- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #58079 üzenetére
Köszi az infót, mindenesetre!
-
freeZZZbee
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #55038 üzenetére
-
flurider
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #55025 üzenetére
Sziasztok,
Megcsináltam a fotókat.
Apacer M.2 SSD a HYPER adapterben:
Illetve az eredeti állapot (M.2 alaplapi slotban)
Arra sikerült rájönnöm, hogy az OS a 850EVOn van, ojaj ;< -
válasz
Fire/SOUL/CD #55024 üzenetére
Hát...igen, tippként írtam, mert konkrétan a tárgyalt alaplappal nem rendelkezem. Határozott véleményt arról szoktam, amit ki is próbáltam. A hasonló felépítésű lapok viselkedése is eltérhet típusonként, még akár egy gyártón belül is.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #55021 üzenetére
Tippelem hogy a manualból kimaradt a max szó.
** The PCIe x16_3 slot supports 'max' x8 devices only.
A PCIe header a slot első érintkezőin csatlakozik, utána az éppen kapott/aktív sávok alapján indul a belepakolt kártya, tehát szűkös esetben akár x1- el is feléled, persze lassúbb lesz. -
flurider
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #55017 üzenetére
Hijj, akkor nincs más út, mint venni egy nagyobb M.2-t és lecserélni a jelenleg alaplapi foglalatban lévőt, nincs más opsn? Vagy van vmi HYPER-hez hasonló adapter, amivel jobban járnék?
Sorry, h alaplapi témában vájkálunk, átrakhatom ezt oda -
válasz
Fire/SOUL/CD #55017 üzenetére
PCIEX_3 kiesik, mert 28-LANE CPU esetén ez csak és kizárólag x8-on megy - ez megy elvileg x4- el is úgy tudom, legalábbis a hasonló felépítésű B450Pro- ban megy, x8- ig van drótozva, de már csak x4 jutott neki, műkszik benne a másodlagos retró NV7900GS, igaz PCIe1.1/x4- el már ezt a kártyát is visszafogja.
CPU : R3800X 24 Lanes.Ilyen szempontból kedvezőbb a kínai HUANANZHI X99 -TF lap is C612 szerver chipsettel és 40 sávos Xeonnal. 2 videókártya+2 M2+1 PCIe to PCI konverter - megkapják a sávokat, és a nyolc SATA- ból sem tiltódik le egyik sem.
-
flurider
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #55010 üzenetére
Köszi szépen, akkor minden fog működni, hogyha a PCIe x16_3 slotba rakom azt a HYPER M.2 x 4 adaptert? Hely van, hisz csak a _1 slot foglalt a VGAval.
Ez csak akkor értendő, ha több VGA-t használnék?
"For a higher performance, do not install the HYPER M.2 X4 is when using a 28-LANE CPU." -
ricsip
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #54972 üzenetére
Már biznisz Lenovoknál sem lehet csak úgy kipattintani még az akkut sem. Múltkor csontrafagyott a melós gépem, és nem reagált a kikapcs gomb hosszú nyomására sem. Kivenni meg nem tudtam az akkut. Helyette van 1 pici lyuk a gép alján, ahova be kell dugni egy kiegyenesített gemkapcsot. Az áramtalanítja 1 pillanatra, és így végre kikapcsolt. Utána sikerült ismételten bekapcsolni. Katasztrófa... Tisztára a smartphone iparhoz hasonlatos agyrák ütötte fel a fejét már itt is.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #54969 üzenetére
asus ux425ea
Én legalábbis nem láttam benne és tényleg elfelejtette a VMD beállítást amikor le volt húzva az akku. -
ricsip
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #54949 üzenetére
De jogos amit kérdezek? Az nvme profil valami elborult queue depth meg parallek task értékeket állít be CDM-nél a default (SATA-friendly?) profilhoz képest.
-
ricsip
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #54937 üzenetére
Én arra értettem h. teszt-profilnak a default van kijelölve, nem pedig az nvme.
-
ricsip
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #54934 üzenetére
Miért jó az ami a screenshotodon látszik?
-
válasz
Fire/SOUL/CD #52196 üzenetére
Dell Optiplex 3020-am van. Pcie 2.0 x1 slottal
Azt már "látom", hogy Pcie gen2 lap van, hogy "egyszerűen" nem kezeli a gen4 SSD-t. (de kapható még a piacon gen3 és gen2 2TB kedvező áron?)
Ha ez mégsem lenne probléma, akkor az UEFI feltételnek megfelel, ha a BIOS-ban a képen látható módon átállítom UEFI-re a bootot? Alapvetően máris NVMe boot képes lesz a lap...? A Boot list options-t UEFI-re átváltva (nincs elmentve az állapot a biosba), a VIEW gomb mellett az Add Boot options-re kattintva nem csinált nekem semmit.Lap info:
Egyébként ezt a -Szilveszterig akciós- [Apacer AS2280Q4] SSD-t néztem ki (2TB) a TBW érték miatt. Lehet, hogy elírás (lásd: pdf: TBW), de fél TB esetén 400 TBW-ből kiindulva 1600 TBW-re kéne kijönni, az az érték sem rossz a mezőnyben, 3350 TBW meg pláne.
2022.08.23. óta elvileg 12TB-ot írt rá a gép.
Valójában 22TB látszik, ezért oprendszer legalább 2x lehetett már rajta. -
válasz
Fire/SOUL/CD #52253 üzenetére
Mindenkinek köszönöm, a jó kívánságo(ka)t...
Most már újra leszem (ha, eszem leszem (by Hofi))...
Együtt kell élnem bizonyos dolgokkal (az élet, már csak ilyen), kb. ennyi... Szóval THX! -
válasz
Fire/SOUL/CD #52258 üzenetére
OT: A HWinfo a PortableApps.com gyűjteményében is benne van, ami komoly segítség.
Akárcsak a Crystal DiskInfo és DiskMark.MaCS
-
ricsip
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #52244 üzenetére
Ne foglalkozz ezekkel a marhaságokkal, a család az első.
-
ricsip
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #52224 üzenetére
A 980-tól kezdve nincs is kint samsung által készített nvme driver a samsung ssd download oldalán!
https://semiconductor.samsung.com/consumer-storage/support/tools/
Samsung NVMe™ Driver: Version 3.3 | 4.72MB
This driver supports Samsung NVMe™ SSD 970 PRO, 970 EVO, 970 EVO Plus, 960 PRO, 960 EVO and 950 PROVagy az már félig-meddig a hekkelés témaköre, hogy underground storage fórumokon egymás gyártói nvme drivereit gányolják fel másik eszközök alá, mert ott gyorsabb volt 1MB/sec-el?
-
omfgk
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #52228 üzenetére
Valahogy nekem fura ez a fordított logika.
Arra ,hogy a Samsung Magician még egy rohadt smart értéket se tud kiolvasni (vagy serial-t) arra nem az a válasz ,hogy a már általuk se támogatott driver-t felteszem.
Hanem ,hogy máshol iratom ki az értékeket. Mondtam, továbbra is a kép rossz oldalát nézzük.
Samsung Magician a firmware miatt kellett. Semmi másért. De már bánom. Faszért kellett megmutatnom a gyönyörű szép 5B kezdetű fw-t. Pedig tényleg szép.Ad cukorkát a Samsung driver ingyen vagy mi a helyzet?
Igen, nem látszik a serial. Tuti aliexpress-es és ezért rossz. Hamisítvány.Mindhárom SSD megjárta az m2-es slot-ot. Ezzel kezdtem. Mert tudtam régebbről ,hogy a külső ház az nem safe zone.
-
omfgk
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #52224 üzenetére
Ott van a képen az is ,hogy Samsung Magician. Pedig elég nagyok a betűk.
https://semiconductor.samsung.com/consumer-storage/magician/
Avagy a rejtély ,hogy ha külső házat kötsz rá, miért nem tudja kiolvasni az adatokat.Pedig csak miattatok azt tettem fel ahol legalább a serial number látszik. Akkor meg azért ment volna a sírás. Hát bocsi, ezért nem cipelem át a másik gépbe.
De akkor elárulom. A kép rossz felét nézted. Az FW volt az érdekes.
Nem azok az adatok amiket jobb napján ez a fostalicska szoftver nem is képes kiolvasni.
Erre is volt update egyébként.Azóta szar. Előtte csak crashel-t.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #52221 üzenetére
Sajna ezen a területen vak vagyok, 10 éve nem használok Windows-t, köszi az infót, nekem új.
-
omfgk
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #52221 üzenetére
Aknamezőre tévedtél.
Linkeljem?
De a magas ló miatt szépen megtalálod magad.
Mi magyarok szeressük az öngólokat. -
válasz
Fire/SOUL/CD #52218 üzenetére
Amikor valaki itt írta, hogy leszedték, megnéztem és tényleg nem volt az oldalon. Nem én találom ki ezeket, gondolom visszarakták azóta.
(#52217) omfgk
Egyedi esetekkel, amikor hibás lesz egy meghajtó, nem érdemes foglalkozni, mivel sok esetben ki-be pakolásszák a userek különböző hardverekbe, amikor gond van vele és végül kiderül, hogy a hiba a hardverkörnyezet többi komponense hibája miatt keletkezett. Érdekes, régen a HDD-k esetén még mindenki tudta, hogy a főbb komponensek tönkretehetik a meghajtót, ez valahogy SSD-nél sosem merül fel!
Talán Linuxos topikban utóbbi félévben olvastam pár ilyet is...
Persze ezt se fogják látni a milyen SSD-t vegyek topikban.
Sebaj, legalább megveszik tőlem.Miután valamivel tönkrevágtad?
Samsung 980 Pro. Valamiért kihagytad.
Ööö bocs, Samsung ügynökként nem szép dolog valamit kifelejteni a termékpalettáról! (épp az ügynöki díjazásom emeléséről tárgyaltunk...)
-
Joco_77
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #52196 üzenetére
Elmondom mi volt hátha más is tanul belőle...tanulságos eset volt.
-Előszöris 3 USB stickre raktam 2 féle windows 10et(az első a Microsoft Mediacreation tooljával a másik pedig egy Rufusos windows 10 install volt saját maga által letöltött ISO fileból kreálva) Tehát gyakorlatilag a lehetséges verziók... nem volt hatással lement a windows install- hiba kezdjem újra... (persze semmilyen részletezés).
-Bios upgrade legújabbra - ugyanaz a hiba
Megoldás, kapaszkodjatok meg: Csak úgy ment le a Windows install ha az Összes(!) S-ata vinyómat lehúztam tehát csak és kizárólag az NVME ssd volt csatlakoztatva a gépben....
Már feladtam és egy utolsó utáni próbaképp megpróbáltam...láss csodát működött. -
David888
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #52109 üzenetére
"Esetleg a kézenfekvő megoldás nem lenne jobb, azaz veszel egy NVME meghajtót?
"
Ha minden kötél szakad, akkor ez lesz a végső megoldás -
David888
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #52107 üzenetére
Ez igazából egy HP Elitebook 840 G9 alaplapja
-
válasz
Fire/SOUL/CD #52104 üzenetére
#52103 tasiadam; #52104 Fire/SOUL/CD
Értem, meg tudtam is, hogy enterspájz.
Most veszek egyet használtan, jó áron a Hapróról és szeretném/szerettem volna tudni, hogy mi kezeli... -
Pityu.
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #52066 üzenetére
Na ezt a karbantartás dolgot én is mindig csinálom xy időnként bár a ccleanerrel hülyének néznek pláne most,hogy elméletileg támadás érte bár azt mondják csak az előfizetők adatai vannak csak veszélyben.Meg másod gépre azért annyi szoftvert nem rakok fel mint a fő gépre másodra csak a legszükségesebbeket lehet én parázom túl a dolgot,most egyenlőre csak ram bővítést kap még 8gb-t a 8gb mellé.A WinSxS mappa karbantartásról írhatnál nekem mert a főgépen most néztem 10gb felett van és jó pár giga hely eltűnt ami korábban megvolt.
-
Santi22
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #52066 üzenetére
A témához egy másik oldali tapasztalatot is hozzátennék igaz nálam win10-ről van szó, de olyan felhasználó vagyok, aki használja ahogy az van, nem pucolgatja nem futtat rajta ccleanert meg semmiféle karbantartót, szóval egy sima mezei felhasználásról beszélünk.
Kb 3 éves telepítés 82 gigát foglalok jelenleg a rendszermeghajtón 16 gigás page file-al. (khmm warzone khmm).
A meghajtón csak a rendszer és az irodai programok vannak (a nagyobbak pl office kb 2,5GB, nod kb 1GB, chrome, thunderbird, firefox pár 100 megák, a többi kisebb). Semmilyen játék ezen nincs, azok mind egy másik ssd-n foglalnak.Magyarul, ha kényelmesen el akarsz férni a rendszereddel és pár alapvető programmal, akkor nem veszel már 64 gigást (bár egy kis odafigyeléssel megoldható ahogy az előttem szól példája mutatja), a 128asnál viszont kényelmes lesz, oda mehet mellé akár 1-2 kisebb játék is.
-
Wilks
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #52048 üzenetére
Ezzel egyetertek.
Par hete gondolkoztam,hogy veszek egy 5600g-t.
Mert ugye 5000 szerias,es tud PCIE4.0 gent.........
Meg jo,hogy raneztem a "hivatalos" oldalan. -
starius
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #52035 üzenetére
Másik gépbe nem sikerült berakni, de PS5be igen, ami látja rendesen
-
Santi22
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #52034 üzenetére
2B2QEXM7 van
Úgy kb az idő felében játszok, biztosan használva van, minden játékom oda van telepítve. -
starius
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #52028 üzenetére
Sajnos semmi változás
-
5leteseN
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #52008 üzenetére
Ezt tudja most a 840-esem:
és ez a jobb eredmény tőled a szintén 840-esről:
Amellett, hogy az írási sebességek nálad érdekesen alakulnak, egyértelmű a különbség.
Keresgélem, hogy a HP Proliant ML350p G8-nak milyen SATA-i vannak, de nem nagyon találok számokat. Ez érdekes, mert pár éve emlékszem PDF-ekre ezzel az adattal is, de hogy konkrétan mi volt az már nincs meg. Lehet, hogy a gyártói oldalakon már nincs meg ez a pdf adatlap, mert kifutó típus lett. Keresgélem még ezt típusomra vonatkozó a SATA2, vagy SATA3 infót.
Köszönettel -
5leteseN
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #52000 üzenetére
Gyorsan leellenőrzöm, az lenne a kisebbik rossz hír, hogy pont egy SATA2-es csiga-bigára csatlakoztattam.
Graphics :Már folyamatban van a megoldás.
Gyors segítség, mindenkinek:
-
mefistofeles
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #51985 üzenetére
-
válasz
Fire/SOUL/CD #51477 üzenetére
Az a baj, hogy 8terás nincs túl nagy választékban, a Samsung QVO meg olyan, amilyenre tervezték, sokszor olvasni, hogy belassul, de hát a QLC az ilyen, mindig a TLC-hez viszonyítjuk, de ha egyszer nem az!
Amire tervezték, arra stabilan jó az és ez a lényeg.
No és van benne 8GB DRAM (LPDDR4)és SLC-Cache is (78GB) , vezérlője ugyanaz, mint a 870 EVO-nak...
Érdekes, hogy a PLC bevezetéséről mennyire nem hallani, ha az bejönne a piacra, akkor egyből felértékelődnének a QLC-s eszközök.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #51477 üzenetére
Ha csak az SSD FW nem oldja meg...
Elég pici erre az esély, de hátha!
Sajnos tényleg az egyik olyan tipus, amivel nagyon sok probléma volt. Lehet még a Kingston A400-at is beelőzné, csak ebből nem adtak el akkor mennyiséget, mint a csoda A400-ból.
-
evitiguF
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #51429 üzenetére
és [PROTRON] köszi!
bár PROTRON írásából felmerült bennem a kérdés, ha a 120-ast és a 480-ast is nyugdíjazni kellene, akkor lehet beszerzek még egy NVMe M.2 SSD-t.
Akkor viszont jól gondolom, hogy az M2_1 és M2_2-ben lenne a helyük? -
válasz
Fire/SOUL/CD #51425 üzenetére
Szia,
Köszönöm az ötleteket
A Samsung Magician-al próbáltam, de ugyanúgy zsákutca volt
Ezt a Sanitization opciót nem próbáltam, de jó tudni, hogy van ilyen is elrejtve a bios-ban
Igazából az adta meg a kegyelemdöfést, hogy a diskpart-tal nem jutottam előre, ott éreztem, hogy baj van. Ha azzal vmit nem tud az ember megcsinálni, akkor..☠Kíváncsi vagyok a kiskerben a srácok, vagy utána a nagykerben a srácok mire mennek vele
Ma elment GLS-el garba
-
ricsip
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #40738 üzenetére
Ebből feltételezem, hogy más-más hibákat javítanak, hisz akkor nem sok értelme volna külön WIN és MAC ISO-knak (méretük is más és inkább nem próbálom ki a MAC-es FW-t felcuppantani)...
Most azt akarod mondani, hogy attól függően h. WindowsPC-be vagy MAC-be teszed az SSD-t, más firmware-t kéne rátölteni?
-
zizidor
őstag
válasz
Volt és van is néhány Samu SSD-m, és elemezgettem a különböző firmware frissítéseket is.
Én arra a következtetésre jutottam, hogy az azonos verziójú firmware fájlok megegyeznek (kicsomagoltam az initrd-ből, úgy hasonlítottam össze őket). A letölthető ISO-k leginkább abban különböznek, hogy a Mac változatban van EFI boot, a Win változatban meg nincs. -
válasz
Fire/SOUL/CD #40741 üzenetére
A reggeli thread törlését azért kértem, mert értelmező olvasás nélkül valóban megtévesztő volt egy kifejezés, igaz gyakorlatilag csak az köt bele, aki bele akar kötni, Most nem lesz thread, amit törölni kell, a stílusod a másik, ami miatt kiszálltam a threadből, mert emlékszem a hasonló stílusban Frawly ft-nak írt örjöngésedre meg az azt követő magyarázatodra is. Bocs, de nincs kedvem ezt a stílust tolerálni, akármilyen eü problémát is hozol fel később mentségedre. Ki is használom most a Premium tagság előnyeit és ezt a csiszolt stílust rejtem. Minden jót!
-
válasz
Fire/SOUL/CD #40736 üzenetére
csak ha arról értekeznél legközelebb, akkor ezt linkeld
Ha Te linkelsz majd Windows 10 alá Windows XP-s programokat, akkor se valószínű, hogy én 8 éves disztrókhoz kiadott programot linkelek bárhol is.
jelenleg 16 kiadással vagyunk a 12.04 mögött. Ha Te ezzel a programmal frissítenél egy 2 éve kijött SSD-t, akkor tedd.
-
Doky586
félisten
válasz
"Rufus ... a hiányzó Syslinux fájlokat letölti automatikusan a netről"
"(méretük is más)"Ha a netről kell egyikhez letölteni a hiányzó fileokat akkor nem csoda..
-
Doky586
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #40736 üzenetére
1. Nálam a Syslinux-os Win.ISO látszani látszik a gyors boot menüben, de nem bootol be róla kikapcsolt CSM mellett (se be se ki kapcsolt SecureBoot mellett)
2. a Mac.ISO viszont jól bootol. Viszont az is valami linuxot bootol, nem win-t. a firm verziója nálam az iso-kban is szereplő aktuális [kép] így nincs szándékomban frissíteni. Nálad van eggyel régebbi.Viszont hogy minden OS alá más más firmware kellene az SSD-re azt kétlem. A két ISO is egyforma verziót jelez [kép], a boltban is egyféle ssd-t árulnak, nem külön windows és külön Mac alá..
-
Trebron09
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #39789 üzenetére
Köszönöm!
Egy kérdés, [link] ebben a cikkben leírtak mennyire érvényesek mai szemmel? Érdemes, kell-e ezeket kikapcsolni? -
Trebron09
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #39785 üzenetére
Friss Win10 Pro telepítés előtte volt kb. negyed órával (látszik a szabad helyből), nem túrtam bele semmibe, sőt még egy drivert sem tettem fel semmihez, csak tudni akartam, hogy mielőtt "beköltözöm" rendben lesz-e, nehogy újból kelljen kezdenem.
-
Doky586
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #39785 üzenetére
Ez valószínű win10-nél teljesen normális. Mindenkinél ezt írja ti emlékeim szerint. Nálam is be van kapcsolva a hibrid hibernálás, a C-n ott a hiberfil.sys file. [kép]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Fire/SOUL/CD #39743 üzenetére
Az a baj én anno belefutottam ilyenbe egy Asus lapnál, de Intel NUC-nál is folyamatosan szívtam ezzel...
Telepítő látta, fel is ment a rendszer, de restart után nem.
Állítgattam valamit, jó lett, és utána "nem mertem" hozzányúlni
ma meg elfelejtettem megnézni a beállításaimat.
-
Frawly
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #39743 üzenetére
Ilyet én még nem láttam. Persze nem tartom kizártnak, hogy van ilyen, de ez annyira szégyenteljes húzás, hogy szégyenfalra illik. Ha tudsz ilyen SSD-ről, akkor azt írd meg kérlek, betesszük a topikösszefoglalóba, mint kerülendő modell.
Amit eddig OEM-et láttam, az bootolt minden gépben.
-
zizidor
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #39734 üzenetére
1-2: Ahogy írod, csak addig arról nem volt infó, hogy így is történt.
3: Arra céloztam, hogy a Windows telepítő létrehozta-e a szükséges boot partíciót és a hozzá tartozó bejegyzést ("Windows Boot Manager") a BIOS-ban.
-
zizidor
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #39721 üzenetére
0. A BIOS támogassa az NVME boot módot.
Nálam pl. itt bukott a dolog, BIOS frissítés nincs.
-
bajaki
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #39716 üzenetére
No, nem tudom... beleraktam az én gépembe az SSD-t (MSI B450 Tomahawk + Ryzen 5 2600). Samsung Magician nem ismerte fel, nem látta egyáltalán (drivert is felraktam).
HDSentinel kiírta a fw-t. Elvileg a legfrissebb van rajta, amit az általad linkelt oldal is felajánl letölteni.Visszaraktam az ismerős gépébe, megpróbáltam simán "clean" után telepíteni, nem hozott eredményt.
No itt döntöttem el, hogy az én gépemben is megpróbálok rá egy telepítést, ott mit csinál vajon.
AHCI + UEFI + Secure boot disabled + Win 10 WHQL enabled: ugyanaz az eredmény, nem bootol róla a gép.
Létezik, hogy az SSD-vel valamilyen probléma? HDSentinel szerint 100%-os. -
bajaki
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #39716 üzenetére
Ismerősöm gépe. Épp most raktam át a saját gépembe az SSD-t, megnézem lehet-e fw-t frissíteni rajta.
-
bajaki
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #39714 üzenetére
Értem. Megnézem még egyszer a convert nélkül.
Közben most jobban megnéztem az SSD-t. Nem is sima Evo, hanem EVO Plus, de elvileg nem OEM: MZ-V7S500
-
bajaki
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #39711 üzenetére
Megvoltak ezek a lépések (+diskpartból gpt convert is a telepítés előtt), de sajnos nem jó. Ugyanaz a jelenség, a telepítés után sem látja UEFI eszközként a rendszer az SSD-t.
Mit jelent SSD esetén, hogy OEM, illetve honnan tudhatom meg, hogy az-e?
-
Frawly
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #36583 üzenetére
A linuxos kernelfejlteszők hívják úgy azt a TRIM-et (igazából mindenfélének hívják, queued TRIM, NCQ TRIM), amit az SSD vezérlője későbbre ütemez. Valóban nem kell hozzá NCQ, megy anélkül is, akkor azonnal ki van kényszerítve a végrehajtása.
Sajnos néhány népszerű SSD firmware-je bugzik a Linux kernellel, azért a kernel ezeken az SSD-ken azonnal kikényszeríti a TRIM-et. Forrás: Blikk, kernel forráskód a 4227-es sortól kezdődően.
A gyakorlatban ez nem jelent nagy hátrányt tapasztalatom szerint, csak hogy discard TRIM helyett érdemesebb ezeken az SSD-ken fstrim-et használni. Nagy jelentőségét nem érzem a gyakorlatban, így aki emiatt aggódik, ne tegye. Van összehasonlítási alapom, mert a 860 Evo ilyen Linux alatt, míg az MX300 nem.
Windows alatt a kernel szintén NCQ TRIM-et használ, ahol lehet, feltéve, hogy az SSD támogatja, persze szokták a legrégebbiek is (amelyek egyébként a TRIM-et támogatják). Windowsnál nem ismerek ezzel kapcsolatos problémát, de lehet, hogy van, csak a MS nem publikálja, a zárt forráskód miatt meg nem tudunk róla.
De az egészet mondvacsinált problémának érzem, amit itt a kollégát fentebb a zero fill formattal új SSD-n, meg jajj, a TRIM későbbre ütemeződik kérdésével felhoztak. Mert az aztán tényleg baromi nagy érvágás, ha a TRIM nem azonnal, hanem 15 mp. után fut le ténylegesen, pláne egy gyárilag nemrég kijött, vadonat új, szűz SSD-n. Max. akkor számítana, ha valami warez futna róla és közben a rendőrségi kommandó házkutatási paranccsal már töri rá valakire az ajtót, és minden másodperc számít a háttértár megsemmisítésekor, hogy ne találjanak az igazságügyi szakértők a lefoglalt eszközökön bizonyítékot. Az egész onnan indult ki, hogy itt valamelyik kolléga olvasta valami babonás oldalon, hogy az új SSD-t érdemes Windows alatt full (zerofill) formázni. Ezt boncolgattam itt hosszabban, hogy nem érdemes és felesleges is. Lehetséges, baja nem lesz, de megkérdőjelezhető a előnye és írásban felesleges írás a meghajtónak. Ennyi erővel a biztonság kedvéért végig is lehetne defragolni, hátha azt is érdemes (nem).
-
Pgraph
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #35100 üzenetére
A hőmérsékletes részhez:
Szerinted mi lehet az oka, hogy a Crucial állításod szerint ennyire hanyagul kezeli a hőmérséklet mérést? Azért ez eléggé fontos attribútum, és gondolom sok felhasználó figyeli, aztán berág a magas értékekre.
Mindenesetre abridabri fórumtárs felhívta figyelmem a következő hűtőre:SSD hűtő. Neki sokat hozott az nvme SSD-je hőmérsékletén, bepróbálok egy ilyet a Crucial mx500 m.2-esemre. -
xcds
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #35109 üzenetére
Ja, értem. Köszi! Nekem is egy OEM van, azért is kérdeztem. Egy samu 830-as. Anno (2014) még pont te segítettél firmet frissíteni.
-
public73
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #35120 üzenetére
3GHz-ig húzza maxxon...
-
public73
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #35118 üzenetére
notiról beszélünk, persze hogy nincs húzva!
-
public73
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #35114 üzenetére
tiszta telepítés volt nem klónoztam semmit...
-
public73
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #35109 üzenetére
épp ma fagyott kékhalálra a rendszer (win 7 x64)...
cirka 3 hetes oprendszer f@sta össze magát youtube nézés közben...hm...
ma fölhúztam egy win 10-et és figyelek...egy crucial m500-at váltott az adata...a crucial ilyet nem művelt, pedig az 3 éves volt (most a csajom notijában hasít, természetesen nem hajítottam ki)... -
xcds
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #35100 üzenetére
Szia! OEM-el mi a gond?
-
public73
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #35104 üzenetére
szerinted is garis csere?
alzából való, már akkor sem volt százas amikor kihoztam és vadi újjonnan betettem a notiba...de akkor úgy voltam vele, hogy ez még az "elmegy kategória"...de ez több már annál szvsz... -
Pioneer
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #35093 üzenetére
Bios nem látja.
Nem volt még gond a firmware frissítéssel (Toshiba, SKHynix), igaz a többi program automatikusan felajánlja az újraindítást update után, itt gyanús is volt, hogy nem kérte a rebootot...Egy MyDigitalSSD 960GB BPX Pro SSD. Gyártó oldalán ajánlott a firmware frissítés a legjobb teljesítmény érdekében.
Gyárilag a 11.0 fw volt rajta, ez lett lefrissítve 12.1-re.
Szerintem ehhez most te is kevés leszel, mert semmi nem ismeri fel...
Viszont gariba vissza tudom küldeni és kicserélik azt mondták. Csak nem akarok rá várni megint heteket, ezért érdekelt volna, hogy fel lehet-e még támasztani valahogy. -
Nuada herceg
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #35089 üzenetére
-
R3nts
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #35067 üzenetére
-
válasz
Fire/SOUL/CD #34942 üzenetére
Köszönöm a tippeket mindenkinek!
A load defaults már megvolt, BIOS frissítés előtt megtettem, és az új BIOS-on is először a gyári beállításokkal indítottam el. Ha jól tudom UEFI módban telepítettem a Windowst.
(#34940) Doky586: A PCH-n keresztül további PCI sávokat támogat az alaplap ha jól tudom. De nem is a verzió a baj (mert arra 3.0-t írnak az eszközök), hanem hogy csak 1 sávon kapcsolódik épp.
(#34943) Frawly: jó ötlet, szerintem holnap kipróbálom videokártya nélkül, szerencsére IGP-s processzorom van.
De nagyon meglepődnék ha ez a gond, ha jól tudom a 16 sáv az a processzorra kapcsolódó sávok, de a PCH-n keresztül még 4-et tudnia kellene az alaplapnak.
Az alaplap kézikönyvéből az ide vonatkozó rész:
-
Frawly
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #34942 üzenetére
Én ezt nem így tudom. Az NVMe csak UEFI lehet. Vagyis ki lehet rá trükközni Legacy bootot, de ahhoz valami spéci BIOS extender progi kell. De a Load Defaultsot én is javasoltam, ha több beállítás is el van csesződve, azt helyre tudja hozni.
Amit még megpróbálnék a helyében, hogy kiveszi a videókártyát a gépből (ha van a prociba integrálva GPU), és megnézi így az SSD sebességét.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #34912 üzenetére
Köszönöm a tippeket!
Az NVMe SSD-n kívül semmilyen más háttértár vagy bármi egyéb nincs a gépben, ami SATA portot használna. Egy videokártya van az alaplapi PCI-E x16-on, de ez ha jól tudom közvetlenül a processzorra van kötve, az M.2 pedig a PCH-ra, tehát ezeknek nem kéne egymás elől elvenni a sávokat.
A BIOS-ban nem találtam ilyen beállítást, a SATA portból az elsőt kikapcsoltam (Disable), de nincs változás.
BIOS frissítés esetleg? Vagy bármi hiányzó Intel chipset driver? Amit a Windows 10 magától feltelepített, azt hagytam, manuálisan csak a Samsung NVMe driverét raktam még fel.
-
zolcers
újonc
válasz
Fire/SOUL/CD #34904 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Eddig még pici "szellembe" se futottam bele,észben tartom, ha bármilyen furcsaságokat tapasztalok amit írtál.
A proci alapon 3000 MHz fut, egy csöppet van húzva.
-
Corsa02
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #34906 üzenetére
Szia!
A Samsung és Crucial szoftverében látok egy ilyet: Over Provisioning
Ez mit jelent? Próbáltam után olvasni, de nem igazán értem
Valahogy szabad területtel van kapcsolatban, annyit megfejtettem -
R3nts
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #34904 üzenetére
Sziasztok!Azt szeretném kérdezni, hogy az SSD-re telepített rendszernél,az SSD-re telepített töredezettség-mentesítő szoftverrel "viszonylag" sűrű használatakor (másik fizikai meghajtókat - 2db különálló HDD-t) a töredezettségmentesítési művelet ilyenkor kihat-e az SSD-re élettartamilag? Vagyis, azt értem, hogy egy(két)teljesen másik adathordozón (egy kettéparticionált belső, és egy USB-s 2,5"-os külső HDD) történik a file-ok mozgatása,írás-olvasás, de a program ,ami végzi, az az SSD-re van telepítve...Bocsánat, ha hülye a kérdés,és esetleg a fától nem látnám az erdőt...
-
zolcers
újonc
válasz
Fire/SOUL/CD #34878 üzenetére
Az Intel chipset driver, negatív hatással van az ssd működésére?Töröljem le ?
-
Raymond
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #34880 üzenetére
Akkor semmi
-
Raymond
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #34878 üzenetére
Lehet a raw erteket veszi es nem a normalizaltat? Mert a normalizalt csak 1-100 kozott van, tehat nem lehet nulla, viszont a "Raw Usage" lehet 0 (nulla) vagy 1:
A 8-ik oldalon az ID 231-esnel (SSD Life Left)
Raw Usage:
[0]: 0 = Life driven by PE cycles
1 = Life driven by Spare Blocks
[6-1]: None (0x00)Aztan hogy valamit valtoztattak-e a formulan a Phison-osoknal (mint az A400-as) azt nem tudom mert ott mar nem reszletezik, de ugy nez ki a metodus maradt ugyanaz: [link]
-
Frawly
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #34782 üzenetére
Ha már úgyis errefelé jársz, pont ennek az apropóján beletehetnél egy olyan feature-t az SSDOK-ba, hogy MBR partíciós táblánál ha csak a kiterjesztett partíció alignálása nem stimmel, de a többié igen, akkor ne szóljon rossz alignálásért. Sajnos a Windowsnak van egy olyan lámasága, hogy néha az extended partitiont rosszul alignálja, de a benne lévő logical partíciók már jók vannak eltolva. Viszont az extended partíció kezdete és a benne lévő első logikai partíció kezdete között meg úgyse fog érdemi adat tárolódni, oda a user nem fog írni. Volt már ebből gikszer nem is egyszer a topikban, hogy MBR-nél úgy mutatta az SSDOK, hogy hibás alignment, és ebben igaza is volt, de feleslegesen ijesztett rá a userre.
GPT az más, hogy ott minden partíciónál szólni kell, ha rossz az alignálás.
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #34782 üzenetére
-
Redneck
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #34780 üzenetére
Egy régi pendriveon volt, 2 éve azzal raktam újra 3 gépen. Ha rendesen meg lenne csinálva a frissítés, most nem lenne a kialakult helyzet. Leszedem a frissebbet, egy másik gépben formázom az SSD-t és felrakom újra.
-
R3nts
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #34743 üzenetére
Gyógyulj meg,ez a lényeg!! Jobbulást!
-
chros
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #34746 üzenetére
Te jo eg, Fire... Minden jot kivanok neked, probalj meg ne stresszelni, ez a legrosszab fajta az osszes betegseg kozul. Just relax, and enjoy the ride..
De, tokeletesen felismeri. En arra utaltam, hogy a DIPM-rol nincs semmi info az SSDOK-ban.
De nem er annyit az egesz, inkabb pihenj.Ez gyakran egy into pont az ember eleteben, hogy gyokeresen mashogy kell csinalni dolgokat...
-
válasz
Szia!
A topik régi olvasójaként én hiányoltalak is innen sokáig! Örülök, hogy visszatértél szakmai és humán szempontból is!
Vigyázz magadra és jobbulást, véglegesen!
-
Druss
tag
válasz
Jobbulást!
-
S-IW
tag
válasz
Szia
Jobbulást kívánok! -
chros
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #34601 üzenetére
No, hogy szakmai dologrol is legyen szo, errol mit gondolsz: HIPM/DIPM?
Megneztem SSDOK-ban, de nincs rola info. Megoldhato lenne ezt es integralni? (Es nem csak azt, hogy tamogatott-e, hanem hogy mukodik is valajoban, mint a TRIM eseteben.)Mint emlitettem, csak a Win10-es b450 chipset driver van fent, s igy nem rakott fel sata-s drivereket. Raneznel a linken levo Raid driver-ekre, hogy azok valoban csak RAID-re valoak, vagy SATA driver-kent is mukodnek?
Es hatalmas koszonet az SSDOK programert, kb 4x hasznaltam az elmult 8 evben, de akkor hatalmas szolgalatot tett!
(#34602) King Unique: "automatikus frissítés ... a Windows 10-nél is be lehet állítani csoportházirendben"
Ezt melyik varians/verzio-kban lehet beallitani? En ugy tudtam, hogy csak Enterprise-nal (de en mas fajtat nem is hasznaltam). Az erdekelne, aki mar beallitott ilyet es mukodott is, vagy latott mar valakit szemelyesen akinel mukodott
(nem redit-tes posztok, stb.)
Koszi! -
King Unique
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #34632 üzenetére
Miért, ki vagy te itt?
Ja, hogy nem tetszett, hogy másokkal együtt valaki újfent nem értett egyet és megmondta végre a frankót... Ne meg ez úgy megy ám, hogy ha már te leírhatod itt a véleményed, akkor ugyanúgy más, mások is. Nem kötelező egyetérteni vele, de ez ugyanúgy visszafelé is adott, másoknak sem a tiéddel. Plusz azt hadd döntse el mindenki maga, hogy milyen OS-t kíván használni, melyiket tartja jónak és ne más akarja már erővel megmondani neki...
Egyébként velem sem, pláne ebben a témában...
-
Frawly
veterán
válasz
A Win10 részében egyetértünk. Félkészen adták ki, béta állapotban, de legalább a userre is ráerőszakolják a rendes tesztelést mellőző béta frissítéseket és béta drivereket is. Ez meg sok esetben nem szül sok jót. Bár nekem még SSD-nél nem okozott gondot a Win10, de frissítéseit utálom.
Az A400-at azért nem favorizáljuk ajánlgatásnál, mert jelképesen többért vannak nála jobb vételek. A 860 EVO-t érintő esetleges problémát is csak régebbi lapos AMD-seknek említjük.
Az SU szériáról sem volt kijelentve, hogy kompletten szar, de tömeges gondokról lehet olvasni az SU650-nél, volt egy 1-ből 1 hibás SU700, 3-ből 3 hibás SU900. Voltak BIOS-ból eltünedező SP920-ak is, pedig az nem is SU széria. Ezek alapján csak nem merjük az SU800-at tovább ajánlgatni, főleg, hogy már abból is bukkant fel 1-2 meghibásodott darab, igaz amilyen sokan vettek, ahhoz képest rettenet kevés panasz érkezett rá.
Crucial BX500, MX500, MX300-zal egyelőre még senkinek nem volt gondja. Legalábbis én se itt, se máshol nem olvastam még róluk rosszakat, hogy valakinél is akármiféle baj lett volna velük. Vagyis talán rémlik egy MX500 ebben a topikban, ami már a BIOS-ban sem látszott, de arról is kiderült, hogy semmi baja, csak valami nagyon régi gépbe akarták tenni, ami nem komázta.
-
King Unique
titán
válasz
Nyilván nem hagyod abba, sőt amióta újra feltűntél itt mást sem csinálsz csak a rendszert szapulod bicskanyitogató stílusban és jelzőkkel, ami már többeknek feltűnt itt a topikban és jogosan szóba tették...
Az pedig felettébb érdekes, hogy állítólag csak a frissítések a problémád, de azért az egészet általánosítva úgy ahogy van lehulladékozod...
Hát akkor talán inkább azt kellene írni, hogy az automatikus frissítés, meg adott esetben a driverek telepítése az ami nem tetszik, nem az egész rendszer leminősíteni! Meg ha már frissítés, akkor az alapértelmezett beállítás a Windows 7/8.1 esetén is az automatikus frissítés, a manuálisat azoknál is külön kell beállítani, ami valószínűleg eleve nem minden felhasználónál van úgy. De ennyi erővel a Windows 10-nél is be lehet állítani csoportházirendben, vagy egyéb módszerrel, ha annyira az kell.
Azt pedig ebben a topikban is leírták többen, hogy gond nélkül használnak Windows 10-et többféle hardverrel és többféle SSD-vel. Akadnak ugyan kontra esetek is, de ennyi erővel más Windows-verzióknál is, pláne ha globális viszonylatban nézzük és nem csak az itteni pár topik, meg hogy egyesek kis környezetében éppen mi van, mit tapasztaltak... Pont ezért általánosítani az egészre nézve nyilván nem lehet at, hogy csak és kizárólag a 10-esnél lennének ilyen gondok... Ja, az pedig mindenkinek a maga dolga, hogy milyen Windowst használ és nem kell azért sem tenni a megjegyzéseket, mert éppen 10-est. Pláne, ha hardveréhez is eleve Windows 10-hez van csak éppen normális támogatás, ami a jövőben egyre inkább jellemzőbb lesz az új vasaknál. Windows platformon pedig egyre inlább már a 10-es is jelen is, a jövő pedig mindenképpen!
