
Egy HP ML350P G8-ban futkározik, ott úgy emlékszem, hogy többet kellene tudnia! Jól tudom?
[ Szerkesztve ]
-
Tukolp
aktív tag
válasz King Unique #51843 üzenetére
Hali,
rendszer nem ezen lesz, meg win 10-em van, szóval nagyon visszafelé se kell kompatibilisnek lennie, Játék lesz rajta meg talán 1-2 gameplay felvétel,
de rendszer a másik ssd-n van, ami egy 850 evo,
a samsung magician akart a samsung 850 evo-n firmawaret upgradelni de nem engedtem neki mert azon van a windows, aztán nehogy legyen valami,
Meg is kérdezem hogy olyan ssd-n (850 evo ) lehet-e firmwaret upgradelni amin épp futó aktív windows van ?"When past and present collide, the fate of all worlds hangs in the balance."
-
tpotyka
tag
válasz King Unique #51781 üzenetére
Köszönöm szépen az infókat.
Azt néztem én is, hogy a 2 TB-ból eleve 1863 GB-ot vall be, azaz hagy szabadon. De arányában ez nem olyan nagy veszteség (mint az általad linkelt példánál, ha pl. vki 500 GB-ból veszít kapásból 100 GB-ot), illetve valójában egyik SSD használatánál sincs kiélezve, hogy 2 TB pont rá is férjen. Elég az 1863 GB is.
A file méret és a kevesebb írás akkor tényleg nem kardinális tényező. Összefoglalva – a helyfoglalást nem firtatva - az exFAT esetében az áramszünetek jelenthetnek nagyobb kellemetlenséget. De laptop esetében egyáltalán lehet probléma ez? Azaz kb. 0 a valószínűsége, hogy egy hosszas áramszünet beáll + a brutál akksis laptop is lemerül, miközben én csakazértis épp ekkor akarnék 2 TB-ot kiírni. Holott a teljes 2 TB írása is lefutna 30 perc alatt (bizakodjunk). Tehát csak időben kell elkezdeni.
Arra a döntésre hajlok, hogy a kettő közül az egyiket, a magamnak biztonsági másolat szerepű archív SSD-t formázni NTFS-re. Annál inkább behatárolhatom, hogy ne is akarjon mackompatibilis lenni, és lehet szempont később a kimaxolt helyhasználat.
Szerk.: illetve ha vészforgatókönyvet néznénk, időben kérdezem: Mi van akkor, ha fél óra helyett sok óráig tartana az írás, s közben áramszünet és laptop lemerülés történik? Sőt, menjünk tovább: ráadásul terepen vagyok, s muszáj legalább lecsukni gépet, s elindulnom. Hovatovább, ha már benzin se lenne, tehát már gyalogolnom is kell esetleg. Mit lehet ilyenkor tenni? Leválasztható az SSD, vagy nem? Komolyan érdekel, jobb felkészülni.
[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
válasz King Unique #51781 üzenetére
Illetve nekem újdonság volt pár éve, h. SD kártyák formattálására van dedikált tool-ja az SDcardAssociation-nek. A megfelelő allocation unit kiválasztása miatt, mert azt elvileg windows beépített format tool-jával szabadon át lehet variálni. Akár olyanra is, ami nagyon nem jó az sdkártya belső működéséhez.
Azt mondjuk nem tudom h. egy relative modern windows (7-8-10-11) szólna-e ha nemoptimálisan akarná formattálni az ember?-
-
ricsip
addikt
-
ricsip
addikt
válasz King Unique #51763 üzenetére
Ez kiderül bármilyen specsheet-ből, h. gyárilag van mennyi százalék reserved space? Vagy a 480GB és 500GB (vagy igazából 512GB?) közötti különbség egy suggallat- implicit jelzés a gyártó részéről, h. helyetted gondoskodott erről, de amúgy szövegesen ez kimondva sohasem lesz?
Diagnosztika elől gondolom totalisan rejtett ennek a részletei.[ Szerkesztve ]
-
-
tknof1871
őstag
válasz King Unique #51744 üzenetére
vagyis vagy a SATA port / BIOS beállítása nem stimmelt, vagy a klónozóprogram kezelőfelületén sikerült benézni valamit.
A program működött, csak keservesen lassan haladt előre. Talán az Intel Core i3-6300 CPU-t is cserélni kellene.
A BIOS-ban semmihez se nyúltam. Ez talán baj, mert az admin fiókkal használva a Windows 10-et állandóan azt üzeni az OS, hogy a Személyes tár.Ink olyan karaktert tartalmaz ami nem jó és nem emlékszem ilyen hibára a klónozás előttről.Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
Graphics
Jómunkásember
válasz King Unique #51744 üzenetére
Ezt tudom, de csak egy javaslat volt, ha végképp megakadna a folyamat.
-
tknof1871
őstag
válasz King Unique #51739 üzenetére
Nem tudok klónozni az Acronis True Image-vel. Csak a régi SSD-t látja. Előtte Lehúztam minden HDD tápcsatlakozását. A BIOS-ban csak a régi SSD (SATA1 ACHI) és az új SSD (SATA5) látszik. A SATA5-öt nem lehet ACHI-ba tenni, csak a hot plug-ot lehet enabled vagy disabled-re tenni.
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
crysis88
tag
válasz King Unique #51706 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Akkor feleslegesen vettem meg egyenlőre ezt az ssd-t.
Sebaj majd a következő konfigba jobb lesz.
De azért legalább csak gyorsabb mint a Sata 3-as ssdm...[ Szerkesztve ]
Asus Z97-A , i5-4690k @4.2 Ghz , Scythe Ninja 3 , Corsair 16 GB DDR3 1333MHz , Gainward Phoenix GTX 1070 , Seasonic S12II-520W , Kingston HyperX FURY 120GB SSD , Samsung 500GB HDD , Seagate 2 TB HDD , Cooler Master HAF 912 Plus
-
victorhun7
tag
válasz King Unique #51647 üzenetére
Igen szépen megy a smart ennél és a [EEM2-SB2]-nél is + valami FORESEE 128GB
A különbség a Kingston A2000-hez képest hogy NvME 1.4 a Samsung 980 már ez nem zavarhat be?
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz King Unique #51638 üzenetére
+ (#45118): Axagon EEM2-UG2 + Kingston A2000
—►
CDI | HDS -
nagyúr
válasz King Unique #51642 üzenetére
(#51640)-nél kicsit belekeveredtél a tipusokba, mint majom a házicérnába, de sebaj, Te vagy az igazi házmester, így elnézhető.
Tisztában vagyok vele, mit használ a kérdező és mit használok én, egyikőnknél sem megy a smart. Ez van. Esetleg javasolhatod a kérdezőnek is, hogy nézegessen YT videókat a smart helyett!
Ebben egyébként igazat kell adnom neked:
...akkor nyilván nem lehet azt általánosítva kijelenteni, hogy "sem enged át USB-n smart adatokat", mert ez egész egyszerűn nem igaz ilyen formában. Ilyenkor azt kell írni, hogy "nálam XY Linuxon az XY verziószámú Disks, smartctl stb. nem tudja kiolvasni", akkor úgy már oké, ellenben az előbbi nem feltétlen.
Egyébként délelőtt megnéztem egy Windowson is, azon se ment a smart. De ez sem bizonyít semmit egyébként. YT-on megy és ez a lényeg.
No de hagyjuk is, ezt a hatalmas erőforrást miért nem arra fordítjátok, hogy a kérdezőnek miért nem megy a smart?
(#51643) PROTRON
De még ekkor is lehetett volna cooperatív a hsz-ed, ha mint felvetés felveted, hogy linux alatt másik típust használva ez és az van, az teljesen oké.
Ezt nem értem, szerintem teljesen pontosan leírtam a kérdezőnek, hogy engedje el, de emellett azt is halálprecízen leírtam, én milyen eszközt használok. A két Axagon elég hasonló, nála se megy nálam se....tévedhetek is, de ettől még pontosan leírtam a tipusok azonosítóit. Gondolom King kolléga anekdotikus hsz-ei megzavarhattak kissé.
A gond azzal van, hogy márkán belül sem általánosítunk, mert minden típus más.
Abszolút meghajlok ezelőtt a megállapításod előtt is.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz King Unique #51640 üzenetére
+ a termék hivatalos weboldalán is le van írva a S.M.A.R.T. támogatása, akkor lehet találgatni, hogy menyire helytálló a "sem enged át USB-n smart adatokat" állítás.
No várjunk, ha arra gondolsz, amire én írtam, hogy nincs smart, ott ellentétben az EEM2-SB2-vel, valóban nincs a hivatalos oldalon sem feltüntetve ez:
-A lemezek állapotát figyelő S.M.A.R.T. (Self-Monitoring, Analysis, and Reporting Technology) rendszer támogatása.
Még egyszer leírom, ebben tévedsz: a termék hivatalos weboldalán is le van írva a S.M.A.R.T. támogatása EEM2-UG2 USB-C 3.2 Gen 2 - NVMe M.2 box Linkelem is, nyugodtan bogarászd át, hátha mégis találsz valamit.
(még egyszer mondom, nem Youtube-on nézegetem az eszköz működését, hanem itt van a notebookba bedugva)
Mivel a hivatalos oldal és saját tapasztalatom azt mutatja, hogy nincs smart, így akárhány YT videót mutathatsz!
A kolléga EEM2-SB2 külső háza már más tészta, mivel ő Windows-on próbálta először, nem Linuxon.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz King Unique #51638 üzenetére
Az EEM2-UG2-nél világosan látszik az egyik itteni fórumtag által készített videó végén is,
Készséggel elhiszem neked, a gond annyi, hogy én nem videón nézem az eszközt, hanem saját gépeimen és nincs smart. Ha lenne, hidd el, felismerném. Se GUI-s se CLI-s monitorozással nem találtam.
Hogyan működik a Hard Disk Sentinel? Most komolyan belinkelsz nekem egy HDS oldalt, ahol le van írva, hogyan működik a smart?
Köszönöm, a segítséget is meg azt is, hogy síkhülyének nézel. Szerintem tudod, hogy csak Linuxokat használok, így külön Wines megoldások nem érdekelnek. Én elfogadtam, hogy Linuxon terminalban a
smartctl
parancsra nem ad ki smart értékeket.mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
félisten
válasz King Unique #51634 üzenetére
0km-esen másoltam rá az adatot.
Betesz, format, másol. Ennyi volt.mod: Okés, elengedem, nem annyira fontos, csak ugye a teszt mást mond. Lehet hogy más a bele azonos marketing típus alatt, mint amit teszteltek.
Köszi az infókat!
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
válasz King Unique #51632 üzenetére
Értem, amit írtál, csak szerintem ellentmond a tesztnek.
Vagy az is lehet, hogy a teszt nem elég érthető számomra.
Ez esetben tudnál segíteni a megértésében?A linkelt oldalon ez olvasható:
"but we saw speeds comfortably over 400MB/s until about 50 percent of a 190GB transfer"
Vagyis, ha jól értem, akkor olyan 80GB-nyí folyamatos(?) szekvenciális írásig 400MByte/sec felett volt náluk.
Az Iometer-es szekvenciális tesztjük is egy percig futott 440/460 MByte/sec átlaggal, ami 26GB írást jelent, ha jól számolok.
Nekem 10GB-nál már 150MByte/sec alatt van a sebesség.Ne érts félre, nem kötekedni akarok, csak hiába számít ez lassú SSD-nek, a teszt szerint sokkal később kellene belassulnia. Mintha valami nem lenne kerek nálam.
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Begbi
csendes tag
válasz King Unique #51628 üzenetére
ezt a mostani visszafelé másolást leszámítva nem tapasztaltam eddig ilyet az a400-nál, háttértárként arra töltök le és nem vettem még észre ilyet csak most hogy megpróbáltam visszamásolni mert közben töröltem az eredeti fájlt az a400ról.
Legközelebb akkor körültekintőbb leszek ssd vásárlásnál. Köszönöm még egyszer a segítséget[ Szerkesztve ]
-
Begbi
csendes tag
válasz King Unique #51626 üzenetére
áh értem, nagyon köszönöm a segítséget. És visszafelé másolásnál normális hogy csak pár mb/s a sebesség vagy hogy 0?
-
victorhun7
tag
-
Brekkk
senior tag
válasz King Unique #51591 üzenetére
Szia,
Reggel mértem gyorsan ATTO. és CDM-el.
Az írás mind2 esetben 470 MB/s maximum.
Maximum hőmérséklet 57 fok volt. 59 fok volt a maximum hőmérséklete a drivenak amit valaha logolt.
Semmilyen terhelést nem kapott a drive. Alap win esktop futás.
A CMD NVME SSD módban futott.
PROTRON:
Köszi.
Nekem annyit elég lenne tudnom, hogy a Kingston gyári borda magassága nem lóg-e a PCI-e csatlakozó fölé magasságban.
Ha alatta marad, akkor tuti fölé fér a PCI-e kártya.
Bár lehet inkább egy Kingston KC3000-et veszek alternatívaként.
Ha jól látom az elvan csupaszon is, mint a mostani EX920-am.
Bár ezek az alacson bordák tetszenek. -
szabferi
tag
válasz King Unique #51487 üzenetére
Köszi.
Az adatkapcsolati hibát néztem, a másik SSDnél 10.000-es nagyságrendű, a 2HDDnél meg nincs ilyen esemény (mindenki satás).
Megnyomkodtam a kábeleket hogy minden jól üljön a helyén, más ötletem nincs. -
Brekkk
senior tag
válasz King Unique #51471 üzenetére
Köszönöm a válaszokat mindenkinek.
Nem gondoltam, hogy a 2,5-ös külső ház topik jó lesz nekem. Azt hittem kaptak saját topikot az nvme külső házak. Bocsi
-
Tangkuban
kezdő
válasz King Unique #51416 üzenetére
Köszönöm, azóta még pár tesztet megejtettem. A sebesség egy sima szekvenciális írás közben a tizedére-huszadára esik vissza (pillanatszerűen még lejjebb), átlagban pedig rosszabb egy HDD-nél...
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz King Unique #51365 üzenetére
Tudom, hogy az A400 nem ajánlott, de jó áron majd 3 év garanciával vettem, valamint láttam már azért jó Kingstonokat is. Ez nem az.
2 féle módon is lapra tettem, mindig ilyen hektikus a működése, az adatátviteli hiba sem szűnik, sőt, egyszer 52x.xxx hibát ír,utána pedih 32x.xxx hibát. Tehát a sentinel is elég szarul működik az A400-zal együtt.A kérdés arra irányult, hogy ezt vajon tudom-e már garanciálisan intézni.
@ pluto1969: én is így gondolom, hogy az a400 problémásan működik a sentinellel. Igaz diskinfo is 99%-ot ír.
Ami engem bosszant, hogy a teljesítménye 1-1%-ot csökken 5-6Gb írás után, vagy akár egy sikeres diskmark teszt után is. Ez viszont semmiképp nem normális.Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest