Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-09 14:16:34

LOGOUT.hu

Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51824) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.

Mindenkinek további jó fórumozást!

Hozzászólások

(#29310) Frawly válasza janos666 (#29291) üzenetére


Frawly
veterán

Ezt az overcommit limitet nem tudtam. Azt igen, hogy egyes programok nem futnak Windows alatt normálisan, ha nincs swap. Arra az esetre írtam, hogy akkor be kell kapcsolni, és a legminimálisabb méreten fixálni. Nekem jó ideje 8 giga RAM-om van, és letiltom mindig Win7 és Win10 alatt is a swapot, és nem volt belőle gondom. A linuxos gépemen eleve 16 giga RAM van, mert az a fő gépem, így azon nincs swap egyáltalán, majd ha egyszer kifogyok a memóriából (kötve hiszem, mert így sem tudom kihasználni a 16 gigát), akkor csinálok swapfájlt, azt menet közben is lehet készíteni, és fel lehet csatolni.

(#29297) Mikeee89: üdv a klubban. Nálam az MX300 1050GB Win10 alatt 8 mp alatt bootol, és kb 5 mp. mire leáll. A másik gépen az MX300 525GB Arch Linuxszal 3 mp a boot, és 1 mp a leállás, igaz az elég minimáltelepítés Openboxszal, ezért eleve gyorsabban bootol, mint egy szokásos disztró. A programok indulása mindegyik gépen azonnali, kivéve nagyobb programok (GTA IV és hasonló játékok, Thunderbird, GIMP, LibreOffice), de azok is nagyságrenddel gyorsabbak, mint HDD-n, alig néhány mp. alatt betöltődnek. Ezek sokkal beszédesebb adatok, mint a szintetikus benchmarkeredmények.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.