Szerintem!
-
phoenix64
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #34593 üzenetére
Érdekes írás. Lehet nekem is ebből az apropóból sokkal sz*rabb az SSD- Win10 alatt? Meg a chipset drivert sehogy se engedi törölni teljesen.. Hiába dúrom le mindenhonnan manuálisan is a régi chipset drivert(17.20), ha feltelepítem a 18.20-ast, ugyanúgy ki írja hogy telepítve a 17.20-as.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
hagy mar abba a hulladekozast, mint miden szoftverrel az emberek egy piciny hanyadanak van gondja vele ESETENKÉNT de nem mindig. Most is brennolta a rendszert utana doglik meg asszem nem is win10 ready...
-
Clemi
veterán
válasz
Valószínű újra fogom telepíteni, de a mostani telepítést is a Media Cration Tool által Pendrive-ra összállított telepítővel követtem el. Ha jól rémlik akkor kezdődtek a bajok, mikor a videokártya drivert leszedte.
Ami viszont gond lehet, hogy ebben a gépben lévő egyetlen komponenshez sincs csak max W7 driver, talán a GF210-hez van W8.1 és kész. Na jó, ez már nem ide, nem ebbe a topicba tartozik.... -
Clemi
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #34591 üzenetére
Nincs is UEFI ezen a gépen, mivel ez egy Gigabyte EP43 UD3 őskori alaplap és eddig már elég régóta hibátlanul ment rajta a W10 egész tegnapig, mikor bekerült a rendszerbe a WD 128-as SSD-je, amire először áttelepítettem (a Paragon Migrate OS to SSD programmal), majd újra telepítettem a W10-et, mivel kékhalálozott.
Egyébiránt az én PC-men is évek óta röccenés nélkül fut a W10x64 és van egy HP laptop amin szintén évek óta bármilyen fagyás döcögés nélkül fut.
Nem mondom, hogy tényleg SSD hiba, inkább driver gondra gyanakszom, csak kérdés melyik a ludas, melyik nem tetszik a rendszernek, de az a gyanúm, hogy az alaplapi Chipset akadt ki az új SATA3-as SSD-től. -
King Unique
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #34474 üzenetére
"tessék visszarakni a 860-t az ajánlottba, mert ez user error, aminek a 95%-t a ipari hulladék W10 okozza..."
Ha már így általánosítva újfent kijelented, akkor azért ilyenkor nyugodtan írd ám utána, hogy max. szerinted, meg a kis környezetedben éppen lehet ezt tapasztaltad... De mások szerint már nem feltétlen, vagy éppen teljesen mást tapasztaltak. Na meg a több 100 millió felhasználó közül, akik SSD-vel is használják a rendszert, valószínűleg megint nem éppen, meg hogy annyira ipari izé lenne... Akkor valószínűleg eleve nem használnál ennyien, nem futna 700 millió eszközön és nem növekedne egyre inkább a felhasználói tábora...
Meg ha már UEFI boot, akkor ott maga a POST-folyamat az nyilván gyorsabb, mint legacy BIOS módban. Viszont az OS bootolásánál összességében már valóban nem feltétlen jelent annyit, van hogy csak max. pár másodpercet, vagy annyit se, pláne SSD-nél. Aztán ha már Windows 10, az legalább modern operációs rendszer és az UEFI bootot is támogatja teljes körűen. Nem úgy mint a majd 10 éves Windows 7, aminek már a telepítőjét is tákolni kell az EFI módhoz, meg most is vannak olyan hardverek, amelyekre max. lagacy BIOS (CSM) módban + kikapcsolt Secure Boot mellett lehet csak feltelepíteni, mert még azt sem támogatja rendesen... Ha pedig az Intel majd 2020-tól elkezdi teríteni az UEFI + Secure Boot only hardvereket, akkor ott megint kevésbé fog labdába rúgni...
-
wetomi
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #34460 üzenetére
Nem látja sem az oprendszer, sem a bios. Az adatlapomon szereplő konfigban próbáltam az alaplapon több sata csatlakozóval és kábellel is. Win10 és openSUSE alól is. Próbáltam egy USB 3-as külső rackben és egy Dell asztali gépben is. Semmi.
Éppen Win10 alatt voltam, amikor egyszer megfagyott az aktív ablak, aztán a teljes Win. Újraindítás után már nem látta a bios az ssd-t.
-
Frawly
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #34437 üzenetére
Lehet vannak régebbi inteles lapok is, amik érintettek. De mivel az AMD-ről köztudott, ezért az AMD-sek figyelmét hívjuk fel kifejezetten, de a többieknek is azt szoktam írni, hogy sose garantálható, hogy X SSD menni fog Y lapban, csak ha rajta van az alaplap támogatottsági listáján.
Azzal én sem értek egyet, hogy a 860-as nem ajánlott. Az MX500 mellett a legjobb SSD a piacon, az ajánlottak között lenne a helye. Persze attól, hogy nincs az ajánlottak listáján, hsz.-ekben lépten-nyomon ajánlgatva van, elég sokan is veszik, én is ezt vettem most legutóbb.
A Win10 meg ilyen, állandóan bétateszt-fázisban van, jönnek-mennek az update-ek. Nekem egyelőre nincs bajom a 1809-essel, de a neten van sok panasz, kétszer is elhalasztották bugok miatt a kiadását.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Fire/SOUL/CD #34437 üzenetére
4 féle HDD (400/500/1000/3000GB), 3 féle SSD (120/240/512GB) megy hibatlanul vele...ugyfel ipari hulladék gépeit kene cserelni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Óvodások homokozója
- Autós topik
- Filmvilág
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gurulunk, WAZE?!
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari