Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-09 14:16:34

LOGOUT.hu

Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51824) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.

Mindenkinek további jó fórumozást!

Hozzászólások

(#13951) Rico45 válasza djculture (#13933) üzenetére


Rico45
őstag

Köszi a választ! Csak attól félek hogy a win 8 telepítő belepiszkál a HDD win 7 be.

"Ne dobáld Tasmakkal a Yaskatirt!"

(#13952) Vakegérke válasza Rico45 (#13951) üzenetére


Vakegérke
veterán

Boot alkalmával nyomkodd az F12-t. Valószínűleg megjelenik egy menü, amelyben válogathatsz, hogy melyik meghajtóról induljon a rendszer. Nekem is Gigabyte lapom van, ezért mondom. Szóval ha ez stimmel, akkor húzd le minden (SSD-ről,) HDD-ről az adatkábelt, és úgy telepítsd a rendszert. Utána a BIOS-ban beállítod, hogy alapból melyik winyóról húzzon be a gép, ha pedig a másik rendszert akarod, akkor F12 nyomkodás.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#13953) Rico45 válasza Vakegérke (#13952) üzenetére


Rico45
őstag

De ha leveszem a hdd-ről a kábelt és újgy telepítem akkor ha kész és vissza csat hdd.Akkor nem indul az ssd mert valamiért kilép.Ha meg rajta hagyom a csatikat akkor meg nem lehet telepíteni.

"Ne dobáld Tasmakkal a Yaskatirt!"

(#13954) Vakegérke válasza Rico45 (#13953) üzenetére


Vakegérke
veterán

3 winyód van, ha jól látom, mindegyik belső. Ehhez jön még egy SSD, igaz?

No most melyiken mi van, melyikre akarsz telepíteni?

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#13955) Rico45 válasza Vakegérke (#13954) üzenetére


Rico45
őstag

Szia!

Hagyom a francba :-) Rakok új rendszert egy ssd-re. Win 7 az asszonykámnak és win 8 nekem a játékoknak.

Amúgy van egy ide-s 160gb vinyó adatoknak + amin van jelenleg a win7 az 500gb és most vettem egy ssd-t amire akartam rakni úgy win 8-at hogy az 500-on maradhatott volna a win 7 és induláskor választhattam volna.

De ha mindkét vinyo be van dugva akkor nem lehet telepíteni az ssdre.Ha kihúzom a 500gb win 7-et akkor települ az ssd-re viszont csak úgy indul ha csak az van csatlakoztatva.

Jobb ha rakok ssd-re 2 rendszert szerintem mert úgy pörgősebb lesz mind a kettő.

Köszi a válaszokat!

[ Szerkesztve ]

"Ne dobáld Tasmakkal a Yaskatirt!"

(#13956) Vakegérke válasza Rico45 (#13955) üzenetére


Vakegérke
veterán

Segítettem volna szívesen, de csak ennyire tellett. :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#13957) Rico45 válasza Vakegérke (#13956) üzenetére


Rico45
őstag

Rendes vagy :R De szerintem így jobb lesz nem ?Ha rakok új rendszereket és mindegyik az ssd-n muzsikál.

"Ne dobáld Tasmakkal a Yaskatirt!"

(#13958) Vakegérke válasza Rico45 (#13957) üzenetére


Vakegérke
veterán

Nálam a Win 7-es SSD-n van, ez az alap. A 80-as winyóm arra használom, hogy más rendszereket is kóstolgassak, most éppen a Win 10-est. Volt már rajta mindenféle Linux, nosztalgiából XP, kiskutya fülecskéje.
Mikor telepítek, minden egyébről (kivéve az ODD-k) kihúzom a csatlakozást, hogy ne lássa őket az éppen működő meghajtó. Mikor kész, visszakapja mindegyik a delejt, az új rendszer tudomásul veszi őket, és kész.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#13959) Sk8erPeter válasza Rico45 (#13955) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"+ amin van jelenleg a win7 az 500gb és most vettem egy ssd-t amire akartam rakni úgy win 8-at hogy az 500-on maradhatott volna a win 7 és induláskor választhattam volna."
Ez megoldható, a Windows 8 telepítéskor elvileg felismeri, hogy valamelyik eszközön pl. Windows 7 van. Az előzményeket nem nagyon követtem, úgyhogy igazából nem tudom, mi jelentette a problémát a művelet során.

"De ha mindkét vinyo be van dugva akkor nem lehet telepíteni az ssdre."
Hogy érted, hogy akkor nem lehet telepíteni az SSD-re?

Egyébként rengeteg dual boottal foglalkozó cikk van, van olyan is, ahol a 8-as után telepítik a 7-est. Pl. itt - írja, hogy a 8-asnál a fast startupot ki kell kapcsolni.

Sőt, van egy hasznos, egyszerű grafikai felülettel rendelkező program, amivel a bootolás, OS-felismeréssel kapcsolatos problémákat meg lehet oldani pár kattintással (nekem már segített ilyesmiben): EasyBCD - https://neosmart.net/wiki/easybcd/.
Ez akkor pl. jól jöhet, ha már mindkét OS-t külön-külön telepítetted, és nincs dual boot menü, ezzel esélyes, hogy helyrehozható.

Sk8erPeter

(#13960) TA68 válasza tipuka (#13949) üzenetére


TA68
senior tag

Sikerült valamit kideríteni?

(#13961) tipuka válasza Sk8erPeter (#13950) üzenetére


tipuka
addikt

Az a bajl, hogy a perfmon beütése után a teljesítmény figyelő jöt be elém. :D
Win8.1-et használok.

[ Szerkesztve ]

(#13962) Sk8erPeter válasza tipuka (#13961) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

És a Performance Monitor magyarul szerinted micsoda, ha nem "Teljesítményfigyelő"? :DDD

Ugyanazok a lépések igazak, amiket itt írtam, csak nyilván a szavak magyar megfelelőivel... :U Google Translate-et vedd elő, ha kell. :DDD

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#13963) Vegha


Vegha
senior tag

Hi,

Ma üzemeltem be az új Intel 520 (120GB) SSD-t. Valaki szakértse meg nekem kérlek, hogy a várható sebességeket eléri-e (running on SATA1)

[ Szerkesztve ]

(#13964) Ice&Lime válasza Vegha (#13963) üzenetére


Ice&Lime
veterán

A maximumot nem éri el, de egész jók az értékek.
Nem kell már nagyon foglalkoznod vele.
Azért ellenőrizd le ssdok-kal is még utoljára.

(#13965) Vegha válasza Ice&Lime (#13964) üzenetére


Vegha
senior tag

Köszi. Valószínűleg csinálok majd egy BIOS update-et és az elvileg engedélyezni fogja a SATA2-t.
W7 frissítések között találtam ilyet: Intel Corporation - Display - Mobile Intel(R) 965 Express Chipset
Family. Ez vajon tartalmazhat olyan SATA drivert, amit jobb lett volna nem feltenni ?
Thinkpad T61-ről van szó.

(#13966) Ice&Lime válasza Vegha (#13965) üzenetére


Ice&Lime
veterán

SATA vezérlőnek jó, elég a win szabványos is, csak ritka esetben sokkal jobb a másik.

(#13967) Vegha válasza Ice&Lime (#13966) üzenetére


Vegha
senior tag

Ezzel tisztában vagyok. Azt nem tudom, hogy a fent említett Display (és Chipset?) driver esetleg tartalmazhat-e SATA drivert ?
Amúgy furcsa módon látványosabb gyorsulásra számítottam; egy 1 diszkes, 8 MB-os, 7200 rpm-es HGST hdd volt eddig rendszervinyó.

(#13968) Sk8erPeter válasza Vegha (#13967) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ilyen komplett chipset-csomagot semmiképp se telepíts fel, sokszor volt szó róla a topicban, hogy ezek több problémát okozhatnak, mint hasznot (mert pl. olyat is felrak/lecserél, amit nem kéne, és sokszor nem engedi testreszabni a folyamatot). Legfeljebb ha ki lehet csomagolni (NEM telepíteni), akkor a szükséges drivereket belőle egyenként, kézzel (!) telepítsd az Eszközkezelőben (Win+R, devmgmt.msc), azoknál az eszközöknél, amelyeknél driverhiány látszik, úgy, hogy a driverfrissítés résznél betallózod a könyvtárat, ahova kicsomagoltad a drivereket.

Amúgy esetedben SATA1-tempóról van szó, azért attól csodát nem lehet várni. De még így is hosszú távon kellemesebb lesz az SSD-vel az élmény, mint egy HDD-vel (aminél számít a töredezettség, észrevehető, amikor már jó ideje fent van az OS, és elkezd jelentősen lassulni, stb.).
A jelenleg fent lévő drivert pedig meg tudod nézni az említett Eszközkezelőben (Device Manager), ált. IDE ATA/ATAPI vezérlők csomópont alatt (Marcell v. nVidia/nForce driverek a Storage controllers (Tárolóeszközök) alatt, de nálad nem ez a helyzet).

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#13969) Vegha válasza Sk8erPeter (#13968) üzenetére


Vegha
senior tag

Köszönöm a részletes választ. Mivel tegnap húztam fel frissen a W7-et, ezért kézenfekvőbb újrapakolnom és telepítés után nem engedem rá ezt az Update pakkot.

Más kérdés:
szabad hellyel hogyan kellene gazdálkodni az Intel 520 (120GB) esetén ? Kb. 60 GB-ot szánok W7-nek (általában 40-50 szokott elég lenni), illetve 40-et Ubuntunak. Jó eséllyel egyik partíció sem fogja elérni a 90%-os telítettséget. Kell ezeken felül tartalék helyet hagyni neki vagy az ezeken a partíciókon lévő szabadhellyel (+ gyári tartalék) be fogja érni ?

(#13970) Vegha válasza Vegha (#13969) üzenetére


Vegha
senior tag

Illetve még egy kérdés a SATA-val kapcsolatban. OS telepítés előtt érdemes megtenni a BIOS frissítést ? Vagy SSD gyorsaság/driver szempontjából ez közömbös ?

(#13971) janos666 válasza Vegha (#13970) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Noha nem valószínű, hogy ilyen szempontból bármit is számít, ha nincs más kötöttség az ügyben, akkor jobb előtte, mint utána (ha változtat valamit, akkor jobb, ha már ezzel települ a Windows).
A "modern Windows-ok" (értsd: XP hulladéktól újabb) alatt általában már komplett alaplap+CPU kombót is cserélhetsz és némi automata újrakonfigurálás után gond nélkül mennek tovább. Akár AMD-ről is válthatsz Intel-re, több évnyi generációkülönbséggel, oda vagy vissza. A Win8 már kimondottan rugalmas ilyen kérdésekben, szinte "portable", az alapfunkcionalitást tekintve már közel annyira, mint pl. egy Ubuntu Live (és ha már sikerült boot-olnia, akkor helyreteheted kézzel, ami neki esetleg nem sikerült, pl. ha nem talált pár driver-t a neten...).

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#13972) Zlin50 válasza janos666 (#13971) üzenetére


Zlin50
senior tag

"A "modern Windows-ok" (értsd: XP hulladéktól újabb) alatt általában már komplett alaplap+CPU kombót is cserélhetsz"
Biztos ez? Eddig én úgy tudtam hogy ilyet win7 esetében is például csak az un dobozos változatnál lehet megtenni külön MS közreműködés nélkül (például ha alaplaphibáról van szó akkor újra lehessen aktiválni), és az például el is adható nem úgy mint az OEM.

"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"

(#13973) janos666 válasza Zlin50 (#13972) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Ez nyilván Retail és Volume license-re esetére érvényes, nem olyan OEM-re, ami szigorúan hardware-hez kötött, és nem mondtam, hogy nem lehet szükség a license (újra-)aktiválására. Viszont alapvetően képes rá a rendszer, hogy kezelje a komolyabb hardware cseréket is (persze biztos nem tökéletes a dolog, kivételek/bugok bárhol előfordulhatnak, főleg ha egyik vagy másik hardware nem egészen szabványos/kompatibilis és/vagy bugos driver-ekre támaszkodik...).

Csak éltem az alapfeltevéssel, hogy aki magának rakja össze a gépét, otthon cserélgeti a hardware-eket (itt pl. leginkább SSD-ket), az nem OEM Windows-t vesz, hanem Retail-t (esetleg Volume-ot lop). A BIOS frissítés pedig nem szabadna, hogy license vesztéssel járjon. De igazad van, vannak azért buktatók...

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#13974) Vegha válasza Zlin50 (#13972) üzenetére


Vegha
senior tag

Szerintem Te a licencjogosultságot kevered a technikai lehetőséggel. Nem ?

[ Szerkesztve ]

(#13975) Imco


Imco
őstag

Sziasztok!

2 napja olvasok. Fire/SOUL/CD írásait is olvastam.
Nem találok megoldást.

Aláírásomba lévő konfig. / Nem mai, de megbízható darab. :) /
Eddig OCZ agility 3 volt benne. Simán ment. Elromlott az OCZ, erre cseréltem.>>
Kingstone V300 120 gb SSD-t próbálok ráimádkozni! W 8.1 X64 OS-sel.
Nem vagyok kezdő.
BIOSban látszik az SSD. USB-ről telepíteném akár AHCI akár IDE módban lassú.
Saccra kb 10 perc alatt ér el a partició kiválasztásához. Lehúztam minden más vinyót.
Kijelölöm neki, hogy telepítse. Nem hoz létre 300 megás partíciót csak a nagyot írja ki elsődlegesnek.
Közli hogy nem található megfelelő partíció a telepítéshez.
Ha előre létrehozom neki akkor is így járok.
Más, régebbi W8.1 X64 DVDre is ezt csinálja.
3 kábellel 3 SATA porton próbáltam.
A BIOS friss, igaz vagy 4 éves az is. Az SSD firmware még fent sincs a kingstonnál. /541abbf0/
Már készítettem új pendrivot is. Változatlan. Másra települ, természetesen.

Mindennek tudok örülni!
Köszi!

Ha nem a megfelelő topic akkor bocsi. Irányítsatok a megfelelő helyre. Köszi!

[link]
[link]

[ Szerkesztve ]

Üdv! Imco

(#13976) Zlin50 válasza Vegha (#13974) üzenetére


Zlin50
senior tag

Nem akarom "szétoffolni" az oldalt és csak azért írok ide mert ha már itt tartunk, akkor másnak is érdekes lehet. Szerintem nem keverem a jogosultságokat , de teljesen biztos nem vagyok benne. Mindenesetre a licensz megszabhatja a hardveres lehetőségeket. A MS World üzletében kaptam azt az információt annak idején, hogy a dobozos amit vettem (mellesleg írott lemezeken - de hivatalosan leellenőrizték hogy tiszta-e) szg. független és az egyedüli korlát rajta, hogy három hónapig nem adhatom/adhattam volna el ( de az már rég lejárt). Eddig még nem kellett három hónapon belül úrja aktiválni (szerencsére - sejtehető hogy ez minek lenne a következménye). Ezen nincs aktiválási korlát, de a többin van tehát nem lehet korlátlan esetben aktiválni és azoknál a gépekhez beaktiválva már előjön a hardvercsere kérdése is. Mindezt jogtiszta vonatkozásban írom.

[ Szerkesztve ]

"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"

(#13977) Kernel


Kernel
nagyúr

Szeptember elején vásárolt Intel SSD, alig volt használva. Eddig nem tűnt fel, hogy rosszul számolná az órákat, most meg ezt látom:

Kis bug, vagy nagyobb gondot vetít előre, esetleg van remény, hogy javíthatják később, frissítéssel?

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#13978) _stick_


_stick_
őstag

Hali!
Egy ideje már jött ki új firmware Adata SX900-hoz.
Érdemes feltenni?
A jelenlegi az első SSD-m és nem csináltam még rajta firmware frissítést, elolvastam, hogy hogy kell, de azt nem tudtam meg, hogy kell e utána új win-t telepíteni, vagy megoldja az Adata-s progi nélküle?

(#13979) radi8tor válasza _stick_ (#13978) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

[link]

⭐ Stella

(#13980) _stick_ válasza radi8tor (#13979) üzenetére


_stick_
őstag

:R
Beugrott közben, hogy korábban is próbálkoztam a frissítéssel, de az SSD signature száma, korábban sem volt megtalálható a letöltöttek közt, és most sincs benne.
Ilyen mi a helyzet? Leálltak a fejlesztésével? :F

(#13981) janos666 válasza _stick_ (#13980) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Talán némely file-ok nem egy, hanem több SSD jelöléshez is jók. Nincs erre vonatkozóan valami leírásuk?

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#13982) Imco válasza Imco (#13975) üzenetére


Imco
őstag

Közben annyi még eszembe jutott, hogy egyszer mintha szíttam volna már így más gépen.
W 8.1 X86 telepítő simán felment. 15'-en belül működő asztalon voltam. :)
Arra megpróbáltam megint az x64-et, de ugyan úgy jártam.
Ez az üzenet akármit csinálok:

[link]

Üdv! Imco

(#13983) _stick_ válasza janos666 (#13981) üzenetére


_stick_
őstag

Az Adata-s irományok közt nem találtam erre utalást.
Nem hinném, hogy ez egyedi probléma lenne. :F

(#13984) _stick_ válasza _stick_ (#13983) üzenetére


_stick_
őstag

Az is furcsa, hogy a feljebb linkelt oldalon a legrégebbi és a legújabb ugyan azzal a dátummal szerepel...

(#13985) sepsi0 válasza Imco (#13982) üzenetére


sepsi0
őstag

Nekem is csinált ilyet hdd-vel. Átállítottam biosban ide modba elindít telepítő, kilép vissza biosba átállit ahci-re és sikerült telepíteni....
Ne kérdezd miért de már többször csinált ilyet az egyik régi konfig..... eddig ez bejött.

(#13986) janos666 válasza Imco (#13982) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Nyomd meg a Törlés, majd a Tovább gombot.
A partíció, amit nem talál, az valószínűleg az EFI boot partíció, nem a root. Ha üres az egész lemez (törölsz minden partíciót), akkor létrehozza ezt magának (rejtve, a háttérben), és akkor települni is tud.
Az x64-es telepítő alapértelmezés szerint EFI boot módban szeretne települni, ha (U)EFI-s a lap (és nincs letiltva az (U)EFI konfigban az EFI boot mód, de alapértelmezésben általában nincs) szemben az x86-al, ami közvetett módon kiüti az EFI lehetőségét (a legtöbb alaplap csak x64-es rendszert tud EFI módban bootoltatni, vagy esetleg csak x86-ban, de ez utóbbi nagyon ritka, mert hamarabb jött az x64, mint az EFI, hibrid pedig nem tudom létezik-e egyáltalán, de az akkor még ritkább és viszonylag újkeletű... épp azért a Windows telepítőkből is csak az x64-es az EFI kompatibilis, ha jól tudom az x86-os csak BIOS-al bootol MBR-ről, GPT-ről nem).
Másik alternatíva, amit nem javaslok és talán nem is tudod kivitelezni, hogy tiltsd le az EFI boot módot, avagy erőltesd ki az alaplaptól, hogy BIOS módban boot-olja a Windows telepítőt (de kár lenne érte, jó az az EFI).

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#13987) Imco válasza sepsi0 (#13985) üzenetére


Imco
őstag

Ezen már túl vagyok sajnos. :(
Se ide se ahci, végig dugdostam már satákat is.
Holnapra hozatok egy másik SSD-t tesztre.

Üdv! Imco

(#13988) Imco válasza janos666 (#13986) üzenetére


Imco
őstag

Hiába törlöm akkor is ezt írja. Sőt ha előtte létrehozom a partíciót akkor is.
Egyszerűen ennél többet nem tudok kihozni x64 telepitővel. Sem DVD-ről sem pen driveról, különböző müködő verziókkal. Úgy, hogy az OCZ simán ment. Utoljára augusztusba telepítettem, szó nélkül.
Most is x64 rendszereim vannak HDD-n, egy W8.1 és még egy régi W7.

Próbáltam még az OCZ ghostját visszatenni rá. Az sem sikerült. Bár a töltés elindul, de javításnál elvéreztünk újfent.

Kínomba ott tartok, hogy ez az új v300 valamiért nem kedveli az öreg lapomat.
Bár eddig még soha semmilyen probléma nem volt vele. Nem is akarom elfogadni.

[ Szerkesztve ]

Üdv! Imco

(#13989) Sk8erPeter válasza Imco (#13988) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

A telepítés során egyébként minden más eszköz le van választva? (Csak kíváncsiságból. Ha nem, húzd le őket.)

Megpróbálhatnád ezt (a hibaüzenet angolul, így könnyebb rátalálni hasznos anyagokra, mint magyarul: “Setup was unable to create a new system partition or locate an existing system partition”):
http://druss.pp.ua/2014/07/fixed-setup-was-unable-to-create-a-new-system-partition-or-locate-an-existing-system-partition-during-installing-windows-8-18-7-vista-etc-from-usb/
Itt manuálisan mókol diskparttal.
Mondjuk hiányolom, hogy nem hozza létre külön ezeket a partíciókat.

Még van egy ilyen thread:
http://superuser.com/questions/789255/setup-was-unable-to-create-a-new-system-partition-or-locate-an-existing-system-p
Itt Gparteddel javasolja a particionálást, meg a jelenlegi partíciós tábla kinullázását is írja, hogy meg lehetne próbálni.
Érdekes, egy másik válaszban itt valakinek egy Kingston USB stick-kel volt problémája. :DDD Nálad mondjuk gondolom nem ez lesz a helyzet, mert asszem azt írtad, hogy másik pendrive-ról és DVD-ről is próbáltad már telepíteni. :)

Ha semmi nem jön össze, csak próbából egy secure erase-t is ráereszthetnél (ki tudja... egyébként elég könnyű és gyors művelet az egész, pont azt kell csinálni, ami a belinkelt videóban van):
http://prohardver.hu/tema/flash_ssd_osszefoglalo_az_1_hsz-ben/hsz_10556-10556.html

Aztán persze lehet magával az SSD-vel is probléma, lehet simán inkompatibilitási gond is - szóval az is lehet, hogy amúgy az SSD hibátlanul működne másik konfigban, ha ismerős gépében esetleg ki tudod próbálni ugyanezt, annak adhatnál egy próbát -, meg még sok hibaforrás lehet, de azért még próbálkozz.

U.i.: amúgy használhatnád inkább a Prohardver képfeltöltő szolgáltatását, mert ez a külső tárhelyre feltöltés azzal szokott járni, hogy aztán az illető onnan leszedi, aztán ha később valaki megtalálja pl. ezt a postot, akkor persze már nem tudja, mi volt a körülmény nálad (pedig probléma-felderítésben hasznos lehet utólag is, és elég rossz ilyenkor 404 Not foundot vagy más hibaüzenetet kapni az orcánkba :) ).

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#13990) Imco válasza Sk8erPeter (#13989) üzenetére


Imco
őstag

Köszi! Igen leválasztva minden. Csak egy dvd és amikor kellett egy pdrive volt rajta.
Van a lányomnak egy új i3 konfigja. Holnap azzal fogom kezdeni. Illetve hoznak egy másik 60 Gb SSD tesztre. Olvasok. Referálok. Köszi!
A képek miatt igazad van. Mint "új" tagnak nem volt annyi eszem hogy pöccintsek az egéren.
Ezért nem találtam a képfeltöltést, még morogtam is érte! :) :B

[ Szerkesztve ]

Üdv! Imco

(#13991) Rico45


Rico45
őstag

Sziasztok!Már megint van egy kis bibi :-) Van egy ssd-m amire tettem fel win 7-et. A gondom az,hogy csak akkor indul amikor a hdd nincs csatlakoztatva.(nincs rajta rendszer)Tehát akkor most mi van?

[ Szerkesztve ]

"Ne dobáld Tasmakkal a Yaskatirt!"

(#13992) radi8tor válasza Rico45 (#13991) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Boot sorrendet átállítottad BIOS-ban, hogy az SSD-ről induljon a gép?

⭐ Stella

(#13993) Rico45 válasza radi8tor (#13992) üzenetére


Rico45
őstag

Állítottam de semmi. Ja,meg van a gépbe eide-s vinyó is.Az nem gond?Mondjuk azzal megy az ssd win,de mégegy sata és semmi.

[ Szerkesztve ]

"Ne dobáld Tasmakkal a Yaskatirt!"

(#13994) Imco válasza Imco (#13990) üzenetére


Imco
őstag

Az SSD jó. 9 perc alatt, 0-ról működő asztal egy UEFI-s új gépen pendriveról. / B85-M G3420 4GB ram + a V300 SSD/
Most már csak azt kéne megoldani miért nem szereti a másik gépem. :(
Holnap folytatom mert mára már besokalltam! :)

Köszi!
Jó éjt!

Üdv! Imco

(#13995) radi8tor válasza Rico45 (#13993) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

A semmi mit jelent? Hogy ugyanúgy HDD-ről indul?

Lehet újra kellene telepíteni a gépet úgy, hogy HDD is benne van.

⭐ Stella

(#13996) Rico45 válasza radi8tor (#13995) üzenetére


Rico45
őstag

Az hogy elindul a win es kiírja hogy hiba történt blábla..,De ha bent van a hdd akkor nem enged ssd-re telepíteni. Külső hddként jól müxik.

Meg próbálom úgy hogy leveszem az ide-vinyót hátha.

[ Szerkesztve ]

"Ne dobáld Tasmakkal a Yaskatirt!"

(#13997) radi8tor válasza Rico45 (#13996) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ez egy laptop? :U

⭐ Stella

(#13998) Rico45 válasza radi8tor (#13997) üzenetére


Rico45
őstag

Pc. A win 7 elindult:-) De az ugyan azon lévő ssd-n lévő win 8 nem.

[ Szerkesztve ]

"Ne dobáld Tasmakkal a Yaskatirt!"

(#13999) Glaz-dozfhut válasza Rico45 (#13993) üzenetére


Glaz-dozfhut
őstag

Jártam így én is. Az történt nálam, hogy a lemezek BIOS-beli számozása megváltozott. Pl. boot from 4. Kiveszed az előttelévőt és a számozása 3-ra változik. Legalábbis nálam ez történt. 6 egyforma HDD volt, kettőt ki kellett vennem és behalt. Nézegettem és megváltoztatta az eredeti sorszámát. Újra be kellett állítani elsőnek a prioritást. Én egy 2009-es lapról beszélek az adatlapomon.
Bár újra végiggondolva, ez mégis más helyzet, mert a win. nekem egyáltalán nem indult el. Telepítőlemez javítás opcióját javasolnám.

[ Szerkesztve ]

- Glaz-doz-fhut -

(#14000) Rico45 válasza Glaz-dozfhut (#13999) üzenetére


Rico45
őstag

De hogy-hogy most elindult a win 7?De ha újraindítom akkor kezdődik elölről :-(

[ Szerkesztve ]

"Ne dobáld Tasmakkal a Yaskatirt!"

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.