Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-09 14:16:34

LOGOUT.hu

Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51824) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.

Mindenkinek további jó fórumozást!

Hozzászólások

(#13501) pinnacle válasza Sk8erPeter (#13497) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi! Csak ezt adja ki a service tagra. Intel Management vagy Intel Device Manager lenne az? Majd megkérdezem a topicban, de lehet, hogy a Dell csak gombnyomásra jön vissza a hibernálásból?

(#13502) Sk8erPeter válasza pinnacle (#13501) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ja, basszus, most fogom fel az eredeti kérdésedet, kicsit fáradt vagyok, bocsánat, így a gyors és felületes elolvasás során úgy értettem, hogy pont az ALTATÁSBÓL nem ébred fel normálisan (a fedél felnyitásával), pedig még idéztem is, amit írtál, amiben benne van a lényeg. :W :B Sorry, my fault.
Szóval hogy végre érdemben is válaszoljak, persze, az teljesen normális, ha HIBERNÁLÁSBÓL bekapcsoló gombbal kell elindítani a gépet... :DDD (Altatásnál a laptop fedelének emelésekor ébrednie kell a gépnek, amennyiben ez nincs kikapcsolva, és amennyiben minden rendben van (pl. az ezért felelős "elrejtett" kapcsolóval is).) Értelemszerű, hiszen ez ilyen értelemben teljesen ugyanolyan, mint amikor a "rendes" kikapcsolt állapotból bekapcsolod a számítógépet (a bekapcsológombbal, nem a fedél felemelésével), mivel a hibernált állapotnak pontosan az a lényege, hogy ilyenkor teljesen ki van kapcsolva a gép, nem fogyaszt áramot (csak a háttértáron tárolva van a gép aktuális állapota, amit aztán visszatölt a memóriába). Gondolj bele, milyen kellemetlen lehetne, ha a kikapcsoltnak vélt állapotból (tehát NEM altatáskor) a fedél pici felemelésével is bekapcsolna magától a gép, ezt simán eljátszhatná egy laptoptartó táskában is, az meg nem tenne túl jót neki hurcibálás közben.
Egy szó, mint száz, ha a hibernált állapotból nem kapcsol be a géped a fedél felemelésével, az teljesen normális.

Sk8erPeter

(#13503) bobalazs


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

Csak a megerősítés kedvéért, bármilyen sata 3-as ssd-t rakhatok sata 1-es laptopba?

(#13504) pinnacle válasza Sk8erPeter (#13502) üzenetére


pinnacle
nagyúr

OK! Köszi! :) Akkor ezek szerint pont a Toshiba Tecra-m megoldása az egyedi, mert az a fedél nyitásra kapcsol be hibernálásból. Én meg azt hittem ez az általános. Olyan gond is volt, hogy hibernált állapotban lecsukott fedéllel bekapcsolt. Én meg csak néztem, hogy mi a fene van. powercfg -devicequery wake_armed mutatta, hogy a hálókártya felébreszteti a gépet. Gyorsan kikapcsoltam.

[ Szerkesztve ]

(#13505) ubyegon2 válasza Fire/SOUL/CD (#13475) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Értem, köszönöm! :R

ha nincs kitéve nagy mennyiségű írásnak/törlésnek kis fájlokon az SSD

Csak a Linux disztró/k és a FF fut róla. Ezzel ki van téve nagy mennyiségű írásnak/törlésnek kis fájlokon?
A /home mappa is HDD- re van partícionálva, ott mozoghatnak az adatok nyugodtan. :)

Az fstrim script benne van a /etc/cron.weekly mappában, ezek szerint lefut hetente. Fentiek ismeretében jobb lenne törölnöm a /etc/cron.daily mappából a trim scriptet?

(#13506) Bodor válasza Ice&Lime (#13499) üzenetére


Bodor
veterán

(#13507) BomiBoogie válasza margithid (#13500) üzenetére


BomiBoogie
MODERÁTOR

Te vagy az, aki eszi az SSD-ket ugye? Emlékszem régebbről. :D

(#13508) ablack


ablack
senior tag

Sziasztok,

Van egy WD Black 2 (WD1001X06XDTL) SSD + merevlemez a gépemben. De se az SSD se a HDD részét nem igazán ismerik a monitorozó programok. Pl a HDS ezt írja:
Ezt az adatátviteli hibát komolyan kell venni?

Vagy az SSDOK ezt írja:

Monitorozható valahogy/valamivel az SSD élettartama?

[ Szerkesztve ]

(#13509) Ice&Lime válasza Bodor (#13506) üzenetére


Ice&Lime
veterán

Igen, olvastam ezt a DiskRefresh-es dolgot, csak pontosan nem tudom mit csinál és hogy nem-e kockázatos.

(#13510) margithid válasza BomiBoogie (#13507) üzenetére


margithid
veterán

Igen, de mint látható bírja a strapát! Intel 520 meg még sokkal jobb is a számok alapján.
Amúgy gép használata közben semmi lassulást nem veszek észre, olyan gyors mint újkorában. Nyilván írási sebesség megkopott már, de nekem nem tűnik fel.

(#13511) XenHai


XenHai
senior tag

Üdv egy kis helpre lenne szükségem .
Van egy GA-EP45-UD3LR alaplapom és most készülök beszerezni egy ssd-t .(crucial m500)
A kérdésem az ,hogy a gyári honlapon nincs win 8.1 driver se chip se ahci. Elvileg intel vezérlő van benne
valaki erősítse meg . bios ahci , win 8.1 fel megy és nézem meg a gyári driverrel vagy nyugodtan fel rakhatom én is az Intel® Rapid Storage Technology driver-t ??

(#13512) Fire/SOUL/CD válasza ubyegon2 (#13505) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Szerintem elég hetente, hogy lefusson. Az nem jár olyan mértékű írással, amire és amilyen szoftverek futnak nálad, hogy szükség lenne naponta karbantartani.

jakos73 #13509
Az összes szektoron végigmegy, beolvassa, majd visszaírja, így adatok nem vesznek el. Nem rendszer SSD-n már próbáltam, minden adat megmaradt, végül is olyasmi, mint egy lassú formázás, csak megmaradnak az adatok. Rendszer SSD-n még nem próbáltam ki, mert én használok egy olyan rendszer-visszaállító alkalmazást, ami saját területen dolgozik, amolyan virtuális területen, és nem biztos, hogy egyben maradna a rendszer ez miatt.

De lehet, hogy gyorsan feldobok a másik SSD-re egy rendszert, ráadásul GPT-vel, meg hadd hozza létre az összes segédpartíciót a Windows és arra rászabadítom a DiskFresh-t, aztán majd beszámolok róla.
(Mindenképp meg fogom csinálni, mert akkor nekem is egyszerűbb lenne, nem kellene fél évente backup-> lassú format->restore-t eljátszani, csak ne csessze el a RollBack RX progit...)

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#13513) xuldar válasza XenHai (#13511) üzenetére


xuldar
őstag

Az AHCI-hez nem kell driver, a windows megoldja. Maradhat a gyári win driver, az Intelből nem sokat szokott ajánlani SFC, csak ha nagyon szükséges. Pl. nekem a RAID miatt kellett, hogy legyen TRIM. A windows csak AHCI-ben engedi a TRIM-et.

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#13514) Fire/SOUL/CD válasza xuldar (#13513) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

"A windows csak AHCI-ben engedi a TRIM-et."
Nem, az OS alap IDE drivere is támogatja.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#13515) HIJ


HIJ
őstag

Hali!

Esetleg erre valaki?

(#13516) Fire/SOUL/CD


Fire/SOUL/CD
félisten

Nem bírtam várni, ezért gyorsan teszteltem a Puran - DiskFresh alkalmazást.

1. Windows 8.1 Pro x64 lett telepítve (tiszta telepítéssel) UEFI módban egy Samsung 470-es SSD-re: [link]
2. A DiskFresh hibátlanul lefutott, ezt követően az OS kifogástalanul újraindult, működött, anomáliákat nem tapasztaltam
3. A RollBack RX megállította a teszt lefutását, amint a RollBack RX által felügyelt virtuális területhez ért.
Szerencsére a DiskFresh-ben van lehetőség szektortartományt megadni (Range), így ezt meg tudom oldani. A teszt blokkolását követően is rendesen újraindult az OS, a RollBack RX is működött kifogástalanul.

Természetesen, mivel a DiskFresh sokat ír, ezért nehogy hetente futtassátok, elég ha 3-4 (vagy több) havonta ránéztek az SSD-re és csak akkor, ha szükséges!

HIJ
Ha a HDS szerint hibátlannak minősült, akkor nem kell vele foglalkozni nagyon, természetesen időszakonként ránézhetsz az SSD-re. A HD Regenerator - a legjobb tudomásom szerint- csak HDD-kkel foglalkozik, így SSD esetén nem biztos, hogy hiteles segítséget, javaslatot nyújt.
(Az SSD-ken nincs olyan fizikai szektor, mint HDD-knél, viszont egy SSD olyan információkat is ad vissza magáról, mintha egy HDD lenne. Ha nem így tenne, akkor nem lehetne használni őket.)

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#13517) Ice&Lime válasza Fire/SOUL/CD (#13512) üzenetére


Ice&Lime
veterán

Az jó lenne, ha ki tudnád próbálni, tesztelni rendszermeghajtón/partición, nekem is inkább az lenne a fontos/érdekesebb.
Szerk: akkor épp most olvasom, hogy kipróbáltad. Utána is megmaradt az előző sebesség teljesítmény, nincs rá kihatással?
De arról mi a véleményed, hogy ezt diskrefresh dolgot vajon havonta kell elvégezni?..mert ugye az 1 hónapnál régebbi adatrész lassul be állítólag, a frissek nem.

[ Szerkesztve ]

(#13518) Fire/SOUL/CD válasza Ice&Lime (#13517) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

"Utána is megmaradt az előző sebesség teljesítmény, nincs rá kihatással?"
Persze, hogy kihatással van rá, visszakapod az eredeti sebességeket, csak az adatok is megmaradnak, ezért jó ez a kis progi. Természetesen annyi "hátránya" van, hogy sok írással jár.

Én egyetlen Samsung meghajtónál sem tapasztaltam, ezt az "1 hónap" alatti degradálódást. Természetesen az ismert tény (régóta írtam már erről, de akkor mindig érkeznek a Samsung fanok aztán megpróbálják megmagyarázni, amit nem lehet), hogy TRIM nélkül igen csak degradálódni tudnak a Samsung SSD-k(ezért nem is teszek egy ügyfélnek sem a gépébe, ha XP vagy Vista OS-t használ) no comment (és ebben a 830/840 széria is érintett, 850-t még nem volt lehetőségem vizsgálni, hisz a közelmúltban került csak be)

Nekem is Samsung 840 van (nem EVO, de a linkelt cikk szerint a sima 840 is érintett), de kb 2 éve megvan, de 1 hónapos degradálódást TRIM nélkül sem tapasztaltam, nem hogy működő TRIM mellett.
Nálam azért degradálódik kicsit gyorsabban, mert a RollBack RX miatt nem megy a TRIM (hiába látod az SSDOK-ban, hogy elméletileg minden oké, ha manuálisan ellenőrzöm a TRIM-t, akkor nem megy), épp ezért kell fél évente eljátszanom a backup-lassú format-restore játékot.
Szerencsére ez a DiskFresh leegyszerűsíti a képletet nálam is, akik meg nem RollBack RX felhasználók, azoknál meg még jobban.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#13519) Ice&Lime válasza Fire/SOUL/CD (#13518) üzenetére


Ice&Lime
veterán

Körülbelül mennyi írással jár ez a diskfresh helyreállítás GB-ban kifejezve?
És akkor most, havonta kell ezt elvégezni, mert a cikkből ez derült ki (ami ugye nem lenne jó, mint mondtad sok írással jár)?

(#13520) Fire/SOUL/CD válasza Ice&Lime (#13519) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Ha valóban minden szektort ír, akkor a lemez kapacitásával azonos mennyiségű írásról van szó(lassú formatnál is amúgy). Sajnos a Samsung 470-es nem ad vissza írt adatmennyiségről infót, megírtam volna ha tudom. Majd valaki kipróbálja egy olyan meghajtón, ami ad vissza írás infót. Feljegyzi az írt adatmennyiséget DiskFresh előtt, meg azt követően, aztán kivonja a kettőt egymásból...

Én megvárom, mi lesz ennek a "Samsung hibának" a vége, lehet, hogy csak egy hibás szállítmányt terítettek szét, stb. Ha valakinél ez a jelenség előjönne, az futtassa le, aztán 1 hónap múlva(ha valóban a Samsung berkein belül van gond), úgyis orvosolni fogják.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#13521) Ice&Lime válasza Fire/SOUL/CD (#13520) üzenetére


Ice&Lime
veterán

Én is megcsináltam a cikkben szóban forgó programmal a tesztet és nekem is eléggé visszaesik az ábra szerint.
Vannak olyan részek quick testnél, hogy kb. 80MB/s-re és long testnél kb. 50MB/s-re is leesik a teljesítmény.

Érdekelne azért, hogy mit tervez a gyártó, lesz-e fw. vagy cserélik, vagy micsoda.. jó volna, ha kommunikálnák a dolgot.

[ Szerkesztve ]

(#13522) Fire/SOUL/CD válasza Ice&Lime (#13521) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Igen, csak a HDtach egy elavult mérő, NT4/2000/XP támogatott, 2007 óta megszűnt a fejlesztése. Újabb OS-eken is csak XP kompatibilis módban megy, és az egy sebességmérő esetén egyáltalán nem mindegy, mert alapjaiban változott meg a lemezkezelés, az SSD-k kezelése meg különösen, W7 után is újabb és újabb funkciókat/optimalizációt/kezelést stb tartalmaznak az OS-k.

Gyorsan mértem kettőt(W8.1 Pro x64 alatt): HDtach 3.0.4.0 vs. HDDScan 3.3

Nem elhanyagolható a különbség a 2 mérés között. Kíváncsi lennék nálad (vagy bármelyik topiklakó esetében) mekkora eltérést mutatnak a progik. :U

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#13523) pinnacle


pinnacle
nagyúr

Nekem 4 hónapos az SSD-m, 4K értékek kicsit rosszabbak, AIDA még nem jelez semmit. Egyébként a DiskFresh mit csinál, áthelyezi a fájlokat? Ezt az SSD magától nem teszi meg, ha hagyunk 10% szabad helyet?

(#13524) djculture válasza Fire/SOUL/CD (#13522) üzenetére


djculture
félisten

Hd tune-vel is ezt mutatja egy MZ-7TE250BW pont ma néztem egyet, még folyamatos másoláskor is látszik hogy lele esik a tempó. Lagol a vezérlője volt már egy ilyen széria vagy 3 éve. Az se lett javitva mert ez hardveres hiba nem fogja egy fw rendbetenni.
Rendszer futtatásakor ez mondjuk semmit se ront a teljesítményen de esetlegesen nagyobb fájlokat erre nem érdemes másolgatni vagy teszemazt szerkeszteni rajta.

[ Szerkesztve ]

(#13525) Ice&Lime válasza Fire/SOUL/CD (#13522) üzenetére


Ice&Lime
veterán

Nálam kiegészítik egymást az értékek, sajnos eléggé látszik a probléma.
hdtach quick test, hdtach long test, hddscan. (win8.1)

[ Szerkesztve ]

(#13526) xuldar válasza Fire/SOUL/CD (#13514) üzenetére


xuldar
őstag

Közben rájöttem, hogy ezt nem írtam oda, miközben az irodai gépembe is jön egy SSD, és utánaolvastam már, hogyan legyen IDE módban is TRIM :)

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#13527) Fire/SOUL/CD


Fire/SOUL/CD
félisten

Ne használjátok a DiskFresh alkalmazást, mert belefutottam egy igen csúnya hibába!
Nem tudom, hogy a RollBack RX felelős érte avagy sem, de amíg valaki más ki nem próbálja, addig ne használjátok!

Egy másik, régebbi gépen (W7-el) és egy Kingston V300 SSD-vel, RollBack RX társaságában azt akartam megnézni, hogy mennyit ír a meghajtóra a DiskFresh. Ehhez azt az eljárást választottam most, hogy megadtam neki szektortartományt százalékosan, 50%-t (azaz 0-tól a meghajtó feléig tartó szektorig).
Az SSD formázott kapacitása ~56GiB, mivel csak fele szektort akartam karbantartatni, ezért az elvárható írásmennyiség ~28GiB volt. Ez meg is történt, valóban 28GiB-t írással terhelte a meghajtót, viszont akkor ült ki a nagy D-betű az arcomra, amikor a szabad helyből is eltűnt ez a 28GiB. :W
RollBack-el visszaállítottam egy korábbi állapotot, akkor újra a normális szabad hely látszott rajta, mindez képben.

1. DiskFresh előtt
2. DiskFresh után - 28GiB írás pontosan, viszont ennyivel kevesebb is a szabad hely
3. RollBack RX Restore után - visszajött a szabad hely

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#13528) Ice&Lime válasza Fire/SOUL/CD (#13527) üzenetére


Ice&Lime
veterán

Ez érdekes. Eddig nem próbáltam ki, mert arra hivatkoztam, hogy nem ismeretesek a kockázatok és hogy el kell-e végezni havonta.
Szerintem nem is fogom kipróbálni. Inkább új firmware lesz/lenne a megoldás.

Majd légy szíves véleményezd ezt (#13525) jakos73 a hozzászólásomat is, a tesztek eredményeit!

[ Szerkesztve ]

(#13529) Fire/SOUL/CD válasza Ice&Lime (#13528) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Most sajnos el kell mennem, megint egy "azonnal, de septiben, tegnapra, stb) munka miatt. Ha hazaértem, akkor egy üres SSD-vel (Rollback nélkül) is letesztelem újra és válaszolni is fogok más kérdésre is.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#13530) Ice&Lime válasza Fire/SOUL/CD (#13529) üzenetére


Ice&Lime
veterán

Rendben, köszi, várom.

(#13531) Gery15


Gery15
addikt

Srácok ez létezne? Intel 530-as SSD tulajdonosa vagyok és a minap gondoltam ránézek a HDS-re hogyan is áll az SSD-m. Viszont, amin megakadt a szemem, az működési idő volt. Alul a képeken láthatjátok ti is. Amit még tudnotok kell több, mint egy hónapja van meg az SSD és kb a 24/7-ben megy a laptop. Ezért keveslem az 5 nap működési időt. Ez valamiféle bug vagy én értek valamit félre? Válaszaitokat előre is köszönöm! :R

Szerk.: Illetve elég soknak találom az írt adat mennyiséget is.

[ Szerkesztve ]

HyperX

(#13532) radi8tor válasza Gery15 (#13531) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Laptopban nincs bekapcsolva a merevlemez alvás funkció? (ezzel szoktak áramot spórolni)

Írt adatmennyiséget ellenőrizted újkorában is? Előfordul, hogy a gyárban tesztelik.

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#13533) Gery15 válasza radi8tor (#13532) üzenetére


Gery15
addikt

De hálózatról 20 perc, aksiról 10 perc, kapcsoljam ki? Igen, akkor 0 volt biztosan. De nem kevés ez a működési idő? Hol ott volt olyan, hogy 2 hétig egyfolytában ment megállás nélkül már az több, mint 5 nap. :F

[ Szerkesztve ]

HyperX

(#13534) Vakegérke válasza Gery15 (#13533) üzenetére


Vakegérke
veterán

Az nem lehet, hogy csak az aktív idő számít?

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#13535) Gery15 válasza Vakegérke (#13534) üzenetére


Gery15
addikt

Hát én is erre gondolok, de a vinyókból kiindulva nem tudom. :F

HyperX

(#13536) Vakegérke válasza Gery15 (#13535) üzenetére


Vakegérke
veterán

Na nézd csak.
Nem egész 47 napot ír a progi, pedig május 8-án vettem az SSD-t. :)

Szerk: A HD Sentinel is ennyit ír. :K

[ Szerkesztve ]

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#13537) Gery15 válasza Vakegérke (#13536) üzenetére


Gery15
addikt

Rendben, köszönöm a segítségedet akkor nyugodt vagyok! :R

HyperX

(#13538) Vakegérke válasza Gery15 (#13537) üzenetére


Vakegérke
veterán

Mondanám, hogy szívesen, de nem segítettem, csak mutattam valamit. :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#13539) Kurutomi


Kurutomi
csendes tag

Üdv mindenkinek!

Délután érkezett meg a 840 evo, gyorsan feldobtam rá a w7-t. Ezek az értékek reálisak szerintetek a géphez képest?

A pata bekapcsolva maradt mert szükségem van rá egyenlőre

:R

(#13540) djculture válasza Kurutomi (#13539) üzenetére


djculture
félisten

Patával semmi baj attól még a sata is tud ahci-ba menni , nekem is kell a pata. Az van most egy 250 wd blue pata a gépembe is de van még vagy 10 féle pata vinyóm kidobni nem dobom aranyat érnek megbizhatóságban.

(#13541) XenHai


XenHai
senior tag

Én is beszállok egy m500-al .
Szerintetek oké a teljesítménye ?
Sata2 őn van.

(#13542) Kurutomi válasza djculture (#13540) üzenetére


Kurutomi
csendes tag

Hmm elvileg a lapom nem támogatja az ahci-t de még keresgélek.. lehet user error.
Igen nálam is ezért maradt még a pata opció.

Xenhai

Az enyémhez képest szerintem teljesen rendben van ;]

(#13543) Gonzo.


Gonzo.
tag

Hello All!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Messze elmaradnak a sebességek.Frissítettem a iata_enu_11.7.0.1013.exe - XP/Vista/W7/8 -t mer t csak az ment fel, bios-t, szűz win7 és az összes driver.
Mi lehet még a problémám!?
Köszi előre is. :R

Szerk:
Legnagyobb bajom-problémám, hogy sleep-ből csak kékkhalállal jön ki és van úgy, hogy random kifagy vagy kékhalál. Erre is várnék ötletet.
Thx

?

[ Szerkesztve ]

Mi lesz a következő? A kenyér???

(#13544) Konflikt válasza Gonzo. (#13543) üzenetére


Konflikt
addikt

SSD csere elott is volt kekhalal? ha nem akkor elobb a BSOD-s problemat szuntetnem meg. ez gyakran hardver hibara utal -> alapos teszteles (RAM-ok sokszor ludasak - memtest86+), amit lehet alkatreszt cserelj ki egy ideig masra hogy kizard a hibasat.

Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA

(#13545) Gonzo. válasza Konflikt (#13544) üzenetére


Gonzo.
tag

Nem volt soha kékhalál! Minden rendben ment a hdd-vel. Memtest lefutott jól.
Olvasgattam, hogy az agility nem szereti az alvást. :(

Mi lesz a következő? A kenyér???

(#13546) Fire/SOUL/CD válasza Ice&Lime (#13530) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Amit Te és még pár topiklakó belinkelt a sebességmérésről, azok közt egyik sem tartozik ahhoz a hibahoz, amivel kapcsolatban felröppent a hír a Samsung 840 és Samsung 840 EVO kapcsán. Ezek "sima", hétköznapi degradálások, semmi közük az Eagle16 topiktárs által linkelt hírben szereplő hibához, mert ott a statikus adatok területén, konstans módon alacsony a sebesség.(Az SSD-k a foglat- és szabad területeket külön egységként kezelik, az SSD a foglat területet úgy adja vissza, mintha az egyben lenne és a első szektortól lennének, persze ez illúzió)
(Elnézést, hogy csak most írok, csak ma 2.kor értem haza, "kicsit" elhúzódott a meló. Most meg nekiugrok a DiskFresh-nek újra, aztán jelentkezem ez ügyben is, mert hajlok afelé, hogy a RollBack kapcsán jön elő a hiba)

Kurutomi #13539
Az egyetlen furcsaság, amit az SSDOK mutat, az a CPU Clock értéke, mert az nem gyári érték, tekintve a CPU-d típusát. (Ha ez esetleg húzás miatt van és véletlenül a jövőben szokatlan jelenségeket tapasztalsz az SSD kapcsán, akkor az első dolgod legyen alapra visszaállítani a clock speed-t.)

Gonzo. #13543
Állítsd vissza az OS alap AHCI driver-t [4. pont] és ellenőrizd, hogy akkor is kékhalálozik-e sleep-ből.
Amúgy hibernálásból is kékhalál ébred vagy csak sleep-ből?

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#13547) Biluxzsolt


Biluxzsolt
aktív tag

Sziasztok!

Most lett kész a gépem.Nem érzem rossznak,de egy hozzáértő,ha ránézne és értékelné,az megnyugtatna. :R



"Ha három madár lennék,látnám magam felülről,amint magam mögött repülök."

(#13548) Konflikt válasza Gonzo. (#13545) üzenetére


Konflikt
addikt

es ez a sleep mod kovetelmeny nalad? mert azert SSD-vel par msp utan hasznalhato a noti. en kikapcsolnam:)

Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA

(#13549) TSanya


TSanya
aktív tag

Sziasztok!

Nem tudom, jó helyre írok-e, de ez a topic tűnt a legközelibbnek a problémámhoz.
Szóval az történik tegnap óta, hogy a gép bekapcsolásakor a windows indítása képernyő 2-3 percig is látszik, mielőtt ténylegesen elindulna az op. rendszer.
Ez ugye előtte néhány másodperc volt. Előzmény annyi volt, hogy kiszereltem a gépből egy már "haldokló" vinyót.
A teszteken minden rendben lévőnek tűnik, nincs sebességprobléma.

Mi lehet a gond?

Válaszokat előre is köszönöm.

Üdv:
S

(#13550) zeusz55 válasza TSanya (#13549) üzenetére


zeusz55
senior tag

Nem találom az SSD szót a hszban!? :U

Itt ha win hibád van... na persze kérdés milyen win!

BIOSba nézz körül, valamit hiányol a WIN ezért akad meg ott, de erre a megfelelő WIN topikba tudnak segíteni.. az SSD topikba kétlem! :) Pontosabban nem ide való!

[ Szerkesztve ]

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.