Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-09 14:16:34

LOGOUT.hu

Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51824) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.

Mindenkinek további jó fórumozást!

Hozzászólások

(#32362) Frawly válasza Kékes525 (#32359) üzenetére


Frawly
veterán

Nem terjesztünk rémhíreket. Néha hajlamos a HDS hülyeségeket írni. Kiváltképp, ha nem ismeri az adott SSD-t. Erre utal a képtelen 8 fokos hőmérséklet is. Az Intenso egy elég ritka márka, nem sokan veszik, nagyon valószínű, hogy a HDS adatbázisa még nem tartalmazza. A HDS nem mér semmilyen hőmérsékletet, a SMART-ból olvassa ki, de néha nem jól értelmezi a kapott adatokat. Gyártónként és azon belül modellenként eltér, hogy melyik SMART attribútumot kell nézni, és azon belül melyik értéket: normalizált vagy nyers érték. Néha egy SSD nem is közöl hőm. adatokat a SMART-ban, igaz ez inkább régi modelleknél fordult elő, újabbaknál nem hinném, hogy találkozni ilyennel. A HDS ugyanúgy tévedhet a többi adatot illetően is.

A legbiztosabb végigmenni rajta egy linuxos smartctl -a /dev/sda-val, mert az csak kilistázza a SMART-ot, nem értelmezi. Nem mindig ír ki mindent, nem mindig ismer fel mindent, de amit kiír, abban viszont nem szokott tévedni, csak néha értelmezni nehéz. Ha valakinek nincs ezért kedve linuxot letölteni és live módban bebootolni, akkor meg lehet próbálni a HDS SMART fülét megnézni, vagy valami másik windowsos SMART-ot ismerő progival.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.