Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
válasz bobalazs #7467 üzenetére
*7467-esre vki?
Azért kérdezem mert ssd vásárlás előtt vagyok, nem szeretnék csalódni.
ICH7-es a chipset, (bár nem tudom mennyit számít) a proci Core 2 e7200 kicsit húzva van.
-Néztem aztán NCQ aktív jelenleg a merevlemezemen, fsutil behavior query disabledeletenotify -ra 0-t kapok eredményül.
most akkor van AHCi vagy nincs? Csak a bios nem írja? -
Steelmanus
addikt
válasz bobalazs #7477 üzenetére
Ha ez az alaplapod, JW-IG41M-L akkor nyugodtan vehetsz SSD-t, mert van rajta 2 db Sata II csatlakozó, nem véletlen hogy a cmd parancs helyes választ adott.
-
félisten
válasz bobalazs #8608 üzenetére
Mert valamiért XP x64-nek detektálta most utoljára az OS-t, amit használsz, előtte W8.1 volt...
XP kompatibilis módban futtatod az SSDOK-t
Ha lesz még kérdésed, akkor privátba írj, Thx![ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Pityu.
nagyúr
válasz bobalazs #10808 üzenetére
Annak idején én is állítgattam az ssd n hogy ez az kikapcsolás meg áthelyezés nekem most az indulás 12 másodperc volt biztos gyorsíthatnék ha ezt azt vissza kapcsolnék de nekem ez már bőven gyors és jó pláne hogy régen hdd n tripla ennyi idő is volt a bootolás.
#10810zetecR \ #10811Bodor
Ja ja én is úgy szoktam PrintScreen,paint megnyit,beillesztés aztán amit kiakarok vágni kijelölöm aztán körülvágás,majd mentés.
[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Ice&Lime
veterán
válasz bobalazs #11839 üzenetére
Cseréld le az amd-s sata ahci driver-t, hogy visszaálljon a szabványos.
első oldal. -
Dtomka
veterán
válasz bobalazs #11872 üzenetére
Elolvastam az iponos SSD tuning: tippek Windows 7-hez és Windows 8-hoz amit (#11874) colossal89 linkelt. Majd a Kingston SSDNow V300: plusz nélkül is lehet jó? cikket és a hozászolásokban megtaláltam (mert (#122) Frod is viszonylag gyenge eredményt ért el) (#123) Bodor válaszát.
A lényeg, hogy random-on volt, és átállítottam ALL0x00(0 fill) -re és az eredmény : -
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz bobalazs #12249 üzenetére
Szerintem ő is értette, mire jó az egész, a kérdésfelvetése inkább annak szólt, hogy vajon "növeli-e" ez az akció az élettartamot olyan jelentős mértékben, hogy szükség legyen erre. Ugyebár itt arról is beszélünk, hogy a böngésző gyorsítótára minden újraindulás alkalmával törlődik (ilyenkor pedig az alapvetően cache-ben tárolt fájlokat újból le kell tölteni, igaz, ekkor csak memóriába), amennyiben nem kerül leállításkor kiírásra háttértárra, illetve betöltéskor nem a háttértárról kerül vissza memóriába - ez nyilván nem fog megtörténni hirtelen áramszünet/teljes akksimerülés/kékhalál/stb. esetén.
Sk8erPeter
-
Ice&Lime
veterán
válasz bobalazs #12331 üzenetére
Pedig lehetséges, sőt, kevesebb idő alatt is. Csak jó konfig és optimalizálás kérdése az egész. Persze az a pár mp ide vagy oda nem igazán számít.
(#12330) Stehe: Rakd át a másik gépedbe, amiben a sam. van, hogy abban hogyan szerepel. Konfig kérdése is a boot sebesség, nem csak beállítások, emellett lehet, hogy a másik gépeden nincs is olyan sok program feltelepítve sem. Szóval próbáld ki.
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz bobalazs #12336 üzenetére
Szokásos.
Szokásossal is el lehet érni a starttól a welcome képig 3mp-cel a windows boot időt, ami a desktop betöltési idejét illeti az más dologtól is függ.
Én próbálgattam kíváncsiságból és összességében 9mp-re tudtam levinni az össz. betöltési időt notebookon.
A windows boot volt 3mp is, viszont a desktop betöltési időt nem tudtam levinni 5mp alá.[ Szerkesztve ]
-
indigen205
tag
válasz bobalazs #12331 üzenetére
bobalazs:
ha a bios-t nem nézzük akkor kb 10mp: [link]
Saját videó, core2quad, 4 giga ram, Sata2 ráadásul ide módban ssdok szerint. Crystaldiskmark: 220/220HERR Z:
Ez a fagyás lehet a Win8 hibája. Valami "ntoskrnl.exe" agyonhasználja a meghajtót és olyankor használhatatlan a gép. Fogalmam sincs mi okozza, de ha letiltod a cd/dvd, virtuális cd/dvd meghajtókat + Energiagazdálkodási lehetőségeket átállítod Teljesítmény centrikusra akkor megszűnik a probléma. Legalábbis nekem segített. -
Vakegérke
félisten
-
janos666
nagyúr
válasz bobalazs #13028 üzenetére
Már nagyon várod, ugye?
Bevallom, bennem is van egy ilyen perverzió, hogy "vajon milyen érzés lenne egyszer teljesen elhasználni egy SSD írási ciklusait értelmes használat mellett?" (az nem lenne érvényes, csak hülyeség, ha direkt kínoznám, de nem azért, mert fizetnek érte, hogy teszteljem - nem mint ha "legalább" olyan lett volna ).
Valld be nyugodtan. Ha nekem nem, akkor legalább magadnak. Ez az első lépés a gyógyulás felé.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
zack
nagyúr
válasz bobalazs #13882 üzenetére
DVI-HDMI-vel hibátlan.
(#13883) radi8tor1
Szerintem kevered a dolgokat, mert ezek alapján egy darab követ is nevezhetünk hardvernek. A kábel az kábel. Az IRQ-t és az ütközéseket ne keverjük ide, mert az alaplap osztja ki a csatornákat, tehát igen. Ez hardveres hiba, mert szorosan az alaplaphoz kapcsolódik. A kábel probléma pedig nem hardveres. Az, hogy a kábel a VGA-ba csatlakozik, az már egy más kérdés, és hogy ennek mi köze az SSD-hez, és miért csak 19 tűs kábellel jó. Ha hardveres gond van, akkor azt az Intelben kell keresni. Mert ezzel a DP kábellel a 840 Evo tökéletesen működött.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
válasz bobalazs #13885 üzenetére
Nem csak mi, ne aggódj. Senki sem tudja miért van ez. Magyarázatot nem találtam, és akik felfedezték a hibát, és kiderítették hogy csak 19 tűs kábellel megy, ők sem tudták.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Integrale
veterán
válasz bobalazs #14687 üzenetére
Laptopról van szó, így kábel csere nem játszik. Nem vagyok biztos benne, hogy az SSD a ludas, mert az ODD helylére bekerült a HDD, de így van már több mint egy éve, annyi változással, hogy időközben az EVO helyére egy 520-as Intel került.
De eleinte ezzel sem csinálta, most kb 2 hete kezdte a hülyeséget, többnyire akkor ha bekapcsolom, alvó állapotból ébresztés után még nem találkoztam vele, egészen ma reggelig. -> felébresztettem, ment minden szépen, majd kb egy óra múlva elindítottam egy nagyobb fájl letöltését, ami a HDD-re kerül és megállt.Most beállítottam az energia menedzsmentben, hogy ne kapcsolja le a merevlemezt soha, illetve visszaraktam a szabványos ACHI-t az AMD helyett, de korábban ezekkel a beállításokkal jó volt.
Érdekes.
Kipróbálom amiket tanácsoltál, köszönöm!
[ Szerkesztve ]
"Bad reklám is reklám too"
-
félisten
-
honda130
tag
válasz bobalazs #15972 üzenetére
Jaj Istenem. Akkor már végképp nem értem. Nem kell dramatizálni... De akkor minek ez a rettenetes sok leírás? Nem mondom hogy nem tanultam semmit míg olvastam mindent az SSD-ről, de azért picit bizar érzésem van most. Vajon kinek van igaza?
Azért köszi a tanácsot!
[ Szerkesztve ]
Úgy csinálj lehetőleg mindent, hogy ne kelljen senki előtt letagadni hogy a te munkád. Én minden nap megpróbálom.
-
worxland
addikt
válasz bobalazs #17264 üzenetére
"Csupán mert lecserélték a szinkron NANDokat aszinkronra." - pontosítsunk. Lecserélték a jó minőségű terméket rosszabbra, figyelmeztetés nélkül (na, azért annyi info volt, mint a Vogon sztrádaépítésről), változatlan néven, változatlan áron. Innentől SZVSZ teljesen lényegtelen, hogy az új termék milyen szinten van a konkurenciához mérve, a vásárlók szemérmetlen semmibevétele és megtévesztése megbocsájthatatlan.
[ Szerkesztve ]
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.Mindenkinek további jó fórumozást!
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Ukrajnai háború
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- SONY LCD és LED TV-k
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Politika
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- 1 TB SATA HDD WD Se Western Digital 3.5"
- Western Digital Purple Surveillance, WD40PURZ 3.5" 4TB 5400RPM 64MB SATA3 100/100
- Western Digital Purple Surveillance, WD40PURZ 3.5" 4TB 5400RPM 64MB SATA3 100/100
- 1 TB SATA HDD WD Blue Western Digital 3.5"
- 400 GB, 500 GB és 640 GB SATA HDD Samsung WD Western Digital 3.5"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest