Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lenoma
aktív tag
Samsung PM991 NVMe, de úgy látom forumokon, hogy más Samsung NVMe SSD-ket is érint a probléma, mondjuk 970 Evokat.
Korábbi telepítés után a sebesség rendben volt, majd néhány hónap múlva az írás sebessége leesett a negyedére.
Most újratelepítettem a windows-t és 4x gyorsabban ír.
Tippek a probléma okára ahogy olvasom:
A Microsoft a háttérben csendben egy idő után az SSD driverét Microsoftosra cseréli...
Újratelepítés helyett a firmware frissítés is megoldja a problémát egy időre már ha van és lehetséges.
Más egyszerűbb megoldás nincs?
Úgy olvasom csak Samsung NVMe SSD-ket érint a probléma...[ Szerkesztve ]
-
lenoma
aktív tag
-
lenoma
aktív tag
válasz Graphics #46631 üzenetére
Köszönöm, közben megtaláltam, hogy csak 10 Gbits csak az M.2 sebessége pedig a lap PCIE 3-as.
Az olvasási sebességnél megvan a maximum 1GB/s olvasási sebesség de az írás csak 180MB/s.
Neten keresve ez sokaknak probléma amit csak a firmware frissítés oldana meg.
Valahogy megoldható ezen az OEM laptop M.2 SSD-n PC-ben? -
lenoma
aktív tag
Samsung pm991 256gb lassú sebességének utána járva látom, hogy a meghajtó
PCIE 3 x 4 -re képes de csak 2 x 2 sebességgel fut.
Hol tudom ezt beállítani a biosban vagy windows alatt?
asus h97m-plus alaplap.
Valakinek sikerült már ilyen laptopból kiszedett OEM SSD firmware update-je asztali PC-ben?[ Szerkesztve ]
-
lenoma
aktív tag
Van 2 db Westend Digital 3D Blue 1TB a gépemben.
Furcsa hibát tapsztaltam.
Az 1. 1,5 évvel fiatalabb, a HD Sentinel Felület teszt olvasás része kb 42 perc alatt lefutott.
A 2. lemezen lévő nagybitrátájú mkv fájlokat akadva játszotta le! A HD felületteszt olvasása 3 óra huszonvalamennyi perc alatt futott le, tehát 5x lassabban.
Mindkettő garanciális, hibátlan 8 és 28TB írt adat, kondició 100 illetve 99%.
Az 1. lemezen fileokat tárolok, néha változik a 2. ellenben heti 100-200 gb adat változik.
Lementettem a 2. adatait 7-60 MB/s sebesség között ment át az adat róla a hálózaton, majd újraparticionáltam és gyors formázás. utána a HD sentinel felületteszt írás-olvasás tesztje már lefutott rajta 1 óra huszonvalahány perc alatt, tehát meg lett a 400+MB sebesség végig átlagolva.
Egyik sem boot partició.
Tippem szerint a fil tree lett teleszemetelve.
Mi lehetett a hiba? Hogyan javíthattam volna egyszerűbben?
Most jó lett. -
lenoma
aktív tag
válasz Perillustris #44588 üzenetére
Szia.
A #44547 hsz-ben írtam a problémáról. Többféle Samsung Nvme meghajtót érint és nem találtam rá megoldást. -
lenoma
aktív tag
válasz Nwis86 #44555 üzenetére
Ezt megnézted? Ha kettő a tizenkettedikennel osztva nem egész szám jön ki akkor dupla adatírást eredményezhet.
Ellenőrizd hogy hol kezdődik az első partíció (alignálás, partíció igazítás)
Start menü/ futtatás keresőjébe be kell írni azt hogy "cmd". Majd a felugró ablakba írjuk ezt: "msinfo32"
A felugró ablakban keresd ki az "Összetevők/Tárolás/Lemezek" almenüben található "Partíció kezdetének eltolása" mellett található értéket. Osszuk el 4096-tal. Ha a kapott érték egy egész szám, akkor a partíció jó. (Ha nem akkor érdemes újrarakni a rendszert, és a win 7 telepítése során elvégezni a régi partíció törlését és az új létrehozását! Ilyenkor automatikusan elvégzi a telepítő az alignálást vagy magyarul fogalmazva a partíció igazítás.) -
lenoma
aktív tag
Sziasztok!
Samsung NVMe lassulásról kérnék tájékoztatást.
Nálam egy SAMSUNG PM991 produkálja, hogy 800MB/s alatt olvas és 200MB/s alatt ír. Korábban tudta a maximumot.
Rákeresve a problémára több külföldi forumon is hasonló mértékü lassulásról számolnak be különböző Samsung NVMe meghajtóknál /pl. 970 EVO, 980 Pro, stb./ az elmúlt fél évben
Kérném akinek hasonló meghajtója van megmérné.
Ahogy olvasom, AMD és INTEL gépeken is produkálja a lassulást Windows 10 frissítés után.
Megoldást nem találtam rá, csak win10 telepítő repair, de ezt kihagynám.
Valami windowsos driver lehet a ludas amit ráeröltet a Microsoft a rendszerre? -
lenoma
aktív tag
válasz PROTRON #43520 üzenetére
Igen de a 80TB az majdnem 800x írást jelent. Ráadásul nem ajánlott és 10 éves eszközön.
Adatvesztés nem történt, mert néhány hónapja kapott a gép egy másik SSD-t a rendszernek, csak redundáns adatok voltak rajta.
Igazából tesztelgetni szeretném, még nem akarom elengedni.
Valahogy nem lehet a firmwaret törölni és újra rátenni?
Ha lesz időm utána nézek, hol tart a cellamelegítős project.
Furcsa hogy GPt-n működik csak az MBR nem tetszik neki. -
lenoma
aktív tag
Több mint 2000 napot futott OCZ VERTEX2 120GB SSD újraindításonként elveszti a particiót.
Átállítottam MBR-ről GPT-re és így most jó.
Tudom, hogy haldoklik és nem használom már adattárolásra.
De egyfelől érdekel, hogy GPT-n mért működik még?
Esetleg be tudnám gyári állapotra formázni valahogy, kiresetelve a SMART táblát?
A vezérlője haldoklik?
Írt adat 48TB elsődleges a háttérben pakolgatással már több mint 80TB.
MLC-s a meghajtó és lassan 10 éves. -
lenoma
aktív tag
Részben ide való hisz nand ez is és a progi is használt SSD-n.
Bad sectoros pendrive.
Rufus hibás szektor teszt megáll a hibánál,
h2testw megtalálja a hibát,
Erre HDSentinel felület teszt Lemez javítás (olvasás teszt szektorok javitásával) hiba nélkül lefut...
Azért kezdtem el tesztelni a pendriveot, mert lassan ismerte fel a gép /több perc/ és fontos adatok biztonsági másolata menne rá.
Mivel teszteljem? Esetleg valamiféle LowLevelFormat, vagy badsectoros rész kizárás partivciónálással? Persze tudom, hogy kuka a vége.[ Szerkesztve ]
-
lenoma
aktív tag
válasz King Unique #42851 üzenetére
exFat azok pendriveok, mindegyik ultragyors USB-as van köztük 270Mb-s olvasási sebességű is. Kifogytam a helyből átmenetileg, azért kellenek a gépbe.
Az exfat jobb a pendrivenak, mert az NTFS-el ellentétben nincs jogosúltság kezelés és emiatt egy picit gyorsabb és növeli az élettartamát, az apró szöszmötölő jogosultság kezelés hiánya miatt. -
lenoma
aktív tag
válasz King Unique #42849 üzenetére
Ez az amit még decemberben csináltam 500GB-ról 256GB-ra. de működik. Nem hiányzik a vége?
[kép] -
lenoma
aktív tag
válasz King Unique #42847 üzenetére
Közben megnéztem a még december elején megcsinált másik gépet. Ott nagyobbról ment kisebb meghajtóra a klónozás és ott csak 3 meghajtó va.
Rendszer számára fenntartott
EFI
Rendszer
Levágta volna anno az utolsót?
Mi ennek a hártánya? -
lenoma
aktív tag
válasz King Unique #42845 üzenetére
Köszönöm.
Nem particionált meghajtóra klónoztam, így nem kinálta fel az állítgatást.
Utána meg nem lehetett törölni a 3. pici meghajtót az üresen megmaradt helyelőtt csak bootolható linuxon.
Így viszont lesz egy 4. üresen maradt hely mert nem lehet kicentizni a huzigálással.
Vagy törölhető a rendszermeghajtó utáni kis partició? -
lenoma
aktív tag
Macrium Reflect-tel vagy mással, hogyan tudom egy 120Gb-os rendszer SSD tartalmát egy 240GB-osra átklónozni, úgy hogy a teljes területe az újnak a rendszermeghajtó legyen?
-
lenoma
aktív tag
válasz peter889 #42788 üzenetére
Nálam több mint 1 perces fagyásokat okozott utána magához tért egy órában többszőr. 1 nap alatt 80% alá esett a kondició, hát nem örültek neki mikor visszaküldtem a boltba...
#42789Pyttawrx
Igen ezért nem veszek többet Samsung terméket, mert visszafelé nem volt kompatibilis és ezt titkolták, A Satának kompatibilisnek kell lennie oda vissza, pláne csak 1 generációt, egyértelműen a Samsung hibája és az is, hogy csak vásárlás után szólnak.
Hasonló okok miatt nem veszek soha többé, Adata, Asrock, Kingmax, és Kingston termékeket sem! Inkorrekt gyártók termékeiért nem fizetek, meghagyom a lehetőséget azoknak akik szeretik ha átverik őket. Részemről ennyi.
Bár a történethez hozzátartozik, hogy pár hete kaptam zsákbacska SSD-t szállítással 5990Ftért, null kilóméteres, 1 év garis és SAMSUNG PM991NVMe 256GB lett amivel eddig semmi gond. Azon kívül, hogy hűtő nélkül annyira melegedett, hogy már belassult. Jonsbo hűtővel 34-54C között marad.[ Szerkesztve ]
-
lenoma
aktív tag
válasz Frawly #42777 üzenetére
Ebbe én is belefutottam 1,5 éve. AM3-as lap Samsung Evo 860-al nem kompatibilis, a milyen SSD-t vegyek topicban én is szórtam átkokat a Samsungra, MERT tudnak a problémáról a Samsungnál!
Miután megvetted és feltelepítetted a Samsung szoftvert csak akkor szólnak, hogy mely sata vezérlőkkel nem fog menni! Addig titkolják!
AM3 AM3+ érintett biztosan.
Én is erőltettem akkor, hogy az összefoglalóba bekerüljön, hogy régi AMD-vel nem megy az EVO.
Akkor megkerestem egy-két újságot és azt mondák, hogy semmi rosszat nem írhatnak a a Samsungról.
Azóta soha többé semmi Samsungot nem veszek.
Mondjuk szerencsémre a 14 napos elállással akkor visszaküldhettem.[ Szerkesztve ]
-
lenoma
aktív tag
válasz Pyttawrx #42727 üzenetére
Szia!
Korábban kitett képre írtad, hogy frissítsem a legújabb-ra megtettem az egy retro OCZ meghajtó és frissítés után a Raw Read Error Rate 50 milliós mai értékét átírta az 5,5 és 5,61 verzióban is ugynazt jelző On-The-fly ECC... sor 172 milliós értékére.
Egy másik gépnek a képét tettem be az előbbi hozzászólásomba. Ott pedig az 1 hónapos Samsung NVMe a HDSentinel főoldalán 3,27TB írást ír, miközben a képen a Smart adatoknál 75TB látható?.
Ugyanazen képen lévő 2 db WD Blue meghajtónál a smart adatok között Bad sectort jelez mind a két meghajtó, viszont a HDTunePro nem!
A 2 WD blue meghajtót 100%-os kondicióval jelzi a HDSentinel 5.61, miközben a WD saját programja a Dashboard 95 és 99% life remaningot ír.
4 SSD-ről van szó és a kérdés már csak az, hogy ennyire megbízhatatlan a HDSentinel? Illetve mivel tudok valós adatokat kapni az SSD-kről? -
lenoma
aktív tag
Sziasztok!
Ezt a képet megnézné valaki? 50 millió olvasási hiba naponta? Foglalkoznom kéne vele? Amúgy hibátlanul megy, már több mint 2000 napot futott.
[kép][ Szerkesztve ]
-
lenoma
aktív tag
válasz DonDragonka #42426 üzenetére
5cm-es IC hűtőt tettem rá. 10C minusz átlagban.
Idle 40C, Másolás 55-60C.
Az IC ragasztócsikja rajta fogja tartani a hűtőt, vagy egy idő után levállhat?
Pont a GPU-ra potyogna. -
lenoma
aktív tag
válasz DonDragonka #42418 üzenetére
PC-be került, szerintem notiból kiszedett.
Az https://www.usanotebook.hu/ oldalról van.
Néhány gyártónál olvastam, hogy az alapból hőszigetelő matrica helyett hővezető rézlapot is tesznek a matricába, bár a hatékonyságát nem tudom.
Rendeltem már rá Jonsbo hűtőt külföldről addig a hétvégén teszek rá egy nagyobb IC hűtőt. -
lenoma
aktív tag
Egy SAMSUNG PM991 256GB NVMe van a rendszer.
Idle hőfok 46C, de ha telepítek 65-70C-re felmegy, ám 100+GB másolásánál 80C fölé.
Amikor 60C-t írt ki kézzel megfogtam és csak kicsit volt melegebb a kezemnél.
Rosszúl jelzi ki?
Most nincs rajta még borda. Ha leszedem a matricát róla és úgy teszem fel a hűtöt azzal nyerhetek néhány minusz fokot? -
lenoma
aktív tag
válasz King Unique #42401 üzenetére
Köszönöm. A lemezkezelés-sel próbálkoztam, de ott csak súgót kínált fel lehetőségként. A minivel ment.
-
lenoma
aktív tag
válasz King Unique #42389 üzenetére
Végignyomtam állítgatás nélkül Windows alatt a Macrium reflectet egyik meghajtó a másikra. Minden jó kivéve, hogy intézőben látok egy fél gigás meghajtót amin van foglalt adat de rejtett fileok ként sem látható. Hogyan tudom eltüntetni? Az eltolás is rendben.
-
lenoma
aktív tag
válasz King Unique #42377 üzenetére
Köszönöm a részletes választ.
ASUS B450-F lap UEFI telepítés.
A rendszer most egy WD BLUE 3D 500GB SATA SSD-n van.Az új meghajtó random innen, holnap érkezik:
https://www.usanotebook.hu/belso-hdd-ssd/-m2-nvme-256gb-oem-ssd-m2nvme256gbssd/P64975
Csak annyi biztos, hogy 2280-as WD, Samsung, vagy Kingston, OEM, 0 km.
Azért mentem bele mert 1 év gari és ingyen szállítás kuponnal 5.990Ft volt.Ha jól értem megpróbálom klónozni az egyik meghajtót a másikra és ha nem jön össze akkor csak formázom az NVMe meghajtót és minden marad a régiben?
[ Szerkesztve ]
-
lenoma
aktív tag
Sziasztok!
Satás SSD-ről szeretném klónozni a Win10 rendszermaeghajtót egy M2 NVMe meghajtóra.
Melyik programmal tegyem és hogyan?
Az újratelepítés most pár hónapig nem jöhet szóba.[ Szerkesztve ]
-
lenoma
aktív tag
2 db 128gb-os pendriveot is használok háttértárként.
Kingston USB 3.0 pendrive 128GB *DT SE9 G2* *Metal*
Sandisk USB 3.0 pendrive 128GB *Cruzer Ultra Flair*Ha jól értem akkor ezek is hasonló NAND chippeket használnak mint az SSD-k csak a vezérlőjük egyszerűbb.
- Ki lehet valahogy Smart adatokat nyerni?
- Nem használódnak el ha folyamatosan gépbe dugva vannak évekig és van rajtuk naponta sok írás olvasás?
- most 3-5e vagy inkáb 10-100e írást bír egy márkásabb pendrive?
- Van olyan program amivel az állapotukat meg tudom nézni, felületteszten kívül?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Xbox Series X|S
- E-book olvasók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Cyberpunk 2077
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Witcher topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Seagate 3TB os HDD 3,5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest